Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Украйна (6)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение...много близо до нас Събия. И там по лошо бомадираха я. Сега ше ми кажеш - да ама в името на "демокрацията" или "справедливостта" или "демократичните ценности" може би.... Американците винаги са добри и всички останали лоши.
да добавим и Либия.
Колко още?
Ама айде пак, че не помните: вашия човек милошевич води войни близо десет години срещу почти всички съюзни държави. Сто хиляди бяха убити и изклани. Ако не го бяха ударили, сигурно още толкова щяха да загинат.
Ама сте като от калъп извадени, каквото и да се каже, в един глас граквате " ама ирак, либия, афганистан...".
Все САЩ са ви в устата. НАТО бази изграждало. Ми ще изгражда, нали за това е военвн съюз! Какво да изгражда, кокошарници ли? Ама ракетна отбрана изграждало, ми като имат диваци съседи ще изграждат! И добре че България е в ЕС и в НАТО, иначе зелената чуме вече и тук щеше да е, катов крим...
Бе добре го бяха замислили украинците да построят стена по границата с варварите, да се знае къдв свършва цивилизацията
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power network Разгледай мнениеУкрайна никога няма да влезе в САТАНАТО.Само да опита и САЩ са радиоактивна пепел.И ти няма да има какво да ближеш.Каквото и оръжие да закарат в Украйна руснаците ще го пленят или унищожат за няколко минути.Набии си в тъпата соросоидна куха тиква че Червената армия е непобедима.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Забравих...
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеМой, ти очевидно си кьорав. Влиза ти една държава в границите на друга - това се нарича агресия. Всякакво хленчене кой друг и бил виновен на агресорката е доста смехотворно, както и за минали работи , подаръци и прочие. Руската дума не струва пукната копейка в днешно време - презряни са навсякъде и не са желани никъде именно заради подобни действия.
да добавим и Либия.
Колко още?
Коментар
-
Добре
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеМой, ти очевидно си кьорав. Влиза ти една държава в границите на друга - това се нарича агресия. Всякакво хленчене кой друг и бил виновен на агресорката е доста смехотворно, както и за минали работи , подаръци и прочие. Руската дума не струва пукната копейка в днешно време - презряни са навсякъде и не са желани никъде именно заради подобни действия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение,,,не можеш да разбереш или не искаш да разбереш? Тук бизнеса няма общо. Има опит за безпристрастното отразяване на фактите. Въпреки че ти се струва че съм русофил аз не съм ( въпреки че не виждам нищо лошо в това ) и когато виждам добри неща в Америка защитавам Америка, когато не ми харесва Америка съм против, така и за Русия. Нямам пряк интерес от ситуацията и няма как да бъда пристрастен. Когато говоря за политика - аз не съм политик - единствено ме интересува нещата да вървят по веритикалата а не по хоризонталата ако ме разбираш. Искаш да погледнеш фактите а не ги поглеждаш наистина. Темата ми беше че Русия с нищо не е провокирала Европа или САЩ ПРЕДИ Урайна и съответно Крим. Как да бъда кратък незнам но ще се опитам.
1. Кои са тези бази? Ами всичките в европа и бившите съветски републики които са в НАТО, включително и България. Тези бази против кого са според теб? Против Ислямска държава ли или против терористите от преди ИД? Колко е нужно да си наивен за да не видиш очевадното?
2. Системите за противоракетна отбрана изградени в Полша и къде беше не помня против кого бяха изградени?
3. Русия да е предприела подобни действия къде да е по света още повече близо до САЩ?
4. Да ме питаш кое е накарало Русия да анексира Крим ми се струва че или не четеш вестници, или падаш от небето преди половин час и не знаеш за какво става въпрос въобще или не можеш или въобще не искаш да мислиш с главата си. В украйна населението главно е Руснаци и Поляци и това е факт. Крим и Севастопол са 80 % чисти руснаци и малко татари - факт. Крим е подарен от Хрусчов на Украйна 1954 година с чисто руско население и това не е било проблем тогава защото Украйна е в състава на СССР. - история. И сега главното - в Крим се намира целия черноморски флот на Русия. Много стратегическа част от въоръжените сили на Русия. И друго Украйна е на 300 км от Москва. Та на въпроса - проблема не е в това че Украинците искат да бъдат в ЕС. Проблема е че американците искат Украйна да е в НАТО и финансират кръгове в Украйна от преди доста години които работят за това и това е публизна тайна, че даже и тайна не е а беше признато от американците. Сега моля те представи си какво би станало ако украйна влезе в НАТО. Черноморския флот на Русия изчезва а там се появяват америкнските кораби, и създават база на НАТО на 300 км от Москва. Кажи ми сега ако си средно интилигентен човек, и можеш да мислиш 1. коя държава от ранга на Русия ще се съгласи да бъде под подоно напрежение десетки и повече години? 2. За чий ....им е на Американците Украйна да влиза в НАТО и да изгонят Русия от Крим и да създават база ако допуснем че Америка се държи приятелски и иска да бъде в добри отношения със Русия и не смята Русия за враг? КОлко е трудно да разбереш кой в тази ситуация се държи враждебно и провокира да кажем "противника" Русия или САЩ? Как Русия би могла да допусне тази ситуация при все че както казах преди малко особенно Крим и Севастопол са населени почти само с руснаци? Пак ли ще ме попиташ защо Русия анексира Крим?
5. Питаш защо русия вкара войски в източна Украйна. А запита ли се кой направи преврата на МАйдана? Да си чувал за десен сектор? Знаеш ли кои са? Преди да стане истинската война в източна украйна кой изби толкова руснаци в източна Украйна и правеше наказателни операции всеки ден? Това поне го пише и в новините и навсякъде. Какво предлагаш ти...Русия да не се намеси макар и не пряко да защити милионите руснаци в източна украйна? Или смяташ че руснаците трябваше да търпят? Ти наясно ли си хората в десен сектор колко мразят руснаците?
6. Никой никога не е пречил Украйна да е чат от европейския съюз - проблема е НАТО. Наистина ли смяташ че майдана беше един обикновен протест срещу янкулович? Всичките въоръжени хора, снайперисти и т.н това бяха ей така излезли да протестират?
7. Като прочетах изричението ти " Каква конспирация виждаш в желанието на украинците да са в ЕС? Защо на българите да е позволено а на тях не?" онемявам и оставам без думи. Особенно думата "позволено" . - Не смятам че мога да пиша толкова дълго по тази тема.
8. "България е отровена от руско-съветската окупация". Тази мантра използвана за вечно оправдаващия се средно статистически Българин мие до болка омръзнала. Всички бивши държави от източния блок се оправиха с тази "руско-съветска окупация" само Българите не успяхме.А само на нас Русия е помогнала да се освободим от Османско иго. България преди от кого е отровена незнам но сега е наистина отровена от глупави, не можещи да мислят и работят хора които освен да се опрвавдават и да крадат не могат нищо друго. Тук за България не виждам никакаъв изход колкото и крайно да звуча.
9. Моя бизнес зависи единствено и само от интересите и възможностите ми. Нямам ниаккъв проблем да работя с Американци, Руснаци, Араби, Албанци както и със всички останали. Ако имам финансов интерес и възможност бих имал бизнес и в Москва, както и ако така са се стекли обстоятелствата бих изпратил и децата ми да учат там.Образованието в Москва е на много високо ниво - имам колеги на които децата им учат там. Проблем нямам емоционален или какъвто и да е. Аз се опитвам да направя най-доброто за мен и семейството ми според възможностите и интересите ми. Към момента децата ми учат в Швейцария и после вероятно в Америка или Лондон - само поради причина че смятам Американското висше образование за най-практическо насочено и най полезно за живота. А къде ще учат те зависи главно от тях защото може и да не ги приемат. Или да изберат да бъдат по близо до нас в Европа. Избора е техен. Подкрепата е от мен.
Мой, ти очевидно си кьорав. Влиза ти една държава в границите на друга - това се нарича агресия. Всякакво хленчене кой друг и бил виновен на агресорката е доста смехотворно, както и за минали работи , подаръци и прочие. Руската дума не струва пукната копейка в днешно време - презряни са навсякъде и не са желани никъде именно заради подобни действия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнениеДа предположим, че Путин има 200млр. долара. Така ли живее супер милиардер - 14години начело на империя, която когато пое беше на крачка от разпада, човек който е вземал решения за смъртта на десетки да не казвам хиляди, няма дълги отпуски, няма дълги почивки, няма празници. Едва ли много хора на света могат да си представят напрежението 14години да водиш ядрена държава с повече от 100 млн. души население в постоянни войни и конфликти. Този човек или го прави заради властта или защото просто е роден държавник.
За добро или лошо Путин пише история, а плювачите тук какво написаха. Някой от много знаещите тук въобще направил ли е нещо за държавата си ? Дърво ли засади, чешма ли направи. Какво остави след себе си освен битове електронен боклук.ю
Тръгнали да му дирят парите. смешнициLast edited by redcretin; 19.02.2015, 02:33.
Коментар
-
Не разбираш...
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеИзненадваш ме. За човек със сериозен бизнес такива странни схващания. Да погледнем фактите - какви са тези бази които обкръжавали Русия? Коя точно база накара Русия да анексира Крим и да вкара войски в Източна Украйна? Кое точно действие ги накара? Не беше ли Майдана? И защо смяташ че украинците са били едва ли не накарани от американците? При същата олигархична система като руснаците, но без нефта, и съответно поне два пъти по нисък стандарт от руския, който и преди не беше особено висок. Каква конспирация виждаш в желанието на украинците да са в ЕС? Защо на българите да е позволено а на тях не?
И средата в България от която се оплакваш вече няколко пъти тука е отровена именно от руско съветската окупация, и техните подлоги и ченгета които още продължават да са на власт и да имат сериозно влияние. Твоя бизнес защо не го премести в Русия? Парите и децатата ти защо не са в Москва?
1. Кои са тези бази? Ами всичките в европа и бившите съветски републики които са в НАТО, включително и България. Тези бази против кого са според теб? Против Ислямска държава ли или против терористите от преди ИД? Колко е нужно да си наивен за да не видиш очевадното?
2. Системите за противоракетна отбрана изградени в Полша и къде беше не помня против кого бяха изградени?
3. Русия да е предприела подобни действия къде да е по света още повече близо до САЩ?
4. Да ме питаш кое е накарало Русия да анексира Крим ми се струва че или не четеш вестници, или падаш от небето преди половин час и не знаеш за какво става въпрос въобще или не можеш или въобще не искаш да мислиш с главата си. В украйна населението главно е Руснаци и Поляци и това е факт. Крим и Севастопол са 80 % чисти руснаци и малко татари - факт. Крим е подарен от Хрусчов на Украйна 1954 година с чисто руско население и това не е било проблем тогава защото Украйна е в състава на СССР. - история. И сега главното - в Крим се намира целия черноморски флот на Русия. Много стратегическа част от въоръжените сили на Русия. И друго Украйна е на 300 км от Москва. Та на въпроса - проблема не е в това че Украинците искат да бъдат в ЕС. Проблема е че американците искат Украйна да е в НАТО и финансират кръгове в Украйна от преди доста години които работят за това и това е публизна тайна, че даже и тайна не е а беше признато от американците. Сега моля те представи си какво би станало ако украйна влезе в НАТО. Черноморския флот на Русия изчезва а там се появяват америкнските кораби, и създават база на НАТО на 300 км от Москва. Кажи ми сега ако си средно интилигентен човек, и можеш да мислиш 1. коя държава от ранга на Русия ще се съгласи да бъде под подоно напрежение десетки и повече години? 2. За чий ....им е на Американците Украйна да влиза в НАТО и да изгонят Русия от Крим и да създават база ако допуснем че Америка се държи приятелски и иска да бъде в добри отношения със Русия и не смята Русия за враг? КОлко е трудно да разбереш кой в тази ситуация се държи враждебно и провокира да кажем "противника" Русия или САЩ? Как Русия би могла да допусне тази ситуация при все че както казах преди малко особенно Крим и Севастопол са населени почти само с руснаци? Пак ли ще ме попиташ защо Русия анексира Крим?
5. Питаш защо русия вкара войски в източна Украйна. А запита ли се кой направи преврата на МАйдана? Да си чувал за десен сектор? Знаеш ли кои са? Преди да стане истинската война в източна украйна кой изби толкова руснаци в източна Украйна и правеше наказателни операции всеки ден? Това поне го пише и в новините и навсякъде. Какво предлагаш ти...Русия да не се намеси макар и не пряко да защити милионите руснаци в източна украйна? Или смяташ че руснаците трябваше да търпят? Ти наясно ли си хората в десен сектор колко мразят руснаците?
6. Никой никога не е пречил Украйна да е чат от европейския съюз - проблема е НАТО. Наистина ли смяташ че майдана беше един обикновен протест срещу янкулович? Всичките въоръжени хора, снайперисти и т.н това бяха ей така излезли да протестират?
7. Като прочетах изричението ти " Каква конспирация виждаш в желанието на украинците да са в ЕС? Защо на българите да е позволено а на тях не?" онемявам и оставам без думи. Особенно думата "позволено" . - Не смятам че мога да пиша толкова дълго по тази тема.
8. "България е отровена от руско-съветската окупация". Тази мантра използвана за вечно оправдаващия се средно статистически Българин мие до болка омръзнала. Всички бивши държави от източния блок се оправиха с тази "руско-съветска окупация" само Българите не успяхме.А само на нас Русия е помогнала да се освободим от Османско иго. България преди от кого е отровена незнам но сега е наистина отровена от глупави, не можещи да мислят и работят хора които освен да се опрвавдават и да крадат не могат нищо друго. Тук за България не виждам никакаъв изход колкото и крайно да звуча.
9. Моя бизнес зависи единствено и само от интересите и възможностите ми. Нямам ниаккъв проблем да работя с Американци, Руснаци, Араби, Албанци както и със всички останали. Ако имам финансов интерес и възможност бих имал бизнес и в Москва, както и ако така са се стекли обстоятелствата бих изпратил и децата ми да учат там.Образованието в Москва е на много високо ниво - имам колеги на които децата им учат там. Проблем нямам емоционален или какъвто и да е. Аз се опитвам да направя най-доброто за мен и семейството ми според възможностите и интересите ми. Към момента децата ми учат в Швейцария и после вероятно в Америка или Лондон - само поради причина че смятам Американското висше образование за най-практическо насочено и най полезно за живота. А къде ще учат те зависи главно от тях защото може и да не ги приемат. Или да изберат да бъдат по близо до нас в Европа. Избора е техен. Подкрепата е от мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеУкрайна още от създаването си след разпада на СССР имаше ГАРАНТИРАН /вкл. от САЩ/ неутралитет! Това бе препотвърдено при правителството на президента Янукович избран чрез демократични избори. Киевската хунта дошла на власт след преврата с помощта на ЦРУ наруши този извънблоков статус!
Украйна отмени неутралитета (обновена)
Киев вече може да кандидатства за НАТО, Москва ще го смята за военен противник
Украинският парламент прие днес внесения от президента Петро Порошенко законопроект, отменящ нейния извънблоков статут, предаде агенция УНИАН.
http://ww.clubz.bg/12358-ukrajna_otm...iteta_obnovena
Очевидно не стопляш, че Раша уж беше гарант а нападна Украйна. Сега ако Украйна стане член на НАТО, на Раша ще и се наложи да бяга - защото нападението просто ще означава да се изправи срещу Европа, Япония (която само има изгоди от сътрудничество с НАТО за сметка на Раша) и САЩ. Раша е губеща срещу коя да е от трите сили ... а срещу трите просто ще стане доста бързо, жалко и смешно
Изглежда агресийката само ускори процеса на влизане в НАТО на екс-републиките, не виждам изобщо шанс за рашките с дървените им глави и тоталната липса на гъвкавост. Това ги прецака и в 19 век, после в 20 век - сега в 21 век може и да им е за последно. После ще станат китайска ресурсна провинция под благословията на цивилизования свят, комай за обикновения човек ще е дори по-добре
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеАко не сменят Путин, след 15 години Русия ще е нещо подобно на смесица между Северна Корея, Венецуела и Куба.
Богати на петрол, с ядрени ракети и мизерно нисък стандарт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеИнтересно кво спечели Русия от цялата работа, че се кефят мурзилките.
Украйна ще е в НАТО до 10-15 години.
Най-вероятно патакламата свърши. Сепаратистите взеха тая гара, дето и те знаят за чий им е.
От тук нататък всяко настъпление от тяхна страна ще носи сериозни санкции. Да не говорим, че в даден момент САЩ могат да почнат да въоръжават Украйна, което ще доведе до тотално забатачване на конфликта.
Така, че най-вероятно патакламата свърши или поне ще има почивка.
Вариантът отива на Приднестровието - една отцепена от Украйна област, която е забравена и от Бога, която лека полека ще се обезлюдява поради липса на перспектива.
Останалата част най-вероятно ще започне преговори за влизане в ЕС и НАТО, както Молдова вече взе да разбира, че е по-добре в ЕС, отколкото в средата на нищото (буквално).
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеКато излезем от ЕС да не мислиш, че ще дигнат пенсията на баща ти или ще направят здравеопазването и образованието безплатно или пък ще отворят 3 милиона нови работни места?
Та като излезем от ЕС ще намалят пенсията на баща ти двойно, щото няма да има кой работи и да му я плаща, нито ще има кой да дава заеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеАко искат да седят бедни да си го държат, Путята.
Той не пречи чак толкова на Запада, САЩ и ЕС.
Те кинти, ресурси и технологии имат.
Колкото повече време минава толкова повече Русия ще затъва икономически.
Коментар
Коментар