IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Невъзможно е да събереш на едно място РБ и ДПС. Има две алтернативи ГЕРБ+ някаква форма на ДПС, или ГЕРБ и РБ. Единствения теоретичен вариант при който ДПС илиДПС без цензура не участват във властта е ГЕРБ+Реформаторски блок. На този етап е възможен, но малко вероятен.
    Ами щом казваш...
    Тогава кабинетът ще е на ГЕРБ+ДПС+АБВ евентуално.
    Но пак мисля, че и РБ ще е там.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Никой не иска да изплюе камъчето....
      Че БСП пада от власт поради натиска на ЕК и САЩ защото иска да строи Южен поток.
      На нашите американолизачи украинските интереси са им по скъпи от българските.
      Last edited by chronos; 06.06.2014, 13:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Така е.
        Следващото правителство ще е на ДПС+ГЕРБ+РБ и евентуално АБВ.
        А приказките за задължително гласуване ще си останат приказки.
        Невъзможно е да събереш на едно място РБ и ДПС. Има две алтернативи ГЕРБ+ някаква форма на ДПС, или ГЕРБ и РБ. Единствения теоретичен вариант при който ДПС илиДПС без цензура не участват във властта е ГЕРБ+Реформаторски блок. На този етап е възможен, но малко вероятен.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          За съжаление такъв възможен сценарий няма
          Така е.
          Следващото правителство ще е на ДПС+ГЕРБ+РБ и евентуално АБВ.
          А приказките за задължително гласуване ще си останат приказки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            няма да е интересно само с тях.Йоска имам достатъчно голям житейски опит и всичко ми е ясно.По добре честно и почтено си кажи имам личен интерес от партия....очаквам постове пар власт.не ме залъгвай с глупости тука...
            Мислиш си че всичко ти е ясно, че газ само в Русия има, че ЕЕС е единствения и най-добър начин за пренос на енергия, и прочие. Само че нещата се променят. Затова и Путин почна да прави глупости, защото ги е страх от задаващите се промени.
            Last edited by chronos; 06.06.2014, 12:43.

Коментар

• Мъгляви периоди, зададени от управляващите и нищо повече. Конституционни промени, изборни промени и дрън-дрън цирк с драма и патос ...

Ако трябва да се удари калема : Да са живи Мустака и Пеевски, добре че им се разсъхна дослука, увличайки и партиите в битката си ...
              Yeah

Коментар

• Бойко Борисов: Дойде ли БСП на власт, винаги след това завършваме с катастрофа

06-06-2014

Неплащането от страна на правителството на кметовете на общините, води до завеждане на дела от бизнеса към изпълнителите – накрая ще фалират и общините. Това каза по време на пресконференция с кметовете на общините, председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „А това случи ли си 2015 година, като спрат плащанията от Брюксел, след изчисления се падат, около 7 милиард, които България трябва да върне”, посочи Борисов. По думите на Бойко Борисов проблемът е, че през 2015 година следващото правителство трябва да работи така светкавично за еврофондовете, че да могат да се усвоят парите от Брюксел, да не се бърка в плащанията на бюджета. Той обясни, че в пленарна зала са гласували последния дълг 3 милиарда. Борисов бе категоричен, че е въпрос на часове или дни правителството да си подаде оставката.

„Дойде ли БСП на власт, винаги след това завършваме с катастрофа. Те са непоследователна партия. Това, което една година говорих, те го потвърждават сега. Нито са управлявали, нито са знаели какво правят. Помните ли какво имаха като изказвания във времето преди изборите – че имали програма, че имали план. Така я изведоха, че я задълбаха в най-голямата тиня“, подчерта лидерът на ГЕРБ. Той беше категоричен, че няма съмнение, че ГЕРБ пак ще ги победи, но тежката задача идва след това. „Когато сме член на 28-членно семейство, като ЕС, сме длъжни да се съобразяваме с другите 27 държави. Затова по време на управлението на ГЕРБ са влезли 21 милиарда по всички програми”, каза Борисов. „Те не можаха да схванат, че трябва да прекратят процедурата „Южен поток”, след като така порочно са я направили. Вчера Лютви Местан им каза, че те трябва да спрат проекта”, допълни още Бойко Борисов.

„Ако трябва да чакат ноември за избори, за да може да номинират Станишев за еврокомисар, първо не е сигурно дали ще стане това. Това са много месеци, които нито администрацията, нито министрите, никой не работи. Всичко е спряло”, каза още Бойко Борисов. „Да не пускаш кметовете на най-големите градове в България, близо над 90 човека в парламента, а в същото време хора от кол и въже са събрани и идват всеки ден тук показва, че вече тоталитарния режим в е в такъв обем, че парламентаризма е застрашен. Това е фактът, който констатирам”, допълни Борисов.

Бойко Борисов заяви, че оценката му като премиер е дадена от народа. Оценката ми като премиер ми е дал народът. „След като ме е поставил след управление два пъти на първо място, ясно и точно са се произнесли хората, а не политиците да определят кой да бъде премиер и кой не”, допълни той. Борисов посочи, че не може да говори от името на другите парламентарни групи, но че говорят за фактическото положение на страната. „То е безпрецедентно тежко, може да се сравни само с времето на Жан Виденов, но след като и Гечев е министър, значи е това време”, посочи Борисов. Според него управлението на Орешарски е било пагубно. Бойко Борисов подчерта, че премиерът Орешарски не е приложил нищо от експертното в кабинета си, с което е загубил името си на такъв.

ГЕРБ поиска нов вот на недоверие към кабинета
                http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...bineta-6013974

В мотивите за новия вот народните представители от ГЕРБ посочват, че желанието за осигуряване на ресурс за непрозрачни и със съмнителна ефективност разходи е довело до безотговорно планиране на приходната част на бюджета и повишаване на дефицита близо до максималните позволени от закона нива.

„Фактите по отношение на постъпленията в бюджета са изключително тревожни.

Независимо, че многократно алармирахме, че в бюджета се залагат изключително надценени приходи, само и само да се гарантира ресурс за предизборни и непрозрачни харчове, в бюджета за 2014г. са заложени близо 2 млрд. повече приходи от данъци и осигурителни вноски спрямо постъпилите за 2013 г.

От официалните данни, публикувани от Министерството на финансите, за първите четири месеца на годината приходите по консолидираната фискална програма изостават значително от заложените по план. Спрямо същия период на 2013 г. данъчните приходи нарастват едва със 123 млн.лв. като по отношение на приходите от ДДС и акцизи постъпленията са под нивата на 2013 г. Негативните тенденции се засилват допълнително и от обстоятелството, че към края на април е приключила данъчната кампания по отношение на преките данъци от една страна, а от друга страна промените в данъчното законодателство от края на 2012 г. предвидиха изместване на част от постъпленията за 2013г. в началото на 2014г“, се посочва в мотивите към вота на недоверие.

Народните представители от ГЕРБ посочват още, че не по-малко притеснителни са и тенденциите в разходната част на бюджета.

„Освен преките ефекти върху фиска не са за пренебрегване процесите в енергетиката и железниците, като и двата сектора са последователно тласкани към фалит и допълнително задлъжняване на държавата чрез нейните структуроопределящи дружества. Не са за пренебрегване и проблемите в системата на сектор здравеопазване. Традицията на БСП и ДПС да „усвоява“, а не да управлява по прозрачен и законосъобразен начин безвъзмездно предоставените средства от Европейския съюз предреши спирането от страна на Европейската комисия на средства по Оперативната програма „Околна среда”, Оперативна програма „Регионално развитие”, като подобни действия се очакват и за програмите „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” и Програмата за развитие на селските райони“, пише още в мотивите.

Още в четвъртък преди обед лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в кулоарите на Парламента, че искането за гласуване на недоверие ще бъде внесено още днес.

„Не мога да разбера как знаят, че няма опасност за финансовата стабилност на страната, когато се повтаря същата песен като с вота за енергетиката – до ден днешен те не са ни дали никакви данни – от Министерството на енергетиката, от Министерството на финансите“, отговори индиректно Борисов на министър Чобанов, който вчера обяви, че финансовата стабилност не е заплашена.

Нямат право да крият обществена информация –

фактът, че се прикриват много умело, показва, че опасността е много голяма“,

заяви Бойко Борисов.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Ако в първо действие има закачена пушка на стената , то до края на представлението тя ще гръмне !

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                    Дали няма да го духат турците най-накрая ...

Коментар

• Дали няма да го духат турците най-накрая ...

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф
                        ти май искаш сам да останеш , заедно с старшинката , монти и подобни ..Дали ще настъпи щастието за тебе ?

И мислиш ли че 10 човека като "скочат в морето" ще се промени нещо съществено ... Нещо като старчески инфантилизъм прозира зад думите ти...
                        няма да е интересно само с тях.Йоска имам достатъчно голям житейски опит и всичко ми е ясно.По добре честно и почтено си кажи имам личен интерес от партия....очаквам постове пар власт.не ме залъгвай с глупости тука...

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22
                          Ако ще има дуел и аз идвам но ще сам против Бат пешо щот е червен иначе уважение към него
                          котарски в голяма заблуда си.До 1997 съм гласувал винаги за СДС на всякакви избори.След 1997 гласувам само за кмет на село а на по предишните кметски избори един съученик ме помоли да гласувам за него беше кандидат за общински съветник от свитата на Зеленогорски.Това е истината.По убеждения съм десен човек.И предпочитам дясното но дясното което не краде и създава условия за развитие на частния бизнес.Дясно което не върши далавери а прави така че всички да сме равни пред закона.Сясно което проповядва почтеност трудолюбие предприемчивост.Това е.А кой за какъв ме смята си е негов проблем

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                            Ти прославяше ОФ Тройната и конкретно БСП и ДПС като вечни.
                            ДПС е вечно, колкото повече глупаци в политиката и по форумите, толкова по-дълго ще царува!
                            Кой му е опонент? Снощи някакви разговори имало ли е?
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                              Не се поставяй в пзиция на винаги печеливш.
                              На всички е ясно, че гласуваш за БСП.
                              Има ли значение за кого гласува Пепи!!!Тц...!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                                Бате Пешо, показните репресивни акции имат малко общо със справедливостта. Никой здравомислещ не би приветствал това.
                                Вал значи да вкараш престъпник в затвора е показна репресивна акция.Разбирам че ти искаш да влизат в затвора само хората които не ти харесват ама съда е на друго мнение.Непрекъснато ревете че няма осъдени политици.Ето един осъден а ти тичаш с голи гърди на амбразурата да го защитаваш....

Коментар

Working...
                                X