IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (4) презареждане

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тайното съкровище на Путин в Сибир

    Money.bg, Die Welt


    Третата по големина нефтена компания в Русия "Сургутнефтегаз" увеличава всяка година добива си и трупа мега-печалби, които допринасят за най-големите финансови резерви в света. Но кой ги държи?

    2200 километра североизточно от Москва, в близост до река Об в Западен Сибир се набира областта, наричана от местните „сургут" или „богата на риба област". Това има носи очаквано и градът, където в малкото слънчеви месеци най-много могат да се видят комари около водните басейни.

    Но районът има едно още по-голямо богатство - петролът, който от милиони години бълбука под сибирската земя. Ето защо от десетилетия в Сургут се намира и петролният концерн „Сургутнефтегаз", който извлича черното злато от земята. За сравнение: само държавният мастодонт „Роснефт" и частният „Лукойл" са по-големи петролни руски компани сургуткщага. През 2013 година „Сургутнефтегаз" извлича над 61.5 милиона тона петрол от богатата сибирска земя, което отговаря на 11.7 процента от целия добив на суровината в Русия.

    Благодарение на това компанията реализира почти 279 млрд. рубли или 6 млрд. евро печалба през миналата година - и това е с 51 процента повече от предходната! Оборотът възлиза на 837 млрд. рубли през 2013. И добрите новини за компанията не спират дотук - през първите пет месеца на настоящата година добивът на петрол се е увеличил с нови пет процента.

    Кой е собственикът?

    Резултатите на концерна са впечатляващи, но не те са причината за уникалността му. Дружеството има общо 115 000 работници, които не знаят ... кой е техният шеф. Никой не знае кой реално държи компанията.

    Владимир Богданов, който управлява предприятието от 1984 година, 9 години преди да бъде приватизирано, казва, че до 70 процента са в ръцете на мениджмънта и „свързани с него лица". Кои са реално тези лица е трудно да се установи.

    Ако мислите, че това е невъзможно, ето един факт: компанията в продължение на десет години не подава финансов отчет и го стори едва миналата година, когато е била принудена заради новите правила от Москва. Там обаче се вижда, че 40 процента от акциите, които самото дружество притежава, са се стопили до под 1 процент. Руският президент Владимир Путин обясни това с факта, че много служители на компанията са получили ценни книжа.

    Но експертите се съмняват в това обяснение. Според руския политолог Станислав Белковски Путин няма никакъв интерес да осветлява гиганти като „Сургутнефтегаз". Според него самият президент държи 37 процента от компанията. Доводът на политолога: прикриването на много факти около собствеността.

    В подкрепа на тезата на политолога е съществуването на търговеца на петрол „Гунфор", който дължи своето съществуване именно на „Сургутнефтегаз", а негов собственик е Генади Тимченко, приближен до Путин и част от черния списък на САЩ.

    Не само Белковски обаче говори в тази посока. Според списанието „Таймс" американските тайни служби с подкрепата на президента Джордж Буш са разследвали богатството на президента Путин. Служители потвърждават пред списанието тезата на Белковски.


    Камари с резерви

    Потайността на компанията обаче не е единствената причина да събужда вниманието върху себе си. Един друг интересен факт също остава неразгадан - огромните финансови резерви, които тя държи.

    След публикуването на първия от десет години насам финансов отчет на дружеството за 2012 година става ясно, че то държи 30 млрд. долара резерви - както никоя друга енергийна компания в света. И това въпреки постоянно растящите приходи. Защо или за кого компанията държи толкова големи финансови резерви, остава поредния закрит въпрос около нея.

    Коментар


    • Южен поток си върви, а кучетата си лаят. ЮП България е с дължина около 541 км и цена около 3,5 млрд или 6млн на километър, ЮП Србия е с дължина около 422 км и цена около 2,1 млрд или 5 млн на километър, ЮП Австрия е с дължина около 50 км или 0,2 млрд с цена около 4 млн на километър при съответно падащ капацитет на потока

      ТЕПакет при построяване и експлоатация на ЮП. ЮП ще се построи при действието на ТЕП, явно няма конфликт или поне правно нещата са ясни, политически е ясно, че някой го сърби някъде... Експлоатацията на ЮП и ТЕП може би компромис ще видим при газопровода OPAL, който ще важи и за ЮП...... OPAL е естествено продължение на СП, засега ЕС предоставя на Газпром 50% от капацитета

      Сербия подписала контракт по строительству «Южного потока» на 2,1 млрд евро
      http://vz.ru/news/2014/7/9/694733.html

      Длина магистрального участка «Южного потока» на территории Сербии составит 422 километра, длина отводов в Хорватию и Республику Сербскую (государственное образование в составе Боснии и Герцеговины) — 158 километров.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
        Тези данни за Русия не се оспорват от никой - всички знаят, че през първото тримесечие на 2014г. БВП на Русия е намалял с 18 % спрямо последното тримесечие на 2013 г.. На 7 юли 2014г. добивът на нефт и газов кондензат в Русия е намалял спрямо 7 юли 2013г. с около 1,058 %. Според вас, възможно ли е заради събитията от последните месеци в Украйна, добивът на нефт и газов кондензат в Русия да отбележи траен спад или не е възможно.?
        На 8 юли 2014г. добивът на природен газ в Русия е намалял спрямо 8 юли 2013г. с около 4,281 %. Смятате ли, че заради събитията в Украйна, добивът на природен газ в Русия в следващите дни и месеци може да отбележи траен спад или не смятате така?
        Last edited by the money-maker; 11.07.2014, 10:04.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          На 8 юли 2014г. добивът на краставички в Украйна се е повишил спрямо 8 юли 2013г. с около 2,018 %. Според вас ще се увеличи ли в следващите дни и месеци ръста на употреба на водка в Украйна или не?
          Абсурд, значителна част от консумацията се дължеше на необходимостта да се поддържа забележително високия боен дух на съветските партизани, сега след поражението им подобна компонента ще липсва, виж в Русия употребата ще се увеличи, там предстои много да се пие от мъка, болка, унижение

          Коментар


          • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Мила,

            винаги съм обичал личния пример като похват.

            П.П. Напиши декларация, че се отказваш от родителите си, дядо, баба, прадядо, прабаба и т.н. по веригата .....

            .... и тогава искай да спре някой да коментира произход на Укайна, където се наредиха мършите за обяд - Полша, Литва, Австрия, Турция, Русия и сие.
            ------------------------------------------------------------------------------

            Между другото Паисий Хилендарски в неговата История Българска разказва любопитни неща - на места има неточности, но като цяло е прафф ...

            Като започнете да триете на поразия, че е обидно, че Украйна е българска над 600 години - защо не изтриете и Паисий или бащата на Хр. Ботев, който е доста добър преводач и ви превежда също исторически извори още докато сте под турско робство.

            Ама, трийте - къв е проблема?! Паисий, Ботьо ... трийте. И те са писали за Украйна и от Украйна, когато се подготвя Априлско въстание.

            Защо са били в Одеса? Защо не отидоха в Мачо Пикчу да кажем?
            Краставицата е едно двусемеделно разстение и ..... съдържа 98% вода.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Иначе си праффф ....

              БГ е най-старата търговска марка на Европа и няма да падне. Тя късче от сърцето ти, което най-много боли.

              Промяна ще ви влезе отвън съм ви казал. Тук сте скопени и промити след 70 години другари и другарки.

              Още по-смешното е, че ще влезе от други държави - т.е. ще възкръснат пак, както някога с БГ.

              Няма да е от Украйна - тя чак после. После може да питаш модераторите какво е срамното да коментираш хилядолетките, в които имате основна заслуга и си бил движител на цивилизацията, за да я има днес в Юръп
              Краставицата е едно двусемеделно разстение и ..... съдържа 98% вода.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                П.П. За вси морета - Добро утро! То само в Чикаго вече живеят над 300к българи и ви се води 3-ти град по големина в БГ.

                Естествено, че за да падне паразитния модел в БГ-стан - трябва всичко читаво да се изнесе и реализира в чужбина.

                Като останеш с мангалите кат' бат' ти Пешо да се чудите кой кого да прекара - тогава ще се сетиш, че 25 години си гонил и прокуждал всичко читаво от БГ, за да "блеснеш"

                Малко ми напомняте на ирландския модел, но има специфики определено. Те като нация са доста по-семпли от българите.
                Краставицата е едно двусемеделно разстение и ..... съдържа 98% вода.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
                  На 8 юли 2014г. добивът на нефт и газов кондензат в Русия е намалял спрямо 8 юли 2013г. с около 2,018 %. Според вас ще се задълбочи ли в следващите дни и месеци спада на добива на нефт и газов кондензат в Русия заради ставащото в Украйна или не?
                  На 8 юли 2014г. добивът на краставички в Украйна се е повишил спрямо 8 юли 2013г. с около 2,018 %. Според вас ще се увеличи ли в следващите дни и месеци ръста на употреба на водка в Украйна или не?
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
                    Тези данни за Русия не се оспорват от никой - всички знаят, че през първото тримесечие на 2014г. БВП на Русия е намалял с 18 % спрямо последното тримесечие на 2013 г.. На 7 юли 2014г. добивът на нефт и газов кондензат в Русия е намалял спрямо 7 юли 2013г. с около 1,058 %. Според вас, възможно ли е заради събитията от последните месеци в Украйна, добивът на нефт и газов кондензат в Русия да отбележи траен спад или не е възможно.?
                    На 8 юли 2014г. добивът на нефт и газов кондензат в Русия е намалял спрямо 8 юли 2013г. с около 2,018 %. Според вас ще се задълбочи ли в следващите дни и месеци спада на добива на нефт и газов кондензат в Русия заради ставащото в Украйна или не?

                    Коментар


                    • Бравос на Путкин

                      Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Между другото нищо ново под слънцето.

                      Навремето са ги наричали фанариоти, а сега "цензура". Чел си предполагам за киряк Стефчо и сие.
                      -------------------------------------------

                      Накратко плъзват гръцките духовници из БГ и изгарят всичко, което напомня за БГ империя.

                      После самите гърци се хилят и казуват - Ха, сега докажете кои сте? ( като ви изтрихме ).
                      ----------------------------------------------------------

                      Достатъчен е факт, че убиха Людмила Живкова ( Татова ) само, защото тръгна да чества 1300 години България.

                      Масква не може да прости, че някой е бил преди нея с хилядолетки. Капиш?

                      П.П. Справка - родните примати - които хълцат от възторг по една държавица на едва 300 години, за пореден път прекръстена на Русия.

                      Щото СССР и Русия или Московско княжество нищо общо, ама както и да е. Фанариотчетата цвъкат яко из темата
                      ------------------------------------------------------------

                      Лично аз много се дразня от лафчетата "прабългари" и "протобългари".

                      Все едно говорим за животни - па точно те попиляли цяла Европа и Азия от бой, ама се водят "небългари" според БГ корделите, пардон "историци".

                      Как се попиляват 2 континента ( Юръп и Азия ), ако са били неграмотни?! Ърмм ...? ( от небългарите ) според родната хистори. Случайно предполагам ....
                      Россия: cтагфляция на горизонте?
                      И ний въврим вървим нататък и няма край и няма край.
                      Attached Files
                      Last edited by 4ono; 09.07.2014, 09:49.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                        Те отпаднаха отдавна.
                        А лафа е Хуйлостан.
                        Между другото нищо ново под слънцето.

                        Навремето са ги наричали фанариоти, а сега "цензура". Чел си предполагам за киряк Стефчо и сие.
                        -------------------------------------------

                        Накратко плъзват гръцките духовници из БГ и изгарят всичко, което напомня за БГ империя.

                        После самите гърци се хилят и казуват - Ха, сега докажете кои сте? ( като ви изтрихме ).
                        ----------------------------------------------------------

                        Достатъчен е факт, че убиха Людмила Живкова ( Татова ) само, защото тръгна да чества 1300 години България.

                        Масква не може да прости, че някой е бил преди нея с хилядолетки. Капиш?

                        П.П. Справка - родните примати - които хълцат от възторг по една държавица на едва 300 години, за пореден път прекръстена на Русия.

                        Щото СССР и Русия или Московско княжество нищо общо, ама както и да е. Фанариотчетата цвъкат яко из темата
                        ------------------------------------------------------------

                        Лично аз много се дразня от лафчетата "прабългари" и "протобългари".

                        Все едно говорим за животни - па точно те попиляли цяла Европа и Азия от бой, ама се водят "небългари" според БГ корделите, пардон "историци".

                        Как се попиляват 2 континента ( Юръп и Азия ), ако са били неграмотни?! Ърмм ...? ( от небългарите ) според родната хистори. Случайно предполагам ....
                        Last edited by marandi; 09.07.2014, 06:56.

                        Коментар


                        • Ее ..., да си сравнявате какво значи промивка и как е било само преди 150 години назад:

                          ---------------------------------------------

                          В килийните училища знаели повече за прабългарите от нас

                          Цитат:
                          През нашия век в училище темата за прабългарите и тяхното битие преди епохата на Аспарух почти не присъства. Парадоксалното е, че учителите в килийните училища преди Освобождението са познавали този период от историята ни, а доскоро той беше "тъмна Индия" за нас. Бащата на националния ни герой Христо Ботьов например го е изучавал, а най-вероятно и преподавал на питомците си.

                          http://pintev.blog.bg/history/2014/0...ot-nas.1277420
                          ----------------------------------------------

                          Като триете мен - поне изтрийте и Ботьо Петков ( синът му Хр. Ботев ) и Паисий и да се свършва с това жалко подобие на държава БГ, понеже не било по темата.

                          Кое е по темата Украйна?

                          Че днес умряли 2-ма души ли?

                          Ами, то в БГ умират на ден по над 100 души и още 20 емигрират всеки ден ( нето ). Като оправите себе си - тогава оправяйте Украйна.

                          *( нето ) = механичен прираст отрицателен с над 100 души на ден. Разлика между новородени и починали минус 100.
                          Last edited by marandi; 09.07.2014, 06:21.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
                            Ако обичате, преместете се да обсъждате българския произход на Украйна в друга тема или на ЛС.
                            Достатъчно мнения извън темата ви оставих, моля ви да не спамите повече.
                            Други такива постове ще бъдат трити.
                            Мила,

                            винаги съм обичал личния пример като похват.

                            П.П. Напиши декларация, че се отказваш от родителите си, дядо, баба, прадядо, прабаба и т.н. по веригата .....

                            .... и тогава искай да спре някой да коментира произход на Укайна, където се наредиха мършите за обяд - Полша, Литва, Австрия, Турция, Русия и сие.
                            ------------------------------------------------------------------------------

                            Между другото Паисий Хилендарски в неговата История Българска разказва любопитни неща - на места има неточности, но като цяло е прафф ...

                            Като започнете да триете на поразия, че е обидно, че Украйна е българска над 600 години - защо не изтриете и Паисий или бащата на Хр. Ботев, който е доста добър преводач и ви превежда също исторически извори още докато сте под турско робство.

                            Ама, трийте - къв е проблема?! Паисий, Ботьо ... трийте. И те са писали за Украйна и от Украйна, когато се подготвя Априлско въстание.

                            Защо са били в Одеса? Защо не отидоха в Мачо Пикчу да кажем?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                              Те отпаднаха отдавна.
                              А лафа е Хуйлостан.
                              Все не ми остава време да прослушам и рок варианта на парчето да се плющя.

                              А, Джуджак защо не е арестувал агитките на Шахтьор ( Донецк ) като автори?

                              За Пуси Райът може пандела - за Донецк с Хуйло - не може? На какво прилича това?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Не ги следя много, ама на кое място е Россия?

                                П.П. Офф ... сетих се - то, откакто са станали на Русия не могат да минат групите. Самая могучия ли беше лафа ...?
                                Те отпаднаха отдавна.
                                А лафа е Хуйлостан.

                                Коментар

                                Working...
                                X