IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Тралалала, Набълбукина е същата неграмотница. А и да не е Путин и се бърка, пък той е тотално не в час.
    В момента играта в следващите 3 мес е покупка на суверенен дълг с фиксиран доход за рубли, приемлива доходност е около 18-20%. Не съм гледал новите емисии на казначейството...

давам съвет, само на теб, за хоризонт от 1-3 месеца. прогнозирам курс надолу докъм 50, прогнозирам падане на ставката до около 10%

Коментар

http://www.cbr.ru/hd_base/default.aspx?PrtId=valint_day

ето ти я статистиката на РЦБ стига си се излагал с глупости.
      А какво ще се случи, ако Русия използва момента да разкара малко зелена шума на високи нива и от 01.01. обяви търговията на енергоресурсите си на 100% във рубли.

Слезни малко от града на хълма

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
        Ти пак я подкара с комсомолски жар, управител Геращенко, а сега Набиуллина... ЕБН тогава, ВВП сега
        Тралалала, Набълбукина е същата неграмотница. А и да не е Путин и се бърка, пък той е тотално не в час.

Коментар

• Първоначално изпратено от Graf Разгледай мнение
          Дефолтът е през 98 г., а ти говориш за 97-ма...
          98-ма обаче е криза в цяла Азия. Не вярвам да е имал чак такъв ресурс, та да играе на много фронтове. Хонг Конг не е Молдова.
          Добре де може да бъркам годината. То срещу Хонг Конг не бе само той. Тогава много народ е залагал. Но по доста перверзен начин. Тъй като не могат да вземат заеми в хонгконгски долари продават на късо акции и след това обръщат постъпления. Реално ако централната им банка бе реагирала ортодоксално Хонг конгксия долар щеше да се срине. Те обаче почват да купуват акции от борсата с цел да прецакат шортещите. нещо което аз поне не знам друга централна банка някога да е правила. И ги прецакват.

Коментар

Тогава Русия направи ултимативната глупост. Едновременно обяви фалит по местния дълг и си девалвира валутата. Никой не прави това, това е брутална глупост. И вного спекуланти изгоряха тогава. Никой не е очаквал че руснаците са такива идиоти.

Този път вече всеки знае - Путин е агресивен идиот и всякаква глупост може да направи
            Ти пак я подкара с комсомолски жар, управител Геращенко, а сега Набиуллина... ЕБН тогава, ВВП сега

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              и от 16 не е продавала на пазара , днес е купила
              Няма нито една покупка. Знак - означава продажба. От 16. Два дена не е продавала защото точно тогава и без това пазара биеше на горе надолу като полудял и спекулантите сами се избиваха. щом се успокои волатилноста и пак почнаха с продажбите.

Коментар

Тогава Русия направи ултимативната глупост. Едновременно обяви фалит по местния дълг и си девалвира валутата. Никой не прави това, това е брутална глупост. И вного спекуланти изгоряха тогава. Никой не е очаквал че руснаците са такива идиоти.

Този път вече всеки знае - Путин е агресивен идиот и всякаква глупост може да направи
                Дефолтът е през 98 г., а ти говориш за 97-ма...
                98-ма обаче е криза в цяла Азия. Не вярвам да е имал чак такъв ресурс, та да играе на много фронтове. Хонг Конг не е Молдова.
                А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

Коментар

Хахаха. Нито една валутна двойка от валути на развити държави не е прегнозируема.

Обаче при валутите на развиващите се пазари ситуацията е съвсем различна. Там трендовете са ясни и се определят от кадърност или некадърност на водената политика и икономическа и политическа.
                  Съгласен за първата част, за втората не.
                  Русия има незащитен финансов суверинитет, какво имам впредвид. Руските финансови структури работят при условията на липса на граница и защита, поради което не могат да контролират паричната, фискална и икономическа политика. Причината е в мащаба и възможностите да се печели от мащаба от ФинИнтерна, крупни спекуланти, чужди и местни, които оказват давление, създават неравновесия и възможности за арбитражни печалби от..... практически всичко

Атаката срещу рублата беше просто един Финансов Майдан. Беще създаден неравновесен валутен курс, след като спекулантите полапнаха и се изнесоха към другото неравновесие, което създаде ЦБ, ключовата ставка. В момента играта в следващите 3 мес е покупка на суверенен дълг с фиксиран доход за рубли, приемлива доходност е около 18-20%. Не съм гледал новите емисии на казначейството... не е съвет

Коментар

и от 16 не е продавала на пазара , днес е купила
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Хм..
                      Да загубиш у Раша по времето на Елцин и компания... И от рублата... Не вервам.
                      Виж, може да е случил с Русия при Путин в периода от последния месец.
                      Като гледам руПлата, бая спекуланти са с въжето на клона.
                      Между другото в момента почти няма спекуланти срещу рублата. Форекс брокерите масово прекратиха предлагането на рубли, или увеличиха брутално спреда или пък вдигнаха значително маржин изискванията. Предполагам че след вдигането на лихвата много са глътнали вода. Ама то кьорав карти не играе.

Аз за това бавно но сигурно. Като съм сигурен че повече не могат да защитават ефективно рублата тогава

Коментар

Хм..

Коментар

И от русия през 1997 губи. не знам в коя посока е играл тогава но знам че е хапнал дръвцето
                          Хм..
                          А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

Коментар

• Аз като си слагам парите на някаква сделка, особено пък толкова риксова като игра срещу валута на развиваща се държава със значителен маржин ги проучвам нещата. Не го правя щото звездите ми го говорят. Може входовете и изходите да са плод на интуиция, но никога не бих играл в такъв случай по тренд който не е яко подкован с данни.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                              Както винаги си необективен.
                              В момента РЦБ не продава , а по скоро купува.
                              20 долара за нефт пък са пълна глупост щото САЩ с целия си облигационен пазар ще издумкат първи заради трилионите наляти в измислени шистови проекти....

Коментар

Две.
                                Пробва се и срещу валутния борд на Хонг Конг, но там яде едно големо дърво и спира с упражненията.
                                И от русия през 1997 губи. не знам в коя посока е играл тогава но знам че е хапнал дръвцето

Коментар

Working...
                                X