IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
    ОК. Извинявам се за квалификацията, наистина. Съдружник имаш ли, как си разрешаваш споровете с тях, когато трябва или да отстъпиш или да се изтрепете.
    Не, разбира се. Още след ПСВ официалната българска политика е по възможност облекчаването на положението на българското население извън пределите на Родината.
    По това време страната е залята от стотици хиляди български бежанци от окупираните земи.

Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
    Аз го правя така, фиксирам претенцията и отлагам решението за в бъдещ момент. Ако считам, че съдружника ми е достоен, допринася за общите дела, следователно няма проблеми. Винаги можеш да си получиш своето, не да си го вземеш насила, а да убедиш партньора да ти го даде в един хубав момент
    Има много дълга традиция на недоверие, подозрение, а от страна на Сърбия, и омраза към България. Пътят е много дълъг, и на мен ми се струва, че е по-дълъг откъм сръбска страна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rainman Разгледай мнение
      През ноември 2014г. производството на брашно в Русия е спаднало спрямо ноември 2013г. с 2,83 %. Когато производството на брашно, хляб, хлебни изделия и захар спада, това ни навежда на извода, че може би заради кризата започва да спада и потреблението им.
      Гениални изводи!!!!!
      Машаллла.
      Хляба е последното нещо на което спада потреблението при икономическа криза.
      Хората ще се лишат преди това от много други неща.
      Между другото изводите ти са смешни и поради факта, че последната година Русия има изключително големи добиви на зърнени храни спрямо предходни години.
      Казваш производството им на брашно спада, а?
      То от пшиница ли се правеше или от нещо друго?
      Я виж тая малка статисчица, къде е Русия сред производителите на пшеница и....спри да ръсиш глупости.
      http://www.statista.com/statistics/2...ing-countries/
      Русия сега има доста проблеми, ама точно тоя дето посочваш е за тях никакъв.
      Кой ти плаща да ги ръсиш тея глупости?
      Ако целта е да се злепоставя Русия има и по интелигентни начини, ама явно човек трябва да има за това и поне елементарен интелектуален капацитет.
      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Все си мисля че през 90-те години тотално сбъркахме като съборихме тухлената къща строена то бащите ни за да си сковем от отпадъците циганска барака.

В смисъл имаше неща които трябваше да се запазят на всяка цена.

Тогава държавата мислеше за регионите си. Във всяко село имаше ТКЗС, АПК и цех към някое предприятие с цел хората да имат препитание и да се задържат по родните си места. Сега във всички села е пълен леш......само много възрастни хора и циганизация на изоставените къщи ......... цели региони бяха затрити от икономическата карта на БГ
        Хм, Марков много правилно си забелязал имперското мислене и политика на СССР/Русия срещу колониалното мислене и политика на Бруксел. Руския народ покорител на земи със суров климат, тежки условия на живот. Изминалите 45г България преживя Златен век, Беше построена съвременна индустриална държава от нищото. Да България не беше заден двор на СССР, България е заден двор на Бруксел. Както са заден двор в момента Прибалтика, готви се същата съдба и за наш брат хохоль. Запада е свикнал да живее на колониална кълка и това е. Точка

Коментар

• Брей да му се не види! Руските зулуси все с една и съща версия - все са добре (материално) и все едни филантропи-алтруисти, все за нещастните между 90 и 97% от българския народ мислят! Ма измислете друга легенда бре!

Ми аз например не съм материално добре! Не съм добре щото колеги от Полша, например, с които съм работил, вземат шест пъти това, което аз получавам! А що е така, ми просто, щото поляците градят държава, а нас ни грабят червени руски мекерета!!!! Ше ви се не види и руските зулуси!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
            +11111
            Да и аз сега подобно на теб съм много добре финансово и във всяко друго отношение, обаче като гледам обречеността на болшинството млади и хубави хора около мен ми се реве.
            Да добавя нещо и към 'написаното от теб.......................
            Все си мисля че през 90-те години тотално сбъркахме като съборихме тухлената къща строена то бащите ни за да си сковем от отпадъците циганска барака.

В смисъл имаше неща които трябваше да се запазят на всяка цена.

Тогава държавата мислеше за регионите си. Във всяко село имаше ТКЗС, АПК и цех към някое предприятие с цел хората да имат препитание и да се задържат по родните си места. Сега във всички села е пълен леш......само много възрастни хора и циганизация на изоставените къщи ......... цели региони бяха затрити от икономическата карта на БГ
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Rainman Разгледай мнение
              През ноември 2014г. в Русия производството на захар е спаднало в сравнение с ноември 2013г. с 2,34 %, а производството на хляб и хлебни изделия е спаднало с 1,23%.
              През ноември 2014г. производството на брашно в Русия е спаднало спрямо ноември 2013г. с 2,83 %. Когато производството на брашно, хляб, хлебни изделия и захар спада, извода е, че може би заради кризата започва да спада и потреблението им.
              Last edited by Rainman; 04.01.2015, 14:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                И кой си ти да определяш кое е законно и кое не?какво незаконно има в това да искам Родината ми да излезе от Пенсионерско Хомосексуалния Съюз и НАТО?Какво незаконно има в това че искам в Родината ми да идват правславни хора наши братя инженери физици химици програмисти.Ти урод ли си какво си или искаш цигани кюрди и мизерници.Точно ти си за прокуратурата защото искаш тук мангализация.И запомни не се е родил човека който може да ме уплаши камо ли нещастник като тебе.Страхувам се само от Бог
                А не моиш да сакаш такива неща

Тук има видни демократи дето си мечтаят всички на мнение различно то тяхното да са в затвора ...... това свобода на изразяване , права и свободи не им се вписва в демократичните идеали.......

То кое ли в държавата ни е наред че да искаме и демократите ни да са като хората

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  Аз не съм от тези дето имат носталгия по миналото , напротив в сегашното време печеля много добре и си позволявам нещо които в ония времена нямаше да мога.

За съжаление обаче това не е така за 80-90% от населението на БГ.
                  Наред с лошите неща в онова време имаше и хубави които трябваше да запазим.
                  Определено имахме по-голяма икономика от сега , имахме социална сигурност и гарантиран жизнен миниум под които човек не можеше да падне.
                  На всеки гражданин беше гарантирано : здравеопазване , работа , някакъв сравнително приличен стандарт по онези разбирания, апартамент/къща и вила , почивка на морето за 14 дни и т.н.
                  За съжаление в момента поне 50% не могат да си ги позволят тези неща и това е реалността.

Когато се отрича миналото трябва да се признае че имаше и достижения наред с недостатъците.
                  Сега да не би да е по различно и да е само мед и масло ???
                  +11111
                  Да и аз сега подобно на теб съм много добре финансово и във всяко друго отношение, обаче като гледам обречеността на болшинството млади и хубави хора около мен ми се реве.
                  Да добавя нещо и към 'написаното от теб.
                  При соца имахме социална държава, а сега???
                  Като завършваше младия човек - имаше осигурена работа, даже задължение да бачка известен брои години по-разпределение. Нямаше-не искам.
                  И това е правилното.
                  Държавата като е инвестирала в образованието ти, трябва да върнеш инвестицията и с труда си.
                  А сега?
                  Изнасяме на запад безплатно образованите си хора и държавата остава с пръст в уста.
                  Доколкото си спомням тогава ако не си се оженил до 25-26 години -плащаш ергенски данък от май-беше 17% от заплатата си.
                  Правилно и полезно за развитието на обществото нали?
                  А сега? Плосък данък.
                  Така ли се прави социална държава?
                  Всъщност тук май има противници на социалната държава.
                  Я да се обадят да видя аргументите им.
                  И да не ми скачат с номера-циганите.
                  Социалната държава търтеи не търпии. Преди всички здрави и прави -бачкаха.
                  Нямаше не искам.
                  Сега имаме армия от безработни.
                  Какво пречи да я впрегнем тая армия и да чисти, да чисти, докато станем най-чистата страна в света?
                  Това ще донесе в дългосрочен план ред позитиви за държавата, така че дори този елементарен труд би донесъл икономически ползи.
                  Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                    Хм, ми що взеха държавните награди на Макаревич? Просто на Шевчук не му е дошъл реда...
                    Макаревич просто го хвърлиха на общественото мнение, което подкрепя вече 4-месец ВВП с над 80%... даже и евреите в медийното пространтство, които са доста се отрекоха от него

Коментар

Призивът към законност не е заплаха... когато някой върши престъпление, дълг на гражданите е да предприемат определени действия към осъществяване на наказателната отговорност на съответният извършител на простъпката...

Пък и ти си смел, нали...
                      И кой си ти да определяш кое е законно и кое не?какво незаконно има в това да искам Родината ми да излезе от Пенсионерско Хомосексуалния Съюз и НАТО?Какво незаконно има в това че искам в Родината ми да идват правславни хора наши братя инженери физици химици програмисти.Ти урод ли си какво си или искаш цигани кюрди и мизерници.Точно ти си за прокуратурата защото искаш тук мангализация.И запомни не се е родил човека който може да ме уплаши камо ли нещастник като тебе.Страхувам се само от Бог

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                        Правилно е да коментираш какво се казва, а не кой го казва... Има ли значение, дали източника на истината е ББС или РТ

Малко на тема Юрий Шевчук, яростен опонент на ВВП. Доказателство, че в Русия има демокрация, за която запада може само да мечтае е именно той... Гениален музикант-браво, но никой не му държи сметка за това че критикува и обижда Путин
                        Хм, ми що взеха държавните награди на Макаревич? Просто на Шевчук не му е дошъл реда...

Коментар

Това казано от руснак, звучи най-малкото подозрително...
                          За да съм максимално учтив, ще призова разни русначета да не дават акъл, как да си развиваме държавата... ръйш ли... акъл може да даваш само в рамките на монголската орда... Незабавно!
                          Правилно е да коментираш какво се казва, а не кой го казва... Има ли значение, дали източника на истината е ББС или РТ

Малко на тема Юрий Шевчук, яростен опонент на ВВП. Доказателство, че в Русия има демокрация, за която запада може само да мечтае е именно той... Гениален музикант-браво, но никой не му държи сметка за това че критикува и обижда Путин

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                            Промитите мозъци не си познават собствената история.
                            Предателството на Сърбия и Гърция струва на България още 3 войни. Стотици хиляди българи са изселени от български земи, а срещу останалите се води атни-българска кампания с десетилетия. Българинът обаче може да прощава и ще дойде време да прости и тия несправедливости. Когато и сърбите и гърците си турят пепел на главите, тогава говори за съюзи.
                            ОК. Извинявам се за квалификацията, наистина. Съдружник имаш ли, как си разрешаваш споровете с тях, когато трябва или да отстъпиш или да се изтрепете.

Аз го правя така, фиксирам претенцията и отлагам решението за в бъдещ момент. Ако считам, че съдружника ми е достоен, допринася за общите дела, следователно няма проблеми. Винаги можеш да си получиш своето, не да си го вземеш насила, а да убедиш партньора да ти го даде в един хубав момент

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Изпомпваме се и изцеждаме ние самите, до 2008г. защо не ни изпомпваха а инвестираха тук ?А това че ние не сме инвестиционно интересни и привлекателни си го правим в момента сами - тези които ни управляват го правят защото са им такива разбиранията на цървули.От Русия в момента нищо полезно за нас не може да очакваме, нищо което ще вдигне дохода на българина, ще създаде заетост.Докато има такива като теб ще сме на този хал.Русия е от страните които произвеждат тази криза - ниската заетост, висок импорт и нулев експорт освен на бягащи българи.От САЩ , Русия и Германия НИЩО и всичко зависи от нас.
                              Нещо пак си се объркал, Изпомпваха ни преди, изпомпват ни и сега. Преди хората ходеха в Коми за да си купят апартамент и кола, сега е същото аз съм в Германия защото трябва да изплащам апартамента. Аз съм казвал преди и сега, някой да даде 2500лв заплата, от нея аз ще си платя всичко, включително вноските които трябва да плаща работодателя и се прибирам в Бг. Обаче няма кой.
                              Но какво остана в Бг- няма поток, няма белене, няма строителство, няма борса, няма и отпадъци по кофите.
                              Какво да се прави, каквот имаше читаво някой се погрижи да го разсипе, но не се строи нищо. Но и няма как да се строи, с тези банкови лихви- в Германия лихвата е 3% , а Бг е около 6 по ипотечните кредити. До 2008 беше по добре да си строител отколкото наркотрафикант- рентабилността беше по висока.
                              Ако щеш и фондовете са скапани, ето погледни http://teak.sharewood.com/?utm_sourc...FeKWtAodfjEAEQ
                              Пак казвам нямам нищо против да се върна в Бг , но тогава когато има нормална работа

Коментар

• Аз не съм от тези дето имат носталгия по миналото , напротив в сегашното време печеля много добре и си позволявам нещо които в ония времена нямаше да мога.

За съжаление обаче това не е така за 80-90% от населението на БГ.
                                Наред с лошите неща в онова време имаше и хубави които трябваше да запазим.
                                Определено имахме по-голяма икономика от сега , имахме социална сигурност и гарантиран жизнен миниум под които човек не можеше да падне.
                                На всеки гражданин беше гарантирано : здравеопазване , работа , някакъв сравнително приличен стандарт по онези разбирания, апартамент/къща и вила , почивка на морето за 14 дни и т.н.
                                За съжаление в момента поне 50% не могат да си ги позволят тези неща и това е реалността.

Когато се отрича миналото трябва да се признае че имаше и достижения наред с недостатъците.
                                Сега да не би да е по различно и да е само мед и масло ???

Коментар

Working...
                                X