IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    Те щото пък при вас много работеха а ?Ех колко му е къса паметта на Рапона .Нима като взеха властта те не правеха същото ?С изключение на двама шефове на областните дирекции ,останалите бяха сменени.Надолу по веригата същата работа .

Че са нужни сериозни промени ,спор няма .Но защо като бяха на власт не направиха РЕСТАРТ или пак тръгваме по отъпканата пътека с обещанията ,а като вземем властта ги забравяме ?

Относно КТБ замен Рапона е в дъното на нещата .
    Ето опровержение на твоите твърдения от германците

​Д-р Ханс-Петер Фридрих: България прекъсна връзките с Германия в битката срещу мафията
    http://www.faktor.bg/balgariya/25480...-mafiyata.html

Цветанов постигна успехи в битката с организираната престъпност, които се помнят, казва бившият федерален вътрешен министър

Правителството на социалистите в България прекъсна през последната година сътрудничеството с Германия в областта на сигурността и битката с мафията. От българските служби за сигурност бяха уволнени специалисти с опит и квалификация, които бяха обучавани в Германия. Следим с притеснение какво става в България, защото вие сте външна граница на ЕС. Това обяви днес на кръгла маса д-р Ханс-Петер Фридрих, бивш федерален вътрешен министър и зам. председател на на фракцията ХДС/ХСС в Германския Бундестаг.

Според него през последната година в България се работи в обратна посока – концентрация на власт в сектора за сигурност, това води до загуба на доверие в обществото. Д-р Фридрих бе категоричен, че когато става дума за сигурност и битка срещу мафията и организираната престъпност е нужно взаимодействие и доверие между партньорите. Той припомни, че в тази посока България е постигнала значителни успехи когато вътрешен министър беше Цветан Цветанов.

Не трябва да забравяме, че той разкри и неотрализира бандата за отвличания, задържа 16 тона наркотици, обяви война на мафията, изгради антикорупционен модел, припомни гостът.

Кръглата маса целеше да се дебатира открито управленската програма на ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода от 2014 до 2018 г. Сред гостите бяха чужди дипломати, д-р Хас-Петер Ул, член на външната комисия на Германския Бундестаг, трима вътрешни министри от различни правителства, експерти в сектора, политици.

Коментар

• Без заплати за декември, ако няма ремонт на бюджета на НЗОК
      http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/0...na-nzok.234144

Строителите обявиха, че са пред фалит заради спрени плащания от държавата и общините
      http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07...zaradi_spreni/

Лекари към президента: Убедете депутатите да гласуват
      http://www.dnes.bg/politika/2014/07/...lasuvat.234133

Нееееее, няма нужда от никаква актуализация. Всичко е 6. Като в Аржентина
      Комунетата си заслужиха сега всички тия горе да им строшат главите с камуни по стара еврейска традиция.

P.P. Ооо забравих "инвеститорите" в КТБ, ...ма тях кво да ги мисля, те гледам са спокойни, че ще си получат инвестициите

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Че той Бойко винаги си е в пълно невидение.
        мда ... изглежда тандемът Нешка-Ванга не е успял да го провиди ...
        Yeah

Коментар

• Зюддойче Цайтунг: Путин инвестира във фалита на България

Лайендекер пише: „Когато има криза, тайните служби се чувстват добре. Най-малкото тогава всички ги търсят за съвет. Тъй че днес в Берлин нараства интересът към онова, което разузнаването БНД може да каже за Украйна и към всичко, което шпионите знаят за Путин. Известно е, че през 80-те години Путин се числеше към екипа от офицери на КГБ в Дрезден, ГДР. Тези дни шефът на разузнаването Герхард Шиндлер явно е разказал едно-друго за Путин както пред комисиите в Бундестага, така и в канцлерството. Путин бил последовател на Хегеловата философия, обяснил разузнавач №1: шефът на Кремъл искал да отслаби западното влияние и демокрацията, защото според него западните демокрации с техния индивидуализъм били грешен път на развитие. Путин се опитвал да използва за свои цели „сегашната слабост на САЩ” и се стремял към някакъв нов световен ред, който трябвало да възникне докъм 2020 година. Искал да разедини Европа и да разшири собствените си сфери на влияние. В България, но и в Сърбия тепърва можело да се очаква раздвижване. Президентът и неговата „клика” се интересували единствено от Русия и от своите идеологии.

Лидерите на БСП ги одобря Москва - затова руският външен министър Сергей Лавров се срещна с Михаил Миков
          Last edited by kandid; 31.07.2014, 13:38.

Коментар

Колко да е в дъното?
            На срещите при президента само той поддържаше тезата да се даде възможност на акционерите да измъкнат КТБ от блатото според закона и европейските директиви. Правителство, БСП, ДПС, БНБ искаха национализация, извънредно законодателство и сметката да плащат данъкоплатците. За капак, с болшевишки увъртания и спекулации се опитаха да пробутат умишлено и злонамерено тезата, че актуализацията на бюджета се иска, за да закърпва дупки в КТБ. А Юли Москов днес подхвърля тезата, че в банковите среди се знае как Станишев чака 20 милиона от Цветан Василев ... пффф ... няма такава отврат ...
            Yeah

Коментар

• Попадна ми едно видео което изгледах и се чудя защо Рапона не съди Григор Здравков?! http://tv7.bg/%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%...l#.U9oR8vmSwwH
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                Коки, ти да не си ченге? Само човек, който е много вътре в нещата може да ги разбира толкова детайлно.
                Аз например нищо не разбирам от тях...
                Никога не съм си и помисляла да работя в милицията.Просто не ми изневерява паметта и помня инфо изнесено в пресата ,какви ги вършиха и тия.

Коментар

• коки

Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                  Те щото пък при вас много работеха а ?Ех колко му е къса паметта на Рапона .Нима като взеха властта те не правеха същото ?С изключение на двама шефове на областните дирекции ,останалите бяха сменени.Надолу по веригата същата работа .

Че са нужни сериозни промени ,спор няма .Но защо като бяха на власт не направиха РЕСТАРТ или пак тръгваме по отъпканата пътека с обещанията ,а като вземем властта ги забравяме ?

Коки, ти да не си ченге? Само човек, който е много вътре в нещата може да ги разбира толкова детайлно.
                  Аз например нищо не разбирам от тях...

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                    А сега обясни какво не ти харесва в изказването на Бойко Борисов, което цитираш:
                    А в МВР и ДАНС в момента служителите от ниските нива не работят, играят на ролетка и се питат кой ще е следващият сменен началник.
                    Нужни са сериозни промени в сектор сигурност, но по никакъв начин съставът на МВР и на ДАНС не трябва да се почувства в дискомфорт да работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                      А сега обясни какво не ти харесва в изказването на Бойко Борисов, което цитираш:

Правителството на Орешарски ни оставя в пълно неведение и без яснота какво се случва в държавата

Че той Бойко винаги си е в пълно невидение.

Коментар

От ден на ден Рапона ми става все по антипатичен.Днес наглеца ,пак се е изцепвал http://www.faktor.bg/novini/balgariy...ite-spyat.html

Правителството на Орешарски ни оставя в пълно неведение и без яснота какво се случва в държавата

Кой разклати КТБ и създаде финансовата криза – правителството на Орешарски и специалните служби, които то контролира. Има цели отдели в нашите служби, в които агенти взимат по-големи заплати от премиерската и трябва да отговарят за прането на пари, за изнасянето на парите в чували, за стабилността на парите на хората. Но това явно не се случи. Това обяви днес на кръгла маса, посветена на управленската програма на партия ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014-2018 година бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов.

Той е убеден, че и през септември, въпреки обещанията на управляващите КТБ няма да отвори, защото няма пари, за да бъде обезпечен фондът, покриващ вложения до 100 000 евро. В същото време от БСП и правителството внушават, че държавата е финансово стабилна, но тя не е. Именно заради стабилността на страната ГЕРБ сме готови да подкрепим актуализацията на бюджета, но БСП се отметнаха, отказаха се да подкрепят собственото си правителство и най-цинично ни викат на нас с ДПС „горчиво”, след като Станишев се целуваше по мостовете с Местан, допълни Борисов.

Той изрази опасения, че големите проблеми идват след 5 октомври. Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда. А в МВР и ДАНС в момента служителите от ниските нива не работят, играят на ролетка и се питат кой ще е следващият сменен началник. Това е най-удобното време за крадците и бандитите, като се има предвид, че 1 млрд. спестявания на гражданите останаха под дюшеците, а не в банките. Когато една страна е нестабилна, финансовите акули също я дебнат и могат да я фалират за часове. Край България също обикалят финансови акули. Вижте какво се случи в Аржентина – фалираха я за една вечер. Нужни са сериозни промени в сектор сигурност, но по никакъв начин съставът на МВР и на ДАНС не трябва да се почувства в дискомфорт да работи. Няма да допуснем, ако се върнем на власт, да има реваншизъм. Но трябва да има отговорност и да се знае кои в службите допуснаха финансовата криза, предупреди Борисов.

Той посочи още, че правителството на Орешарски ни оставя в пълно неведение и без яснота какво се случва в държавата.

Не можем да ги разберем какво говорят за „Уестингхаус” и за „Южен поток”, не знаем какво са подписали и какво ще ни оставят в наследство да изпълняваме. Но в същото време не спират да фабрикуват компромати срещу опозицията. Те са чели добре учебниците на КГБ, а в тях пише, че компроматът така се прави, че когато го прочете този, за който е предназначен, да се отврати от себе си.

http://www.faktor.bg/novini/balgariy...ite-spyat.html

Коментар

От ден на ден Рапона ми става все по антипатичен.Днес наглеца ,пак се е изцепвал http://www.faktor.bg/novini/balgariy...ite-spyat.html
                          Много ме съмнява, че или тя Веса Миризливата ИЛИ някои от нейните некадърници.
                          До сега пият, след което сядат да пишат. Тя тая въобще не е добре психически, като задава въпроси на пресконференции и вика и крещи.. хахаха
                          Какъв извор на информация може да е такава "дама" а КОКИ???
                          Някои път и ти се поддаваш на ТЪПОТИИТЕ и, ама те са от багажа и.
                          А ти имаш ли въобще багаж в тоя смисъл.Че не можеш сама да прецениш някои работи явно.

Коментар

....
                            Коки, колко дават от Афера - сайтчето на милиционерите от ДС, за разпространяване на партенките им?
                            20 копейки на линк?
                            Или повече
                            Don't work hard, work smart!

Коментар

• От ден на ден Рапона ми става все по антипатичен.Днес наглеца ,пак се е изцепвал http://www.faktor.bg/novini/balgariy...ite-spyat.html

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                                Аз не съм против солидарния принцип, не ме разбирай грешно.
                                Аз искам обслужването на болните така да се организира, че работещите хора също да могат да ползват услугите когато им се наложи. Сега единственото което мога да ползвам е да приритам за болница ако положението стигне до там. Иначе за ЛЛ съм забравил отдавна, пред вратата на ЛЛ винаги има тълпи пенсионери чакащи за книжки за безплатни (платени от мен и дурги работещи) лекарства, или безработни.
                                Ами така е...в поликлиниката където е моя ЛЛ все едно е паднала бомба, а е в уж хубав квартал...пред кабинета на ЛЛ вечни опашки, аз лично съм я вижал (ЛЛ) веднъж, за да ми откаже издаването на някакво медицинско, което митрябваше не помня за какво...
                                А здравеопазване се прави с пари и читави хора, които знаят как да ги съберат и как да ги разходят разумно, за което трябва да разполагат с подходящите механизми...
                                Хрумва ми дори въвеждане на състави в НК със сериозни наказания за тези, които крадат от здравната система, дали са лекари, дали са администратори на подобни публични фондове - няма значение, такива престъпници следва да носят наказателна отговорност като за тежко престъпление против личността, като убийство например...

Коментар

Working...
                                X