Първоначално изпратено от markov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Украйна (5)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНищо подобно. Първо няма такова нещо като руска цивилизация. Православието идва от Византия, християнството от Римската империя, семейните ценности са си на всякъде ценности. Русия е дала на западната цивилизацията Достоевски и Толстой, но самите руснаци съм убеден че не са ги чели. Защото ако човек обича литературата на Достоевски и Толстой, няма как да харесват руските политици. Техните ценности са обратни на това което руските класици проповядват. И е разбираемо да не са ги чели мнозинството, за да ги разбере човек, за да разбере нюансите на душата и общество, за което говорят се налага да има доста умствен багаж. А и в Русия както във всяка друга държава хората които разбират сложни работи са изключително малко.
Русия дала на западната цивилизация...
Няма да питам, кога си чел Толстой, без смислено е .
Ясно е едно от Русия , нищо не не разбираш.
От Украйна също.
Най вероятно и не знаеш и къде се намират.
Както нищо не разбираш и от финанси.
Да ни ти припомням прогнозите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеСтигнахме до основния извод....Ако ЕС спре вноса на газ и нефт от Русия (и други суровини) ще нанесе НЕПОПРАВИМИ щети на руската икономика....Въпрос....Защо когато Русия намали доставките на газ на няколко държави и то с между 10 и 45% а не нацяло, вместо всички да се радват ,че на Русия ще намалеят приходите от намалелите доставки,комисарят по енергийните въпроси "помоли" Русия да не ползва газта като оръжие.Вместо да каже публично,че по този начин Русия се самоубива,той насрочва нова среща за преговори за доставките.Вместо всички да се радват,че русия има да взема(и сигурно няма да вземе) от Украйна "една шапка пари",че не изнася от няколко месеца газ за Украйна(което означава по-малко приходи за Русия) пак насрочват дата за преговори(да се раберяли за някаква цена временно,пък после каквото каже съда)
Русия сама си е опряла ножа до коремате и спират ръката да не се самоизкорми....
Е това не мога да го разбера.....Аз ако бях утре спирам да им купувам всичко....и ще взема ЛНГ от където ми душа иска...
А това че Путин сам задълбочава кризата в Русия с негови си санкции е добро дошло за запада. Така виновния в очите на руския народ постепенно ще е все повече Путин и моделът на управление на Русия който той и други като него налагат.
Играта между запада и русия в момента не е шах. не се цели унищожение и капитулация. западът в момента играе Го. А путин играе шах Той дори още не е схванал играта в която се намира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеТо ако беше толкова добър стандарта нямаше руснаците да изкарват по 100 милиарда на година, да упуват имоти в чужбина - само че да се измъкнат от Русия и млади рускини да се продават като булки къде ли не по света.
Старо ти е инфото.
Господарите да те захранят с по свежа информация:
- ОБСЕ: Жертвы в массовом захоронении под Донецком были убиты в августе
Оригинал статьи: http://russian.rt.com/article/51443#ixzz3EGMC6klw
-Президент РФ поддержал идею ввести 10-процентный налог с выручки производителей компьютерных программ.
http://www.fontanka.ru/2014/09/24/164/
-Рейтингът на руския президент Владимир Путин отбеляза през август нов рекорд - 87 на сто от хората в Русия са доволни от дейността му. Това сочи допитване на центъра "Левада", цитирано от Франс прес.
Коментар
-
Че те Русия от това че не продават газ на Украина всъщност са на печалба....те тая газ често пиеха студена вода за нея пък и беше на преференциални цени ако случаино им платят някаква част......
Не е трагедия загубата на клиент които не обича да плаща.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Стигнахме до основния извод....Ако ЕС спре вноса на газ и нефт от Русия (и други суровини) ще нанесе НЕПОПРАВИМИ щети на руската икономика....Въпрос....Защо когато Русия намали доставките на газ на няколко държави и то с между 10 и 45% а не нацяло, вместо всички да се радват ,че на Русия ще намалеят приходите от намалелите доставки,комисарят по енергийните въпроси "помоли" Русия да не ползва газта като оръжие.Вместо да каже публично,че по този начин Русия се самоубива,той насрочва нова среща за преговори за доставките.Вместо всички да се радват,че русия има да взема(и сигурно няма да вземе) от Украйна "една шапка пари",че не изнася от няколко месеца газ за Украйна(което означава по-малко приходи за Русия) пак насрочват дата за преговори(да се раберяли за някаква цена временно,пък после каквото каже съда)
Русия сама си е опряла ножа до коремате и спират ръката да не се самоизкорми....
Е това не мога да го разбера.....Аз ако бях утре спирам да им купувам всичко....и ще взема ЛНГ от където ми душа иска...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениесъгласен, без ода на радостто за стандарта на живот в наша раша срещу гейропа
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеАбсолютно адекватен е когато говорим за номинални дефицити, номинални дългове и номинален внос.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеами номинален бвп е доста неудачен критерии за сравнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеда има цивилизационен спор, като всяка една от цивилизациите, в случая руската и западната счита, че превъзхожда другата... ако това не беше така, цивилизацията която счита, че е по низша просто ще се влее в другата
руския народ е месиански, и православието, семейните и християнски ценности са в основата на руския цивилизационен код
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНе разбирам аналогиите ти. И не виждам какво общо имат с това което говорим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеХахаха, ми да народа на Достоевски са варвари. колкото тук наличните русофили са прочели каквото и да било от Достоевски, толкова и руснаците са го чели.
руския народ е месиански, и православието, семейните и християнски ценности са в основата на руския цивилизационен код
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеама няма такова нещо, демек санкционираме полските ябълки и автоматически намаляме продукта със стойността на санкционираното количество...
да кажем един човек има дом за 1млн евро, сам си поддържа градината, облича се семпло, обича да яде хляб и сирене, кара колело ... определено има ниска консумация и този човек има нисък стандарт, според теб, стига с тия простотии
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЧестно казано си крайно необективен по темата.... колкото позна в началото на годината като вещаеше как русия ша фалирала е го на до няколко месеца , толкова ще познаеш и за 3-те години.
Нито САЩ / ЕС са толкова силни като през 90-те , нито Русия е толкова слаба като през 90-те. Световната икономика е все по в Азия , Русия не ги мисли те граничат и в Азия....мисли нас че полека лека Европата и САЩ става задния икономически двор на света.....
Това са си естествени икономически закони. Може да вървиш срещу тях известно време като наливаш пари, ама те парите са крайна величина и по някое време свършват. Тогава постепенния спад се превръща в катастрофален срив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеПри 2 трилиона БВП и 1 трилион стокооборот с ЕС - както казва другия привърженик на Русия - макар че съм убеден че се лъже, но не ми се губи времето да търся. И ако този стокооборот изчезне 2-1 равно на 50% спад.
Хахаха, ми че то на никой западен производител на автомобили Русия не му е основен пазар. Я стигнат до 5% от продажбите, я не. Ембарго на храни - от държава която произвежда само жито, целина, ряпа и зеле. Много умна постъпка на Путин бих казал. Ще разорават пак целината.
да кажем един човек има дом за 1млн евро, сам си поддържа градината, облича се семпло, обича да яде хляб и сирене, кара колело ... определено има ниска консумация и този човек има нисък стандарт, според теб, стига с тия простотии
Коментар
Коментар