If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не ми е в стила - да ползвам голям, оцветен шрифт, но долната новина, наистина трябва да бъде точно така дадена в тая тема /неангажиращо - определям темата като излишна, че и доста вредна за БЪЛГАРИТЕ!/...
Темата е вредна, защото ПРОТИВОПОСТАВЯ двете основни групи - гласоподаватели и очертаваШЕ безкрайни проблеми пред НАС, българите...
Какво стана днес, което трябва да се счита като началото на ПЕЧЕЛИВШАТА ЕРА..., ха дано!
Днес, след 25 години /!!!/ - се създадоха условия нещата да потеглят в правилната посока, а именно:
1. Борисов отчете, че може да говори с НОВОИЗБРАНИЯТ лидер - Миков.
2. Борисов направи среща с Миков, след която - поради НЕЖЕЛАНИЕ на БСП да подкрепи бюджета - напуснаха парламента.
3. Борисов ЕЛИМИНИРА ДПС /и по-важво - елиминира ВСИЧКИ бъдещи "балансьори!!!/, като ги постави в ъгъла!
4. Борисов ЕЛИМИНИРА и Президента! Заявка за бъдещ Президент??? /но това е друга тема/...
С всичко това се поставя НОВ етап в развитието на страната, когато дребосъците около двата гранда в парламента - НЯМА ДА ИМАТ никаква възможност да се врат като балансьори... Това е НЕОБХОДИМО ЗА БЪЛГАРИЯ!
Давам си сметка, че това е прекалено красиво, за да е вярно...
Стотици варианти за развитие има натам... Но новината е наистина една предпоставка, за да се замислят хардлайнерите и в двете партии, като потърсят адекватните реакции, които биха издигнали партиите им в очите на хората, защото в тая страна нямаме друга алтернатива, както няма друга алтернатива и бизнесът при менящите се ОТТУК-НАТАМ партии и вотове...
Тема за размисъл...Не съм поклонник на Борисов, но днес той направо ме изненада...
А вие тук - продължавайте да се дракате и да си търсите кирливите ризи... Аз поддържам мнението, че в политиката трябва да се гледа напред, а там има ангажирани И мислещи хора!
Това съобщение беше изтрито от chronos. Причина: не е по темата
И кое не е по темата? Че някои хора тук вместо да правят политически анализ се подмокрят между краката само като споменат името Му?
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Бонев: Сега ми звъннаха, вчера, тия, като разбраха, че има комисия. Сега ми звъни днес и ми казва, че пари има. Какви пари, бе, 10 хил. лв. пари ли са, нали ми обещахте по телефона.... така и така. И той ми казва, че в събота идва. Каква събота бе. Онзи ден му звъня и му казвам, че нямам пари да се прибера и той ми казва, че вечерта ще се видим....
Викам му, слушай ме, предай точно и ясно да не откача, в петък има парламентарна комисия за Бисер и Бойко. Той ми казва – ние не знаем. Тя е закрита комисия, само парламентарните партии знаят, от вътре няма журналисти, отвън има. Тя не е обявена още, и ще обявят поканите за изслушване и ще обявят поканените за подслушване – тези и тези – и Йордан Бонев. И хоп, сложи ли ми и Патрашкова. Разбираш ли какво ти говоря, черта, какво общо има Патрашкова. Извикали са Патрашкова - ти разбираш ли за каква схема за контрол ти говоря. Онзи ми вика „ти държиш ли си на позиция“.... - аз съм убеден, че онзи и хабер си няма. Оня с такова „изгустиране“, Бареков, накрая на финала, защото и „изгустиране“ има, аз мога да кажа „набараха ме там едни, подкупиха ме“ и да се отметна, но отметнали се службите ще ме... няма как да го направя, аз като видях какъв контрол ми хвърлят в св. Влас, цялата полиция беше .... знаеш ли какъв е филмът: нито можем да направим пари, нито нищо, службите и те са ми на главата, бежанци-межанци. Тоз тука Боби, аз ще им еба майката, колко съм й набрал. Той е шматка този Николай, бе. Той е шматка, да заложиш на куци коне. Аз съм им проверил биографиите. В БТВ като е бил, от там се залюбва с Бареков, преди това е ходила с футболист, тя е 84 набор, бате, после айти специалист и мениджър. Това са хора, които са хванали нещо и го държат. Мошеници, бате. Примерно давам му днес 50 хил., той 10 си ги свива. На онзи дава 3, ако му даде 4 ... тумбене, бате, тумбене, това са мошеници. Аз съм 100% сигурен, че оня Бареков е дал 50-60 хил. лв. Човек, който е лидер няма да даде 10 хил. лв. Той ти преценява разходите и напрежението на главата. Оп и те по скалата... ако са 50 са си взели по 25 с Мария
Примерно първият, вторият случай с Бисер, той е дал 20 хил. примерно, те са си разделили по 5 и за нас са останали 10. Аз съм убеден, че има нещо защото онзи е дал пари за разходи. Щот той е казал, че съм взел парите. Той затова после звъни да вземе телефона, защото той е дал пари за разходи. .... и вика „къде останаха“ парите, а тези двама човека, нали вземаха двамата по 5, ти луд ли си. От едни човек взех 1000 лв. назаем, от друг – 1000 лв. и имам 2 хил. да връщам. Трябва да ми възстановиш 2 хил. лв. В Хасково бил......чакам го с 10 лв. и той не дойде и почват, той го нямало днес, ама утре, ама много е зает. Те се отказват сами, бе, бате. Това са партийки, защото те залагат на куци коне, такива, които не са виждали пари. И почват – почваш да крадеш...
Аз съм убеден,че Боби е човек на Мария, не на Бареков. Те се познават. ... дава пари на Мария, те си разделят.....
Тя същите филми ги направи на Бисер, разбираш ли. Едно пишлеме 84 набор, 3 години по-голяма от мен и от тебе една година. Хванала там някой, който те е виждал момиче и той й има доверие и така.... аз ти казвам какъв е филмът. Тоз няма да позволи никога това нещо, ако знае и ще видиш, че тези двамата един ден ще изгърмят много жестоко, защото те този номер не само на нас го правят, особено по първичните (далечните) организации – Видин, Велико Търново, Разград. Защото голямото крадене сега идва – плакати, млакати, брошури. Отива, примерно, при председателят на Русе и му вика – дадени са 50 хил. за реклами, ние ще сложим за 30, дадени са на момчетата да лепят пък той дава на човека 80. Няма таквиз 70 лв. 50 лв. - дават се 100 лв. за евро гласуване, иначе по схемата падат. Тя дялка 30 Мария и казва – 70 лв. Ти дялкаш 30 и човека взима 40 лв., а са дадени 100 лв. Затова държавата не може да се оправи. Ей от такива. Тя беше при мене и ми казва – „искам сигурност“, какво значи сигурност.... какво може да значи сигурност. Сигурност значи като звънна телефона на.... помниш ли какво каза .....
Знаеш ли какъв филм преди два дена – изключил си телефона и не мога да го намеря. Намерих му истинския телефон, Звъня на Асен, който ни настанява и му казвам „дай ми на Боби телефона, че съм го загубил“ и му звъня – и го питам какво става и той казва „не ми звъни на този телефон, бе“. Болен мозък, бе, такава мазна мишка. Нали знаеш как мазно говори, мишка! Не го знам какъв боксьор е бил, ама.... тоз и Мария бъркат схемите.
Не можеш ти да ме пратиш в Св. Влас, да кажеш: „настанете го момчето“, а те са прибрали парите, той е дал 3 хил. лв. примерно, да има за ядене ... и си казва „ние им дадохме пари, имат пари, ще си плати туй“, а те са прибрали парите. Това е аматьорска схема.
Ти можеш да ме заблудиш, ела спокойно, ей ти 500 лв. или ми плати наема, 1000 лв. дай бе, ако искаш да ме купиш. Нямат пари, в това съм убеден. То ако имаше истински бюджет дето разправят по телевизиите, дето....
На предубедените не е възможно да бъде променено мнението. В тоя смисъл, аз също съм предубеден.
Да поясня за последно: аз НЕ ЗАЛАГАМ толкова на това, кой е елиминиран, но мога и това да повторя. Елиминирани са "балансьорите" в Парламента, които и да са те. По-точно: има реална ВЪЗМОЖНОСТ те да бъдат елиминирани и завинаги да бъде решен "проблемът ДПС"...
Акцентът ми е върху това, че двете големи парламентарни групи СЕ ОБЕДИНИХА в решението си да НЕ ПРИЕМАТ бюджет, по-различен от досегашният, а именно - на Служебното правителство на Президента.
За мен това е важно: ДВЕТЕ ОСНОВНИ групи да могат да вземат решения в името на болшинството от хората и бизнеса в тая страна.
Ако това стане, ако политиците отчетат тая възможност, независимо от различията си - ТОВА Е ЕДИНСТВЕН ШАНС да се елиминира ДПС като балансьор, а не в бъдеще да се "прикача" ДПС към някой от тях /който и да е той/.
Дали Борисов и Миков ще продължат да говорят в името на своят електорат - това е въпросът. АКО НЕ ПРОДЪЛЖАТ - ще загуби България. Ще загубят България. Ще загубят и мен /последното им е най-малкият проблем/...
Урааааа, да живеят хамериканците! Нашите благодетели!
Значи като построим един хамерикански хилядамегаватов блок за 5,5 милиарда долара, без ескалациите, без лихвите по кредитите и като го пуснем СЛЕД 10 години, то ние ще имаме по-евтин ток....
След като единият мафиотски клан (около Р.Овч. и Гоце) се облажи с комисионите от рушняците за БеляНЕ, другият клан, с представител енергийният минстър - другарят Драгомир Стойнев - използва едната година на власт да се облажи с комисиони от американците.
Комунягите го умеят много добре комисионерството за държавна сметка, идва им отвътре!
Има доста противни личности, които се мотаят из общественото пространството, но това мазно комсомолско леке Борислав Цеков е един от най-гадните плужеци.
Вреден паразит, който нищо не е саздал, а само точи държавни (на данъкоплатците) пари.
Нали си спомняте как беше набутан за заместник на другаря Гиньо Ганев, по времето, когято беше сложен от комунистите за Омбудсман.
Тема за размисъл...Не съм поклонник на Борисов, но днес той направо ме изненада...
Днес Борисов доказа, че е голям играч на политическата сцена. С един единствен ход постигна много неща. Впрочем, този ход предварително беше подготвян старателно.
Към нещата, които изброяваш бих добавил, че Борисов ЕЛЕМИНИРА окончателно статуквото.
Разривът между ДПС и БСП беше крайно необходим на България и Борисов има значителна заслуга за ускоряването му. Иначе след парламентарните избори 2013 г. той беше неизбежен. Но политически майсторлък си е да разтуриш една противоестествена коалиция между партии, които неотдавна се целуваха и да ги скараш тъкмо навреме, в навечерието на изборите.
Не ми е в стила - да ползвам голям, оцветен шрифт, но долната новина, наистина трябва да бъде точно така дадена в тая тема /неангажиращо - определям темата като излишна, че и доста вредна за БЪЛГАРИТЕ!/...
Темата е вредна, защото ПРОТИВОПОСТАВЯ двете основни групи - гласоподаватели и очертаваШЕ безкрайни проблеми пред НАС, българите...
Какво стана днес, което трябва да се счита като началото на ПЕЧЕЛИВШАТА ЕРА..., ха дано!
Днес, след 25 години /!!!/ - се създадоха условия нещата да потеглят в правилната посока, а именно:
1. Борисов отчете, че може да говори с НОВОИЗБРАНИЯТ лидер - Миков.
2. Борисов направи среща с Миков, след която - поради НЕЖЕЛАНИЕ на БСП да подкрепи бюджета - напуснаха парламента.
3. Борисов ЕЛИМИНИРА ДПС /и по-важво - елиминира ВСИЧКИ бъдещи "балансьори!!!/, като ги постави в ъгъла!
4. Борисов ЕЛИМИНИРА и Президента! Заявка за бъдещ Президент??? /но това е друга тема/...
С всичко това се поставя НОВ етап в развитието на страната, когато дребосъците около двата гранда в парламента - НЯМА ДА ИМАТ никаква възможност да се врат като балансьори... Това е НЕОБХОДИМО ЗА БЪЛГАРИЯ!
Давам си сметка, че това е прекалено красиво, за да е вярно...
Стотици варианти за развитие има натам... Но новината е наистина една предпоставка, за да се замислят хардлайнерите и в двете партии, като потърсят адекватните реакции, които биха издигнали партиите им в очите на хората, защото в тая страна нямаме друга алтернатива, както няма друга алтернатива и бизнесът при менящите се ОТТУК-НАТАМ партии и вотове...
А вие тук - продължавайте да се дракате и да си търсите кирливите ризи... Аз поддържам мнението, че в политиката трябва да се гледа напред, а там има ангажирани И мислещи хора!
Няколко дни преди оставката на правителството Орешарски, което официално спря работата по "Южен Поток", държавата е продала 358 декара от горския фонд на фирмата Южен Поток България АД, която строи сухоземния участък на тръбата. Фирмата е собственост 50/50 на БЕХ и на Газпром.
Цената на сделката сключена на 22/07 е 10 780 270 лв., което прави по 15 лв. на квадратен метър.
„Шиндлер е говорил най-вече за България и за Украйна. Ставало е дума обаче и за Путин и олигарсите”, пише Лайендекер и се позовава на участници в съвещанието: „По техните спомени президентът на БНД е казал, че Русия има интерес България да фалира, за да се обвърже отново по-тясно с Русия. Ангус допълнил казаното от президента по темите България и Украйна.”
Дай, дай следващия, аз залагам на Антоанета Христова? Дай да видим кво е казала руста брантия, че не ми се търси...и също Богомил Бонев (той е комплект с Николай Радулов, така че трябва да окаже огнева поддръжка)...
На същият Иван Костов, който е дал съвет на банкера Цветан Василев да направи своя политическа партия, който призоваваше да не се демонизира Пеевски и пророкуваше как Бареков ще бъде незаобиколим фактор в следващия парламент. Но Костов бранеше Пеевски и Бареков, докато бяха заедно с Василев; щом се разделиха - "анализаторът на рисковете" спря да ги споменава, освен в намеци, че са виновни за проблемите на КТБ. Междувременно стана ясно, че Костов има на депозит в КТБ 1 милион лева.
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за гарантиране на влоговете в банките
М О Т И В И
към Законопроект за изменение и допълнение на Закона за гарантиране на влоговете
На 29 юли 2014 г. Народното събрание прие по принцип промени в Закона за държавния бюджет за тази година. В мотивите на този законопроект е посочено, че част от средствата са предвидени за увеличаване на фонда за гарантиране на влоговете в банките. Следователно на лице е възможност да се решат възникнали вече проблеми.
Целта на предлаганата промяна е, когато Българската народна банка е приложила мярката по чл. 116, ал. 2, т. 3 от Закона за кредитните институции, а именно – ограничила е изцяло дейността на банката за срок над два месеца, да се задейства гаранционният механизъм. Това би дало право на вложителите с гарантиран размер на влоговете още след изтичане на три месеца от решението на БНБ за налагане на посочената мярка да получат средствата, с които разполагат.
В този случай Фондът встъпва в правата на вложителите към банката до размера на гарантираните суми. Предлаганата промяна не засяга решаването на въпроса дали банката ще бъде стабилизирана и оздравена или ще се премине към процедура за обявяването й в несъстоятелност.
Предлаганото законодателно изменение при определените условия дава възможност на десетки, стотици хиляди вложители да разполагат със своите средства няколко месеца по-рано в сравнение със сега действащия срок. http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/14989/
Новини
via fb
Предизборната кампания на БСП стартира с обвинение към ГЕРБ, че са направили тайна коалиция с БСП и подкрепят тяхната теза за неактуализация на бюджета.
Коментар