IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Руски окупатор се гаври с жертвите на съветско-руските окупации



    ИВО ИНДЖЕВ
    http://ivo.bg/


    ЦЕНАТА НАСЪВЕТСКАТА ОКУПАЦИЯ

    Тя е 133 280 719 447 лв. В нея влизат над 63,2 млрд. лв. разходи на България при участието й във войната срещу Германия; 30 млрд. разходи по изпълнение на примирието; определените косвени щети в размер на над 27 млрд. лв.; разходи за обезщетения, пенсии и еднократни помощи – 10,9 млрд. лв.

    Целият национален доход на България през 1945 г. е 141,8 млрд. лв., а по отношение на редовния бюджет сумата надхвърля 3 пъти приходната му част от 43 млрд. лв. Като най-разорително за българското стопанство е изпълнението на финансово-икономическите задължения, произтичащи от чл. 15 на Съглашението.

    То задължава българското правителство да предоставя парични средства, огромни количества храни, стоки, въоръжение, извършването на ремонти и използването на материали за тях и услуги за Съветското главно командване.До края на октомври 1945 г. те възлизат на над 26,1 млрд. лв.

    Според последния подробен доклад на БНБ от май 1947 г. само по този член от Съглашението разходите на страната възлизат на огромната сума от 35, 9 млрд. лв. Заедно с разходите по останалите точки от договора сумата нараства на 38,9 млрд. лв.

    Финансовата криза, която е обхванала България, продължава и след приключването на войната. През 1946 г. държавния бюджет не се изпълнява. Приходите достигат до 39 млрд. лв., а разходите са 65 млрд. лв. Заради огромните разходи, свързани с войната и изпълнение на Съглашението за примирие, рязко намаляват и капиталните вложения в производствения сектор, което предизвиква дълбока икономическа криза.

    От 46,8 млрд. лв. През 1944 г., реалният национален доход през 1945 г. достига едва до 26 млрд. лв. Кризата в българското стопанство и международната изолация се отразяват тежко и на външнотърговските операции. През 1945 г. страната реализира една 1/3 от обема на българската външна търговия. В сравнение с 1939 г. вносът достига 20 %, а износът – 40%.

    Съюзната контролна комисия, с преобладаващо съветско участие, създадена за изпълнение на Съглашението по примирието, не прави никакви отстъпки и облекчения по отношение на разходите на страната за издръжка на съветските войски.

    За да избегне очертаващия се срив на държавните финанси, предизвикани от огромните разходи, правителството прибягва до драстични мерки, които нито едно управление дотогава в България не е провеждало. Предприема се ход за ограничаване на банковото обращение. Операцията се извършва от 1 до 16.03. 1947 г.

    В резултат на нея в банките насилствено са събрани голяма част от паричните наличности на населението, извадени са от употреба старите съкровищни бонове, които преди това поради значителния си обем са използвани като платежно средство и силно е ограничена банкнотната маса в обращение.

    За мащабите на извършеното ликвидиране на паричните ресурси говорят данните на БНБ. Преди обмяната в обращение е имало 39 млрд. лв. В банкноти и 31 млрд. в съкровищни бонове. От общо 70 млрд. лв. От населението, държавните и частните предприятия са иззети 69 млрд. лв. След обмяната цялото парично обращение е сведено до 21 млрд. лв.

    Тежестите на обмяната остават за сметка основно на обикновените граждани, като само от тях принудително са събрани 49,5 млрд. лв. Създаването на условия за стабилизиране на финансите е платено с цената на жестоко ограбване на спестяванията на населението и рязкото свиване на покупателната му способност.

    Политическата и социалната цена, която българският народ плаща по време на съветската окупация – убийствата без съд и присъди след 9.09. 1944 г., т. нар. Народен съд, с който е ликвидиран елитът на нацията, създаването на лагерната система по съветски образец, изселванията на няколко хиляди семейства, скалъпени съдебни процеси са елементи от националната катастрофа, причинена на България от съветските колонизатори.

    Разходи за издръжка на чужди армии в България (1941-1947)

    Германската армия на българска територия, без да окупира България, от 1.03.1941- 6.09.1944г. , за 3 години и 6 месеца – 3 656 852 000 лева;

    Съветска армия – истинска окупация на България:

    а/ от 8.09.1944 до юли 1945 – 24 732 507 596 лв.;

    б/ от 8.09.1944 до декември 1947г. 3 години и 4 месеца – 82 000 000 000 лв.”.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
      Това е първоизточника.Полски вестник.Ако беше руски сайт,как да е.Ама поляците,които ненавиждат Русия ,едва ли ще напишат такова нещо ей така.Явно наистина руск самолети отново са имитирали атака над кораби на НАТО.



      Rosjanie nadlecieli nad okręty NATO i pozorowali ich zatopienie
      http://www.wprost.pl/ar/496845/Rosja...ch-zatopienie/

      Руски самолети използват кораби на НАТО в Черно море като мишени

      Журналисти от полски телеканал съобщават, че руски изтребители Су-24 у Су-30 в хода на тренировъчни полети са взели за мишени кораби на НАТо, които понастоящем се намират в Черно море. На свой ред, САЩ и Грузия заявиха, че провежданите в Абхазия, Южна Осетия и Крим учения на руските войски се явяват груби нарушения на международните правила. „Изтребители Су-30 и бомбардировачи Су-24, базирани в Крим, на 3 март проведоха имитация на атака над американския крайцер USS Vicksburg и турската фрегата Turgut Reis. Целта на учението беше проверка на механизмите „за преодоляване на ПВО“ на крайцера и фрегатата, тоест максимално приближаване до съдовете за ефективна атака“, пишат от „Ройтерс“ по данни на Wprost.

      По-рано бе съобщено, че шест кораба на НАТО са влезли в Черно море за провеждане на учения с военноморските сили на България, Румъния и Турция. „Ученията предполагат подготовка за различни мисии на НАТО. Ние сме тук по покана на турското, българското и румънското правителства и имаме намерение да подобрим оперативното взаимодействие“, поясни адмирал Улямсън от флота на САЩ.

      „Руската група в Черно море сега е толкова силна ,че може да отвърне на всички опити за провокиране. В случай на непредвидено развитие на събитията шансовете на корабите на НАТО да се върнат в базите е си са минимални. Ще има опити за проверка на системата за отбрана и откриване на нейните слабите ѝ места. Естествено, руските военни няма да останат длъжни и също „на практика“ ще изучат бойните възможности на корабите на НАТО“, заяви експертът на „МК“ – директорът на Центъра за анализ на стратегии и технологии Руслан Пухов.

      За ученията в Южна Русия

      Преди два дни пресслужбата на Южния военен окръг (ЮВО) на Министерството на отбраната на Руската Федерация заяви, че над 2 хиляди военнослужещи в подразделенията за противовъздушна отбрана ще проведат учения в Южна Русия. По данни на ведомството, полевите действия ще се проведат на 12 военни полигона, намиращи се в Южен, Северен Кавказ и в Крим, а също и руските военни бази в Армения, Южна Осетия и Абхазия.

      Във връзка с провежданите там учения външното министерство на Грузия изрази крайно безпокойство. „Действията от страна на Руската Федерация са посегателство над суверенитета и териториалната цялост на Грузия, грубо нарушение на Конституцията на Грузия, нормите и принципите на международното право, а също и поетите от Русия международни задължения, в това число споразумението за прекратяване на огъня от 12 август 2008 година, и създават заплаха за мира и сигурността в региона. Външното министерство на Грузия изразява крайно безпокойство и иска от Русия да изпълни задълженията си, извеждайки въоръжените си сили от грузинска територия и деокупация на регионите на Грузия“, заявиха от грузинското ведомство,

      На свой ред, посланикът на САЩ в Грузия Ричард Норланд оцени ученията като нарушаване на международните норми, съобщи ИА REGNUM.
      Мдааа.....Всички се стягат за война и баш тези, които палят конфликти навсякъде и избиват цивилни пищят най-много правила, нарушения и пр. погазване на демократичните ценности.

      Хубавото е, че сега ще се видят в реален мащаб храбростта и уменията на краварите. Защото едно е да хвърляш атомни бомби над цивилни и да избиваш с авиация камилари, а съвсем друго е да излезеш насреща срещу противник, който е ритал всичките си опоненти от като се е появил на картата.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Значи когато руските кораби и самолети правят своите учения в своите териториални води и прилещата на Русия акватория нарушават международните норми, а когато американските кораби (за сега без самолети) шетат постоянно в Черно море, което спрямо САЩ се намира на майната си, тогава всичко с международните норми е наред. Че американците дори не могат да намерят на картата Черно море бе! Каква майна търсят тука?
        Като ти дойдат зелените необозначени миризливци в двора, да ти откраднат имането, ще ревеш, що няма кой да помогне. Има да подаваш хляб и сол, а те да ти изнасят телевизора, дъщерята и така нататък.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
          Търсят ценности ! В прекия и преносния смисъл.
          В смисъл?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            Що, ти не знаеш, кой определя политиката? Ми чети де.
            Що се разправяш с ......

            Коментар


            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Значи когато руските кораби и самолети правят своите учения в своите териториални води и прилещата на Русия акватория нарушават международните норми, а когато американските кораби (за сега без самолети) шетат постоянно в Черно море, което спрямо САЩ се намира на майната си, тогава всичко с международните норми е наред. Че американците дори не могат да намерят на картата Черно море бе! Каква майна търсят тука?
              Търсят ценности ! В прекия и преносния смисъл.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                Това е първоизточника.Полски вестник.Ако беше руски сайт,как да е.Ама поляците,които ненавиждат Русия ,едва ли ще напишат такова нещо ей така.Явно наистина руск самолети отново са имитирали атака над кораби на НАТО.
                .....................................
                Естествено, руските военни няма да останат длъжни и също „на практика“ ще изучат бойните възможности на корабите на НАТО“, заяви експертът на „МК“ – директорът на Центъра за анализ на стратегии и технологии Руслан Пухов.
                ..................................
                На свой ред, посланикът на САЩ в Грузия Ричард Норланд оцени ученията като нарушаване на международните норми, съобщи ИА REGNUM.
                Значи когато руските кораби и самолети правят своите учения в своите териториални води и прилещата на Русия акватория нарушават международните норми, а когато американските кораби (за сега без самолети) шетат постоянно в Черно море, което спрямо САЩ се намира на майната си, тогава всичко с международните норми е наред. Че американците дори не могат да намерят на картата Черно море бе! Каква майна търсят тука?
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Що, ти не знаеш, кой определя политиката? Ми чети де.
                  Е ако не сте вие да кажете, откъде да знам?
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                    Само на мурзилките са ясни. Всъщност конспиративното мислене и търсенето на теле под вола е основния им мисловен процес.
                    Що, ти не знаеш, кой определя политиката? Ми чети де.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                      Вече не знам на кое и дали да вярвам.Ама много съвпадения стават.....

                      Russian combat jets conduct ‘mock’ attack runs on NATO warships
                      http://www.news.com.au/world/russian...-1227248704572

                      Russia’s newest multirole fighter jets have been using NATO ships in the Black Sea to practice attack scenarios.

                      http://theaviationist.com/2015/03/04...er-nato-ships/
                      Това е първоизточника.Полски вестник.Ако беше руски сайт,как да е.Ама поляците,които ненавиждат Русия ,едва ли ще напишат такова нещо ей така.Явно наистина руск самолети отново са имитирали атака над кораби на НАТО.



                      Rosjanie nadlecieli nad okręty NATO i pozorowali ich zatopienie
                      http://www.wprost.pl/ar/496845/Rosja...ch-zatopienie/

                      Руски самолети използват кораби на НАТО в Черно море като мишени

                      Журналисти от полски телеканал съобщават, че руски изтребители Су-24 у Су-30 в хода на тренировъчни полети са взели за мишени кораби на НАТо, които понастоящем се намират в Черно море. На свой ред, САЩ и Грузия заявиха, че провежданите в Абхазия, Южна Осетия и Крим учения на руските войски се явяват груби нарушения на международните правила. „Изтребители Су-30 и бомбардировачи Су-24, базирани в Крим, на 3 март проведоха имитация на атака над американския крайцер USS Vicksburg и турската фрегата Turgut Reis. Целта на учението беше проверка на механизмите „за преодоляване на ПВО“ на крайцера и фрегатата, тоест максимално приближаване до съдовете за ефективна атака“, пишат от „Ройтерс“ по данни на Wprost.

                      По-рано бе съобщено, че шест кораба на НАТО са влезли в Черно море за провеждане на учения с военноморските сили на България, Румъния и Турция. „Ученията предполагат подготовка за различни мисии на НАТО. Ние сме тук по покана на турското, българското и румънското правителства и имаме намерение да подобрим оперативното взаимодействие“, поясни адмирал Улямсън от флота на САЩ.

                      „Руската група в Черно море сега е толкова силна ,че може да отвърне на всички опити за провокиране. В случай на непредвидено развитие на събитията шансовете на корабите на НАТО да се върнат в базите е си са минимални. Ще има опити за проверка на системата за отбрана и откриване на нейните слабите ѝ места. Естествено, руските военни няма да останат длъжни и също „на практика“ ще изучат бойните възможности на корабите на НАТО“, заяви експертът на „МК“ – директорът на Центъра за анализ на стратегии и технологии Руслан Пухов.

                      За ученията в Южна Русия

                      Преди два дни пресслужбата на Южния военен окръг (ЮВО) на Министерството на отбраната на Руската Федерация заяви, че над 2 хиляди военнослужещи в подразделенията за противовъздушна отбрана ще проведат учения в Южна Русия. По данни на ведомството, полевите действия ще се проведат на 12 военни полигона, намиращи се в Южен, Северен Кавказ и в Крим, а също и руските военни бази в Армения, Южна Осетия и Абхазия.

                      Във връзка с провежданите там учения външното министерство на Грузия изрази крайно безпокойство. „Действията от страна на Руската Федерация са посегателство над суверенитета и териториалната цялост на Грузия, грубо нарушение на Конституцията на Грузия, нормите и принципите на международното право, а също и поетите от Русия международни задължения, в това число споразумението за прекратяване на огъня от 12 август 2008 година, и създават заплаха за мира и сигурността в региона. Външното министерство на Грузия изразява крайно безпокойство и иска от Русия да изпълни задълженията си, извеждайки въоръжените си сили от грузинска територия и деокупация на регионите на Грузия“, заявиха от грузинското ведомство,

                      На свой ред, посланикът на САЩ в Грузия Ричард Норланд оцени ученията като нарушаване на международните норми, съобщи ИА REGNUM.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Не "официалната позиция на България", а "позицията на официалната власт". А кой я диктува, отдавна вече не е нито обществена, нито тайна.
                        Само на мурзилките са ясни. Всъщност конспиративното мислене и търсенето на теле под вола е основния им мисловен процес.
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Благодаря, ама ще е друг път.

                          Затънал съм от бачкане по книга и се нервя яко, че бавно стават нещата.

                          П.П. Че ти ще черпиш го запомних
                          Е как бавно да стават, ти почти на мига отговаряш

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Абе, градски, я да вземем след 15 мин да се засечем на центъра да те черпя едно за добрите уроци, дето ми ги даваш тук
                            Благодаря, ама ще е друг път.

                            Затънал съм от бачкане по книга и се нервя яко, че бавно стават нещата.

                            П.П. Че ти ще черпиш го запомних

                            Коментар


                            • Абе, градски, я да вземем след 15 мин да се засечем на центъра да те черпя едно за добрите уроци, дето ми ги даваш тук

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                -Щото Иран последните десетилетия само това и прави, напада ли, напада...
                                Е, Иран се пърчи словесно как щял да изпепели тоз-оня.

                                Това в Цивилизацията също се води като вербална заплаха.

                                П.П. Не може ти да повтаряш всеки ден как ще ми избиеш зъбите, а па аз да стоя и да ти беля портокали

                                Естествено, че ще те подпукам още преди да си завършил изречението за заплаха.

                                Коментар

                                Working...
                                X