IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (4) презареждане

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Това е при идеална "права", както го наричате в математиката.

Предполагам се сещаш, че по дъното на Черно море не е идеална права.

П.П. За коефициентите си влез срямо ъгли в т,нар. хидравлични загуби се води.

В момента има технология, която при прав участък ( т.е. ъгъл 0 градуса ) ти прави загуби 0. Тоест, ако съществува "идеална" права за тръби - има технология, която ще ти даде 0% загуби ( понеже тръбите влизат една в друга през разстоние Х ).

При чупките е проблема, защото може да поискаш примерно ъгъл 66.6667 градуса - там ще има загуба.

90 градуса ъгъл винаги се избягва, ама това е още при консулта - там са най-големи хидрв. загуби.
    http://web.uni-plovdiv.bg/marudova/M...cs/Tema_12.pdf

тука гледам тръбата не е права? Или....?

Коментар

• marandi

Загуби на енергия има от триенето на флуида - газа, за това основно има значение скоростта с която се движи и дебита на тръбата. Тръби с такава дължина имат достатъчно голямо съпротивление за да ограничат много дебита, това е причината газа да се подава с високо налягане..но то се губи по дължината на трабата, затова се изграждат помпени станции, които с компресори вдигат налягането. При високо налягане и големи дължини на тръбопровода той не чак толкова температурно стабилен, а и налягането в дадени участъци може да се повиши над критичното за тръбите ..затова има предпазни клапани и отдушници. Нищо общо няма с една проста тръба с малка дъбжина при която съпротивлението от триене на самия флуид може и да се пренебрегне. Ако се пресметне масата на метана в тръба с диаметър един метър условно при зададеното средно налягане то ще излезе че се движи тяло с доста голяма маса и загубите от триене вече не са за пренебрегване.Това дали се сменя посоката оказва влияние ако скоростта с която се движи флуида е доста голяма и тогава трябва да се преодолява инерционната сила на тьлото която е векторна в права посока и би създало допълнително съпротивление.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        На Бг и трябва газ.
        Възможно най-евтината газ при това.
        Ако има опити да бъда убеден, че трябва да се инвестират много пари, ама наистина много пари и като капак на това да започнем да купуваме нечия трета и по-скъпа при това газ, ама само и само да не е руска, няма да го разбера.

Въпросът е как да дойде тази газ до Бг?
        Украйна се превръща в една крайно нестабилна и проблемна страна. Доколкото наблягам на нашия бг интерес, ще подмина причините за това състояние на Украйна.
        Минаването на газопровод през проблемна страна прави доставките несигурни и вдига цената.
        Това не е в Бг интерес.

Не съм ви чел подробно и може някой вече да е обяснил за съпоставката на проекта ЮП със Северен поток. Ако са дадени разяснения, моля посочете, че бъда благодарен.
        Все пак строителството на СП започна след като Полша беше вече приета в ЕС, доколкото помня. И там имаше вой, но във времето поляците бяха принудени да преглътнат. Значи, СП беше предимно построен за да избегне трети страни и да поевтини доставките. Кои избягват. По мое мнение Белорус и Полша, но да си призная, не знам, как точно е минавала тръба там преди.
        Важно, в случая се избягва територия на страна от ЕС.

Кой финансира СП?
        Доколкото знам, цялото трасе от руския бряг до германския бряг е финансирано и се оперира от компания, която е наполовина Газпром, наполовина западна.
        При ЮП всички разходи за минаване на тръбата по дъното на Черно море са за сметка на Газпром.

Чия собственост са тръбите на територията на Германия?
        Признавам, че не мога да се ангажирам с твърдо мнение, но предполагам, че става въпрос за немска собственост.
        Съпоставка с ЮП тук?

От немска територия има едно отклонение, което е наречено ОПАЛ и доколкото знам, то доставя газ на Чехия.
        Собственост и опериране? Не знам.
        Цена, по която купуват чехите.

Макар, че ситуацията не е много идентична, западът си е платил част от инвестициата за полагане на тръбата по дъното на Балтийско море, но там действа ли европейското правило за право да достъп на трети страни до тръбата?
        Би било абсурдно да не действа!? Ама пък спомням си,, че разни други заинтересовани искаха да полагат следващи тръби, които минават успоредно на първата СП.

Има ли някъде събран и ясен материал за ориентиране в т.н. Трети енергиен пакет.?
        Сори, ама бързам
        http://www.entsog.eu/maps/system-development-map

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          То скоро турците, които ще извършат инвазия в Ирак, ще разберат че бунтовниците разполагат и с противотанкови средства. Преди половин година САЩ продадоха 5000 ПТУР "Тоу" на Саудитска Арабия и част от тях се озоваха в ръцете на ислямистите от сирийската опозиция. Та може да гръмнат с тях и турските танкове и БТРи.

А да! И проамериканските властници да разчистят покривите на сградите в Багдад, да може да кацнат американските хеликоптери. Ако им пратят такива за бягство.

Гигов, темата е Украйна, предлагам да си я коментираме нея.

Първо, ето малко инф. за поредното поражения на украински ВС край Славянск.

http://www.unian.net/politics/928225...pogibshih.html

Второ, има увеличаване на техниката на опълченците, както е видно от кадрите долу.

http://www.youtube.com/watch?v=q977zU2J1ww

Трето, РФ очевидно няма да се намеси. Прекратиха ученията по границата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Маранди от къде ти хрумна че злобея?Нещо пак бъркаш искам нормална и смислена комуникация.Аз газопроводи няма да правя.А това че ти си най подготвения просто ме разсмива.
            Тоя говори пълни глупости.
            Ама не е чудно. Щом може да направи мъгла, та да покрие цялата Смоленска гора, може да предизвика земетресение, може с автомат калашников от положение прав без грешка да уцели човешка глава, може да набие биячите и на СИК и на ВИС едновременно, въпреки че по негови признания е висок 1.70м, може да навре Путин в миша дупка...
            А бе СУПЕРМЕН отвсякъде.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

В момента има технология, която при прав участък ( т.е. ъгъл 0 градуса ) ти прави загуби 0. Тоест, ако съществува "идеална" права за тръби - има технология, която ще ти даде 0% загуби ( понеже тръбите влизат една в друга през разстоние Х ).

При чупките е проблема, защото може да поискаш примерно ъгъл 66.6667 градуса - там ще има загуба.

90 градуса ъгъл винаги се избягва, ама това е още при консулта - там са най-големи хидрв. загуби.
              Хм, идеалната права е в две посоки , по течението и по диаметъра. Та в коя посоке е идеалната права.

Коментар

• На Бг и трябва газ.
                Възможно най-евтината газ при това.
                Ако има опити да бъда убеден, че трябва да се инвестират много пари, ама наистина много пари и като капак на това да започнем да купуваме нечия трета и по-скъпа при това газ, ама само и само да не е руска, няма да го разбера.

Въпросът е как да дойде тази газ до Бг?
                Украйна се превръща в една крайно нестабилна и проблемна страна. Доколкото наблягам на нашия бг интерес, ще подмина причините за това състояние на Украйна.
                Минаването на газопровод през проблемна страна прави доставките несигурни и вдига цената.
                Това не е в Бг интерес.

Не съм ви чел подробно и може някой вече да е обяснил за съпоставката на проекта ЮП със Северен поток. Ако са дадени разяснения, моля посочете, че бъда благодарен.
                Все пак строителството на СП започна след като Полша беше вече приета в ЕС, доколкото помня. И там имаше вой, но във времето поляците бяха принудени да преглътнат. Значи, СП беше предимно построен за да избегне трети страни и да поевтини доставките. Кои избягват. По мое мнение Белорус и Полша, но да си призная, не знам, как точно е минавала тръба там преди.
                Важно, в случая се избягва територия на страна от ЕС.

Кой финансира СП?
                Доколкото знам, цялото трасе от руския бряг до германския бряг е финансирано и се оперира от компания, която е наполовина Газпром, наполовина западна.
                При ЮП всички разходи за минаване на тръбата по дъното на Черно море са за сметка на Газпром.

Чия собственост са тръбите на територията на Германия?
                Признавам, че не мога да се ангажирам с твърдо мнение, но предполагам, че става въпрос за немска собственост.
                Съпоставка с ЮП тук?

От немска територия има едно отклонение, което е наречено ОПАЛ и доколкото знам, то доставя газ на Чехия.
                Собственост и опериране? Не знам.
                Цена, по която купуват чехите.

Макар, че ситуацията не е много идентична, западът си е платил част от инвестициата за полагане на тръбата по дъното на Балтийско море, но там действа ли европейското правило за право да достъп на трети страни до тръбата?
                Би било абсурдно да не действа!? Ама пък спомням си,, че разни други заинтересовани искаха да полагат следващи тръби, които минават успоредно на първата СП.

Има ли някъде събран и ясен материал за ориентиране в т.н. Трети енергиен пакет.?
                Сори, ама бързам

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                  Още за резултатите от трагичната Хамериканска външна политика от последните десетилетия

Боевики захватывают города Ирака, используя оружие США

http://russian.rt.com/article/36248

В Ираке группировка «Исламское государство Ирака и Леванта» установила контроль над провинцией Найнава и, по некоторым данным, планирует захват Багдада. Правительство страны обратилось к США с просьбой нанести по экстремистам удары беспилотников. Корреспондент RT Марина Портная расскажет о возможной борьбе Вашингтона против своего же военного оборудования.
                  То скоро турците, които ще извършат инвазия в Ирак, ще разберат че бунтовниците разполагат и с противотанкови средства. Преди половин година САЩ продадоха 5000 ПТУР "Тоу" на Саудитска Арабия и част от тях се озоваха в ръцете на ислямистите от сирийската опозиция. Та може да гръмнат с тях и турските танкове и БТРи.

А да! И проамериканските властници да разчистят покривите на сградите в Багдад, да може да кацнат американските хеликоптери. Ако им пратят такива за бягство.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Технически - спри да злобееш.

Като ти казвам, че знам за какво говоря - значи знам!!!

Точка!!

Вие нямате по-подготвени от мен, бе бат' Пешо - па ще ми правите газопроводи?

Аз не искам да се занимавам с тия глупости - точно, защото знам за какво иде реч.

Па не мисля да ме гърмят некви матрьошки - като им кажа, че говорят глупости по тръбите.

П.П. Ти някога смятал ли си тръби? ( примерно на къщата )?
                    Маранди от къде ти хрумна че злобея?Нещо пак бъркаш искам нормална и смислена комуникация.Аз газопроводи няма да правя.А това че ти си най подготвения просто ме разсмива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      В Ираке группировка «Исламское государство Ирака и Леванта» установила контроль над провинцией Найнава и, по некоторым данным, планирует захват Багдада. Правительство страны обратилось к США с просьбой
                      Време е хамериканското посолство в Багдад да разчистят и подготвят хеликоптерните площадки на покрива за всеки случай.
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Още за резултатите от трагичната Хамериканска външна политика от последните десетилетия

Боевики захватывают города Ирака, используя оружие США
                        http://russian.rt.com/article/36248

В Ираке группировка «Исламское государство Ирака и Леванта» установила контроль над провинцией Найнава и, по некоторым данным, планирует захват Багдада. Правительство страны обратилось к США с просьбой нанести по экстремистам удары беспилотников. Корреспондент RT Марина Портная расскажет о возможной борьбе Вашингтона против своего же военного оборудования.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Marandi запри се малко тая диплома от къде е?От Технически университет или от военно училище?
                          Технически - спри да злобееш.

Като ти казвам, че знам за какво говоря - значи знам!!!

Точка!!

Вие нямате по-подготвени от мен, бе бат' Пешо - па ще ми правите газопроводи?

Аз не искам да се занимавам с тия глупости - точно, защото знам за какво иде реч.

Па не мисля да ме гърмят некви матрьошки - като им кажа, че говорят глупости по тръбите.

П.П. Ти някога смятал ли си тръби? ( примерно на къщата )?

Коментар

• Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение
                            При стационарно ламинарно течене на идеален флуид сумата от
                            налягането р, кинетичната енергия на единица обем
                            2rv2(хидродинамично
                            налягане) и гравитационната потенциална енергия на единица обем rgh
                            (хидростатично налягане) има една и съща стойност за всички точки на една
                            токова линия.

Ако тази сума трябва да е 300 MPa, то сумате ще такава и на входа и на изхода.
                            Въпроса е това ли е оспорвания от вас параметър.

Last edited by marandi; 13.06.2014, 13:15.

Коментар

• econo_miss

Не не е но те го бъркат. Проблема е не че пада налягането, а че съпротивлението спъва дебита..намалява го с растоянието и затова има падове на нялягането.Не става по най простата формула при такива големи растояния.
                              D.Y.F-091066

Коментар

Пешов,

единствената диплома в БГ, която важи навсякъде по света е Инженер-Корабостроене.

Винаги се пише това, че не си прост инженер, ама няма откъде да го знаеш
                                -------------------------------

Диплома върви в цял свят и лично аз много се срамувам с днешните инженери.
                                ---------------------------------

Ако държиш да станеш смешен по газопроводите - давай, Досега ти пазих достойнство.

Но, ако си решил да ставаш за резил ... ( научи ли поне реверсивна връзка ) какво значи за газ?
                                Marandi запри се малко тая диплома от къде е?От Технически университет или от военно училище?

Коментар

Working...
                                X