IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Graf, говориш също толкова бодряшки оптимистично както и при 43 рубли за долар, но нека направим прости сметки. Преди спада на петрола Русия изнасяше петрол, газ и петролни продукти за 360 милиарда долара. В момента цената е спаднала с 45 процента спрямо онзи момент, което при текущи цени би довело до 160 милиарда долара по-малко спрямо предходният период. има задължения по външен дълг в размер на около 80 милиарда годишно, които никой няма да рефинансира отделно всеки се опитва да изнесе имуществото си в чужбина. При тази схема 160+80+30=270 милиарда долара годишно. Ти ми се хвалиш с резерви от 415 милиарда от които само 370 са в ценни книжа другото е злато и специални права на тираж. За къде по-напред. Имаме спад на цените от няколко месеца и вече руската икономика се разпада. Какво ще бъде след шест месеца? Има и друг проблем. лешоядите от цял свят надушиха мърша. Когато нямаш пари и фундамент е трудно да им се противопоставиш.
    Сори, но изсмукваш някакви данни от пръстите си.
    Импорт и експорт на Русия.
    Дори и при цена от 60$ за барел Русия остава с положителен търговски баланс, а бюджетът и все още се прави в рубли, та инфлационният данък и девалвацията на рублата решават проблема му.
    Желаното и действителното са различни неща в голям процент от случаите.
    Last edited by Graf; 15.12.2014, 22:23.
    А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

Коментар

• А републиканците разправяха че Путин бил лидер, не като Обамата

Да не говорим за наште мурзилки де си събират снимки на Путя по цицки, яхнал кон и други секси снимки.

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
        Аз мисля че Русия се бори срещу това, срещу което трябва да се борим и ние, но не се борим защото сме слаби, нямаме воля или просто сме... ТЪПИ или зомбирани като нация от такива като теб.[/URL]
        Русия не се бори за нищо. Шайка бандити в Кремъл се опитва да открадне колкото може повече от руският народ. Хачри за луксозни стоки произведени в Европа и трупа пари по тайни лични сметки в западният свят. За тях е важно да крадат колкото се може повече и колкто се може по-дълго. За целта могат да разказват басни на мужика, как Обама дошъл и откраднал парите от петрола.

Коментар

• 77, руснаците не вярват на Путин. Те вярват на Обама. В противен случай нямаше да купуват долари и да се мъчат да се отърват от рублите на всяка цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Graf Разгледай мнение
            Я кажи тогава какво да броим на българския валутен борд или да го отписваме веднага.
            Ти си много забавен. Как сравняваш валутен борд с конвертируем валута? И какво общо имат м1 и м2 с курса на рублата при сегашните условия?
            Ако гледаш някои други показатели то при нормални условия без санкции рупела трябваше да струва 74-77 за 1$
            Както и да е.
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
              Те отдавна се срещнаха и се разминаха. Рублата сега се търгува по курс над 63 руски рубли за 1 щатски долар, а барел петрол BRENT се търгува под 62 щатски долара за 1 барел.
              В Москва на някои места курс купува за налична чуждестранна валута вече е 65,2088 руски рубли за 1 щатски долар и съответно 80,0088 руски рубли за 1 евро. Барел петрол BRENT в момента се търгува под 61 щатски долара за 1 барел. Според вас с колко процента ще намалее БВП на Русия през 2015г?

Коментар

• Graf, говориш също толкова бодряшки оптимистично както и при 43 рубли за долар, но нека направим прости сметки. Преди спада на петрола Русия изнасяше петрол, газ и петролни продукти за 360 милиарда долара. В момента цената е спаднала с 45 процента спрямо онзи момент, което при текущи цени би довело до 160 милиарда долара по-малко спрямо предходният период. има задължения по външен дълг в размер на около 80 милиарда годишно, които никой няма да рефинансира отделно всеки се опитва да изнесе имуществото си в чужбина. При тази схема 160+80+30=270 милиарда долара годишно. Ти ми се хвалиш с резерви от 415 милиарда от които само 370 са в ценни книжа другото е злато и специални права на тираж. За къде по-напред. Имаме спад на цените от няколко месеца и вече руската икономика се разпада. Какво ще бъде след шест месеца? Има и друг проблем. лешоядите от цял свят надушиха мърша. Когато нямаш пари и фундамент е трудно да им се противопоставиш.

Коментар

....По-скоро е възможно да се въведе валутен борда като рублата се фиксира към някоя истинска валута като долара и еврото, но при много по-ниски стойности. За съжаление на руснаците това никога няма да се случи. Първо това означава да си признаят, че тяхното е тоалетна хартия а доларите са истинските пари и второ без споразумение със запада и махане на санкциите схемата няма да сработи.
                  Докога ли такива тролове "разбирачи" ще облъчват фарумното пространство???
                  То простотията винаги избива и гледа да е на показ....
                  Я сравни дълговете които стоят зад истинските валути -евро и долар от една страна и рубла от друга и тогава говори за тоалетна хартия.
                  Да атаката на запада срещу Русия засега е успешна.
                  Паниката сред населението взе връх и спиралата на инфлацията взе връх.
                  И това е повод за камилска радост в теб и такива глобални мислители като теб?
                  Жалко е, че след Садам и Кадафи поредния опит , този път на Русия да се противопостави на световнота икономическо иго на петродолара е на път да се провали.
                  Какъв е твоя, моя, нашия интерес???
                  Може би да продължават американците да си печатат доларите и да влияят върху всеки един аспект от глобалния живот така както те си пожелаят???
                  На това ли се радваш?
                  Или да защитаваш такива позиции за теб е просто работа за която ти плащат?
                  Путин може да е всякъкъв....
                  Но е от правилната страна на барикадата.
                  Докато съществува хегемонията на петродолара неоколониализма ще продължава.
                  България е колониална държава и като такава сме заинтересовани от промяната на системата.
                  От пръв овчи поглед се вижда че Русия ни е натрапен хитро противник, след като сме в ЕС и НАТО.
                  Така ли е в действителност -противник ли ни е Русия, ако сме наясно какъв е основния геополитически проблем за разрешавяне?
                  Чия колония сме според теб?
                  Аз мисля че Русия се бори срещу това, срещу което трябва да се борим и ние, но не се борим защото сме слаби, нямаме воля или просто сме... ТЪПИ или зомбирани като нация от такива като теб.
                  Голямата геополитическа битка е едва в началото си....
                  Руските граждани отново ще платят прескъпо в тази война, както и във втората световна, но този път поне жертвите им ще са основно икономически.
                  Нефтената игла е само елемент в нея и Русия с времето ще си стъпи на краката, въпреки опитите на западния елит да и ги отреже.
                  Тогава ще гледаме пързалката при долара и еврото и най вероятно ще сме в подобна ситуация в която са сега обикновенните руснаци.
                  А тяхната -на руските граждани сега не е лесна.
                  В опит да спасят спестяванията си купуват долари и .... помпат мускулите да долара.
                  Ето от това сигурно им се повдига.
                  Ето ти и един правдив анализ от американски автор за това
                  Как и защо САЩ рестартираха студената война
                  Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                    Пичове, не бройте златото, спт, нефтените фондове. Те нямат общо с валутните им резерви. На Граф му казах преди два месеца че гледс на погрешното мясти. РЦБ пари няма. Ако посегнат на горните, то това няма да е държава вече. Не съм ги кледал скоро, но май подминаха и тримесечните резерви.
                    Я кажи тогава какво да броим на българския валутен борд или да го отписваме веднага.
                    А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

Коментар

Интересно ми е мнението на Graf за вероятен бенк рън. Как би се справила руската централна банка при отлив на депозитна маса? Какво ще се случи с облигациите в инвестиционният портфейл на банките? Колко ще се обезценят поради покачването на лихвите? Интересно ми е и какво ще се случи с имотите? Логично е да паднат в долари. Дали това няма да направи много кредити несъбираеми? Мислите ли, че държавата когато видя проблем реши да ограби имуществото на хората и тяхните доходи с огромна обезценка и инфлация? Не беше ли по-добре Путин да подаде оставка след като е неспособен да се справи с икономическите проблеми пред страната? Редно ли е да обричаш на мизерия собственото си население и да харчиш пари за нападение и окупация на съседни държави? Къде са тези 2 трилиона долара, които се вляха в руската икономика поради повишението в цените на горивата? Все пак в момента петрола се търгува шест пъти по-скъпо отколкото когато Путин дойде на власт. Възможно ли е да ги е присвоил с приятелите си олигарси? Все интересни въпроси.
                      Колкото повече време минава осъзнавам, че истинските русофоби са Путинофилите. Те правят всичко възможно да съсипят тази държава. Сякаш аз и други подобни на мен сме истинските русофили. Показвахме проблемите и защо Русия е тръгнала към нищото. Дори показвахме и разрешения на някои проблеми.
                      Соцът свърши, а в Русия е по-бесен капитализъм и от класическия щатски модел.
                      Да, имотите ще се обезценят, но и в САЩ имотният пазар се срути, а голяма част от ипотечните кредити увиснаха във въздуха през 2008 г.
                      Да не би във Вашингтон да спасиха един неплатежоспособен американец?
                      Спасиха Дженерал Мотърс.
                      Красивият и охолен живот си има цена, а московският и петербургският планктон си позволиха да живеят даже по-разкошно от лондонския. В един момент Москва стана най-скъпият град в света...
                      Е, там знаят 2 и 200. Сега ще трябва да си спомнят и за 2.
                      Капитализъм, нищо повече.

Коментар

• Пичове, не бройте златото, спт, нефтените фондове. Те нямат общо с валутните им резерви. На Граф му казах преди два месеца че гледс на погрешното мясти. РЦБ пари няма. Ако посегнат на горните, то това няма да е държава вече. Не съм ги кледал скоро, но май подминаха и тримесечните резерви.
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Според теб докога ще има икономически неграмотни хора, които да държат дългосрочни депозити на 8 процента лихва в рубли вместо да си купят долари. Само днес загубиха с 5 процента повече от годишната си лихва. Заради тяхната глупост вече са загубили една трета от парите си. Защо считаш, че едногодишен депозит не е пари и няма да бъде обърнат в долари. Има и други активи, които не отчиташ а могат да бъдат обърнати във валута. Примерно някй може да си продаде акциите или недвижим имот и да го обърне във валута. Да вземеш само М1 е пожелателно мислене. На 43 рубли за долар ми твърдеше колко велика е руската рубла и как тези които скъсяваме сме глупаци.
                          По твоята логика пред бюрата в БГ трябваше да са се извили вече опашки и всички да обменят евра и левове за долари..
                          Що през 1996 чакаха левът да стане 400 за долар и чак тогава хукнаха да обменят?
                          Само ще спомена, че над 50% от руснаците са потънали в дългове с потребителски кредити в рубли и в момента инфлацията и девалвацията чисти дълга им.
                          Длъжникът обикновено е по-хитър от вложителя. Та така с паричните агрегати и умните на пазара.

Коментар

• Интересно ми е мнението на Graf за вероятен бенк рън. Как би се справила руската централна банка при отлив на депозитна маса? Какво ще се случи с облигациите в инвестиционният портфейл на банките? Колко ще се обезценят поради покачването на лихвите? Интересно ми е и какво ще се случи с имотите? Логично е да паднат в долари. Дали това няма да направи много кредити несъбираеми? Мислите ли, че държавата когато видя проблем реши да ограби имуществото на хората и тяхните доходи с огромна обезценка и инфлация? Не беше ли по-добре Путин да подаде оставка след като е неспособен да се справи с икономическите проблеми пред страната? Редно ли е да обричаш на мизерия собственото си население и да харчиш пари за нападение и окупация на съседни държави? Къде са тези 2 трилиона долара, които се вляха в руската икономика поради повишението в цените на горивата? Все пак в момента петрола се търгува шест пъти по-скъпо отколкото когато Путин дойде на власт. Възможно ли е да ги е присвоил с приятелите си олигарси? Все интересни въпроси.
                            Колкото повече време минава осъзнавам, че истинските русофоби са Путинофилите. Те правят всичко възможно да съсипят тази държава. Сякаш аз и други подобни на мен сме истинските русофили. Показвахме проблемите и защо Русия е тръгнала към нищото. Дори показвахме и разрешения на някои проблеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Graf Разгледай мнение
                              Не знам защо оперираш с М2.
                              Казх наличните.
                              А агрегатът М1 е само 16 трилиона рубли. Насреща 410 милиарда долара.
                              Смятай ги.
                              По този начин функционира и борда тук, та сметката ми е съвсем точна.
                              Според теб докога ще има икономически неграмотни хора, които да държат дългосрочни депозити на 8 процента лихва в рубли вместо да си купят долари. Само днес загубиха с 5 процента повече от годишната си лихва. Заради тяхната глупост вече са загубили една трета от парите си. Защо считаш, че едногодишен депозит не е пари и няма да бъде обърнат в долари. Има и други активи, които не отчиташ а могат да бъдат обърнати във валута. Примерно някй може да си продаде акциите или недвижим имот и да го обърне във валута. Да вземеш само М1 е пожелателно мислене. На 43 рубли за долар ми твърдеше колко велика е руската рубла и как тези които скъсяваме сме глупаци.

Коментар

Не ти е точна сметката. По статистика към 1.11.2014 М2 е 30,268 трилиона рубли. По курса от днес 65,65 рубли за долар това прави 461 милиарда долара. Резервите им включително златото и специлани права на тираж са 415 милиарда долара....
                                Не знам защо оперираш с М2.
                                Казх наличните.
                                А агрегатът М1 е само 16 трилиона рубли. Насреща 410 милиарда долара.
                                Смятай ги.
                                По този начин функционира и борда тук, та сметката ми е съвсем точна.

Коментар

Working...
                                X