If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А ми се пишеш юрист ,нали като подаде утре оставка и до 15 ще минат всички партии отиваме през август на избори..още по зле...
Знам ,че не ви се иска ..но нямате избор....
Почнахте да гледате ..така...:
D
Май ти гледаш така
Ах колко хубаво би било едни избори през юли, казала си Серголета...
Ама забравила за ПреЦедента:
Чл. 99.
(1) Президентът след консултации с парламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство.
(2) Когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател.
(3) Ако и в този случай не бъде предложен състав на Министерския съвет, президентът в срока по предходната алинея възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател.
(4) Когато проучвателният мандат е приключил успешно, президентът предлага на Народното събрание да избере кандидата за министър-председател.
(5) Ако не се постигне съгласие за образуване на правителство, президентът назначава служебно правителство, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори в срока по чл. 64, ал. 3. Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, определя и датата на изборите за ново Народно събрание.
(6) Редът за съставяне на правителство по предходните алинеи се прилага и в случаите на чл. 111, ал. 1.
(7) В случаите на ал. 5 и 6 президентът не може да разпуска Народното събрание през последните три месеца от своя мандат. Ако в този срок парламентът не може да състави правителство, президентът назначава служебно правителство.
Чл. 102.
(1) В изпълнение на своите правомощия президентът издава укази, отправя обръщения и послания.
(2) Указите се приподписват от министър-председателя или от съответния министър.
(3) Не подлежат на приподписване указите, с които президентът:
1. назначава служебно правителство;
2. възлага проучвателен мандат за образуване на правителство;
3. разпуска Народното събрание;
4. връща закон, гласуван от Народното събрание за повторно обсъждане;
5. определя организацията и реда на дейност на службите към Президентството и назначава персонала;
6. насрочва избори и референдум;
7. обнародва законите.
А ми се пишеш юрист ,нали като подаде утре оставка и до 15 ще минат всички партии отиваме през август на избори..още по зле...
D
Бъркаш .
Оная форма на съществуване ще почне да прави едни кабинети , едни политики , едни техпаркове ...
D
Шменти, радваш се, че бабетата не ходят на море ли?
Лицемерно!
Та нали уж масларката беше се ентусиазирала да изреди всички пенсии по нейните хотели.
Споко бре, това какво искат Серголета и гейдружинката около нея няма никакво значение... Все още по Конституция датата на изборите се определя от президента...
Изборите ще бъдат през септември...
D
Избори до края на юли...
Нещо им замръзнаха усмивките на мутрафоните ....
ще ги събират от плажовете , а турците и циганите от крадене в Чужбина и България....
подценихте Станишката ... пенсионерите не почиват...
Споко бре, това какво искат Серголета и гейдружинката около нея няма никакво значение... Все още по Конституция датата на изборите се определя от президента...
Недей така бе, не издавай последната надежда - тайните оръжия на червените отпадъци
нещо се радваш предварително....
В момента интернета е пламнал ,при възможността септември Борисоф да е на власт....
Рано се радваш....и това в интернет пространството ,където троловете на десните са повече от нормалните потребители....
[QUOTE=Стамболов;1059642966]Бойко Борисов: За съжаление комунистите и националистите още пречат на развитието на България
09-06-2014
В България ГЕРБ разгроми комунистите с 12% разлика на европейските избори и същевременно победихме президента на ПЕС Сергей Станишев. Благодарение на нашата работа единствено от България националистическите партии не изпратиха свои депутати в новия Европейски парламент. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с ........................................ЕБАСИ ПРОПАГАНДНАТА ЛЪЖА.ГОСПОДИН БОРИСОВ НЕ ВИЕ А ЕВРОПА ТАКА ВЗЕ РЕШЕНИЕ НО НЕ САМО НИЕ НЕ ПРАТИХМЕ.В КОМПЛЕКТ ВЪРВИМ СЪС РУМЪНИЯ ЗАЩОТО И ТЕ НЕ ПРАТИХА НАЦИОНАЛИСТИ АМА АКО ТАКА Е ПО ДОБРЕ ЗА ВАС ТАКА ДА Е .НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ С ЛЪЖА ИЛИ ИСТИНА ЩЕ СИ СЛУЖИТЕ.ВАЖНО Е РАБОТА ДА ВЪРШИ
Избори до края на юли...
Нещо им замръзнаха усмивките на мутрафоните ....
ще ги събират от плажовете , а турците и циганите от крадене в Чужбина и България....
подценихте Станишката ... пенсионерите не почиват...
Коментар