Русофилите ако хващате по радиоточката Bulgaria on air пуснете я СЕГА.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Русия
Collapse
Заключена.
X
X
-
За Русия без любов
Русофилството и русофобството са традиционни хобита у нас и не минава ден без да попадна на разгорещен спор в интернет на тази тема. Русия наистина носи отпечатъка на своето тежко минало и се опитва да просъществува в съвременния свят и е малко тъпо да се окачествява като извор на всичко зло - поради което преди време се изказах за нея с любов. Предвид настроенията у много българи обаче, мисля, е време за няколко думи за Русия без ама никаква любов...
Русия е близка до българската душа, няма какво да се лъжем. За много хора - по-старото поколение, закърмено с пропаганда и пропито с носталгия, както и много от младите хора от по-малките градове (или с по-незатормозени от мислене възприятия за света), Русия продължава да отговаря на романтичния им идеал за могъща държава, със силна икономика и армия, велика история и като цяло един важен световен лидер - който, според тях, трябва да има още по-голяма роля на международната сцена (главно за да се противопоставя на мерзките американци, нали). Истината за Русия обаче е съвсем друга, при това доста по-тъжна. Няма да се разпростирам в разсъждения, само някои данни:
Икономика и бизнес климат
- Руското икономическо развитие е слабо. Въпреки, че за 2013 г. страната се изкачи като 5-та най-голяма икономика в света, нейните приходи идват основно от износ и продажба на сурови природни ресурси (нефт и газ, руди, дървесина). Над 95% от националното богатство на Русия е природни ресурси, а износът само на нефт и газ съставлява шокиращите 70% от износа й. Накратко, в Русия почти нищо не се произвежда и преработва - само се експлоатират и изнасят природните й богатства.
- Според Световната банка, Русия е на 112 място в света в класацията за правене на бизнес (все пак се е качила 6 места от миналата година) и на 144 място по икономическа свобода (същия линк). Брутния вътрешен продукт на глава от населението е двойно по-голям от България, но огромното икономическо разделение (малко много богати и много много бедни) отразява поговорката "Ако кметът яде свинско, а селяните - зеле, средностатистически в наше село се яде свинско със зеле".
- Още по-лошото е, че забогатяването в Русия става основно корупционно - без политическа подкрепа и смазване на важни колела в системата няма бизнес. Държавната администрация е тежка, бавна, голяма и корумпирана - регистрация на фирма отнема средно 11 дни, което не е толкова много (в сравнение със света), но високите данъци, непредвидимостта на законодателната и произвола на съдебната система правят невъзможно преуспяването без осигуряване на стабилност "по втория начин".
- Медийната среда в Русия е изключително манипулирана. Ако си мислите, че ББ който праща есемеси на репортерки е голяма работа, помислете пак. Русия е на 148 място в света по свобода на медиите, което я нарежда заедно с държави като Бурунди и Ирак. Не само държавната телевизия, а и останалите руски канали повече напомнят на социалистически кино-прегледи, когато с възхита повтарят правителствените сводки относно Путин, войната и световната политика.
Законност и ред
- Нивото на убийствата в Русия е няколко пъти по-високо от това на повечето цивилизовани държави: за 2012 г. е 9.2 убийства на 100 хил. жители годишно (в България, за сравнение, са 1.9) - което я нарежда сред третия свят. Нивата на другите насилствени престъпления (изнасилвания, грабежи и т.н.) са сравними.
- Огромна част от руската национална пропаганда и самочувствие се базира на антифашизма - СССР победи фашистка Германия, бори се срещу фашизма и лошите (които и да са те) винаги са обявявани за фашисти (виж сега в Украйна) и империалисти. Ироничното е, че в момента Руската федерация проявява типично империалистки тенденции, а великоруският национализъм и шовинизъм, които са официално подкрепяни от Кремъл дават плодове в множество националистически, пара-военни, национално-християнски и други организации, които, за неспециалиста, всичките приличат и се държат като нео-нацисти, a за специалиста, техните идеологии и изказвания практически повтарят идеологията на Национал-социалистическата партия на германските работници (партията на Хитлер), като само са заменили католицизма с православие.
- За правата на чужденците, особено тези с по-тъмна кожа, както и на ЛГБТ хората даже няма какво да се говори - те биват пребивани по улиците от същите тия, които само приличат на скинари, а после, понеже нямат никаква законова защита, ядат бой и от полицията (но за традицията в сътрудничеството на нацистки пара-военни групи с полицията и правителството в предвоенна Германия - някой друг път).
Общество
- Въпреки откритото презрение на руската политика и обществени фигури към "упадъчния ЕС, пълен със спинозни педераси и деградирали наркомани" (цитат: Жириновски, разбира се), все повече руснаци имигрират в ЕС - само за 2012 на запад са се изнесли почти 30 000 души.
- Говорейки за СПИН и наркомани, в Русия има около 1 млн. регистрирани HIV-позитивни, което сравнено с 143 млн. население е най-големия процент в света за държава извън подсахарска Африка. Колкото до наркотиците, според редовните доклади на ООН само хероинозависимите в Русия са около 2 млн. - безпрецедентен процент за държава, която не е от третия свят.
- Много моралното, консервативно и християнско общество, с което руските политици обичат да се хвалят, се манифестира с най-високия процент на аборти спрямо раждания в Европа, а общият брой аборти, според доклад на ООН, е 37,4 на 1000 годишно - най-високият в света.
Въпросът за руската политика (външна и вътрешна), за войните с Грузия и Украйна, за масовия алкохолизъм и т.н. изобщо няма да го засягам. Надявам се познатите ми, които мислят с възхищение за Русия и тръпнат като булки преди първата брачна нощ при идеята за членство на България в Евразийския съюз, да си отворят малко очите и да видят накъде са тръгнали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение[ATTACH]5653[/ATTACH]
Ето за кого става въпрос!
Трябва ли да ти качаваме инфо как в САЩ всяка седмица превърта по един и открива масова стрелба из университети и училища. Или как полицията застрелва невинни хора само щото им се сторила че са опасни.....
Откачалки има навсякъде, какво си доказваме с това ?Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеМдааа, Мохамед Емвази, роден в Дубай... все ми е на ъкъла, че ше да е англичанин...Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Ето за кого става въпрос!
"Той нахлу в дома на 7-членното семейство Аветисян в града и хладнокръвно разстреля шестима души, сред които двегодишно дете. Вчера почина едва шестмесечният Сергей Аветисян. Пермяков не можа да го убие с автомата си, който засече. Тогава войникът наръга няколко пъти бебето с щика. Малкият Серьожа издържа само една седмица."
http://clubz.bg/13404-masovo_ubijstv..._armeniq_video
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДа тия които убиват крадат и изнасилват се оказаха англичани.Разбирам че ти е криво ама ще трябва да приемеш фактите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДа тия които убиват крадат и изнасилват се оказаха англичани.Разбирам че ти е криво ама ще трябва да приемеш фактите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнениеАз като ви разправям, че са готови да нахлуват, крадат и бесят както преди, тук ми трият директно акаунта.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнениетака така виждам накъде отиват нещата------май ИДИЛще се обединяват с Русия ----------срам бе господа националисти срам за вас да крепите джихадистите вместо светла Европа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДнес се оказа че джихадиста от ИДИЛ извършил кланетата бил англичанин програмист.Жалки са опитите да се изкара Путин злодей.Не очаквах че на Джея може запаната пропаганда да му промие мозъка ама явно са много добри.ще се обединяват с Русия ----------срам бе господа националисти срам за вас да крепите джихадистите вместо светла Европа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЕнергетиката не може да фалира и е крайно време да го разбереш.Крайно време е да разбереш че политиците с каквото са се захванали всичко са осрали.Фалира ли енергетиката ти оставаш без ток.И ще имаш дилема или ток по 30 стотинки киловата или без ток.Интересно ми е какво ти е мнението за Буш за Обама и за политиката им по света.С това няма как да не се съглася... Миналата или по-миналата година като щяха за малко да ги пратят в Сирия каза толкова псувни на английски, колкото и не съм мислил, че има.. Не че нямаше да иде, но го намираше за тъпо и както се вижда е прав, а тия в ЦРУ пак се осраха.
Last edited by Jay Gould; 26.02.2015, 19:40.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеБъди сигурен тази война няма да свърши скоро, а ще се точи в най-добрия случай още няколко години. В по-лошия, Путин ще нахлуе и в някоя друга съседна държава. Хитлер не се е спрял само със Судетите или окупирането на Чехословакия, няма да се спре и тоя. Това значи война. Дори Путин в някакъв миг на проблясък да иска да я спре, спирането на войната за населението на Русия ще е клякане пред гейския запад, пиндостанци, англо-саксонци, гнили демократи и т. н. нацистка реторика използвана от руската пропаганда.
Със средствата за масова информация всеки народ бързо може да бъде превърнат в стадо свине - Йозеф Гьобелс
Руснаците поне тия в Русия в голямата си част са вече свине! Финансовата общност, някои производители и търговци са наясно какво става, но другите вече са зомбита. Промиха им мозъка и искат война някои дори ядрена. Така, че за мир доста ще се наложи да се почака, дори тази може да се разгори, а новата студена война ще свърши едва когато Путин един ден умре, може би след 20-30 кой знае колко години... и то ако има мир а тази война не се разшири.
Аз съм отвратен от друго! Живял съм в комунизма, но дори тогава нямаше такава реторика и такъв език. САЩ, Европа и да са били врагове си имаше някакви норми в поведението и езика на медиите. Никога, ама никога докато съм живял в комунизма, не съм чувал или чел такъв език пропаганден и политически! Бе поне няколко класи на днешната пропаганда, която е точно като за свине и за най-тъпата част от човечеството. Че той Косигин и другите външни министри от Соца бяха като Талейран в сравнение с тия днес! Днес тоя поне донякъде цивилизован език го няма. Има типично нацистка реторика от страна на руската пропаганда, леят се обиди, само още не са обявили някого за нисша раса. Нацизъм в най-чист вид, дори взеха да се прегръщат с ислямистите както Хитлер ги е коткал. Това при условие, че 200 000 руснаци само преди някоя година бяха заклани от чеченците, но.... хората имат къса памет. Русия вече и не е нито комунистическа страна, нито капиталистическа. Тя е точно някакво подобие на фашистка Германия. Големи едри държавни и частни (но на няколко едри собственика корпорации) и това е... Приликите и икономически, в политически и пропаганден план са типично като във фашистка Германия! Чуй една реч на Хитлер или Гьобелс, езика на Путин и неговите приближени е същия. Война ще има само се молете да не се разшири прекалено!
ПС: Колкото до двете републики, то не знам там остана ли някакво население. Около 1 милион се изнесоха в Русия и около 200 - 300 000 към Украйна. Ако смяташ, че ще се върнат да си броят тухлите, лъжеш се.
Ще си позволя само една бележка. Отдавна реториката включва и супремация. Висши "православни същества" се противопоставят на обонговци, маймуни, гейове, пиндоси и так дальше. т. е. Русия е нацистка държава в завършен вид.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеБъди сигурен тази война няма да свърши скоро, а ще се точи в най-добрия случай още няколко години. В по-лошия, Путин ще нахлуе и в някоя друга съседна държава. Хитлер не се е спрял само със Судетите или окупирането на Чехословакия, няма да се спре и тоя. Това значи война. Дори Путин в някакъв миг на проблясък да иска да я спре, спирането на войната за населението на Русия ще е клякане пред гейския запад, пиндостанци, англо-саксонци, гнили демократи и т. н. нацистка реторика използвана от руската пропаганда.
Със средствата за масова информация всеки народ бързо може да бъде превърнат в стадо свине - Йозеф Гьобелс
Руснаците поне тия в Русия в голямата си част са вече свине! Финансовата общност, някои производители и търговци са наясно какво става, но другите вече са зомбита. Промиха им мозъка и искат война някои дори ядрена. Така, че за мир доста ще се наложи да се почака, дори тази може да се разгори, а новата студена война ще свърши едва когато Путин един ден умре, може би след 20-30 кой знае колко години... и то ако има мир а тази война не се разшири.
Аз съм отвратен от друго! Живял съм в комунизма, но дори тогава нямаше такава реторика и такъв език. САЩ, Европа и да са били врагове си имаше някакви норми в поведението и езика на медиите. Никога, ама никога докато съм живял в комунизма, не съм чувал или чел такъв език пропаганден и политически! Бе поне няколко класи на днешната пропаганда, която е точно като за свине и за най-тъпата част от човечеството. Че той Косигин и другите външни министри от Соца бяха като Талейран в сравнение с тия днес! Днес тоя поне донякъде цивилизован език го няма. Има типично нацистка реторика от страна на руската пропаганда, леят се обиди, само още не са обявили някого за нисша раса. Нацизъм в най-чист вид, дори взеха да се прегръщат с ислямистите както Хитлер ги е коткал. Това при условие, че 200 000 руснаци само преди някоя година бяха заклани от чеченците, но.... хората имат къса памет. Русия вече и не е нито комунистическа страна, нито капиталистическа. Тя е точно някакво подобие на фашистка Германия. Големи едри държавни и частни (но на няколко едри собственика корпорации) и това е... Приликите и икономически, в политически и пропаганден план са типично като във фашистка Германия! Чуй една реч на Хитлер или Гьобелс, езика на Путин и неговите приближени е същия. Война ще има само се молете да не се разшири прекалено!
ПС: Колкото до двете републики, то не знам там остана ли някакво население. Около 1 милион се изнесоха в Русия и около 200 - 300 000 към Украйна. Ако смяташ, че ще се върнат да си броят тухлите, лъжеш се.
Джей,написал си толкова истини,че тръпки ме побиха.Агресията която се насажда е зловеща,имам чувството когато чета някой хора,че са зверове.Last edited by X_Y; 26.02.2015, 19:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеПешка, за разлика от тебе, дето ми обясняваше, че няма да ви фалира енергетиката преди няколко г. пък та взе че се гътна, се опитвам да мисля и не вземам страна, освен, че Путин е един милиционер и следователно мисли като милиционер, а не като политик или военен. Следя руски, украински и западни медии, а нямам голямо доверие на никого. Ако има нещо невъзможно в тоя живот, това е някой да ме накара нещо да мисля ако смятам обратното и близките ми го зная от болезнен или добър опитНито по соца са успявали, нито после. Не ме познаваш, но се славя като пълен кютук във внушения и т.н. дори да ме облъчваш с големия колайдер и да назначиш 10 човека да ми дуднат в ушите нон-стоп. Може да се каже, научно е доказано
а за мен се казва ... как бе поговорката "ни се води, ни се носи.. " или нещо такова. Може да кажа "да" - за да не ми досаждат, но винаги правя което искам, пък за това какво да мисля забрави. Та като с българската енергетика, ще почакаме да видим и тази война
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДжея може запаната пропаганда да му промие мозъка ама явно са много добри.Нито по соца са успявали, нито после. Не ме познаваш, но се славя като пълен кютук във внушения и т.н. дори да ме облъчваш с големия колайдер и да назначиш 10 човека да ми дуднат в ушите нон-стоп. Може да се каже, научно е доказано
а за мен се казва ... как бе поговорката "ни се води, ни се носи.. " или нещо такова. Може да кажа "да" - за да не ми досаждат, но винаги правя което искам, пък за това какво да мисля забрави. Та като с българската енергетика, ще почакаме да видим и тази война
Last edited by Jay Gould; 26.02.2015, 19:12.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар