IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (5)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
    Ми да си я държат газта тогава сигурен съм Монголия, Беларус и Северна Корея ще изкупят всичко което Русия не продава на ЕС
    По-скоро Китай и Индия ще се радват на руски газ по-евтин от ЕС, но с много повече потребители, което е компенсация. Турция и Пакистан също. Това са общо къде 3млрд. потребители, много повече от 500 милионния ЕС. А икономиката на евросъюза ще загине скоропостижно. 1 ЕУ ще стане 0,5 талера

Коментар

Със сигурност са от полза на Русия - ще тсане по-нормална държава като изгони Путин

Естествено че инфлацията ще е по-ниска от обезценката на рублата. това се получава защото обезценката пряко влияе само на вносните стоки. местните стоки и услуги поскъпват по-слабо, ако поскъпват изобщо. И това отново означава че бедността се разширява с бесни темпове, защото произвеждащите стоки и слуги за местния пазар вече са 30% по бедни във валута, а са само 8% по-богати в рубли.
      Това е стара формулировка за инфлация по Кейнс. Отдавна не е така по съвременните монетарни школи.

Накратко - примерно имаш 40% в храни, но спад в наеми/жилища 30% - накрая гледаш общата инфлация, че е +15% да кажем.

Води се преразпределителна функция на инфлацията и затова съм ви уцелвал за БГ доста точно тайминг-а на имотния балон кога ще се случи и нивата му.

П.П. С точност до тримесечие кога ще обърне тренд. Колкото и да е нескромно - нямате по-прецизна прогноза, която ви бях правил - също ви дадох и спад ще бъде около 40% в следващите 5-10 години

"Случайно, а?"

Коментар

• едно интервию на негъра гледната точка и на руснака ..
        личи си, че негъра малко преиграва ....

http://www.youtube.com/watch?v=YD2j0otkFAI

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
          Ами ако руснаците покажат среден пръст на Европа и кажат ,че на такива цени
          не им се продава,не е изгодно?
          Ми да си я държат газта тогава сигурен съм Монголия, Беларус и Северна Корея ще изкупят всичко което Русия не продава на ЕС

Коментар

природния газ няма нищо общо с петрола - поне в САЩ. За русия има, ако договорите им за износ на газ още са вързани с цената на петрола.
            Ами ако руснаците покажат среден пръст на Европа и кажат ,че на такива цени
            не им се продава,не е изгодно?

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
              8% инфлация на кошницата в рубли, срещу 30% ускъпяване на стоките и услуги в долари... на война, като на война... санкциите са от полза на Русия и тя трябва да се възползва по най-добрия начин
              Със сигурност са от полза на Русия - ще тсане по-нормална държава като изгони Путин

Естествено че инфлацията ще е по-ниска от обезценката на рублата. това се получава защото обезценката пряко влияе само на вносните стоки. местните стоки и услуги поскъпват по-слабо, ако поскъпват изобщо. И това отново означава че бедността се разширява с бесни темпове, защото произвеждащите стоки и слуги за местния пазар вече са 30% по бедни във валута, а са само 8% по-богати в рубли.

Коментар

Падането на курса на рублата ще доведе и до по малко купувачи на туризъм, в т.ч. и у нас, вносни стоки... положително салдо на текущата сметка
                Това го обясни на Моркуффа, че търговското салдо не оказва влияние на БВП, а на текущата сметка.

Ама, си спестил какво се случва с финансовата сметка ( случайно предполагам )?

П.П. Понеже Моркуффа пълни от салдото БВП-то на Раша и валутните им резерви

Коментар

Така де - всички резултати от нарастваща бедност
                  8% инфлация на кошницата в рубли, срещу 30% ускъпяване на стоките и услуги в долари... на война, като на война... санкциите са от полза на Русия и тя трябва да се възползва по най-добрия начин

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Никой не спори, че икономическото положение на Украйна е тежко. Война е. Когато си нападнат е нормално да понасяш лишения. Важна е волята за съпротива срещу нашественика. Същевременно не така стоят нещата за окупатора. Той се бори за да вземе чуждо. Мотивацията му е по-слаба. На Путин ще му бъде мног трудно да обясни на народа защо трябва да дава милиарди за окупация на чужда държава, когато има тежки икономически проблеми. Всичко това подобрява полижението на Украйна във военният и конфликт с Русия. Мисля, че ме разбираш отлично.
                    Не е тежко,МНОГО е тежко положението в Украйна.Така беше и при сърбите ,когато окупатора ги бомбандира 41 дена а после навлезе в земите им.Така беше и с иракчаните.
                    Струва ми се,че обаче войната ще замре,по простата причина,че война се води поне от две страни.Украйна няма сили вече,изгуби много техника и хора,не знам дали и останаха самолети.Подписаха мисля и разделителната линия между Украйна и Русия...Не виждам подобрение.Да не говорим,че зимата идва....Без газ ....Просто всичко ще се реши от ниските температури...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      Не може да фарила някой, който няма никакви дългове. Русия не може да фалира, защото външните и дългове в момента нямат и 40 милиарда и то предимно технически. Това е по-малко от 1/10 от златно-валутните им резерви.

Тази година Русия има рекордно положително търговско салдо благодарение на санкциите, които наложи на гейропеските производители. Падането на курса на рублата само прави руските производители по-конкурентни на вътрешния пазар.

Ще има да чааааакаш да фалира... През това време Дау ще се гътне с 1/4 и ти ще си фалирал.
                      Форко,

винаги ме е разсмивала наглостта на БГ матрьошките да дрънкат лъжи като разпрани.

Преди няколко дена ви вадих дълга на Раша ( външният ) - 730 млрд. доларес. Търси си го - даже и по тримесечия го бях изкарал.

Преправях и Шапока, че беше изцепил, че държавно-гарантираният им бил 3-4% и т.н.

П.П. След като стана клоуна на темата в злато, не спираш да станеш клоун и тук

Хайде изкарай ми колко е държавно-гарантирания дълг? Не е 40 млрд.!!

Коментар

Американците не се ли канеха да задоволят потребностите на Европа с втечнен газ?
                        дудуци.....кавали и т.н.
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Падането на курса на рублата ще доведе и до по малко купувачи на туризъм, в т.ч. и у нас, вносни стоки... положително салдо на текущата сметка
                          Така де - всички резултати от нарастваща бедност

Коментар

Падането на курса на рублата

Коментар

Американците не се ли канеха да задоволят потребностите на Европа с втечнен газ?
                              природния газ няма нищо общо с петрола - поне в САЩ. За русия има, ако договорите им за износ на газ още са вързани с цената на петрола.

Коментар

Не може да фарила някой, който няма никакви дългове. Русия не може да фалира, защото външните и дългове в момента нямат и 40 милиарда и то предимно технически. Това е по-малко от 1/10 от златно-валутните им резерви.

Тази година Русия има рекордно положително търговско салдо благодарение на санкциите, които наложи на гейропеските производители. Падането на курса на рублата само прави руските производители по-конкурентни на вътрешния пазар.

Ще има да чааааакаш да фалира... През това време Дау ще се гътне с 1/4 и ти ще си фалирал.
                                Хахаха - знаеш ли колко бяха дълговете на Ирландия преди кризата. А на Испания. Всеки може да фалира, все едно дали има дългове или не. Както няма дългове така могат да скочат няколко пъти, както случая с Ирландия или Испания. Или пък може да продължи да няма но инфлацията да удари трицифрени стойности - то тогава пак няма да имат дългове, ама няма да имат и активи

Така че няма проблем - Русия ще фалира. Ако сега си мислите че пада много петрола, гледайте след срещата на Опек какво ще стане ако саудитците в прав текст заяват че няма да правят нищо.

Коментар

Working...
                                X