IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (4) презареждане

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Русия вече не е държава, а проект

    http://www.capital.bg/politika_i_iko...java_a_proekt/

    Защо битката за Украйна е толкова важна за Европа?

    Има само една битка, която се води в момента, просто в Украйна тя се вижда най-ясно. Украйна е мястото, където бе установен европейският ред след края на Втората световна война. И сега една европейска държава напада, окупира и анексира част от друга европейска държава - нещо, което не се е случвало през живота на днешните лидери на Стария континент.

    Но това е само най-повърхностното доказателство за настъпилата фундаментална промяна. А тя е, че ЕС, този проект за интеграция, който нямаше съперници през последните 60 години, сега има съперник. Русия вече не е държава, тя сега е проект. И този проект, макар да е замислен да включи цяла Европа от Лисабон до Владивосток, има своето първо предизвикателство в Украйна. Там, а не във Франция, Германия или България, хората за първи път усетиха последствията. Битката е важна, защото сега Русия работи срещу ЕС.

    Паралелна реалност е добро определение. Всъщност се случват две различни кризи в Запада. Едната е политическата криза - какво правите с една Русия, която иска да унищожи ЕС. И втората е интелектуалната криза - как да се справите с пропагандните техники. Една от тези техники е точно голямата лъжа - идеята, че Украйна е управлявана от фашисти, когато всъщност на президентските избори в края на май крайната десница взе 2%, което е по-малко отколкото във всяка друга държава в Европа. Нещото, което прави голямата лъжа особено голяма, е че крайнодясното всъщност е на власт в Русия. Управляващите в Кремъл са тези, които съживяват някои ключови аспекти на фашизма - използването на пропаганда е един от тях. Имаме пред себе си и интелектуално предизвикателство.

    Сложно е да се противодейства на руските аргументи, защото хората, които ги налагат и използват, знаят, че те не са верни. Но, от друга страна, руското обществено мнение очевидно вярва в много от тях.

    Важно е да има много журналисти, предаващи информация от място в Украйна. Единствените хора, които мислят, че Украйна е разделена държава, управлявана от фашисти, са тези, които никога не са били там. Голямата разделителна линия не е ляво-дясно, не е проруски-антируски, а дали този журналист е бил в Украйна. Германските журналисти, които отиват в Украйна, вършат чудесна работа. Онези германски публицисти, които си остават в Германия, вършат лоша работа. Така че старомодната разследваща журналистика е част от отговора. Другата част е да осъзнаем, че сме изправени пред интелектуално предизвикателство, че руската пропаганда не е просто една гледна точка сред много други. А е гледна точка, която е замислена така, че да ви попречи да имате гледна точка.

    Руснаците, изглежда, наистина вярват, че украинците са фашисти, че са виновни за собствените си проблеми и други подобни неща. Същевременно от украинска страна има шок от Русия, много хора, които никога преди не са мислили по този начин, внезапно се самоопределят като украински патриоти. Така едно от последствията е краят на тази своеобразна славянска близост, която съществува от почти 200 години.

    Путин успя да привлече радикалната европейска десница.Лъжата на европейското крайнодясно е, че връщането към националната държава е възможно и хубаво. Но то не е и ако опитате, ще се получи катастрофа. Лъжата на руската евразийска доктрина е, че целият свят е доминиран от САЩ и единственият начин да се преборим с това е да се върнем към националните държави. В това няма никакъв смисъл - ЕС като общност много по-добре устоява на САЩ, отколкото биха могли сами Германия, България и т.н.

    В момента се случва един ужасяващ морален компромис, при който европейските левичари - някои от тях с добри намерения, други не съвсем - подкрепят крайнодясното. Защото мислят, че да подкрепяш Русия, означава да си ляв. Путин използва едновременно и крайнодясното, и крайнолявото в Европа.
    Нещото, което руснаците всъщност искат, е разрушаването на ЕС. Тогава Русия ще бъде в много по-добра позиция срещу националните държави, защото самата тя е слаба, а в сравнение с ЕС е много слаба. Но сравнена с България или Италия или Германия е доста силна. Крайната цел е много проста и е изцяло свързана с енергийните ресурси - ако сегашният руски режим оцелява и просперира, то е защото продава газ и петрол.

    Един ЕС, който е силен и обединен, в някой момент ще излезе с разумна енергийна политика. Един ЕС, който е унищожен, няма как да го направи. Русия използва европейската радикална десница, за да отслаби и унищожи ЕС и да продължи да продава газ и петрол. Естествено, има я и идеологията, която работи - консервативните ценности, анти-гей пропагандата и всичко останало - но фундаменталната цел на самия Путин е просто да запази статуквото.

    Путин, изглежда, изхожда от предположението, че ние на Запад сме много глупави и че неговият електорат е много глупав. Иска ми се да мисля, че е отишъл твърде далеч и че избирателите му не са чак толкова глупави. Второ, руската пропаганда не се стреми да достигне логичната част на мозъка ви, тя се цели към нещо много по-дълбоко - към страховете, емоциите. И от тази гледна точка в Кремъл смятат, че противоречията може да им се разминат, просто не са им важни. Друг добър пример е твърдението им, че украинците са антисемити. В същото време казват, че съществуването на Украйна е част от международната еврейска конспирация. Няма как и двете твърдения да са верни, но те все пак ги поддържат. Това не е шизофрения, те са напълно наясно какво правят, просто мислят, че другите не са достатъчно умни или че могат да играят на струната на емоциите.

    Същевременно в съветската традиция фашист не означава буквално фашист, а означава някой, когото не харесваме. Когато използват думата фашист, те се целят в емоциите, свързани с Втората световна война, но нямат предвид буквално фашисти. В руската пропаганда антифашистки е равно на проруски. В този смисъл няма противоречие, защото те мислят, че партии като унгарската "Йоббик", гръцката "Златна зора", френският Национален фронт и т.н. са проруски и затова не могат да бъдат фашисти. В тази конструкция фашист означава някой, който е против Русия. Но да, в света на разума има противоречие и особено хората вляво трябва да се притесняват. Защото, ако са на страната на Путин, са и на страната на "Златна зора", "Йоббик" и подобните им.

    ко ви харесва да бъдете зависими от руския газ и петрол, ако обичате нетолерантността, ако не харесвате ЕС, ако мислите, че всичко лошо, което се е случило в света, е по вина на САЩ, тогава няма от какво да се притеснявате. Путин иска да проникне в ЕС с помощта на крайнодесните партии, да го отслаби до степен на неузнаваемост и да го слее с този по-мащабен евразийски проект. Как точно ще се случи това, дори самият той не знае. Но това несъмнено е предизвикателство към ЕС, включително интелектуално.

    Защото той е умишлено проектиран като скучен и консенсусен отговор на това, което се случва, когато хората приемат подобни ирационални възгледи за миналото. И сега Русия ви кани отново да го направите и много европейци са изкушени. На базово политически ниво всичко това се свежда просто до мързел. Всеки, който има газ или петрол, било то в Тексас или в Саудитска Арабия или в Русия, е фундаментално мързелив, иска нещата да са такива, каквито са. Истинският въпрос е дали европейците искат да унищожат най-успешния експеримент в историята за установяване на мир и просперитет, за да могат руснаците по-лесно да правят пари. А сега ЕС има истински противник, не просто "друг", не контраст, а реален враг на границата ви. Това е изборът.

    Путин припомни на американските републиканци за Студена война. Той всъщност създаде възможността Америка да се върне в Европа, без него това не би се случило. Мисля, че накрая Путин ще загуби на всички фронтове - в Русия, в Украйна, в Европа, в трансатлантическите отношения. Америка не е слаба в момента, но е неангажирана и бавна и в това отношение е като Европа. Те са сложни, демократични и плуралистични, отнема време каквото и да било да се случи. Докато руската система позволява на лидера да реагира много бързо. И винаги ще го има усещането, че руснаците са ефективни, докато ние сме бавни и тромави. Но след няколко години случващото се в момента ще започне да изглежда по съвсем различен начин. Ако ЕС успее да не рухне от тази криза, нещата ще се обърнат. Руснаците атакуват много силно точно сега, защото виждат, че това е последният им шанс. И в това отношение Путин е абсолютно прав. Ако Русия не повали Европа сега, след две-три години случващото се в момента ще изглежда доста глупаво и ситуацията ще се промени.





    Коментар


    • D.Y.F-091066

      Коментар


      • Хакнала ми е компютъра, излезе шпионка
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • ZA SUPERTRADER:извинявам ти се ,збтрках.цял ден не съм спрял да мисля,че постъпих така като ти писах в сайпа вчета.не е глупава , като си спомня сега като говорихме с нея .бях изморен вчера вечерта ти напусах глупост ,защото не можех да мисля вечерта от умора
          в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

          Коментар


          • Задочни репортажи за България
            Георги Марков

            През нощта, когато дойде вестта, че Сталин е мъртъв, бях на нощно дежурство. Някъде призори пред мен се разигра незабравима трагикомична сцена. Инженер З., който беше бивш офицер от царската армия, немски възпитаник и, струва ми се, стипендиант на Круп преди войната, беше подсилена охрана. Той беше добър и приятен човек, но изглежда, че имаше някакво политическо петно в биографията му, защото местната Държавна сигурност често се интересуваше от него. Къде и как той бе успял да се напие, не научих, но към пет часа сутринта заварих в стаята на охраната следната сцена: моят колега лежеше на едно походно легло, плачеше с магарешки глас и нареждаше трагично: „Отиде си, няма го вече бащата, учителя… няма го любимия, скъпия човек… другаря Сталин го няма вече…“ — и така нататък, все в този дух.

            А нашият партиен шеф Киро, дълбоко трогнат, се беше надвесил над него и чистосърдечно се опитваше да го успокои:

            — Успокой се, другарю… Знаеш, всички ни боли, на мене сърцето ми се къса, но… хайде успокой се…

            Но нашият герой ревеше със сълзи, та се късаше:

            — Неее! — викаше той. — Кой ще го замени сега!

            — Все ще се намери някой… — продължаваше да го успокоява Киро.

            — Неее! — тресеше се от плач инженер З. — Той е незаменим! Кой смее да каже, че някой може да го замени… Отиде си най-великият, най-мъдрият, близкият, родният, бащата, учителят, вождът…

            http://chitanka.info/text/2898/11
            ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

            Коментар


            • в Сотогранде Владимир Христов-Вовата, познат и като Хитрата сврака, е бил заключен. Ти живееш там и със сигурност трябва да знаеш дали това е наистина така.
              - Да, аз съм писал за него, познавам го също така много добре. Но не съм казал, че е човекът на Брендо, както в една статия отпреди време беше споменато, че съм забравил да го кажа и че той бил наемал капитаните за прекарване на дрогата с яхти. Аз на срещи между Брендо и Вовата не съм присъствал. В пресата се изписа и че Божидар Томалевски бил помогнал на Малкия Маргин да се скрие в Сотогранде и още куп глупости от сорта, че Владимир Христов е кмет на Сотогранде. Първо - Божо не съм чувал да е идвал в Сотогранде. Може да и стигал до Марбея, защото повечето българи ходят дотам. А и ако Маргина беше тук, също щях да зная, защото няма много скрито-покрито сред тарикатите. Второ - няма как някое гърне да стане кмет на такова място. Това как си го представяте? Вовата обича, освен да се хвали, много да лъже. Фантазира и си измисля. И нищо чудно да е преметнал някой, че е кмет и оня да му се е вързал. Това селище е създадено от генералисимус Франко. Той е раздавал земята на най-верните си генерали, буржоазията и аристокрацията. Няма начин чужденец да бъде избран за кмет на място, където се намират едни от най-известните голф игрища в света.

              Аз мога да говоря за неща, на които съм свидетел или са ми разказани от първо лице, а не измислени преразкази от измислени разказвачи. На 6 март морето беше доста бурно и времето дъждовно и ветровито. Малко хора биха се осмелили да излязат в открито море с платноходка. Вовата е един от тях – смелост и опит не му липсват. Привечер разхождах кучето на канала срещу неговата къща, която е ъглова, и забелязах, че яхтата му я няма. Това много ме учуди. Но той ми беше споделил, че ще я продава, а и освен нея и къщата, защото си беше купил нова къща във вътрешността. Тъкмо бях решил да се прибирам и яхтата се появи. На палубата се открояваха 2-3 силуета, но в тъмното не можех да видя добре чии са. А и аз съм късоглед. Когато яхтата беше вече на кея пред къщата, от нея слязоха двама души - единият дебел (предполагам Вовата, но не съм 100% сигурен), другият слаб. Изведнъж от храстите, верандата и не знам си откъде още - стана много бързо, изкочиха двадесетина силуети - целите черни. Започнаха да светят с фенери. Вовата, предполагам че е той, и спътникът му бяха проснати на земята и закопчани с белезници. Дали е имало нещо на яхтата, дали е намерено нещо и какво, аз не знам, защото не съм видял. Но и да знам, няма да кажа, защото аз на корумпирани ченгета, било български или испански, гушите няма да пълня!

              Учудва ме едно нещо: Как вие толкова бързо научихте за случилото се, след като дори най-близките хора на Вовата още не са научили или поне предполагам, че не са?



              nали знаеш марбея и градчетата на юг от нея..много хора построили хубави къщи за по няколко милиона сега им стоят празни и ги продават от 200 до 500 к . ако имаш познати ,които искат да си купят там. НАско живее 3 години там вече и има много такива познати
              Last edited by vabo_2008; 07.06.2014, 20:27.
              в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
                Продължавам да се питам кво ли имат с темата Украйна последните 10-на поста в нея...
                Влез в агенция Фокус - там ще намериш труповете за днес.

                Линк искаш ли?

                П.П. Правилно ли съм разбрал, че Украйна = трупове и друго няма?

                Коментар


                • Продължавам да се питам кво ли имат с темата Украйна последните 10-на поста в нея...

                  Коментар


                  • Дори франсетата си признават, че са станали колония на САЩ...

                    EU lost its foreign policy sovereignty to US – Marine Le Pen to RT

                    The EU has lost control of its foreign policy to Washington, France's National Front leader Marine Le Pen told RT, calling the bloc's diplomacy a “catastrophe” in which no independent voice of reason could be heard.

                    http://rt.com/news/164372-marine-le-pen-preview/
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron
                      Ущипи ме и ми кажи, че не съм откачил, а само ми се привиждат разни откачалки
                      Споко, бре Франция съм ви я дал чак на трето място да станете мюслита. Като падне Брюксел и Амстердам - чак тогава си ти.

                      П.П. Учи Корана и се не бой - има време

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Маранди виждам че имаш проблясъци.Това е добре.За Турция съм съгласен напълно.Гръчола обаче не мое да предизвика никаква война.По скоро гърците с парите ще се заселят в България.За Румъния не съм сигурен.За Индия Иран Китай и Афганистан е ясно че знаят кои сме.Остава Русия там нещата ще са други.За Щатите е сигурно че отиват на дъното лошото е че ще повлекат и останалия свят.Големия въпрос е какво става с оръжията и атомните реактори.Предстоят много интересни времена.Следващите 15 години ще бъдат изключително непредсказуеми и динамични.Светът ще се промени до неузнаваемост.България империя няма да стане.България е дух и ще печели в духовното.
                        Пешов,

                        ако беше погледнал линк-а, щеше да видиш, че това е писано 2012 год.

                        Интересно как тогава съм дал какво ще се случи с Украйна? ( в 2012 нямаше нищо ).
                        -----------------------------------------------------------------------------------------------

                        П.П. За Гърция бързаш - ще имате конфликт в днешна Македония и тогава БГ империя ще се намеси.

                        Коментар


                        • Изпълнили сте последната страница със съдържание гледам.
                          Прочетох я цялата за 30 сек.
                          г-жа Фирдевс.2015г.

                          Коментар


                          • Маранди виждам че имаш проблясъци.Това е добре.За Турция съм съгласен напълно.Гръчола обаче не мое да предизвика никаква война.По скоро гърците с парите ще се заселят в България.За Румъния не съм сигурен.За Индия Иран Китай и Афганистан е ясно че знаят кои сме.Остава Русия там нещата ще са други.За Щатите е сигурно че отиват на дъното лошото е че ще повлекат и останалия свят.Големия въпрос е какво става с оръжията и атомните реактори.Предстоят много интересни времена.Следващите 15 години ще бъдат изключително непредсказуеми и динамични.Светът ще се промени до неузнаваемост.България империя няма да стане.България е дух и ще печели в духовното.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Айдее...
                              Краставичаря си знае неговата краставица.
                              Тия простотии си ги избълвал барем 200 пъти за последния месец.
                              Как не ти омръзна бе?
                              Чукча,

                              на всички вече е ясно, че русофил в БГ = анти-българин ( затова карта на Украйна вместо България, искате да пише Русия ) - ама няма да стане.
                              ------------------------------------------------------------------------------------------------------

                              Тук съм ви дал какво ще се случи - даже и да съм пукнал. Нещата ще се случат
                              -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                              Цитат:

                              в Турция кюрдите изтласкват населението им към Константинопол и до 10-15 години Турция ще ни поиска земя, за да се заселват тук. Няма лошо, ще им помогнем на комшиите, както винаги сме го правили, но без право да купуват и да им се каже, че са за малко и на гости. Да си го знаят и че това, което го ядат се нарича “булгур” – да се сещат!

                              - Вероятно паниката, с която Гърция “заразява” Балканите ще прерасне във военен конфликт и ще трябва да се намесим, защото и Католицизма ( Запада ) и Исляма ( Турция/Африка ) са притиснати от техния електорат и затова се случиха “арабските революции”, които като скакалци не спират да прииждат.

                              - Русия се алколизира яко и избива собственото си население от години сама. Ще трябва да помогнем и на тях, понеже са си от нашето стадо и затова навремето ги покръствахме и им дадохме вяра и буквички. Но също както и на Турция, ще трябва да бъде с условия и да се знае кой е Баткото в отбора и да не си мислят, че са те и да килиферчат Историята пред народа си;

                              - Холандия/Белгия ще паднат първи под напора на Исляма, те затова се целят и там ( системата “удж”, за която казах при начин на атака при арабите. Това ще стане до 15-20 години, после ще последват Франция и Англия и това ще бъде края на Западната цивилизация, каквато я познаваме до днес.

                              - Африка, поради тежките условия там и бързата им популация непрестанно ще атакува Европа по навик с население, под формата на емигранти в следващите години, докато след 100-200 години разберат, че вече това няма да е правилното място и фабриката за мечти не се намира на Запад ( Ел Дорадо вече го няма ).

                              - Румъния ще стане пак българска, каквато си е била до преди няколко стотин години и които Католицизмът подведе да си сменят езика. Украйна също трябва да я възстановим, т.е. с Русия имаме сериозен разговор да престанат да крадат История и да ни трепят, защото ние винаги сме им помагали и ще им помагаме и малко да се усещат и да не се правят на комплексари.

                              - Отношенията ни с Изтока ( Япония, Китай, Индия винаги са били топли, защото те знаят кои сме Ние, понеже и тяхната Цивилизация е била могъща преди време и са древни като Нас );

                              - Арабския свят също трябва да му кажем да мирува малко и да ги подкрепим, защото имат нужда от помощ и те в момента;

                              Израел скоро ще изчезнат, а Щатите ще се разпаднат поради икономически дисбаланси и изкуствения им произход, подобно на бивша Югославия.

                              http://marandi.blog.bg/biznes/2012/0...st-2-ra.951151
                              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                              Процесите текат вече и до 30-50 години ще се видят нагледно

                              Едва после ще минете на нов етап цивилизация - т.е. колонизиране на Слънчевата система.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Айдее...
                                Краставичаря си знае неговата краставица.
                                Тия простотии си ги избълвал барем 200 пъти за последния месец.
                                Как не ти омръзна бе?

                                .

                                Имаш игнор листа, колега.
                                Last edited by X_Y; 07.06.2014, 16:36.

                                Коментар

                                Working...
                                X