IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (4) презареждане

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Москва е превземана и опожарявана многократно.

Ако си беше направил труда поне малко да прочетеш. Вероятно за промита БГ матрьшка това изглежда странно.

И си прав - дай ми пример за друга Столица да е бастисвана толкова пъти от различни народи.

Каквито лайна са си били "москвичите" навремето - същите са и в момента и колкото по-бързо БГ Империя ги измете - толкова по-добре, понеже и ние сме виновни, че се опитахме да дадем на маймуните Език и Вяра - но то все маймуна си стои.
    ------------------------------------------------------------------------------------

На въпроса ти защо никой не напада Москва.

Сам си отговори на въпроса защо никой не напада Ескимосите. Даже и ти ще се сетиш тогава като видиш средната температура за Москва ( годишната ).

Демек - никой не се е избил да живее там от векове - спокойно - колкото и да си хвалите "стоката", че Слънцето изгрява оттам.

Грабвайте по 1 билет и газ - що се мъчите в БГ се чудя?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Маранди бая каша има в главата ти.Сравняваш нещата както ти е угодно ама карай да върви.Аз те питам колко е две по две ти ми отговаряш домата е зеленчук.Да се пъчи човек ей така на гпл тумбак най малкото не му отива.И да знаеш че не се срамувам нито от факта че съм българин нито че живея в Плевен
      Давам ти фактология и не съм я измислял аз.

Русия ти е създадена едва в 1721 год. ( 50 години преди Щатите ).

И Москва от село става град около 1150 година.
      ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Питах те простичко - как се е оправял Плевен през това време 7 хил. години, понеже ги е нямало твоите хора "москвичи"?

Ще ми отговориш ли или сам разбираш какви глупости говориш, че без Русия и Москва нямало да изгрее Слънцето утре?

По твоите фантастики и Плевен не трябваше да го има тогава. Ама, ей го на - там си пущинякът ( Плевен ) и му дреме за твоето Джуджи
      Last edited by marandi; 19.05.2014, 23:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Събития Година
        Основаване на Киевска Рус 862
        Разпадане на Киевска Рус 1139
        Обединение на Руските княжества 16 януари 1547 г.
        Начало на Руска империя 22 октомври 1721 г.
        Създаване на РСФСР 17 ноември 1918 г.
        Основаване на СССР 30 декември 1922 г.
        ------------------------------------------------------------------------------------------

Както се хилите на Щатите, че са тъпа държава на 200 години - може да погледнеш твоите Руснаци на колко са?

Аз не бих се прехласвал по 300-годишни държавици и да парадирам, че винаги е било така.
        -------------------------------------------------------------------------------------------

Федерален субект Москва
        Площ 2510[1] km²
        Надм. височина 150-253 m
        Население (2010) 11 503 501[2] души
        Кмет Сергей Собянин
        Основаване преди 1147 г.
        -------------------------------------------------------------------------------------------

За сравнение Плевен, от който те е срам

Древност и античност

Основна статия: Сторгозия

Късноантична базилика в Сторгозия

Най-ранните следи от живота и дейността на човека по тези земи се отнасят към края на 5 хилядолетие пр.н.е.. Многобройни археологически находки са свидетелство за високата материална и духовна култура на траките, обитавали хилядолетия този край. Сред тях е най-голямото златно съкровище, открито по българските земи — Вълчитрънското, състоящо се от 13 съда с култово предназначение с общо тегло 12,5 кг.

В началото на новата ера тези земи стават част от Римската империя. На пътя от Ескус за Филипополис при днешния Плевен възниква римската пътна станция Сторгозия, а по-късно и крепост със същото име. Един от най-ценните археологически паметници е раннохристиянската базилика от 4 век, втората по големина в България след царската базилика в Плиска.
        -------------------------------------------------------------------------------------------------

Направо се чудя как в Плевен са живяли 7 хил. години - понеже още го е нямало Джуджи и Москва?

Горкичките
        Маранди бая каша има в главата ти.Сравняваш нещата както ти е угодно ама карай да върви.Аз те питам колко е две по две ти ми отговаряш домата е зеленчук.Да се пъчи човек ей така на гпл тумбак най малкото не му отива.И да знаеш че не се срамувам нито от факта че съм българин нито че живея в Плевен

Коментар

Маранди да ти напомня че днес все пак сме 19.05.2014 година.Да слънцето ще изгрее и без Путин но Русия ще си е все Русия.Не се срамувам че съм българин и никога не съм се срамувал.
          Събития Година
          Основаване на Киевска Рус 862
          Разпадане на Киевска Рус 1139
          Обединение на Руските княжества 16 януари 1547 г.
          Начало на Руска империя 22 октомври 1721 г.
          Създаване на РСФСР 17 ноември 1918 г.
          Основаване на СССР 30 декември 1922 г.
          ------------------------------------------------------------------------------------------

Както се хилите на Щатите, че са тъпа държава на 200 години - може да погледнеш твоите Руснаци на колко са?

Аз не бих се прехласвал по 300-годишни държавици и да парадирам, че винаги е било така.

Федерален субект Москва
          Площ 2510[1] km²
          Надм. височина 150-253 m
          Население (2010) 11 503 501[2] души
          Кмет Сергей Собянин
          Основаване преди 1147 г.

За сравнение Плевен, от който те е срам

Древност и античност

Основна статия: Сторгозия

Късноантична базилика в Сторгозия

Най-ранните следи от живота и дейността на човека по тези земи се отнасят към края на 5 хилядолетие пр.н.е.. Многобройни археологически находки са свидетелство за високата материална и духовна култура на траките, обитавали хилядолетия този край. Сред тях е най-голямото златно съкровище, открито по българските земи — Вълчитрънското, състоящо се от 13 съда с култово предназначение с общо тегло 12,5 кг.

В началото на новата ера тези земи стават част от Римската империя. На пътя от Ескус за Филипополис при днешния Плевен възниква римската пътна станция Сторгозия, а по-късно и крепост със същото име. Един от най-ценните археологически паметници е раннохристиянската базилика от 4 век, втората по големина в България след царската базилика в Плиска.
          -------------------------------------------------------------------------------------------------

Направо се чудя как в Плевен са живяли 7 хил. години - понеже още го е нямало Джуджи и Москва?

Горкичките

Коментар

Твоето минало е на едва 300 години, моето минало на доста повечко.

Както казва Ламята и без да кукурига сутрин Петелът - Слънцето си изгрява.

П.П. Та, и без Джуджи Слънцето пак си изгрява - спокойно.

Я, ми кажи преди 1400 година ( 14 век ) нещо за Русия?

Ще ти е трудничко, защото ги е нямало на картата

Поне да беше чукнал в Гугъл да видиш кога е основана Москва. Щяхме да си спестим този безсмислен разговор.

Той Плевен е на доста повечко годинки ( хилядолетки ) спрямо Москва, ама ти се срамуваш, че си Българин, налЕ?
            Маранди да ти напомня че днес все пак сме 19.05.2014 година.Да слънцето ще изгрее и без Путин но Русия ще си е все Русия.Не се срамувам че съм българин и никога не съм се срамувал.

Коментар

Маранди аз на никого не се кланям.Искам да видя смелчагата дето ще се озъби на Путин и ще присъедини Русия към България.Дай да си говорим реалистични неща.Каквото е било било е в миналото днес реалностите са други
              Твоето минало е на едва 300 години, моето минало на доста повечко.

Както казва Ламята и без да кукурига сутрин Петелът - Слънцето си изгрява.

П.П. Та, и без Джуджи Слънцето пак си изгрява - спокойно.

Я, ми кажи преди 1400 година ( 14 век ) нещо за Русия?

Ще ти е трудничко, защото ги е нямало на картата

Поне да беше чукнал в Гугъл да видиш кога е основана Москва. Щяхме да си спестим този безсмислен разговор.

Той Плевен е на доста повечко годинки ( хилядолетки ) спрямо Москва, ама ти се срамуваш, че си Българин, налЕ?
              Last edited by marandi; 19.05.2014, 22:25.

Коментар

• Маранди аз на никого не се кланям.Искам да видя смелчагата дето ще се озъби на Путин и ще присъедини Русия към България.Дай да си говорим реалистични неща.Каквото е било било е в миналото днес реалностите са други

Коментар

Всичко това е известно.Въпросът е как днес ние да предявим претенции.То и в Щатите говорят испански и английски ама никои няма претенции.В днешно време България няма бъдеще без Русия и това не се проумява от много хора.Ние пак сме в съюза на губещите.Уникални сме в това.Учудвам се на нашето тъпоумие.В съюз с Русия щяхме да сме витрината а сега сме гетото в ЕС.
                  Айде пак робският манталитет - затова казах, че това и моето поколение трябва да измре. Ако не се кланяш на Путьо, на кого щеше да се кланяш? ( риторично )
                  --------------------------------------------------------------

Волжка България Ние не сме татари а сме Българи

http://vbox7.com/play:2c86db6514

Ето, хората го казват в прав текст как през 1918-1920 година ги "прекръстват".

Такива Българи много повече заслужават моето уважение, отколкото родните пишман-лизачи на чужди задници.
                  --------------------------------------------------------------

Процесите са започнали казах и е добре, че нищо не зависи от тукашните "патриоти", които ще хукнат да воюват срещу други българи, да се покажат верни на Джуджи.

Не ми се коментира с неподготвени хора и промити с лафчета Русия.

Русия е на 300 години ти казах? На колко години е БГ Империя?

250 години под монголско иго ( татари ) и накрая "пренаписват" историята, че ние сме татари. Разбира се, че това не е проблем за теб, щом така е казал "големият" брат, че си татарин в учебниците по История.
                  -----------------------------------------------------------------------
                  Ако го кажат Македонците, ще се обидиш, но от Русия като плюят си мислиш, че дъжд вали.
                  -----------------------------------------------------------------------
                  3 пъти са ни обявили война - без да сме ги предизвикали с нищо. Радвай се колко си заблуден и спокойно - един ден всички ще пукнем и тогава Историята ще възстанови равновесието си.
                  Last edited by marandi; 19.05.2014, 22:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    По Дилов: "Международни новини – в зоната на Чернобил спешно са изпратени руски командоси със задача да не допускат на никаква цена провеждането на какъвто и да е било референдум"
                    +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      Очаквам скоро време Украинците да поискат и въоръжена охрана на АЕЦ-овете си... По принцип У. може да вкарва МАТО-вски войски на основание закона за съвместни учения... На тоя етап само ЧВК действат на териториите, някъде мернах в медиите, че казаците са пленили някакъв негър
                      По Дилов: "Международни новини – в зоната на Чернобил спешно са изпратени руски командоси със задача да не допускат на никаква цена провеждането на какъвто и да е било референдум"

Коментар

• http://dnes.dir.bg/news/USA-china-ki...onazh-16722298

"САЩ обвиняват Китай в шпионаж, Пекин отрича"

Ето нещо, което допълнително ще стопли отношенията между САЩ и Китай. От месеци ги човъркат американците и все в по-дълбоки води ще газят. Тези събития във Виетнам форумните тролеи няма как да ги забележат, ама има хора, които могат да четат между редовете.

Сега следва най-интересното. Всички гледат към Китай и Иран, ама аз гледам към ЕС и по-точно Германия.

Коментар

Ами, бях ви качвал етническия състав за цяла Русия с %-ти, но модераторите постоянно ме трият.

Българи ( като българи признати бяха малко ) нямаха и 2% по памет.

По-интересни бяха "прекръстените" републики, които са Български или Волжско-Камска България, дето да ги прекръстили на "татари".

Грубо ги бях смятал на около 15% като население, а като територия повече.

П.П. Тия хора там вече имат Българско самосъзнание, опознаха си Историята и ще има шоу - тоест отцепване на цели губернии.
                          ---------------------------------------------------------------------------------

Като цяло доста от днешните Българи знаете, че още Симеон Велики праща пратеници, които да покръстят Киевска Рус ( днешна Русия и Украйна ), но малко хора знаете, че в последния момент е имало контра-оферта от Волжска България, която е приела Исляма и те им предлагат Ислям.

От гледна точка на Историята - Симеон ги изпреварва със 100 години - докато мужиците вземат решение и да станат православни, но нещата са били на кантар.

Затова и имате 8 Българи митрополити на Руската църква ( по българскаму патриарси ) - сметни си го по 20 години на калпак/средно и то излиза над половината време, откакто съществува Русия - духовенството им винаги е било Българско.

Това е накратко, но процесите вече са започнали там.

Поздрави!
                          Всичко това е известно.Въпросът е как днес ние да предявим претенции.То и в Щатите говорят испански и английски ама никои няма претенции.В днешно време България няма бъдеще без Русия и това не се проумява от много хора.Ние пак сме в съюза на губещите.Уникални сме в това.Учудвам се на нашето тъпоумие.В съюз с Русия щяхме да сме витрината а сега сме гетото в ЕС.

Коментар

Маранди аз не съм фактор в Плевен.Това което е мое съм го оправил.Не се изживявам като собственик на Плевен.Интересно ми е как да си предявим териториалните претенциите към Путин и как ще стане Русия да се свие до Московска област.Би ли разяснил това как ще вземе да се случи щото ми е много интересно
                            Ами, бях ви качвал етническия състав за цяла Русия с %-ти, но модераторите постоянно ме трият.

Българи ( като българи признати бяха малко ) нямаха и 2% по памет.

По-интересни бяха "прекръстените" републики, които са Български или Волжско-Камска България, дето да ги прекръстили на "татари".

Грубо ги бях смятал на около 15% като население, а като територия повече.

П.П. Тия хора там вече имат Българско самосъзнание, опознаха си Историята и ще има шоу - тоест отцепване на цели губернии.
                            ---------------------------------------------------------------------------------

Като цяло доста от днешните Българи знаете, че още Симеон Велики праща пратеници, които да покръстят Киевска Рус ( днешна Русия и Украйна ), но малко хора знаете, че в последния момент е имало контра-оферта от Волжска България, която е приела Исляма и те им предлагат Ислям.

От гледна точка на Историята - Симеон ги изпреварва със 100 години - докато мужиците вземат решение и да станат православни, но нещата са били на кантар.

Затова и имате 8 Българи митрополити на Руската църква ( по българскаму патриарси ) - сметни си го по 20 години на калпак/средно и то излиза над половината време, откакто съществува Русия - духовенството им винаги е било Българско.

Това е накратко, но процесите вече са започнали там.

Поздрави!
                            Last edited by marandi; 19.05.2014, 21:10.

Коментар

• А дано полека-лека разума почне да взема връх:

Украйна трябва да се превърне в мост между Русия и ЕС, смята Дмитрий Фирташ
                              19 Май 2014 | 17:39 | Агенция "Фокус"

Париж. Един от най-богатите хора в Украйна, Дмитрий Фирташ, който по-рано предложи своето посредничество в газовите преговори между Русия и Украйна , обвини властите в Киев и други украински бизнесмени в дестабилизация на ситуацията в страната, пише Le Monde.
                              По думите на Фирташ сред украинските олигарси смяна единение по въпроса как да се преодолее кризата.
                              Той предлага Украйна да се върне в епохата преди „Оранжевата революция”, когато, според него страната се е разпаднала на два лагера, да се осъществи федерализация на Украйна, а властта да премине към регионите, които да получат възможността сами да избират своите губернартори.
                              „Проблемът не е, че Украйна трябва да избира между Русия и Запада, а че новите власти в Киев не са лидери. Ние сме длъжни сами да изградим европейска Украйна. Украйна трябва да бъде силна и независима. Ние трябва да се превърнем в мост между Русия и ЕС”, заяви Фирташ.
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• А скоро ще олаби напрежението и ша се кротне...... още малко търпение
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X