IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бях писал,че съм написал каквото искам да кажа.

Сгрешил съм.

НИКОГА,НИКОГА,НИКОГА не избирайте хора,продали жалките си души.

Форумът е за мислещи.Горното е не намясто.

Говор с другите.За яснота.ГОВОР!!

Щот нали ще създаваме народ.

Поведението ни от началото на прехода е настоящето ни.

НИКОГА ПОДТИСНИЦИ!НИКОГА!

Ред-ДА,ПОДТИСНИЦИ-НИКОГА!!!!!

Коментар

• Усмивката на мишока издава голямо му навеждане .Какво ли са подписали двете стиснати ръчички,че са толкова доволни

https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Ами любимия ми модератор Кронос ,като ме трие за заяждане ,да се просветли ,че Валерия Велева е пиар на ДПС .....даже бърсеше челото на Доган при онзи атентат , когато го стреляха...
        А Стамболов е застъпник на Борисоф и учредител на ГЕРБ и щом двамата са на едно мислене....за какво заяждане става въпрос...
        да се вземат младите и щом се обичат...... модератора да им стане кум.....
        Бриго Аспарухов: На конгреса на 27 юли ще се роди новият председател на БСП с неговото ново виждане за развитие на партията
        http://www.focus-news.net/opinion/20...partiyata.html

Ти ли ще бъдеш акушерката при раждането...
        Last edited by chronos; 07.07.2014, 18:31.

Коментар

• Не се отчайвайте, имате късмет, че не сте "там":
          http://m.tvrain.ru/articles/60_zakon...nikuly-371566/

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
            ПП. Междувременно видях отговора ти. Разликата във възрастта ни обяснява всичко. Има неща, които трябва да се преживеят, за да бъдат разбрани. Не се мъчи да ги разбереш, това за тебе и твоите връстници е абсолютно невъзможно. Ние с тебе никога не можем да разменим местата си и да уеднаквим разбиранията си. На мене можеш да вярваш. Събраната с годините мъдрост, особено на човек, който десетки години е бил по върховете на обществената стълбица, колкото и нескромно да ти звучи, също си казва думата.
            Преживял съм не малко. За разлика от теб обаче, целият ми съзнателен живот е минал в т.нар. Ново време. Всичко от старото е загърбено под формата на едно т.нар. безгрижно детство. Това, което са се постарали да ми дадат родителите ми. И повярвай ми още и още си редя пъзела, като задавам въпроси на родителите си и получавам доста неочаквани за мен отговори.
            Не съм по върховете на обществената стълбица. Защо ли? Ами май аз непрекъснато отказвам. Работил съм през годините с всички така наречени върхове Смело мога да кажа, че десетки години по върховете по онова време, нищо не значат в сравнение с 10 в периода 93-2003 Върховете са станали адски изобретателни и нагли напоследък.
            И да, и твоето поколение и моето трябва да си замине. Тогава вече ще има надежда

Коментар

• Ами любимия ми модератор Кронос ,като ме трие за заяждане ,да се просветли ,че Валерия Велева е пиар на ДПС .....даже бърсеше челото на Доган при онзи атентат , когато го стреляха...
              А Стамболов е застъпник на Борисоф и учредител на ГЕРБ и щом двамата са на едно мислене....за какво заяждане става въпрос...
              да се вземат младите и щом се обичат...... модератора да им стане кум.....

Коментар

• Наивник

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Направих си усилията да прочета всичко, което си написал.
                Извинявай, но аз в крайна сметка разбрах "Искам Тодор Живков или неговия бодигард".

Иначе, аз неведнъж съм казал - промяната започва от нас самите.
                Мога да тръгна по всяко едно от тиретата ти и да те питам къде си ти в цялата схема? Защото не се е родил например полицаят, който ще ми каже на мен "не ме занимавай с глупости" или "кво ши прайм ся".
                Извинявай, нещо се обърка. Втората част от отговора ми отиде в темата "Ето колко зле е била България през 1940 г.
                А първата част незнайно защо не тръгна. В нея се помъчих да ти обясня защо не си чувал от полицаи горните слова. Навярно си извънземно изключение.
                После се помъчих да ти обясня къде съм в цялата схема. Казал съм ти всичко в един пост специално до тебе, нещо като изповед, публикувана на 09.01.2013, 01:41 публикуван в тема "Ето колко зле е била България през 1940 г." http://www.investor.bg/forum/showthr...t=13981&page=4
                ПП. Междувременно видях отговора ти. Разликата във възрастта ни обяснява всичко. Има неща, които трябва да се преживеят, за да бъдат разбрани. Не се мъчи да ги разбереш, това за тебе и твоите връстници е абсолютно невъзможно. Ние с тебе никога не можем да разменим местата си и да уеднаквим разбиранията си. На мене можеш да вярваш. Събраната с годините мъдрост, особено на човек, който десетки години е бил по върховете на обществената стълбица, колкото и нескромно да ти звучи, също си казва думата.

Коментар

• Огнян Минчев: Посещението на Лавров може да отложи оставката на Орешарски

http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%...B8_360063.html

Посещението на руския външен министър Сергей Лавров може да окаже въздействие и върху начина, по който това правителство ще подаде оставка, и дали изобщо ще подаде оставка, обяви политологът Огнян Минчев в интервю за БНР.

"Следващото служебно правителство и след това избраното на насрочените засега на 5 октомври избори, може да не се окаже толкова послушно и примирено с руските интереси, колкото е това правителство, създадено изцяло с цел да прокара двата руски проекта - "Южен поток" и "Белене", обясни Минчев.

Лавров е днес на посещение у нас, като официалният повод е годишнина от българо-руските отношения, но всъщност целта е разговори по замразения проект "Южен поток" на българска територия.

По думите на Минчев, ако в Москва е взето решение да се отложи оставката, докато се разчистят облаците над "Южен поток", не е изключено това правителство да направи завой и да каже, че няма да подаде оставка.

Политологът припомни, че на този етап в българските политически консултации няма твърд ангажимент за оставка.

Преди седмица премиерът Пламен Орешарски обяви пред медиите в кулоарите на парламента, че до края на месеца ще подаде оставка, а по-късно уточни, че датата ще е след 21 юли, когато трябва да бъде отворена КТБ.

Думата на хората, свързани с БСП, не струва нищо, категоричен е Огнян Минчев.

"Правителството се гърчи в мъртвата хватка от необходимостта да обслужва тези, в името на чиито интереси беше сформирано миналата година, а именно руските интереси в направление "Южен поток" и АЕЦ "Белене", а от друга страна, все пак българското правителство не може да не се съобразява, че България е член на ЕС и европейското законодателство не може да бъде заобикаляно без последствия", коментира още той.

ПЕТА КОЛОНА

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Извинявай, но аз в крайна сметка разбрах "Искам Тодор Живков или неговия бодигард".

Мога да тръгна по всяко едно от тиретата ти и да те питам къде си ти в цялата схема? Защото не се е родил например полицаят, който ще ми каже на мен "не ме занимавай с глупости" или "кво ши прайм ся".
                    Аз като ти разправям, че не аз съм комунист, ами герберите, ти не ми вярваш.

Те, ГЕРБ искат една тоталитарна власт, начело с бодигарда на бившия Първи.
                    Аз пък искам демокрация.
                    Те, ГЕРБ искат да бесят несъгласните с тях, да ги вкарват в затвора.
                    Аз искам свобода на мненията.
                    Те, ГЕРБ одобряват убийствата на руснаци в Украйна.
                    Аз искам хората там да имат право на глас.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        А клонингите, като ГЕРБ.... кога?
                        Мнението ми винаги е било първо да се отстрани майката на клонингите. Самите клонинги сами ще изчезнат.
                        Но все пак гербаджиите могат да започнат.
                        Ако спечелят изборите - закон за лустрация, закон за забрана на наследниците на бкп, мажоритарни избори, подаване на оставка, нови избори.
                        Това ще отсече на змията главата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                          Със следващото отговарям и на Наивник:

Коментар

• Бате Пешо

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Aз не съм убеден че са умрели.И не бързай с радостта щото не знаем още какво мое се пръкне у лево
                            Не са умрели, но умират. Последното, което правя е да се радвам. Такъв тип мислене е непознато за мене. А у лево нищо нема да се пръкне, защото за съжаление у лево нема никой. Само 2-3 партии, които се преструват на леви.
                            Със следващото отговарям и на Наивник:
                            ГЕРБ ще мине в опозиция или дори ще се саморазпустне когато:
                            В България се появи истинска лява партия и аз ще гласувам за нея и безрезервно ще я подкрепям, ако:
                            - Бъде ръководена от политик и държавник от калибъра и с мисленето и идеите на Тодор Живков.
                            - Ако ми бъдат гарантирани спокойствието, сигурността и предвидимостта на живота, който имах от края на 60-те до 1989 година.
                            Ако образованието и здравеопазването са гарантирано безплатни и когато докторите не ме гледат в ръцете, когато имам нужда от помощта им, както беше преди.
                            - Когато имам нужда от помощта на полицията да не ми отговарят "Не ни занимавайте с глупости", защото им преча на личния бизнес, осъществяван със служебни средства.
                            - Когато 15-20% от най-ниската пенсия са достатъчни за покриване на сметките за ток, парно, телефон, вода, телевизия, месечна карта за целия градски транспорт, по един вестник дневно, по един билет за кино седмично и 1 книга месечно.
                            - Когато с 40 пенсии мога да си купя апартамента, в който живея, както направи баща ми.
                            - Когато с месечната си пенсия от 200 лв. ще мога да си купя 18 билета за самолет до Варна или Бургас /1 билет струваше 11, 20 лв/.
                            - Когато като млад специалист отида за 3 години по разпределение в провинцията и постъпя както есента на 1966 г. на работа с начална заплата от 85 лв., тези пари да са ми напълно достатъчни за достоен живот. После месечната ми заплата да нарасне до 340, а с класовете и премиалните реално да надхвърля 500 лв. Плюс хонорари.
                            - Когато полицаи и чиновници забравят за думите "сега кво ша праим?/
                            - Когато бъдат забранени понятията ДДС и купчина други инструменти за ограбване като реакционни.
                            - Когато нямам никаква грижа за влоговете си и не живея в подобен страх, че отново може да ми се случи случката от Виденово време - доста над 1 000 000 лични пари в ПЧБ преминаха в джобовете на кредитните милионери по системата на Ялмар Шахт от времето на Ваймарската република.
                            - Когато 10 годишното ми дете посреднощ може да отиде пеша и самичко от Люлин до Младост без косъм да падне от главата му.
                            - Когато пътищата и улиците няма да приличат на лунни кратери.
                            - Когато няма да виждам обезумели от глад хора да ровят в кофите за буклук и глутници от кучета да вият също от глад покрай тях.
                            - Когато в повечето села хората живеят в постоянен страх за живота и имуществото си от набезите на банди самозабравили се и безнаказани цигани.
                            - Когато хиляди граждани няма да остават без електричество заради кражбата на кабели и съоръжения и както преди няма да има кой да изкупува плячката на циганите.
                            - Когато се сложи край на забавленията на циганчета, които трошат с камъни стъклата на преминаващи влакове.
                            - Когато бъдат забранени обществените поръчки и други корупционни практики.
                            - Когато най-сетне бъде отменен калпавият основен закон, изработен за защита на интересите на шепа хора и бъде изработена Истинска Конституция.
                            - Когато отново бъде ликвидирана неграмотността и управляващите престанат да фабрикуват неграмотни и необразовани хора, за да ги държат лесно в подчинение.
                            - Когато на тези, които нямат минимум основно образование бъде забранено да гласуват, защото те нямат никакво право да решават с гласа си моята съдба.
                            - Когато както и преди самозабравили се секретари на окръжни комитети и председатели на окръжни съвети, а сега местни велможи ще отиват по дяволите.
                            - Когато ми бъде върнато моето Отечество България, такова каквото беше, нямам нищо против и по-добро да е.
                            - Когато бъдат изпълнени още 267 условия,
                            ТОГАВА
                            Ще се моля Богу да ми даде още ръце, за да гласувам със всичките за тази Истинска Лява Партия и ще се моля всекидневно за здравето на нейния лидер.
                            Мисля, че подобно нещо е по силите само на истинска лява партия, но ако и някоя друга може да го осъществи, то аз нямам нищо против.
                            Мисля, че никак не искам много и непосилни неща, защото всичко това го имах до преди 25 години. А колкото до минусите, които несъмнено съществуваха, то аз ги зная, но ги предпочитам многократно пред сегашните. Аз съм жив свидетел на всичко, което се случи след деветосептемврийския преврат и на ужасите от първите години, убийствата, страха, терора и безчинствата. Зная и какъв стана живота 22-23 години по-късно с поемането на властта от Тодор Живков и никой не може да ме излъже с голословни твърдения и измислици. Освен това се имам за крайно обективен и коректен човек, видял през живота си какво ли не.
                            А до тогава - ще избирам най-малкото зло. За 25 години ДПС /на първо място/ и БСП направиха всичко възможно за докажат, че по-голямо зло от тях за моята Родина България няма. Към тях прибавям и креатурата на Луканов и държавна сигурност СДС, който измами надеждите и мечтите на милиони хора. Същото направи и т.нар. цар. ГЕРБ ми дава някаква крехка надежда за възмездие. Дори многоуважавания от всички Петко Бочаров го потвърди. Това на този етап никак не е малко. Някой трябва да плати за това, че ми отнеха четвърт век от живота и ми ограбиха спечеленото от един доста успешен бизнес.

Коментар

• Нима има изненадани!Приходите в митниците са драстично под планираните!Виновен е ВинетуДо средата на годината е натрупано неизпълнение от 350 милиона лева спрямо месечните разчети
                              07 Юли 2014

Агенция "Митници" се проваля драматично с плана си за работа. От януари до юни е натрупано общо 350 милиона лева неизпълнение в приходите от ДДС и акцизи спрямо месечните разчети, заложени от финансовото министерство. На месечна основа неизпълнението е най-голямо през последния месец, за който има данни - юни, в който държавата бе разтърсена от поредната политическа криза. Това показват предварителни данни за изпълнението на заложения детайлен план за приходите на Агенция "Митници" за 2014 година, с които "Сега" разполага.

Само в рамките на юни приходите от ДДС и акцизи на агенцията изостават със 152 милиона лева спрямо прогнозно заложените за месеца. При очаквани 398 милиона лева месечни приходи от ДДС от внос, митниците са събрали 291 милиона лева. Постъпленията от акцизи за юни са 328 милиона лева при планирани 374.5 милиона лева. От началото на годината това е месецът с най-голямо неизпълнение на прогнозираните постъпления. Най-високото месечно неизпълнение от предходните месеци е през май, като когато е реализиран минус от 64 милиона лева спрямо очакваното.

Това високо неизпълнение на месечните прогнози може донякъде да се дължи на зле изготвен план, но при всички положения проблемът е сериозен, коментираха експерти. Според тях лошите данни за юни могат да се обясняват със свиване на икономиката или с преминаването на по-голяма част от нея в сивия сектор. Данните показват, че митниците трябва да компенсират изоставането спрямо собствените си планове във втората половина на годината. Това е малко вероятно на фона на заложения ръст в очакваните годишни приходи на агенцията.

По-сериозен е проблемът с очакваните приходи от ДДС от внос, показват данните. Събраното от началото на годината до юни възлиза на 1.75 милиарда лева, или с около 75 милиона лева по-малко от събраното за периода януари - юни на 2013 година. В същото време за тази година е заложен ръст от общо 541.7 милиона лева спрямо събраното през миналата година. При акцизите събраното от януари до юни тази година е с 28 милиона лева повече от същия период на 2013 година. В същото време заложеният ръст на приходите от акцизи за 2014 г. е 322 милиона лева.

Това слабо изпълнение на заложените постъпления идва на фона на смели заявки от страна на представители на БСП в качеството им на опозиция по време на ГЕРБ за съществуването на огромни резерви в приходите на Агенция "Митници". Резервите така и не бяха разкрити, а през агенцията се извървяха поредица от спорни назначения. Според два независими източника на "Сега" бившият заместник-шеф на митниците Николай Попов, който сдаде поста след скандал заради отнет достъп до класифицирана информация, е приютен обратно от финансовото министерство и е съветник на министър Петър Чобанов.
                              http://www.segabg.com/article.php?id=706707
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Браво другарЮ СЪСЕЛ! Наглоста ти няма край

Кой да бъде българският еврокомисар?
                                04.07.14 1043 гласа

Гласувай Резултати
                                Кой да бъде българският еврокомисар?
                                70.36% - Кристалина Георгиева
                                15.55% - Сергей Станишев
                                14.09% - Друг (Предложете в коментар)
                                Attached Files

Коментар

Working...