IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Чиче аз твърдя че няма западна държава в която да няма простотия и мутри.Явно западната пропаганда е добра.Няма лошо като отидат там ще разберат че и там политиците са боклуци че и там има простотия и мутри.Голяма заблуда цари в България по отношение на западния свят.Ама голяма.Много хора живеят с някаква измамна представа и за заплати и за работа и за забавления.В чужбина винаги ще бъдеш циганин и втора ръка.Никъде по света не се прехласват пред чужденците както ние българите.Ние сами сме решили че те са нещо повече от нас.Който иска да е циганин и втора ръка човек да заминава.
    Явно над 2 милиона заминали в посока Запад не мислят точно като теб и живеят в някаква голяма заблуда - баси колко заблуден народ.

И мани не иска и да проглежда още си е заблуден и не иска да проглежда.

Хубаво е да живееш с идеали (да не кажа в заблуда). Лошото е, че идеалите, вярата в светлото бъдеще и революциите не стават за ядене.

Коментар

Чиче аз твърдя че няма западна държава в която да няма простотия и мутри.Явно западната пропаганда е добра.Няма лошо като отидат там ще разберат че и там политиците са боклуци че и там има простотия и мутри.Голяма заблуда цари в България по отношение на западния свят.Ама голяма.Много хора живеят с някаква измамна представа и за заплати и за работа и за забавления.В чужбина винаги ще бъдеш циганин и втора ръка.Никъде по света не се прехласват пред чужденците както ние българите.Ние сами сме решили че те са нещо повече от нас.Който иска да е циганин и втора ръка човек да заминава.
      Така е..
      Свят голям, избор още по-голям....Всеки да си търси късмета където иска и може...

За работа и заплати си прав , но на запад от Белград забавленията свършват.....Бачкане, бачкане и само бачкане - и една седмица почивка ...

Коментар

Ма що си мислиш че в Англия няма такива като Пеевски?И що си мислиш че политиците на Запад не са същите боклуци като нашите?Да оставим пропагандата на страна.Живеем в свободен свят и не оспорвам правото на всеки да живее където иска.Това че един двама ай ти специалисти заминали за Англия не променя нещата.Който смята България за кочина да напуска веднага и да заминава в западния рай където цари възпитание красота и интелигентност.От мен да знаеш Родината ти е като майка ти.Тя ти е от Бога дадена.Добра или лоша това е тя друга нямаш.Голяма измама и заблуда е че има щастливи емигранти.Ще го разберат и твоите познати.Дано не си съсипят семействата само.Щото примери бол.Не може парите да са цел в живота.
        Аз мисля казах, че не отиват за пари - я прочети пак. Щото всички тука са добре. Отиват щото държавата е уредена. Щото законите се спазват в много по-голяма степен, отколкото тука. Щото там като си плащаш осигуровки и получаваш насреща нещо.

Що бягат от Сирия - заради войната. Що бягат от България - заради корупцията и беззаконието. Там няма да имат кой знае колко по-добър стандарт на живот, щото и тука са добре. Но средата е друга, много по-добра отколкото тука. И там си имат проблеми. И там си имат калпави политици, и там има престъпност и там има беззаконие. Но няма база за сравнение между нашите и техните проблеми. Нашите са по 100 просто - мащаба е друг както се казва.

Хотелския бизнес е същото.

Никой управител на хотел не отива там да мие чинии. Човек дето тука мие чинии отива пак да мие чинии - но там. Готвачи, сервитьори, камериерки, бармани - от тук просто отиват там. Щото хем им плащат повече и хем като им кажат, че ще им платят им плащат, а не ги мотат и бавят като нашите велики хотелиери.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
          Не мога да не се съглася с всичко, което си написал, ето, че можело...
          Ми тогава що спориш с мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            За съжаление си прав ... И аз познавам IT специалисти, с по 3 - 6 бона заплата, които си стягат куфарите....
            Но тяхната теза е : Държава в която ни управляваха мутри и тикви, в която простотията и омразата взема връх, не ми се живее...
            Решението за напускане на Родината , не се взема за 3- 6 месеца.....Сега берем плодовете на бб и цц.( и националната ни гордост - "роската с плевнята"...)......

Коментар

Ма що си мислиш че в Англия няма такива като Пеевски?И що си мислиш че политиците на Запад не са същите боклуци като нашите?Да оставим пропагандата на страна.Живеем в свободен свят и не оспорвам правото на всеки да живее където иска.Това че един двама ай ти специалисти заминали за Англия не променя нещата.Който смята България за кочина да напуска веднага и да заминава в западния рай където цари възпитание красота и интелигентност.От мен да знаеш Родината ти е като майка ти.Тя ти е от Бога дадена.Добра или лоша това е тя друга нямаш.Голяма измама и заблуда е че има щастливи емигранти.Ще го разберат и твоите познати.Дано не си съсипят семействата само.Щото примери бол.Не може парите да са цел в живота.
              Не мога да не се съглася с всичко, което си написал, ето, че можело...

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Да казах, че някой си заразява хубавата работа и отива там да бере ягоди или да мие чинии.

Казах, че тука хората си зарязват хубавата работа, за да отидат на подобна позиция там, но в по-уредена държава.

Да ти дам няколко примера с колеги - ИТ инженери, по-млади от мен. Да, младите си зарязват добре платената работа и отиват на Запад. Там си намират също добре платена работа и започват от нула. Като идеята е децата им да живеят в "нормална" обстановка, далече от Бай .... Ганьовци.

Семейство ИТ инженери с две деца, чист доход над 6000 лева, може и над 7 чисто да са вземали (общо двамата). Хубава апартамент, две коли, две деца. Продават всичко и отиват в Англия. Там пак работят в ИТ-то. Пак вземат хубави заплати. Но нямат жилище в момента плащат ипотека там. Не искат децата им да живеят в кочината България, където Пеевски е нормално да бъде евродепутат.

Друго семейство пак с 2 деца, пак сравнително млади. Мъжът работи в ИТ-то - жената май гледаше децата и не работеше. Чист доход над 3000 лв - етаж от наследствена къща в приятен квартал, кола, куче - семейна идилия. И те така. Ама те си оставиха вратичка - не са продавали жилището си.

Мога да ти дам още 5-6 примера за ИТ кадри, колеги и познати заминали последните 3 месеца посока Запад.

От тук на ИТ отиват там на ИТ. Може би каквото вземат тук в лева, там го вземат в Евро. Колко плащат и колко им остават не ме интересува. Явно и тях не ги интересува. Тях ги интересува повече средата и бъдещето на децата им.

Така че не казвай - НИКОЙ. Има някой. И то всичките са хора работещи тук на високи заплати, работещи за чужди компании, вкарващи пари в икономиката, плащащи данъци тук, харчеха си парите тук. Е сега са там - там си плащат данъците, там си харчат парите.

Явно Еврогейовете не им пречат тука колкото Пеевски, Волен, Местан, Станишев и другите знайни и не знайни политици.

Коментар

Да казах, че някой си заразява хубавата работа и отива там да бере ягоди или да мие чинии.

Казах, че тука хората си зарязват хубавата работа, за да отидат на подобна позиция там, но в по-уредена държава.

Да ти дам няколко примера с колеги - ИТ инженери, по-млади от мен. Да, младите си зарязват добре платената работа и отиват на Запад. Там си намират също добре платена работа и започват от нула. Като идеята е децата им да живеят в "нормална" обстановка, далече от Бай .... Ганьовци.

Семейство ИТ инженери с две деца, чист доход над 6000 лева, може и над 7 чисто да са вземали (общо двамата). Хубава апартамент, две коли, две деца. Продават всичко и отиват в Англия. Там пак работят в ИТ-то. Пак вземат хубави заплати. Но нямат жилище в момента плащат ипотека там. Не искат децата им да живеят в кочината България, където Пеевски е нормално да бъде евродепутат.

Друго семейство пак с 2 деца, пак сравнително млади. Мъжът работи в ИТ-то - жената май гледаше децата и не работеше. Чист доход над 3000 лв - етаж от наследствена къща в приятен квартал, кола, куче - семейна идилия. И те така. Ама те си оставиха вратичка - не са продавали жилището си.

Мога да ти дам още 5-6 примера за ИТ кадри, колеги и познати заминали последните 3 месеца посока Запад.

От тук на ИТ отиват там на ИТ. Може би каквото вземат тук в лева, там го вземат в Евро. Колко плащат и колко им остават не ме интересува. Явно и тях не ги интересува. Тях ги интересува повече средата и бъдещето на децата им.

Така че не казвай - НИКОЙ. Има някой. И то всичките са хора работещи тук на високи заплати, работещи за чужди компании, вкарващи пари в икономиката, плащащи данъци тук, харчеха си парите тук. Е сега са там - там си плащат данъците, там си харчат парите.

Явно Еврогейовете не им пречат тука колкото Пеевски, Волен, Местан, Станишев и другите знайни и не знайни политици.
                  За съжаление си прав ... И аз познавам IT специалисти, с по 3 - 6 бона заплата, които си стягат куфарите....
                  Но тяхната теза е : Държава в която ни управляваха мутри и тикви, в която простотията и омразата взема връх, не ми се живее...
                  Решението за напускане на Родината , не се взема за 3- 6 месеца.....Сега берем плодовете на бб и цц.( и националната ни гордост - "роската с плевнята"...)......

Коментар

Ми не знам колко софиянеца вземат чисто 2000 кинта.Знам и на Запад какви са заплатите.Дадох пример само.Никой няма да си зареже хубавата работа в България дома семейството и приятелите за да иде бачкатор на Запад не се заблуждавай.Ти да си чул пенсионери които са били военни и полицаи да са емигрирали?Аз твърдя само че едно семейство примерно с 2500 кинта в София живее по добре от друго такова във Виена с 3000 евро.Ако пък има и собствено жилище и дума не може да става за сравнение.Доходите са само една част от нещата.Цените данъците изобщо живота тук е по евтин.Що се касае за нашите измислени хотелиери те си заслужават участта.За мен е непонятно как така ще отидеш да работиш за 400 кинта.Ми вземи гледай прасета кокошки зеленчуци ще си изкараш повече.

Коментар

Чисти 2000 кинта софиянец

Знаеш ли колко софиянци ги вземат и къде работят.

А знаеш ли един архитект от провинцията завършил в Софето и живеещ на наем в Софето колко ще му е заплатата и колко ще плаща за наем и колко ще му остават после.

Някак си Виена 2500 Евро бруто ми се виждат доста по-добре от 1200 лв бруто в Софето - за архитект завършил в Софето.

Интересно вие ко си мислите там - че хората вземат по 10000 Евро на Запад и карат Поршета ли.

По твойта логика всички бармани и сервитьори щяха да се избият да бачкат по нашето черноморие - ама на всички бягат леко по на Запад и нашите хотелиери реват що няма кадри, после назначават студенти на мизерни заплати и после се чудят що туристите викат че обслужването било скапано.

Ама то пък като се замислиш у Слънчев бряг идват само да пият - тъй че на кой му пука за обслужването.
                      Ми не знам колко софиянеца вземат чисто 2000 кинта.Знам и на Запад какви са заплатите.Дадох пример само.Никой няма да си зареже хубавата работа в България дома семейството и приятелите за да иде бачкатор на Запад не се заблуждавай.Ти да си чул пенсионери които са били военни и полицаи да са емигрирали?Аз твърдя само че едно семейство примерно с 2500 кинта в София живее по добре от друго такова във Виена с 3000 евро.Ако пък има и собствено жилище и дума не може да става за сравнение.Доходите са само една част от нещата.Цените данъците изобщо живота тук е по евтин.Що се касае за нашите измислени хотелиери те си заслужават участта.За мен е непонятно как така ще отидеш да работиш за 400 кинта.Ми вземи гледай прасета кокошки зеленчуци ще си изкараш повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        Те се опитват да убедят най-бедните и низвергнати слоеве от населението, че ще правят реформи , а всъщност се стремят единствено към кражба!
                        Личи си че нищо не разбираш от избори

най-бедните и низвергнати слоеве от населението вярват на този дето им обещава 500 лв минимална заплата, безплатно здравеопазване, високи помощи за безработни и 250 000 нови работни места.

Коментар

• Сините талибани са най-жалките хора на света

Те се опитват да убедят най-бедните и низвергнати слоеве от населението, че ще правят реформи , а всъщност се стремят единствено към кражба!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                            20 % е едно добро приближение. Това хич не е малко.
                            Ако се използва някаква формула за девиация, стандартна девиация, бла-бла, етц. - нещо дето се опитвам да си спомня и приложа.

Та според теорията 68% са около средната. Демек остават едни 16% отгоре и 16% отдолу.

1100 - отклонението от средната си е 80%. Аре според последни данни е ~12хх за Софето - става 60% примерно отклонение до 2000 лв.

Ако питаш мен, аз бих заложил на 2-3%.

От друга гледна точка според НСИ в Софето работят - 638 100 човека - 20% от тях са 125 000.

1% са 6380 калпака - 3% са 20 000 калпака - малко са.

Така, че може и да стигат 10% - 63000 калпака - звучи по-реално.

Според някви данни от ИПИ

http://ime.bg/bg/articles/na-kolko-s...vat-bylgarite/

През 2011 според тях 90 000 калпака се осигуряват на максималната заплата, която е била 2000 лева. Сега минали са 3 години от тогава и прага вече е 2400 лв. Ама говорим за онези данни и онези години и за цяла България.

Но ако приемем тези данни и ги сравним с горните - излиза че 10% е добър процент от работещите в Софето дето вземат 2000 и нагоре.

Все пак за провинцията остават близо 2/3 от работещите, обаче пък там няма толкова много високо платени кадри и средната заплата е по-ниска.

Сега за домашно вземи пусни едно търсене в Гугъла за НСИ, НОИ и прочие осигурени лица на макс доход в Софето.

Коментар

• Според последните данни на Евростат, България е с най-ниската цена на труда в ЕС за 2013 година - 3,7 евро на час ! Каква е цената на труда в другите ЕС, вижте от тук > http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cac...2014-AP-EN.PDF
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Доста, доста - колко да са

При - "Средно в София заплатата е малко над 1100 лв.". Пусни си търсене в Гугъла ко не вярваш.

Очевидно са по-малко от 50% от работещите, щото другите 50% трябва да вземат 200 лв.

Според мен са едно макс 20% от работещите в Софето. Според мен са малко. За теб може и да са много.

Глупости пиша - 20% вземайки 2000 лв изглеждат супер много. Макс 10% от работещите. Айде 15% от мен да мин.

Ти колко казваш - говори ми в проценти
                                20 % е едно добро приближение. Това хич не е малко.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X