IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (4) презареждане

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Е, не видя ли, че няколко ник-а провокираха Харсъзоф, Кандид на лична основа и те чакаха някой да си свърши работата и накрая отговориха.

    Гледайте кой провокира първо и тогава, ако ще банн-вате - баннвайте, който трябва
    Не се напъвай, щото темата е Украйна.
    Интересно защо се обсъжда само войната.

    Днес гледах руски новини, линка беше изтрит.

    Над 50 пъти водещите намекнаха, че Русия държи газта и зимата идва.Коментираха се изказвания на европейски личности. Оказа се, че руснаците наистина са се вкопчили в газта като спасителна сламка. Нищо стойностно и разумно не чух, само пропагандни приказки, спуснати в телевизиите.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от chronos Разгледай мнение
      Моля да престанете с обидите. Пишете по темата или ще бъдете баннати.
      Е, не видя ли, че няколко ник-а провокираха Харсъзоф, Кандид на лична основа и те чакаха някой да си свърши работата и накрая отговориха.

      Гледайте кой провокира първо и тогава, ако ще банн-вате - баннвайте, който трябва

      Коментар


      • Гигов,

        Русия е се разпада и без "гадния" ЕС и УСА.

        Толкова ли не може да го видите, че пускаш тия "чаршафи" на някаква платена?

        Украйна им е предсмъртния гърч и затова залагат всичко на една карта - Или? Или?

        Коментар


        • Околожка,
          САЩ е доказано злоупотребяващ страж, спор няма. Причините за нахлуванията по света са десетки, предимно обслужващи оборота на ВПКто им.
          Интересното е, че сега и Русия се държи като тях. Ей това защо го отричате?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Dolaresko Разгледай мнение
            Малко коментари под тази новина от руски сайт:

            Первый пошел!

            Никаких СОЧИ! Только КРЫМ! и в резиденции с видом на флот!
            Хотите общаться с Россией - будьте добры признать её территорию!

            на очереди греки

            На Олимпиаду не приехали,так сейчас все равно приедут в Сочи.Молодец ВВП.

            В Ялту, чухонец! На коленях!
            Чудесна илюстрация на начина на мислене и "ценностната система" на коментиращите. Ето срещу това се противопоставят украинците.

            Коментар


            • продължение

              САЩ са царе на страховитите касапници, преврати и масови изтребления.

              Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ („Washington Free Press”), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: „Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила” („Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower”) и „Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война” („Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II”),

              Списъкът на Блум съдържа:

              • Интервенции на САЩ – срещу 67 суверенни държави

              • Бомбардировки на САЩ – срещу 25 суверенни държави

              • Намеса на САЩ в изборите - в 23 суверенни държави

              • Политически убийства (и опити), организирани от САЩ - в 35 държави

              • Прилагани изтезания - в 11 държави

              Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие, извършено от САЩ след Втората световна война.

              Брой на убитите от САЩ при тези 167 случая - между 13 и 15 милиона души.

              Прибавете първите 14 години от нашия век и ще видите как

              кървавата сметка на САЩ нараства със скоростта, с която расте техният външен дълг.

              САЩ натрапват своите проблеми на света, за да ги решат за чужда сметка и на чужд гръб, да възвърнат изгубения (си) комфорт на еднополюсния (си) свят, за да бъдат вечен хегемон – енергиен, икономически, търговски, военен, геополитически, глобален, планетарен, вселенски.

              Безразделен, безнаказан, безотговорен.

              Свлачище

              А Украйна? На кого му пука!

              „Дали Украйна ще остане единна или ще се разпадне, няма никакво значение. Какво ще става с Украйна, това не интересува никого. Украйна е само средството, чрез което може да бъдат разрешени всички проблеми (на САЩ, естествено – б.а.). На Украйна е отредена ролята на свлачище, което ще прекъсне европейското сътрудничество с Русия. Само народът на Украйна ще може да определи доколко трагична ще бъде съдбата му в установяването на новия ред в Европа. Събитията в Украйна може да си вървят както си искат, но в крайна сметка те трябва да доведат до разрив между руснаците и европейците”, заключава велемъдро Пол Кристи.

              Бъбрив е този Пол. Мадам Нюланд е пестелива: „Fuck!”. Кратко и ясно. „Fuck Украйна!”, „Fuck Русия!”, „Fuck Европа!”.

              Subhumans

              Украйна е само инструмент, само буфер, само подстъп на хитлеристкото – ах! пардон! – на американското настъпление към Русия. Само територия, където САЩ да натресат своите ракети, военни бази и шистови сонди. Територия, предназначена за оплячкосване, захвърлена в безметежна мизерия от всякакъв вид, обречена на братоубийствени войни, дискриминация, прочистване и откровен геноцид на всичко, що накърнява крехката душевност на бандеровците. От Киевска Рус и руския език, кирилицата и православието, през Великата Отечествена война (която бандеровската Рада иска да заличи със специален закон), до самото съществуване на презрените москали (руснаци), които Яценюк, в унисон със славните нацистки традиции, нарича „subhumans”, т.е. „Untermenschen”, т.е. под-човеци, не-човеци, не-хора. Подчовеците – на одеската клада и под минометния огън на свръхчовеците от Бесен сектор.

              Целта е Украйна да бъде превърната в една европейска Сирия (щом трябва, САЩ и радикални ислямисти ще внесат), в един европейски Виетнам, Ирак или Афганистан (щом трябва, САЩ и коалиция на желаещите пудели ще спретнат). Или - в една гигантска Македония (представете си 46 Македонии на куп!), която няма друго занимание, друга цел, друго вдъхновение и друг инструмент за самоидентификация, освен да краде, да фалшифицира, да подменя и да отрича историята, страстно и в захлас.

              А Русия – тя трябва да бъде превърната в икономически парий, в геополитически пигмей, в историческа несъстоятелност, в просяк, в нищожество; да бъде прекършена, разпадната и разчленена; да бъде натикана обратно в забвението, където Елцин я запокити и откъдето Путин я измъкна. Само тогава САЩ ще могат да подчинят Европа, която – за неин ужас - също принадлежи към „subhumans”. Безусловно и според философията за американската изключителност. Защото „Америка е единствената незаменима нация”, каза Обама пред питомците на Уест Пойнт. И оживя филмът „Триумф на волята” („Triumph des Willens”) на Лени Рифенщал, и думите на Хитлер, произнесени точно преди 80 години, оживяха: „Пред нас, около нас, зад нас – навсякъде е Германия”.
              (следва)
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                Май само Моранди не е съгласен с нищо...нищо не одобрява....от всичко разбира....само критикува,без никакво покритие в тезите и думите си...
                Не съм съгласен с тезата, че разпад на Русия би започнал от азиатските републики, както е лансирано в анализа. Той вече е започнал, но тече като невидим режим.

                Въпрос е кой ще бъде първият и да започне ефект на доминото. Мое мнение е, но залагам на Сибир.

                Поздрави!

                П.П. Не критикувам, както ви се е сторило
                Last edited by marandi; 14.08.2014, 14:19.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                  Кой пали гражданска война в Украйна: САЩ, ЕС, НАТО или Русия?

                  Втора част на отговора от Велислава Дърева.
                  Пътеводител на световния паразит

                  /Поглед.инфо/ Част втора от поредицата "САЩ: Похищението на Европа"

                  Откровение

                  Няма битка за Украйна. Има война срещу Русия. Войната срещу Русия е война срещу Европа.

                  Защо САЩ водят тази война? От любов към демокрацията и човешките права? Поради безкористна загриженост за бъдещето на Европа и света? „За да разпространят покой и благоденствие по цялото земно кълбо”, както каза Обама? Дрън-дрън!

                  Отговорът е отвратително циничен - заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си; заради запазването на долара като световна валута, щото откъм Изток се е задал юанът, а страните от БРИКС току-що учредиха своя банка и свой валутен фонд.

                  Това е откровението на Пол Кристи, д-р по философия, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко - служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).

                  Как изглеждат 17 трилиона? Ето така: 17 000 000 000 000 (1 трилион е равен на хиляда милиарда). Задълженията на САЩ растат с $3,5 млрд. на ден. Всеки американец лично дължи по $148 хил. на държавите-кредиторки. Най-големите кредитори на САЩ са: 1. Китай ($2 трилиона) 2. Япония ($1,14 трилиона) 3. Бразилия ($256,4 млрд.) 4. Тайван ($185,8 млрд.) 5. Швейцария ($178,2 млрд.) 6. Белгия ($167,7 млрд.) 7. Великобритания ($156,9 млрд.) 8. Люксембург ($146,8 млрд.) 9. Русия ($131,6 млрд.) 10. Хонконг ($120 млрд.).

                  За „да се справят САЩ със своите дългове”, обясни Кристи, „трябваше да организират такъв катаклизъм, който да няма разрушителни последици за САЩ” (последиците винаги са за другите), „проблемът с дълговете да се разреши без световна касапница” („само” европейска, за предпочитане руска), „в която касапница самият ти ще изгориш” (да изгорят други, по възможност живи, за препоръчване в Одеса), „без да падне стандарта на собственото ти население, за чужда сметка”, и изобщо – „целият свят, всяка една държава да участва в разрешаването на финансовите трудности на Америка”.

                  Кристи описа кристалните цели на САЩ:

                  • Да предизвикат непреодолим разрив между Европа и Русия, да създадат „в Украйна управляем хаос”, за да „бъдат спрени енергоносителите от Русия”, а Европа „да кипне от възмущение” срещу Русия и да кипи, „докато узрее” и сама закопнее и възжелае „безвъзвратно разкъсване на отношенията с Русия”, докато „бъде принудена да се преориентира на енергодоставки от САЩ”.

                  • „И тогава ние (САЩ) с нашия шистов газ отново ще се окажем в ролята на благодетеля на Европа, на своеобразна енергийна вълшебна пръчица”. Това „ще доведе до гигантски капиталовложения в американското производство на шистов газ, до създаването на мощна инфраструктура за преработката и доставката му в Европа”. А Старата дама, останала на студено без руски газ, „ няма да се скъпи на разходи, което ще позволи на САЩ бързо да ликвидират финансовите си проблеми”.

                  • Така „благодетелят” ще печели, а „облагодетелствана” Европа ще плаща двойно и тройно по-скъп американски шистов газ, и за утешение ще слави и възпява своето щастливо избавление от диктата на руския енергиен гнет, ботуш, будьоновка и тачанка.

                  Най-големите находища на шистов газ са в Луганск и Славянск. В земята на Славянск, в същата тая земя, където погребаха 12-годишното момченце, простреляно на 9 май в сърцето от неонацистите на Бесен сектор, понеже имало георгиевска лентичка на ризката и следователно е терорист и сепаратист. Нищожна цена за шистовото господство…

                  • Да завземат европейския пазар, като принудят „европейците да свържат своя икономически интерес с доставките на американски енергоносители”, а всъщност – внимание! - „иде реч двете икономики буквално да се слеят в една”. Не за сливане става дума, а за поглъщане.

                  • Освен това „Трябва (императивно!) тези 500 млрд. долара, колкото е стокооборотът между Европа и Русия, да се превърнат в стокооборот между Европа и Америка”.

                  • Да наплашат Европа, да й внушат страховита „руска опасност и агресивност”, да обливат Европа ежесекундно с лъжи за „руски зверства и жестокости” в Украйна, за „прииждащи пълчища руски танкове” към Киев, за „настъпваща армада от руски бойни кораби към бреговете на Прибалтика”, да истеризират Европа до припадък, а Русия „да бъде провокирана към изостряне на конфликта в Украйна”.

                  • И „нека европейците изтръпнат от евентуалното руско нахлуване”!

                  • Да превърнат „и Русия, и Европа в заложници на пълната непредсказуемост и нелогичност в действията на новите украински власти” – непредсказуемост и нелогичност, контролирани от американските ментори на майдановците, защото - „Колкото повече неразбиране възниква между Русия и Европа, толкова по-бързо ще да бъдат реализирани плановете на САЩ”.

                  • Така Америка „ще запази мира на планетата и ще даде възможно най-силен импулс за напредъка” (американският, естествено). Е, и Европа ще припечели нещичко: „Отказвайки се от руските доставки, Европа би съхранила лицето си на защитник на европейските ценности за правата на човека и заедно с това би помогнала на САЩ да решат проблема с дълга си”.

                  Паразит

                  Така преди време Путин нарече САЩ – „световен паразит”. От недостижимите небеса на своя висш морал „световният паразит” разпорежда на света:

                  „Ние страшно искаме да ви върнем парите, които ви дължим, ама направо нямаме търпение да ви ги върнем, обаче - по нашия начин. Ние ще ви организираме „цветни революцийки”, „арабски пролети” и „майдановски преврати”; ще заграбим най-демократично вашите земи, води и гори, вашите нефт, газ, злато, диаманти и к,вото имате там (щото и ние трябва да живеем, нали!); ще разрушим най-цивилизационно и ценностно вашата индустрия, армия, култура, история, памет и духовност; ще ви ограбим и опоскаме най-благородно и прецизно, до шушка. Ако обаче имате наглостта да не се подчините, ние ще ви изтребим, изпепелим и разбомбим най-човеколюбиво и мироопазващо, ще ви подчиним най-евроатлантически, и изобщо – ще ви организираме страховита касапница. И естествено, няма да ви върнем нищо, щото нямаме такива намерения, но пък за награда ще ви вземем всичко”.
                  следва
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • http://www.youtube.com/watch?v=tZBu7zezBhk

                    Кой пали гражданска война в Украйна: САЩ, ЕС, НАТО или Русия?
                    20.02.2014г.
                    Участват:
                    Велизар Енчев
                    Иво Христов
                    Тема 1: Една година от саможертвата на Пламен Горанов Още една година господство на олигархията
                    Тема 2: Кой пали гражданска война в Украйна: САЩ, ЕС, НАТО или Русия?

                    Коментар


                    • Путин примет в Сочи президента Финляндии
                      Президент Финляндии Саули Ниинисте в пятницу, 15 августа, посетит с рабочим визитом Сочи по приглашению Владимира Путина, сообщила пресс-служба Кремля.



                      Малко коментари под тази новина от руски сайт:

                      Первый пошел!

                      Никаких СОЧИ! Только КРЫМ! и в резиденции с видом на флот!
                      Хотите общаться с Россией - будьте добры признать её территорию!

                      на очереди греки

                      На Олимпиаду не приехали,так сейчас все равно приедут в Сочи.Молодец ВВП.

                      В Ялту, чухонец! На коленях!

                      Коментар


                      • Моля да престанете с обидите. Пишете по темата или ще бъдете баннати.

                        Коментар


                        • Статията на Кандит преведена:

                          Заради санкциите „Роснефт" поиска от Кремъл помощ за 44,5 млрд. д.

                          http://money.bg/news/id_1933724577

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            + 1
                            http://www.youtube.com/watch?v=MHFF7KjnEM4

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              верно е ...
                              Изгуби суверинитета си и независимостта ...
                              От както влезнахме в ЕС и Нато......
                              И този който не е съгласен ,не е нормалин или платен трол.....
                              + 1
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                верно е ...
                                Изгуби суверинитета си и независимостта ...
                                От както влезнахме в ЕС и Нато......
                                И този който не е съгласен ,не е нормалин или платен трол.....
                                Какви хора сте, да се кефите на поробителите ни? Какви хора сте вие бе????

                                чемадан> вакзал> Магадан

                                Коментар

                                Working...
                                X