IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
    Днес централната банка на САЩ може да сложи край на властта на Путин в Русия, но едва ли ще го направи.

Всичко необходимо за целта е Федералната комисия за отворени пазари да гласува за повишаване на лихвените нива. Резултатите от подобен ход за Русия биха били пагубни. Атаката срещу рублата ще се възобнови със сила, много по-голяма от тази, която наблюдавахме вчера.

Каквито и мерки да взима Кремъл в отговор на вдигане на лихвите на Фед те ще се окажат недостатъчни, може би с изключение единствено налагането на капиталов контрол. Последното обаче ще има силен негативен ефект върху големите руски компании износителки на газ и петрол, които формират повече от 40% от експорта на страната.

Натискът върху рублата днес започна да отслабва, след мащабна и продължителна интервенция на държавата на валутните пазари, която накара много от инвеститорите да приберат печалби след вчерашния срив на руските пари.

Доларът поевтинява с 6.87%, до 63.2480 рубли, след като вчера достигна рекордно дъно от 79.1688 рубли.

Това обаче рязко ще се промени ако Фед обяви, че затяга паричната си политика, принуждавайки инвеститорите да ребалансират портфейлите си с продажби на рисковите валути на развиващите се страни.

Централната банка на САЩ обаче няма да предприеме такъв ход. Причина за това са икономическите фундаменти. От една страна изненадващо повишение на лихвите ще предизвика срив на фондовите пазари, които в последните две седмици преминават през низходяща корекция.

Икономическите новини от САЩ също не подкрепят евентуално решение за затягане на паричната политика.

Инфлацията в най-голямата икономика в света изненадващо се забавя през ноември до най-ниските си нива от февруари насам. Потребителските цени падат с 0.3% на месечна и се покачват с 1.3% на годишна база, най-вече заради поевтиняването на петрола и горивата.

А последните данни за текущата сметка на САЩ показват значително увеличение на дефицита през третото тримесечие на годината до над 100 милиарда долара.

На този фон изглежда най-вероятно Фед да запази досегашната си парична политика, обещавайки продължителен период на ниски лихви.
    Приятелю, за твое съжаление все още живеем в реалността, а не полюциите на ФЕД и магическата пръчка на %.

Видно е само от следното безумно твърдение. "Днес централната банка на САЩ може да сложи край на властта на Путин в Русия, но едва ли ще го направи." АКО краварите можеха да го направяте, то те ВЕЧЕ да са го направили. Но не могат и затъват с ускорени темпове.

И все ви се чудя на акъла. Все още ли има хора, които смятат, че москалите не бяха предвидили подобен МАЛОУМЕН ход и не се бяха подготвили?

Коментар

• Вожда говори! live

http://www.blitz.bg/news/article/308970
      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Е КОЙ СЕГА Е №1

Днес централната банка на САЩ може да сложи край на властта на Путин в Русия, но едва ли ще го направи.

Всичко необходимо за целта е Федералната комисия за отворени пазари да гласува за повишаване на лихвените нива. Резултатите от подобен ход за Русия биха били пагубни. Атаката срещу рублата ще се възобнови със сила, много по-голяма от тази, която наблюдавахме вчера.

Каквито и мерки да взима Кремъл в отговор на вдигане на лихвите на Фед те ще се окажат недостатъчни, може би с изключение единствено налагането на капиталов контрол. Последното обаче ще има силен негативен ефект върху големите руски компании износителки на газ и петрол, които формират повече от 40% от експорта на страната.

Натискът върху рублата днес започна да отслабва, след мащабна и продължителна интервенция на държавата на валутните пазари, която накара много от инвеститорите да приберат печалби след вчерашния срив на руските пари.

Доларът поевтинява с 6.87%, до 63.2480 рубли, след като вчера достигна рекордно дъно от 79.1688 рубли.

Това обаче рязко ще се промени ако Фед обяви, че затяга паричната си политика, принуждавайки инвеститорите да ребалансират портфейлите си с продажби на рисковите валути на развиващите се страни.

Централната банка на САЩ обаче няма да предприеме такъв ход. Причина за това са икономическите фундаменти. От една страна изненадващо повишение на лихвите ще предизвика срив на фондовите пазари, които в последните две седмици преминават през низходяща корекция.

Икономическите новини от САЩ също не подкрепят евентуално решение за затягане на паричната политика.

Инфлацията в най-голямата икономика в света изненадващо се забавя през ноември до най-ниските си нива от февруари насам. Потребителските цени падат с 0.3% на месечна и се покачват с 1.3% на годишна база, най-вече заради поевтиняването на петрола и горивата.

А последните данни за текущата сметка на САЩ показват значително увеличение на дефицита през третото тримесечие на годината до над 100 милиарда долара.

На този фон изглежда най-вероятно Фед да запази досегашната си парична политика, обещавайки продължителен период на ниски лихви.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
          Чета напоследък, че и кубинците обръщат гръб на ватниците
          И аз така чета напоследък. Кубинците са забравили напълно десетилетията санкции и мизерии на краварите, сърбите разхвърлянето на бонбони и цветя по въздух, а иранците дори не си помислят, че ако не беше намесата на Русия вече да пеят одата на радостта и да се къпят в демокрация.

Иначе е готино да гледа човек как краварите ходят да се молят като цигани на "вече" бившите си врагове. По-ясен сигнал, че отиват на бунището от това няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от TeholBedict Разгледай мнение
            Пресконференция на Путин (първи канал):

The Guardian reports: 'The way it works is that Putin’s spokesman Dmitry Peskov will pick on journalists to ask questions that have been arranged with the Kremlin in advance. Towards the end of the session, Putin himself takes over and picks people at random' - David
            журналистите преди това тряя обаче да са казали въпросите да не се излагаме пред чужденците, по целия свят е тъй ....

Коментар

• Пресконференция на Путин (първи канал):

The Guardian reports: 'The way it works is that Putin’s spokesman Dmitry Peskov will pick on journalists to ask questions that have been arranged with the Kremlin in advance. Towards the end of the session, Putin himself takes over and picks people at random' - David

Коментар

Аз бях студент не чак толкова отдавна (2010 завърших) и семестърът ми струваше последно 260 лв в СУ. В момента е 540 за моята специалност - не мисля, че това са някакви фрапиращи цени дори за нашия мизерен стандарт.
                ок цените не са фрапиращи за тебе ти сам ли си финансира следването и си от София нали? To и аз съм от там ама София България ли е - ми ньет не е ... ааа тея от малките градове те с техните заплати може ли да си позволят да учат в София на да речем 500 стин лв. + наеми и разходи ?? Ми не могат, после имало селяндури в София ми ше има те да не идват от мноо убавиня в София, идват да търсят препитание. Е защо трябва да идват като може да учат и после да получават добри пари и в малките градове и там да се развиват също нали тва е идеята

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                  я па ти да не отварям сега да ти показвам цените при комунистите в Германия и Австрия и цените в България да ги погледнеш още веднъж, защото съм учил и в България и в Австрия и ги знам кое колко струват. Говорим за съотношение взимаш даваш според стандарта !!!
                  В Австрия имаш по 14€ да плащаш (без приемен изпит) на семестър да учиш колкото семестъра е следването, ако ги надвишиш тогава по 400€ на семестър в България как са цените я виж пак?
                  Аз бях студент не чак толкова отдавна (2010 завърших) и семестърът ми струваше последно 260 лв в СУ. В момента е 540 за моята специалност - не мисля, че това са някакви фрапиращи цени дори за нашия мизерен стандарт.

Коментар

Образованието ни е изключително евтино, както и да го погледнем...частно...държавно
                    я па ти да не отварям сега да ти показвам цените при комунистите в Германия и Австрия и цените в България да ги погледнеш още веднъж, защото съм учил и в България и в Австрия и ги знам кое колко струват. Говорим за съотношение взимаш даваш според стандарта !!!
                    В Австрия имаш по 14€ да плащаш (без приемен изпит в университета, който в България пак струва пари, защото има приемен изпит) на семестър да учиш колкото семестъра е следването, ако ги надвишиш тогава по 400€ на семестър в България как са цените я виж пак?
                    Last edited by michaelis; 18.12.2014, 10:07.

Коментар

са как е по-готино ли е в Университетите да струват по над хилка на семестър и кой ше учи, кой после ше има нещо в тиквата си и ще възражда държавата? с минимална заплата от 340 леа някой от Вършец дали ше може да припари до Университет някога ?
                      Образованието ни е изключително евтино, както и да го погледнем...частно...държавно

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                        тъи тъи .....пък н мен ми се струва че все повече хора по целия свят усещат безумието на политиката на тъй наречения запад ......
                        ем не ама тука нали някой беше в Германията онзи където викаше най-много срещу комунистите, а в Германия и Австрия кво е? На помощи цял живот и си барат меча? Тва капитализъм ли е, то тва е комунизма, плащат ти социални жилища, помощи за наеми ала бала? В Русията комунистите май бачкат повечко и ги нема тея раоти ....

Коментар

• тъи тъи .....пък н мен ми се струва че все повече хора по целия свят усещат безумието на политиката на тъй наречения запад ......
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                            Събрал си в едно изречение "българската мечта". Ама не, не с всички е така !
                            са как е по-готино ли е в Университетите да струват по над хилка на семестър и кой ше учи, кой после ше има нещо в тиквата си и ще възражда държавата? с минимална заплата от 340 леа някой от Вършец дали ше може да припари до Университет някога ? После лекари, инженери, ала бала от къде ше взеем така по демократично му Нали някой тряя да работи и да ни плаща пенсиите там след X години ?
                            Скиваш ли, че и "демократичния модел" в САща не е чак толкова демократичен ... здравни йок, пенсиите се разцъкват на борсата, даскалото 100 бонбона
                            Last edited by michaelis; 18.12.2014, 09:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                              Чета напоследък, че и кубинците обръщат гръб на ватниците
                              И кубинците, и иранците, и сърбите... Скоро и Китай ще втвърди... курса...

Коментар

...
                                Да ти кажа и аз искам диктатор, който да ме храни и да ми вдигне 5 пъти стандарта, защото сегашните демократи в Българията умориха народа ....
                                Събрал си в едно изречение "българската мечта". Ама не, не с всички е така !

Коментар

Working...
                                X