Има достатъчно място за коментари в теми Политика, Валутен борд, Банки и тн
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дано възпрат Бойко Борисов !
Collapse
Заключена.
X
X
-
Дано възпрат Бойко Борисов !
Не се интересувам от политика, или по-точно казано - нямам политически пристрастия, така че апела ми е чисто икономически и без грам политика в него.
Току-що изгледах записа на изказването днес на Бойко Борисов:
Линк към изказването на Бойко Борисов по bTV (включва се по телефона по време на интервюто с Цецка Цачева)
Считам, че същото е изключително целенасочено и злоумишлено с цел да се подкопае финансовата и банковата стабилност в държавата.
Всички сме наясно, че икономическите познания на екс-премиера са слаби, но съм абсолютно убеден, че икономическия екип който има зад гърба си и който го консултира, пределно ясно му е изяснил изключителната финансова стабилност на България в момента (подкрепена от уникално успешната емисия облигации преди само 2 дни при рекордно ниската лихва от 2,95 % !) и че Българската банкова система е с изключително добри показатели за капиталова адекватност и ликвидност (хората които бяха подведени и уплашени може и да не знаят това, но екипа на Борисов и той самия са перфектно наясно с реалното положение!).
И на фона на тези факти, вчера излиза и точно в разгара на паниката сред хората взе да обяснява как държавата е фалирала, как трябвало да се вземат 5-6 млрд. кредит ?!?
Днес първоначално само прочетох изявлението му пред bTV, но след това го изгледах на запис - извън самите неща които изрече, дикцията и тембъра му показаха изключително желание да всее паника сред хората.
Изключително съм възмутен от начина, по които поставя под съмнение стабилността на банковата система, нежеланието му да обясни на хората реалната ситуация и почти директния му призив хората да си теглят парите в понеделник ако не му се изпълни ултиматума за оставки ?!?
Не знам дали причините за тези му изказвания са само политически или и други, но в едно съм абсолютно убеден - той съзнателно и съвсем умишлено се опитва да всява паника сред българските граждани и се опитва да провокира финансова и в частност банкова нестабилност !!!
Съмнявам се някой от органите в държавата да предприеме реални действия спрямо него за съзнателните му опити да клати държавата, но апелирам поне изказванията му да получат рязка и ясна реакция от страна на институциите - БНБ, КФН, Правителство, защо не и от Президента (ако се осмели).
За Бога - някой трябва да го спре, преди наистина да е наплашил съвсем обикновените хора, защото е безспорен факт, че има влияние върху много обикновени граждани !Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар