IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (4) презареждане

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
    Софийска вода е собственост на Столична община!

    Аман от неграмотници.

    Вземете малко се ограмотете за разни понятия като собственост, концесия и пр., че тия неща вече и децата в 5-ти клас ги знаят!
    Mи грамотни сме ето
    Френската "Веолия" става собственик на "Софийска вода"


    Франция потвърди, че иска да купи концесионера на "Софийска вода" - 13 апр

    "Софийска вода" отчете над 50 млн. лв. инвестиции през тази година - 21 дек

    Водата в София ще поскъпне заради авариите - 08 дек

    Ютилити компанията "Веолия" може да купи "Винчи" - 13 юни
    Френската компания "Веолия вода" (Veolia Water) е подписала споразумение с "Юнайтед ютилитис" (United Utilities) за придобиване на дела й от 58% в "Софийска вода", която е оператор на ВиК мрежата в столицата, съобщиха от компанията.Заедно с мажоритарния дял в българския оператор "Веолия" ще придобие и акциите на британската компания във ВиК оператора на Талин "Талина Веси", както и във фирмата Aqua SA, която обслужва около 300 хил. души в Полша. Общата цена на сделката е 199 млн. евро. От "Веолия" гледат на купуването на "Софийска вода" като възможност за растеж "чрез придобиване на ключови обекти в страни, които са стратегически важни за "Веолия вода".

    Преди сделката между френската и британската компания да влезе в сила, тя трябва да бъде одобрена от антимонополните органи в страните, в които оперират трите ВиК дружества. В съобщението на "Веолия" пише още, че трябва да получи и одобрение от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), която е партньор във френската фирма.
    "Веолия Вода" е част от компанията Veolia Environnement. Компанията е световен лидер в областта на ВиК услугите. Доставя вода на 78 млн. души и осигурява отвеждането и пречистването на отпадните води на 53 млн. абонати. Приходите на компанията за 2009 г. са 12.5 млрд. евро. Veolia Environnement предоставя и услуги по управление на отпадъци, енергиен мениджмънт и превозване на пътници. Приходите й за 2009 г. са 34.5 млрд. евро.

    От "Софийска вода" заявиха само, че "цялата информация, която имат по въпроса, е в съобщението на "Веолия вода". "Ние продължаваме да вършим съвестно оперативната си работа за осигуряване на качественото обслужване на абонатите ни", казаха от компанията.

    Преговорите между "Веолия" и "Юнайтед ютилитис" за "Софийска вода" вървят от няколко месеца. Британският ВиК оператор продава и други свои активи освен тези в България.

    "Концесионният договор между Столичната община и "Софийска вода" е добър и ще продължи да се изпълнява и след смяната на собствеността на дружеството", коментира председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов пред "Дневник". Той добави, че общата цена на сделката между "Веолия" и "Юнайтед ютилитис" е много висока и това е оценка за водната концесия на София.

    От 2000 г. "Софийска вода" е мажоритарна собственост на британската компания "Юнайтед ютилитис", като компанията държи акциите през специално създадено за целта дружество, в което дял има и ЕБВР. Около 23% от ВиК оператора са притежание на общинското "Водоснабдяване и канализация" ЕАД. "Софийска вода" има 25-годишен договор за концесия на ВиК мрежата в София, като от нея остават още 14 години. Компанията ползва каналите и водопроводите, собственост на общината, и събира приходите от предоставяната услуга, но е освободена от концесионна такса.

    През годините водната концесия на София беше посочвана като лош пример за публично-частно партньорство и беше подлагана на критики. Основните проблеми на ВиК оператора са малкото инвестиции в мрежата и основно в канализация, както и големите загуби на вода, които остават над 50%. Преди години бившият вече кмет на града Бойко Борисов имаше намерение да развали договора със "Софийска вода", но в последствие се отказа от идеята си и дори го определи като много добър.

    Новият собственик на "Софийска вода" ще наследи годишни приходи от около 150 млн. лв., концесионния договор, но и петгодишния бизнес план на оператора, който действа от миналата година. Според него до 2013г. компанията трябва да инвестира 240 млн. лв. във ВиК мрежата, като за миналата година вече се вложени около 50 млн. лв., а според плана още толкова трябва да бъдат инвестирани във водопроводи и канали до края на 2010 г. В бизнес плана е заложено и повишаване на цената на услугата (в момента тя е 1.28 лв. без ДДС), като приходите от абонатите трябва да се инвестират в мрежата. В същото време от изпълнението на инвестиционната програма зависи дали Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще одобри по-високата стойност на кубик вода.

    Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      СМИ США отказались лететь в Ростов на встречу с украинскими военными

      Журналисты крупнейших американских СМИ отказались от предложения Минобороны и МИД РФ посетить Ростовскую область и встретиться с попросившими убежища в России украинскими военными, сообщила заместитель директора департамента информации и печати МИД РФ Мария Захарова. Среди СМИ, которые отказались отправиться в Ростовскую область, сославшись на "технические причины", CNN, The New York Times, The Washington Post, The Christian Science Monitor

      РИА Новости http://ria.ru/world/20140806/1018956...#ixzz39ayzqY6c

      Е ако не разбирате кирилица ,ще се наложе ако има нещо неясно ще превеждам....
      това съм го пуснал преди два часа ,вземи поне прочети ,преди да застанеш на амбразурата ......
      може да очакваш ,че преставител на СНН ,ще обяви ,че са необективна и лъжлива медия....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Пуснах , пост как демократичната щатска преса ,не иска да пуска информация за новини от и за пленените украйнски войници.....ако бяха как руските войници ги бяха изяли живи ,щяха и 100 репортери да пратят....
        за каква демократичност и правдивост става въпрос..
        за сметка на това прочетох ,как е новото и старо име на ленинград ,кой къде учи и защо.... много съществено и в тон с темата......
        Монтенце, като цитираш депутат-фашист от руската дума, моля да го указваш...налЕ...

        Депутат Пушков «похоронил» американские СМИ.

        Он обосновал свою позицию тем, что «ни один американский журналист не поехал на встречу с ушедшими в Россию украинскими военными»
        http://slon.ru/fast/russia/deputat-p...-1139096.xhtml

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
          Софийска вода е собственост на Столична община!

          Аман от неграмотници.

          Вземете малко се ограмотете за разни понятия като собственост, концесия и пр., че тия неща вече и децата в 5-ти клас ги знаят!
          Концесията на коЙ е .... що се правиш на улав.....

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
            Точто така, Китай има история и много мъдрост.
            И точно затова китайците, от китайският университет, от китайският град Шанхай са направили най-престижната класация за академично образование в света, и резултатите са красноречиви!!!

            Academic Ranking of World Universities 2013

            The Academic Ranking of World Universities (ARWU) is first published in June 2003 by the Center for World-Class Universities (CWCU), Graduate School of Education (formerly the Institute of Higher Education) of Shanghai Jiao Tong University, China, and updated on an annual basis. ARWU uses six objective indicators to rank world universities, including the number of alumni and staff winning Nobel Prizes and Fields Medals, number of highly cited researchers selected by Thomson Scientific, number of articles published in journals of Nature and Science, number of articles indexed in Science Citation Index - Expanded and Social Sciences Citation Index, and per capita performance with respect to the size of an institution. More than 1000 universities are actually ranked by ARWU every year and the best 500 are published on the web.

            Понеже нямам време да проверявам си мисля че някой много яко се е изгъбаркал с американските университети.....А ти наивно вярваш..Бе я ми кажи като толкова българи са завършили тия наужким авторитетни университети какво постигнаха в живота си?Един ми посочи.И тука се изредиха в управлението и тука нищо едно голямо нищо.Никога няма да върнат парите дето са похарчили.Ама който си е балък си умира такъв.Казах ти вече готов съм да се изправя срещу колеги завършили тия уж престижни университети да видим какво могат...Аз съм учил в бананово училище...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Да прав си преди да се пише трябва да се чете.Е чия собственост е Софийска вода?
              Софийска вода е собственост на Столична община!

              Аман от неграмотници.

              Вземете малко се ограмотете за разни понятия като собственост, концесия и пр., че тия неща вече и децата в 5-ти клас ги знаят!
              Don't work hard, work smart!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
                Каква приватизация на Софийска вода, бре

                Абе вземета малко да се информирате малко преди да пишете такива грандиозни глупости.
                То не стига само да се пише, трябва малко и да се чете!
                Да прав си преди да се пише трябва да се чете.Е чия собственост е Софийска вода?И кой я подари на интернешънъл уотър????Лицето Софиянски сват на черепа май беше?А после я препродадоха....

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  .Харесва ли приватизацията на Софийска вода .....
                  Каква приватизация на Софийска вода, бре

                  Абе вземета малко да се информирате малко преди да пишете такива грандиозни глупости.
                  То не стига само да се пише, трябва малко и да се чете!
                  Don't work hard, work smart!

                  Коментар


                  • И тъй като остава малко време до падането на Донецк:

                    В Донецке 300 сотрудников милиции добровольно перешли на сторону провозглашенной Донецкой народной республики (ДНР). Об этом в эфире телеканала "112 Украина" сообщил советник главы МВД Украины Антон Геращенко.
                    По его словам, в регионе осталось "10-15 процентов сотрудников милиции, преданных Украине".

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      ......Я ти дай пак някоя "престижна класация" .....Китай има история философия наука......Китай е държава на 8000години.....Много мъдрост има там............
                      Точто така, Китай има история и много мъдрост.
                      И точно затова китайците, от китайският университет, от китайският град Шанхай са направили най-престижната класация за академично образование в света, и резултатите са красноречиви!!!

                      Academic Ranking of World Universities 2013

                      The Academic Ranking of World Universities (ARWU) is first published in June 2003 by the Center for World-Class Universities (CWCU), Graduate School of Education (formerly the Institute of Higher Education) of Shanghai Jiao Tong University, China, and updated on an annual basis. ARWU uses six objective indicators to rank world universities, including the number of alumni and staff winning Nobel Prizes and Fields Medals, number of highly cited researchers selected by Thomson Scientific, number of articles published in journals of Nature and Science, number of articles indexed in Science Citation Index - Expanded and Social Sciences Citation Index, and per capita performance with respect to the size of an institution. More than 1000 universities are actually ranked by ARWU every year and the best 500 are published on the web.

                      Don't work hard, work smart!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                        Да де проблема е че от спамовете на Марандитко информацията се губи.....
                        Пуснах , пост как демократичната щатска преса ,не иска да пуска информация за новини от и за пленените украйнски войници.....ако бяха как руските войници ги бяха изяли живи ,щяха и 100 репортери да пратят....
                        за каква демократичност и правдивост става въпрос..
                        за сметка на това прочетох ,как е новото и старо име на ленинград ,кой къде учи и защо.... много съществено и в тон с темата......

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          за това и на Пешо обяснявам...
                          Хората искат информация да чуят и прочетат ,че липсва по нашите медии....
                          там набиват украйнската армиа настъпва ,терористите бягат ,зяапада налага санкции на русия и то по 20 пъти на ден ,всеки ден.....
                          Да де проблема е че от спамовете на Марандитко информацията се губи.....
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Щото не пожела.Ако беше пожелала щях да направя каквото мога.И Ленинград не е зле.
                            Ти не знаеш какво е да имаш деца и си мислиш че родителя може да им налага.В голяма заблуда си както и за другите неща.Детето си избра ТУ София.Не очаквах но това е.Не желае да ходи в чужбина,Привързана е към нас и родата.Избор е това и трябва да се примириш с него.Иначе губиш детето
                            Това не е ли Санкт Петербург ( в превод, че не знаеш езици = Свети Петър ).

                            И защо не поиска да отиде там? Не я ли надъха?

                            Коментар


                            • Чувствайте се поздравени...

                              Ляпис Трубецкой - Матрёшка / Lyapis Trubetskoy - Matryoshka

                              Ляпис Трубецкой - Шут (Янукович)
                              Last edited by kandid; 06.08.2014, 11:21.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Колко пъти да ти казвам не.Моето ходене тук и там няма да превърне твоите сънища в действителност....А в Турция ония двамата дали още плачат за тебе.....
                                Това какво общо има с темата Украйна? ( ако не е тайна ).

                                Понеже си фрост - селянин от Плевенски села - дето няма даже и газ до тях.

                                Обяснявам ти - бяхме от 8 държави на семинар 10 дена по Животозастраховане там.

                                БГ бяхме 40 души, украинци бяха 140 души и останалите Литва, Латвия, Естония бяха още около 100 души.

                                ЕВах 1-на българка и украинка за периода. Ако щерка ти не е грозна - ми я прати.
                                -------------------------------------------------

                                Затова беше охрана от хотел верига Мариот ( което си тъп и нищо не ти говори ) - за Мариот и 5 звезди. Пазеха ни като .....

                                Копай си доматите и не дрънкай за неща, от които си нямаш хал-хабер.

                                Коментар

                                Working...
                                X