IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
    +1
    И си мисля, що за стратегическа цел е било да се бомбандира от англоамериканците столицата. И Сталин е можел да я бомбандира, но е пратил парашутисти, подводничари. Търсел е влияние сред съпротивата. А съюзниците почти не са търсели контакти. Те и в Германия подлагат на брутална бомбандировка градове, които едва ли са били толкоз стратегически от военна гледна точка. Или пък Хирошима и Нагазаки.
    Ми както и друг път съм казвал, поръчката на Сталин да се бомбардира България е документирана. През 92-ра Елцин разсекрети едни протоколи от срещи на лидерите на съюзниците и там го има, черно на бяло, даже бащата на народите препоръчва, колкото се може повече жертви сред цивилните...
    Провери и на кого е кръстен гара Томпсън...

Айде путьофилите да залаят сега...

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola_D Разгледай мнение
      През втората световна война България прави възможно най цивилизования избор в цяла Европа.
      България е единствената държава която не праща войски на изсточния фронт. Има румънски, унгарски, италиански, белгийски, френски дивизий под Сталинград. Наши няма!! България е една от малкото дължави, дето фронтовата линия минава за един ден, без нито един изстрел. Няма струпване на въйски, сражения, пометени села, градове, вълни от бежанци. Просто няма! В България няма концентрационни лагери като в Полша, Германия и другаде из европа, с газови камери и масови изтребления!
      Е платили сме за всичко това с бомбандиронките на съюзниците на София. Но това е било възможно най-ниската цена.
      И за мен това е един неоценен и до сега цивилизован избор!!!
      +1
      И си мисля, що за стратегическа цел е било да се бомбандира от англоамериканците столицата. И Сталин е можел да я бомбандира, но е пратил парашутисти, подводничари. Търсел е влияние сред съпротивата. А съюзниците почти не са търсели контакти. Те и в Германия подлагат на брутална бомбандировка градове, които едва ли са били толкоз стратегически от военна гледна точка. Или пък Хирошима и Нагазаки.
      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
        Принципно, ТРЯБВА да се отрича ВСИЧКО, което е свързано с Русия.
        ВСИЧКО.
        Такава е ситуацията. От СМРАД-овете, без никакъв проблем на черното се казва бяло.
        Руско-турската война, е просто един от многото факти.
        Нещастна работа, утре някой ще им плати да поддържат тезата, че Русия е страна агресор на балканите. Че е отнела от султана изконно турска територия... А и вече почнаха да циркулират в нета подобни тези. Лека полека и тук ще започнем да ги четем.

Коментар

През втората световна война България прави възможно най цивилизования избор в цяла Европа.
          България е единствената държава която не праща войски на изсточния фронт. Има румънски, унгарски, италиански, белгийски, френски дивизий под Сталинград. Наши няма!! България е една от малкото дължави, дето фронтовата линия минава за един ден, без нито един изстрел. Няма струпване на въйски, сражения, пометени села, градове, вълни от бежанци. Просто няма! В България няма концентрационни лагери като в Полша, Германия и другаде из европа, с газови камери и масови изтребления!
          Е платили сме за всичко това с бомбандиронките на съюзниците на София. Но това е било възможно най-ниската цена.
          Продажно настроен българин какво да ти разбира от цивилизован избор?
          Това комунисти, русофили, партизани, партийци, комсомолци, няма как да разберат, какво им говориш.

Коментар

+1

А освен това сме единствената страна, която участвайки на Мирната конференция 1947 г. на страната на победените, успява да постигне териториално увеличение (Южна Добруджа) и дори почти успява да наложи претенциите си за Западна Тракия (сложната обстановка с Гръцката гражданска война играе двояка роля - от една страна благоприятна за нашата претенция, от друга точно тя пречи за постигането на тази цел). Преди няколко дни си намерих една книжка - публикувано изложение на България по Тракийския въпрос за Мирната конференция 1947 на д-р Делчев (съветник на Васил Коларов, който представлява България там). От бързия преглед успях да видя, че доста добре сме формулирали претенцията си, но в крайна сметка без успех...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              Я ми форлулирай цивилизационен избор ....на българите ..
              на либииците ,на сомалииците ,на иранците ,на афганистанците ,на сърбите , арабите ,на кой си искаш.... даже и на немците в Дрезден пре 1944 г или на японците в Хирошима.....:

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                на либииците ,на сомалииците ,на иранците ,на афганистанците ,на сърбите , арабите ,на кой си искаш.... даже и на немците в Дрезден пре 1944 г или на японците в Хирошима.....:
                Ти да четеш можеш ли? Я пак се опитай да прочетеш това, което съм написал... за разбиране не знам дали ще се справиш... така че нямам претенции...

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                  ВСИЧКО.
                  Такава е ситуацията. От СМРАД-овете, без никакъв проблем на черното се казва бяло.
                  Факти , които местните НПОп мотивирани от 750 милиона долара налети от САЩ във фондацииките им , всячески се мъчат да подменят....
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                    последния дори няма право да се позовава на каквато и да било дължима от нас (към него) благодарност...
                    и още по-малко да си изпраща невнятните депутати да протестират с бялата златка срещу българското правителство!
                    Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от thaddeus Разгледай мнение
                      За 1944 може да се дебатира, какво сме загубили и тнт. Но вече се посяга и на най-светия ни празник Става много страшно, и много ми е интересно с какви очи българин отрича приноса на руснаците!!! Колко пари вземат турция за да подменят историята ни???!!!
                      ВСИЧКО.
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Там ви е проблема, че или не разбирате, или се правите, че не разбирате...

Няма как българите да са благодарни на Путин за каквото и да било... Няма нормален българин, който да не е благодарен на руския народ за Освобождението... но това не означава пълзене на колене пред всеки нов цар в Кремъл...

Благодарността има стойност тогава, когато този на когото трябва да си благодарен не се позовава на нея... това го разбирай в смисъл на руския народ, но не и на Путин... последния дори няма право да се позовава на каквато и да било дължима от нас (към него) благодарност...

Коментар

• Първоначално изпратено от KATANA 4 APOCALYPtos HEAD Разгледай мнение
                          Русия в момента се управлява от умствено объркани хора.
                          Това могат да демонстрират към света - неуважение.
                          Ама как само умствено ... джуджето е на едва една негова стъпчица и от физическата антропологична Грешка
                          Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от thaddeus Разгледай мнение
                            За 1944 може да се дебатира, какво сме загубили и тнт. Но вече се посяга и на най-светия ни празник Става много страшно, и много ми е интересно с какви очи българин отрича приноса на руснаците!!! Колко пари вземат турция за да подменят историята ни???!!!
                            Там ви е проблема, че или не разбирате, или се правите, че не разбирате...

Няма как българите да са благодарни на Путин за каквото и да било... Няма нормален българин, който да не е благодарен на руския народ за Освобождението... но това не означава пълзене на колене пред всеки нов цар в Кремъл...

Благодарността има стойност тогава, когато този на когото трябва да си благодарен не се позовава на нея... това го разбирай в смисъл на руския народ, но не и на Путин... последния дори няма право да се позовава на каквато и да било дължима от нас (към него) благодарност...

Коментар

• За 1944 може да се дебатира, какво сме загубили и тнт. Но вече се посяга и на най-светия ни празник Става много страшно, и много ми е интересно с какви очи българин отрича приноса на руснаците!!! Колко пари вземат турция за да подменят историята ни???!!!

Коментар

Ма как, та нали Путин собственоръчно, сам самин освободи България...
                                Путин едва ли , ама пра дядо му като нищо..........за разлика от пра дядото на Обонго които е бачкал на някоя захарна тръстика и не му е пукало за БГ.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X