Първоначално изпратено от Grosss
Разгледай мнение

Ричард Ран и Роналд Ът - Не сме предлагали приватизация за 1 лев! http://investments.dir.bg/_wm/librar...8&df=8&dflid=3
"Не сме предлагали приватизация за 1 лев. Ако управляващите бяха приложили плана ни, сега България нямаше да е толкова бедна, но подценихме корупционния натиск! Искам да се срещна с политици, които твърдят, че ние сме отговорни за мизерията. Искам да ги срещна и да организирате дебат лице в лице с нас. Ние сме готови. Аз си мисля, че те не биха приели подобна покана. Но ако все пак приемат, ще долетя отново в България и във вашето студио съм готов да се срещна с тях очи в очи. Но искам българите да гледат. И сами да преценят кой е прав. Ние предоставихме първоначалния си план през октомври 1990 г. Но по-голямата част от мерките, които препоръчвахме, никога не бяха приложени, а това, което все пак беше приложено, закъсня. Нека ви дам един прост пример. През 1990 г. аз предложих валутен борд в България, за да се стабилизират цените, защото инфлацията беше много висока. Но нашият съвет беше игнориран. Масовото обедняване не се дължи на плана, а е резултат от неговото неприлагане!"
Коментар