IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Все едно Тиквата слушам , той без малко да пусне фючърси на Ню Йоркската борса за бъдешата газ дето ша я добиваме в неограничени количества
    Тихо да не разбере, че има такива неща по Новопазарско, че ще започне да ги харчи....

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Аз нищо не съм твърдял!!

Ти твърдеше някакви глупости да ми "доказваш" колко напред са блядките с технологиите.
      -------------------------------------------

Апропо, наскоро приключиха тестовете на УСА и Япония за добив на газ около Аляска.

Технологията се води метан-хидрит и накратко значи добив на газ от морска вода
      .....
      Ш'ти дам една идея за друга технология. Слагаш едно специЯлно уредче на задното отверстие на овцата да хващаш изпусканите газове и ще превърнеш и Нова Зеландия в световен производител на газ. Там има доста овце. Повече отколкото в Лясковец. И всяка овца изпуска по един-два кубика метан дневно.
      Ши станиш милЯрдер.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Едно време на лакарджиите им викахме "поосмали малко"....

Направо да строим газопровод за Европа .....за 35 г стига..... ( и тогава такъв живот ни чака - ех какъв.....)
        Все едно Тиквата слушам , той без малко да пусне фючърси на Ню Йоркската борса за бъдешата газ дето ша я добиваме в неограничени количества
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение

Сравняваш България с Русия и имаш отговора.
          Разбита българска армия, храним армия за чужди интереси, църквата, ..... не са се отказали да я разбият, сектите процъфтяват.... граждани с български паспорти и банкови сметки на запад, ....

Е, Какво Остана За Българските Граждани?
          По-висок стандарт от тоя за руските + свободата да пътуват, работят и търгуват в цяла Европа. Свърши времето на изходните визи, събуди се

Коментар

В Ловече газ не е шистов. Проучен е и стои на "тапа", защото мисля, че Гъзпром купи находището и го затапи. ( по памет ).

10 млрд. са за 4 пълни години нуждите за страната. Това не е малко с оглед липсата на алтернатива в момента ( 90% зависимост от един източник ).

Иначе в Нови Пазар ( Добруджа ) има между 300 млрд. до 2 трлн. куб.м. шистов газ. Има и шистов нефт, но е по-малко.

П.П. Пак повтарям газ има, колкото си искате. Не мога да разбера тази истерична мантра, която се набива в публичното пространство, че газ можело да се вземе само от Раша.

Лъжете, че се късате с тия лафчета.

А, сега сам си отговори на въпрос какъв може да е мотива на някого публично да лъже всеки ден?

Едно време на лакарджиите им викахме "поосмали малко"....

Направо да строим газопровод за Европа .....за 35 г стига..... ( и тогава такъв живот ни чака - ех какъв.....)

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Нищо подобно. Ти твърдеше че годишния добив от малко над 200 000 тона са го извозили с 6-7 танкера, което правеше по 35 000 тона на танкер. Миниатюра някаква измисли специЯлисте по всичко.
              Аз нищо не съм твърдял!!

Ти твърдеше някакви глупости да ми "доказваш" колко напред са блядките с технологиите.
              -------------------------------------------

Апропо, наскоро приключиха тестовете на УСА и Япония за добив на газ около Аляска.

Технологията се води метан-хидрит и накратко значи добив на газ от морска вода

Япония вече строи платформата за добив. УСА изчисляват, че чрез тази технология ще съборят общия си микс от добив на газ с 30% до десет години като цена.
              --------------------------------------------

И понеже пак няма да ме разбереш какво ти казвам. Япония като спре да внася газ, ще остане свободен ресурс на пазар, което ще натисне цената на Хаясковата газ още надолЕ.

Това е от една страна, а от друга страна към 2030-35г. се очаква да се изравнят 50 на 50% пренос на газ през тръбопроводи спрямо втечния газ.

П.П. Все кофти нюз за кремълския гном

Но той може да прави само самовар ( уред за топлене на вода ) и самогон ( фалшива водка )
              Last edited by marandi; 02.03.2015, 20:50.

Коментар

• Апропо, какъв "годишен" добив бе смехурко, та добивът е едва беше започнал. Ако започнеш да добиваш нещо на 1 декември, ще изчислиш "годишния" добив до 31 декември ли? СпециЯлист!

Коментар

Шапок, недей си съчинява басни да клепаш някого. Не подхожда на БГ офицер да се държи като ......

Много добре помня уникалната ти фростотия за арктическия нефт от цели 300 хил. тона/годишен добив.

И ти се изсмях, че не е рентабилно и отделно рашките нямат читав танкер. Даже те помолих да ми пратиш да видя читав рушки танкер.

Това беше разговора ни. Всичко останало са волни съчинения
                  Нищо подобно. Ти твърдеше че годишния добив от малко над 200 000 тона са го извозили с 6-7 танкера, което правеше по 35 000 тона на танкер. Миниатюра някаква измисли специЯлисте по всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    А бе нали ти като корабен специЯлист измисли едни руски танкерчета по 30 000 тона нефт, та....
                    Ама може би си ги проектирал да возят нефта по Беломорканал.
                    Ама па за там дали няма да са твърде големи? Все пак Беломорканал не е Панамския канал.
                    Шапок, недей си съчинява басни да клепаш някого. Не подхожда на БГ офицер да се държи като ......

Много добре помня уникалната ти фростотия за арктическия нефт от цели 300 хил. тона/годишен добив.

И ти се изсмях, че не е рентабилно и отделно рашките нямат читав танкер. Даже те помолих да ми пратиш да видя читав рушки танкер.

Това беше разговора ни. Всичко останало са волни съчинения

Коментар

Мен па къде си ме видял да коментирам корабчета, че ме вкара в кюпа?
                      А бе нали ти като корабен специЯлист измисли едни руски танкерчета по 30 000 тона нефт, та....
                      Ама може би си ги проектирал да возят нефта по Беломорканал.
                      Ама па за там дали няма да са твърде големи? Все пак Беломорканал не е Панамския канал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        "Градски"? Я! Не мое да бъде
                        Иначе, това 10 млрд кубика, дори и да ги има ... ами, много са за едно семейство или град. За държавата са /максимум!/ за...3 години и то, АКО всичките ги изтеглим. Щото, едно е да има, друго е да има технология за тяхното ПЪЛНО изсмукване. И после? - Пак клякаме.
                        Все си мисля, че наличното /АКО го има, и АКО е в указания обем!/ най-добре, да се впише към Държавния резерв. Сега, АКО се открият още 50-100 млрд кубика, може и да почнем "по 1 млрд годишно" а, защо не, и изцяло, по 3-4. Но, много "АКО" има. Инак, съм "ЗА" проучване и добив, в т.ч. и на шистови но, БЕЗ ходравличен "ф/а/кинг". Има чист способ и, след 3-5 години, може и да започнем по него...АКО /отново/ се сетят нашите тиквонии. Ха данО, ама нАдали. Щото, не си мръдват и малкия пръст. Тикви, к'во да ги правиш.
                        В Ловече газ не е шистов. Проучен е и стои на "тапа", защото мисля, че Гъзпром купи находището и го затапи. ( по памет ).

10 млрд. са за 4 пълни години нуждите за страната. Това не е малко с оглед липсата на алтернатива в момента ( 90% зависимост от един източник ).

Иначе в Нови Пазар ( Добруджа ) има между 300 млрд. до 2 трлн. куб.м. шистов газ. Има и шистов нефт, но е по-малко.

П.П. Пак повтарям газ има, колкото си искате. Не мога да разбера тази истерична мантра, която се набива в публичното пространство, че газ можело да се вземе само от Раша.

Лъжете, че се късате с тия лафчета.

А, сега сам си отговори на въпрос какъв може да е мотива на някого публично да лъже всеки ден?

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                          Американците вече пируваха на гърба на Елцин, те смятаха, че вече режат тортата, когато Елцин предаде властта си на съвсен непознат за властта човек!

Путин!

Никита Михалков!
                          https://www.youtube.com/watch?v=khCoE9Ra2bI

Путин каза на руските генерали: "Никога няма да Ви предам"!

Укрепи руската армия, възстанови църквата и тогава се зае с предателите на Русия, петата колона, продажните аристократи с руски паспорти и съа западни и американски банкови сметки!
                          Затова сега реват, дойде ред на американските шпиони в Русия!

Въпросът е, кога някой ще "наеме" нашите предатели, с български паспорти и със сметки на запад!

Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                          Дотук много добре, ама какво остана за руските граждани? Ах сетих се - единия гол ...
                          Сравняваш България с Русия и имаш отговора.
                          Разбита българска армия, храним армия за чужди интереси, църквата, ..... не са се отказали да я разбият, сектите процъфтяват.... граждани с български паспорти и банкови сметки на запад, ....

Е, Какво Остана За Българските Граждани?

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
                            Колко имаш по алгебра ? Идва по $164 милиона на корабче. Точно колкото струва подобен танкер с отсъпката при покупка на 11 броя към днешна дата. Преди време за единични бройки се плащаха и по половин милиард. А ти и маранди сте се объркали съвсем, че втечнения газ е скъп. Тръгнал да изчислява колко струва превоза му с това колко бил наема на кораб на ден. Цените на превоз ги има на интернет. Потърси си ги за да не ставаш за смях с алгебрата си. Хората по света търгуват с втечнен газ за милиарди всеки ден и не са по-тъпи от тебе за да го правят.
                            Мен па къде си ме видял да коментирам корабчета, че ме вкара в кюпа?

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
                              Колко имаш по алгебра ? Идва по $164 милиона на корабче. Точно колкото струва подобен танкер с отсъпката при покупка на 11 броя към днешна дата. Преди време за единични бройки се плащаха и по половин милиард. А ти и маранди сте се объркали съвсем, че втечнения газ е скъп. Тръгнал да изчислява колко струва превоза му с това колко бил наема на кораб на ден. Цените на превоз ги има на интернет. Потърси си ги за да не ставаш за смях с алгебрата си. Хората по света търгуват с втечнен газ за милиарди всеки ден и не са по-тъпи от тебе за да го правят.
                              Не разбирам какво се палиш, в същия пост съм се поправил

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Нещо си се объркал би ли сметнал 1,8млрд делено на 11 по колко идва на корабче. Ако кажеш 18млрд съм съгласен, но корабче за 16млн, то сигурно е рибарска гемия. По въпросите за цените/ актуални/ се обърни към маранди.
                                За 16 млн най много да вземеш 10-15 000 т корабче- тези пари вместо за газовоз ги дай за химикаловоз ще ги избиеш 2 пъти по бързо

Коментар

Working...
                                X