IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (5)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
    Факи,явно не мислят правилно.Би следвало да предвидят какво ще се случи.

Нямам намерение да купувам месо от Аржентина....и не ме интересува много от къде ще купуват руснаците месо.
    Относно Аржентина,....скоро мисля ,че ядоха голямо дърво и то точно от Щатите,относно дълга.

За мен,тази каша с Украйна я забъркаха точно Щатите,но както и да е

Не мога обаче да си отговоря на въпроса все още.....Защо не отрежат рашките нацяло,отвсякъде.Едва ли е само страха,че ще тръгнат да се бият.Всички знаят,че следващата война няма да има победител....в най-добрият случай ще е "Пирова победа"....
    Ще видим какво ще се случи.

Стана ракиено време
    Съгласен съм че не мислят правилно. Съвременното им поколение политици са били деца по времето на ссср и не знаят.

От друга страна за дълга на Аржентина не виждам за какво са им виновни САЩ, взели са едни пари назаем, а онези не искат да им ги опрощават...
    Ми и от мен да бяха взели, и аз нямаше да ги опростя . Предполагам че и за теб важи
    Не ги отрязват изведнъж, за да минимизират загубите. Надявам се че са си научили урока от съвместния бизнес с хуйлостан.
    Last edited by Факушкa; 24.09.2014, 19:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
      Ейй, ама четеш ли изобщо?
      Даже си ме цитирал, ама не си го прочел, нали
      Ето:

Moже и да те разочаровам, но и с вноса на храни нищо няма да излезе. Ами погледни например Аржентина дето толкова се каните да купувате от там, как и е структуриран износа на говеждо:

Цък

Ето ти още една да видиш къде си изнася петрола:

Цък2

Обясни сега според теб как ги виждаш нещата, например отива хуйло в Аржентина и казва:
      "хатим да пакупим гавядиннае"
      А аржентинците веднга в захлас отговарят: харашо таваришч хуйло, спираме целия износ за САЩ и Индия. Откога ви чакахме да дойдити...
      Нека да доразвия малко: Американците от друга страна ще поставят условие да речем говеждото ви върви в пакет с петрола...
      Ама я се опитай да доразвиеш темата. Ще подскажа:
      Никой досега не е чакал на хуйлостан за да му работи икономиката. А да замесваш страни които нямат нищо общо с раша и да ги представяш как с нетърпение са чакали хуйло да дойде, е смешно.
      Между другото дори и китайците ще отрежат раша ако бъдат помолени така да се каже.
      Факи,явно не мислят правилно.Би следвало да предвидят какво ще се случи.

Нямам намерение да купувам месо от Аржентина....и не ме интересува много от къде ще купуват руснаците месо.
      Относно Аржентина,....скоро мисля ,че ядоха голямо дърво и то точно от Щатите,относно дълга.

За мен,тази каша с Украйна я забъркаха точно Щатите,но както и да е

Не мога обаче да си отговоря на въпроса все още.....Защо не отрежат рашките нацяло,отвсякъде.Едва ли е само страха,че ще тръгнат да се бият.Всички знаят,че следващата война няма да има победител....в най-добрият случай ще е "Пирова победа"....
      Ще видим какво ще се случи.

Стана ракиено време

Коментар

Ами като са с мислене от 18век,и го знаят,защо не се подсигуриха преди това....Тръгват да слагат санкции,а са зависими в същото време.
        Според мен ЕС първо говорят и тогава действат.Докато Путин прави обратното.

Да не говорим,че преди ЕС да сложи санкциите Путинобиколи света ...Южна Америка основно.Преди да обяви спиране на вноса на храните явно си беше подсигурил(до някаква степен естествено) внос от Бразилия ,Аржентина,Турция,Виетнам,Израел,Сърбия....За добро или лошо финализира сделката за газ с Китай.Дали е успешна не знам,ама си намери партниор.Даже с риск от лоша сделка намери Китай като съюзник.Сключи договор с Иран нефт срещу строителство за да не може (евентуално ) да прикоткат Иран да изнася нефт за ЕС.
        На Аржентина реактори ще правят ,вчера четох че Русия щяла да прави и осем ядрени реактора в ЮАР.....Отделно и с Турция така....АЕЦ .

Според мен ЕС трябваше да действа точно по определението:
        Дипломация е това,когато едно куче те е съборило и устата му е разтворена над теб,да го галиш с едната ръка по глават,докато с другата търсиш камък около себе си,за да му я разбиеш.
        Ейй, ама четеш ли изобщо?
        Даже си ме цитирал, ама не си го прочел, нали
        Ето:
        Първоначално изпратено от Факушка
        ...Водят се дълги преговори и надлъгвания защото западноевропейците си мислят че рашките са предвидими партньори, и нямат нищо общо с отминали времена. Да ама не, те са си същите както и в 18ти век.

Moже и да те разочаровам, но и с вноса на храни нищо няма да излезе. Ами погледни например Аржентина дето толкова се каните да купувате от там, как и е структуриран износа на говеждо:

Цък

Ето ти още една да видиш къде си изнася петрола:

Цък2

Обясни сега според теб как ги виждаш нещата, например отива хуйло в Аржентина и казва:
        "хатим да пакупим гавядиннае"
        А аржентинците веднга в захлас отговарят: харашо таваришч хуйло, спираме целия износ за САЩ и Индия. Откога ви чакахме да дойдити...
        Нека да доразвия малко: Американците от друга страна ще поставят условие да речем говеждото ви върви в пакет с петрола...
        Ама я се опитай да доразвиеш темата. Ще подскажа:
        Никой досега не е чакал на хуйлостан за да му работи икономиката. А да замесваш страни които нямат нищо общо с раша и да ги представяш как с нетърпение са чакали хуйло да дойде, е смешно.
        Между другото дори и китайците ще отрежат раша ако бъдат помолени така да се каже.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Хахаха. Първо не е толкова - целия БВП на Русия е 2 трилиона долара. Второ ако си прав и секне стокооборота Русия ще се срине с 50% а Европа с 5%. За сравнение през голямата депресия икономиката на САЩ пада с около 30%. Българската икономика през 1997 се срива с около 25%.
          А, бе и мен Моркуфф-а ме хвърли в тъча като се изцепи, че Раша всяка година си заделяла ей така по 200-300 млрд$.- да си имали.

Демек - ги изкара, че правят по 10-15% излишъци, па аз кат' им гледам бюджет за тази година е заложен дефицит.

И си викам - Боже, тоя се мисли за икономист/финансист

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
            тба са акции zа 10 години +, особено новатек и лукоил. стабилни дивиденди итн.
            Заеби тази работа. Руските компании винаги са били евтини - и никога не са ставали скъпи. Абсолютно безсмислено е от моя гледна точка да поемам целия политически руски риск за доходност, която мога да изкарам по-лесно от по-малко рискови компании, с аналогични дивиденти.

Коментар

Ами като са с мислене от 18век,и го знаят,защо не се подсигуриха преди това....Тръгват да слагат санкции,а са зависими в същото време.

Да не говорим,че преди ЕС да сложи санкциите Путинобиколи света ...Южна Америка основно.Преди да обяви спиране на вноса на храните явно си беше подсигурил(до някаква степен естествено) внос от Бразилия ,Аржентина,Турция,Виетнам,Израел,Сърбия....За добро или лошо финализира сделката за газ с Китай.Дали е успешна не знам,ама си намери партниор.Даже с риск от лоша сделка намери Китай като съюзник.Сключи договор с Иран нефт срещу строителство за да не може (евентуално ) да прикоткат Иран да изнася нефт за ЕС.
              На Аржентина реактори ще правят ,вчера четох че Русия щяла да прави и осем ядрени реактора в ЮАР.....Отделно и с Турция така....АЕЦ .

Дипломация е това,когато едно куче те е съборило и устата му е разтворена над теб,да го галиш с едната ръка по глават,докато с другата търсиш камък около себе си,за да му я разбиеш.
              ЕС са се подсигурили. Имат сводобед капацитет за внос на ЛНГ точно колкото е вноса на газ от Русия. Петрол винаги можеш да купиш от всякъде. Руския пазар е под 5% от продажбите за големите европейски компании, т.е. като цяло е важен, но не особено важен.

Русия не се е подсигурила. Русия зависи от ЕС, не ЕС от Русия. Дори не е взаимозависимост, реално си е пълна и едностранна зависимост на Русия от ЕС.

Коментар

Ми добре Аз до руска компания не се докосвам. Има достатъчно много по добри начини да се отиграя постепения спад в напрежението.
                тба са акции zа 10 години +, особено новатек и лукоил. стабилни дивиденди итн.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                  Това е фигуративно. Дава представа за размера на икономиките. Не ми се спори в подобна плоскост.
                  Водят се дълги преговори и надлъгвания защото западноявропейците си мислят че рашките са предвидими партньори, и нямат нищо общо с отминали времена. Да ама не, те са си същите както и в 18ти век.
                  Стратегически посоката е от намаляване до пълно спиране на енергийната зависимост от раша.
                  Но виж - ако рашките се опитат да направят същото и в някоя от Балтийските държави, ще стане точно както го искаш.
                  И по-лошо - няма да има изобщо с кого да търгува, е - поне не с някоя от икономически по-силните държави. Разбира се, Северна Корея, Венецуела и Куба остават, но погледни разликите в размерите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                    Стокобменът между Русия и ЕС се изчислява на един трилион евро.В момента и Европа
                    е в шахова ситуация,въпросът е дали Путин ще изиграе матовият ход или ще се
                    разберат по бизнес-линия.
                    Хахаха. Първо не е толкова - целия БВП на Русия е 2 трилиона долара. Второ ако си прав и секне стокооборота Русия ще се срине с 50% а Европа с 5%. За сравнение през голямата депресия икономиката на САЩ пада с около 30%. Българската икономика през 1997 се срива с около 25%.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                      Long Nvatek, Gazprom, Lukoil, Rosneft, Sberbank
                      Ми добре Аз до руска компания не се докосвам. Има достатъчно много по добри начини да се отиграя постепения спад в напрежението.

Коментар

ЕС не зависи от руски ресурси. ЕС зависи от Русия за ефтини ресурси. Но няма никакъв проблем да си ги набави малко по-скъпо от друго място.

Русия от друга страна няма на кого да продава, ако не продава на ЕС. Цялата зависимост е в Русия. ЕС отлично знае това. И Путин отлично знае това, за това клекна на китайците и се набута толкова яко с тези договори с тях. Но отново китайците му осигуряват пазар с размера на Украйна. И изобщо не се стига до доставки от мащаба на ЕС.

Топло може по много начини. Въпроса е дали това топло ще е на сегашната цена или на 20-30% отгоре. Но тези 20-30% за нещо за което се харчат 5-10% от бюджета на домакинствата са реално 2-3% по-висок дял на разходи за отопление. Което е просто смешно да се дава като някаква зависимост.

Long Nvatek, Gazprom, Lukoil, Rosneft, Sberbank

Коментар

• Стокобменът между Русия и ЕС се изчислява на един трилион евро.В момента и Европа
                          е в шахова ситуация,въпросът е дали Путин ще изиграе матовият ход или ще се
                          разберат по бизнес-линия.

Коментар

Така е...но с тези действия ЕС скоро няма да се отърве от зависимостта си от руските ресурси,дори и дава възможност да си търси аналози на внасяните стоки от ЕС.

Според мен,ако ЕС действаше дипломатично,трябваше да не допуска това ,което се случи в Украйна.Трябваше за десетина години да направи така,че да не зависи от руските доставки,да вдигне военните бюджети....и тогава..."бастър копче" на руската газ и нефт....и дотам.Сега,санкции,ама срещу Газпром няма да има,щото трябва да ние топло през зимата.Ако не се лъжа,четох някъде,че към края на месеца УС на Газпром щял да гласува да се теглят заеми от европейски банки.Ми то ако стане,те чрез Газпромбанк могат да рефинансират други компании.Или пък това,че санкции имало срещу Роснефт,амасрещу Лукойл нямало да има....Не ми се връзва нещо.
                            ЕС не зависи от руски ресурси. ЕС зависи от Русия за ефтини ресурси. Но няма никакъв проблем да си ги набави малко по-скъпо от друго място.

Русия от друга страна няма на кого да продава, ако не продава на ЕС. Цялата зависимост е в Русия. ЕС отлично знае това. И Путин отлично знае това, за това клекна на китайците и се набута толкова яко с тези договори с тях. Но отново китайците му осигуряват пазар с размера на Украйна. И изобщо не се стига до доставки от мащаба на ЕС.

Топло може по много начини. Въпроса е дали това топло ще е на сегашната цена или на 20-30% отгоре. Но тези 20-30% за нещо за което се харчат 5-10% от бюджета на домакинствата са реално 2-3% по-висок дял на разходи за отопление. Което е просто смешно да се дава като някаква зависимост.

Коментар

• хмм многo беzработни има тука

Коментар

Не притискай противника в ъгъла, защото единственото което му остава е да се бие.
                                Така е...но с тези действия ЕС скоро няма да се отърве от зависимостта си от руските ресурси,дори и дава възможност да си търси аналози на внасяните стоки от ЕС.

Според мен,ако ЕС действаше дипломатично,трябваше да не допуска това ,което се случи в Украйна.Трябваше за десетина години да направи така,че да не зависи от руските доставки,да вдигне военните бюджети....и тогава..."бастър копче" на руската газ и нефт....и дотам.Сега,санкции,ама срещу Газпром няма да има,щото трябва да ние топло през зимата.Ако не се лъжа,четох някъде,че към края на месеца УС на Газпром щял да гласува да се теглят заеми от европейски банки.Ми то ако стане,те чрез Газпромбанк могат да рефинансират други компании.Или пък това,че санкции имало срещу Роснефт,амасрещу Лукойл нямало да има....Не ми се връзва нещо.

Коментар

Working...
                                X