If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
То са за NYSE няма нищо ей утре FOMCa едно и също на горе и после Януари на доле, аз съм long SSRI и си ги държа long term ше си купим и някой пропадняк като Gazprom или Rosneft с 8% лихва и ше оцелеем.
А тука си лафим с народа, за кво да се радвам на някой, че е зле ебаго тея САШш оти не си гледат в гьола да го еаа само у чуждите паници и праат раздори по селата.
Шо да не ги защитавам Русия ти рускините не би ли защитил
Може да фалираш, да, но е дълго да го обяснявам как. Няма да е първия случай, нито последния, но мисля, че едва ли ще се стигне до държавен дефлот като в 1998 г. По-скоро рублата сега ще коригира, но от догодина по някое време пак ще метне да се обезценява.
Аз не виждам фалит, ако утре ударят на кредиторите си 200$ млрд, дори и FED да си вдигнат лихвите на 2%, което е Imposible пак и с лихвите ше им ги върнат. Ако Китай и целия BRICs им обърнат гръб и им наложат санкции ше фалират да, но аз такъв сценарий не виждам ...
аре бе джей и ти кат малките деца Saxo Bank казали ... колко пъти го поствам тва, че имат дълг 233$ млрд и кеш 400$млрд. е къде е фалита ? Тва елементарна математика баси от 400 като извадиш 200 фалираш ли дееба ??
така ли ви интегрират бре!!!До вчера беше само в темата НИСЕ,сега си пръв защитник на Русия!!!Започваш вече политическата кариера!!!
Колко е държавния им дълг едва ли има значение ! Гледа се колко валута е влязла в икономиката им - налята в компании, частни дългове и продадени срещу валуча бързоликвидни и по бавно ликвидни активи. ЕВРОПЕЙСКИ БАНКИ обявиха 3 трилиона евро вкарани там пред ЕЦБ, толкова отчитат а може и да са малко повече и поне трилион има вкарани от банки които не се отчитат в централната. Тези пари като тръгнат да си отиват там откъдето са дошли и става какафония, а руснаците са си емитирали доста рубли и не могат да ги покрият с еврото което имат. И още по неприятно за руските граждани - правителството им не желае да им смени рублите за чужда валута с която разполага. Аз не мисля че Путин смята да си ходи и руснаците просто да се стегнат да го изритат защото жестоко мами.Той им сподели вече ресурсите със западните корпорации от бранша и последните са големи негови приятели, а за самите руснаци се вижда вече какво им е извоювал. Русия е началото на края на инвестиционните икономики нароили се скорострелно в резултат на глобализацията. И не е само Русия и Китай са в същата схема. Проблема е че след краха вече се отрича и здравословното развитие на засегнатите сектори в икономиките, това го виждаме при нас - вече нямало да строим защото много сме били построили само като се огледаме и се вижда какви сме цигани. Т.е. има възможност икономиките да се развиват, само трябва разни маймуни слезли от клона да си се качат пак на него и на Запад да започнат да си дават сметка на кой дават парите си - защото Путин е просто блестящ измамник и не печалба а огромни загуби ще претърпят понеже му се довериха.
Wells Fargo са банка която много уважвам, но не съм чел какво са пускали. Обаче към държавните дългове не забравяй трябва да сложиш поне част от дълговете на държавните корпорации от Роснефт и Газпром нататък, а те към края на годината трябва да изсипят към $ 150 млрд. за лихви и падежи по издадени то тях облигации. Все пак не споделям чак песимизма на Саксо, но.... само времето ще покаже.
Съвкупния частен дълг на всички компании регистрирани в Русия се оценява на около 500 милиарда долара. Голяма част от този дълга е на чужди компании към майките си в чужбина.
Къде ги видя тези 150 милиарда дето трябвало да платят Руски компании държавна собственост през 2015 ...не съм виждал такава цифра никъде ....
Много са далеч от фалита , на прогнозистите им е ясно това но въпроса е че тези прогнози действат на психологията на хората ...тава им е целта.
п.п.
Текущата сметка на Руси за 2015 ще има още по - голям излишък от тазгодишния заради свитото търсене, съответно внос в Русия......тоест валутни излишъци ше има в изобилие, въпроса е да им спрат изнасянето обратно
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
аре бе джей и ти кат малките деца Saxo Bank казали ... колко пъти го поствам тва, че имат дълг 233$ млрд и кеш 400$млрд. е къде е фалита ? Тва елементарна математика баси от 400 като извадиш 200 фалираш ли дееба ??
Може да фалираш, да, но е дълго да го обяснявам как. Няма да е първия случай, нито последния, но мисля, че едва ли ще се стигне до държавен дефлот като в 1998 г. По-скоро рублата сега ще коригира, но от догодина по някое време пак ще метне да се обезценява.
Саксо банк в прогнозите си за 2015 г. обявиха опасност от фалит на Русия, но да видим.
По данни на Wells Fargo деноминираният в чуждестранна валута руски дълг е на стойност от едва 38 млрд. долара, като от тази сума приблизително 6 млрд. долара са лихви и главници, дължими през 2015 г. Валутните резерви на страната пък надхвърлят 400 млрд. долара, предава CNBC.
Oколо две трети от държавния дълг пък е в рубли, което улеснява задачата на Кремъл. Централната банка може теоретично да създаде достатъчно количество от руските пари, за да се разплати с кредиторите.
Wells Fargo са банка която много уважвам, но не съм чел какво са пускали. Обаче към държавните дългове не забравяй трябва да сложиш поне част от дълговете на държавните корпорации от Роснефт и Газпром нататък, а те към края на годината трябва да изсипят към $ 150 млрд. за лихви и падежи по издадени то тях облигации. Русия или трябва да метне от резервите си да спаси компаниите или ще стане зле.. А и Путин вече обеща на някои помощ. Все пак не споделям чак песимизма на Саксо, но.... само времето ще покаже.
Колкото до златото не сте смятали... Златото което Русия има в резерв стига да се направи златна рубла или да се обезпечи със злато, но при курс....... 350.0152 рубли за 1 долар - http://newsline.bg/read_more.php?post=1282
И тук не си прав..това е сметка само за наличното им злато в момента , без да взема под внимание останалите им валутни резерви , които теоретично също трябва да станат на злато преди да въвеждат тази мярка....... тогава курс 50-60 рубли за долар ша излезе .....и то със златен стандарт.
То златния стандарт си е вид валутен борд но фиксирано към реален актив не към друга валута.....тук проблема по скоро е ако има спекулативно поскъпване на златото или пък поевтиняване не липсата на пари.
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Доста повече им е дълга - валутния, но и аз не споделям прогнозата им за фалит, но това, че някои от големите корпорации в Русия ще изпаднат в кома, съм почти сигурен.
По данни на Wells Fargo деноминираният в чуждестранна валута руски дълг е на стойност от едва 38 млрд. долара, като от тази сума приблизително 6 млрд. долара са лихви и главници, дължими през 2015 г. Валутните резерви на страната пък надхвърлят 400 млрд. долара, предава CNBC.
Oколо две трети от държавния дълг пък е в рубли, което улеснява задачата на Кремъл. Централната банка може теоретично да създаде достатъчно количество от руските пари, за да се разплати с кредиторите.
Коментар