IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Парламентът ни не е единствената България, успокои Плевнелиев студенти
    08.10.2014

Всички се вайкаме от демографския проблем, но неговото решение е образованието. За ниските доходи и безработицата решението е образование. Казваме, че икономиката ни не расте достатъчно бързо - решението е образование. Животоспасяващо за България е да подкрепяме всички образователни инициативи.

Коментар

• Американците, французите и немците са членове на НАТО и ЕС за разлика от Русия, така че коментара на Монти е най-малкото неуместен. Ако беше прочел статията, по-долу пише, че България не дължи обяснение на трети страни.

Коментар

• Явно цъфнахме и вързахме, че взехме и на Афганистан да даваме пари.
        Браво, да даваме като имаме.

България ще внесе 500 000 долара в доверителния фонд за Афганистан
        8 октомври 2014 15:39

България ще внесе през 2015 г. в доверителния фонд за поддържане на Афганистанските сили за сигурност левовата равностойност на 500 000 щ. долара, съобщи пресслужбата на кабинета.
        Приемането на решението на Министерския съвет урежда осигуряването на необходимото финансиране за приноса на страната ни към трайното партньорство и дългосрочния ангажимент на НАТО към Афганистан след приключване на операцията на ръководените от Алианса Международни сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF) в края на 2014 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

така ли ..що не се сети да го пишеш ,когато американци ,французи и немци се мешаха преди година на Орешарски....

Я каже какви са лихвите по кредитите ,който ще взима боци......ще го търсите Орешарски...
          ти вече не се чуваш какви ги твориш...всъщност не вече, винаги си е било така

Коментар

така ли ..що не се сети да го пишеш ,когато американци ,французи и немци се мешаха преди година на Орешарски....

Я каже какви са лихвите по кредитите ,който ще взима боци......ще го търсите Орешарски...
            Tака е, ще го търсим, след като мине одита на това, какви ги е вършил за година и половина...

Иначе аз не съм виждал нагли туитове като на Рогозин от представители на изброените от теб...

Коментар

ще го търсите Орешарски...
              Орешарски ли постигна ниските лихвени равнища? Или Чобанина с роудшоуто?
              Или дойдоха наготово?

Коментар

• Фалстарт и при третия опит да тръгне делото срещу Цветанов за клевета Следващото заседание е на 20 октомври, но той вече ще е с имунитет

И от третия опит Софийският окръжен съд не успя да даде ход на делото за клевета, което съдия Мирослава Тодорова води срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, съобщи БНР.
                Съдът насрочи следващото съдебно заседание за 20 октомври, когато обаче Цветанов вече ще е с депутатски имунитет и процесът ще трябва да бъде спрян.
                Цветанов е подсъдим за клевета заради негови интервюта от 2012 г., в които казва, че съдия Мирослава Тодорова покровителства организираната престъпност.
                Защитата на Тодорова предупреди, че след изборите Цветанов най-вероятно ще се сдобие с депутатски имунитет и няма да може да бъде съден.
                Делото беше отлагано два пъти - единият поради отсъствието на адвокатката му от страната, а вторият, защото тя не беше редовно призована и не се яви в съда.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                  България не дължи обяснения на Русия за своите решения, заяви външният министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/...iia_za_svoite/

Просто е трябвало да извикат оня исаков и го изгонят...вежливо от България с подарък един москАл розово масло

Коментар

• България не дължи обяснения на Русия за своите решения, заяви външният министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/...iia_za_svoite/

Просто е трябвало да извикат оня исаков и го изгонят...вежливо от България с подарък един москАл розово масло

Коментар

• Президентът поздрави мюсюлманската общност в България с настъпването на празника Курбан байрам

Президентът Росен Плевнелиев поздрави мюсюлманската общност в България с настъпването на празника Курбан байрам.
                      „Бих искал да Ви поздравя с настъпването на празника Курбан байрам и да отправя към Вас и Вашите семейства своите най-искрени пожелания за здраве и благоденствие!“, се казва в поздравлението на българския държавен глава.
                      „Празниците носят светлина и топлина, сплотяват и близки и непознати. Припомнят ни, че най-ценните дарове в живота са миговете, споделени с любимите ни хора, подадените приятелски ръце, жестовете на съпричастност и взаимно доверие. Вярвам, че, ако и в делниците си не забравяме тази истина, България, ще бъде много по-успяла и просперираща“, се казва още в поздравлението на президента Росен Плевнелиев.

Коментар

• "Внучката ти е при мен. Знаеш ли, че пуши?" и още от Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ и най-вероятен кандидат за втори премиерски мандат Бойко Борисов е главен герой в публикация в днешния брой на вестник "Труд", прескачаща между журналистическите жанрове интервю, репортаж, очерк и дори пътепис.
                        Като автори са посочени стажант-репотери от вестника, а според въведението към текста всичко започва като журналистическа засада край дома на лидера на ГЕРБ около 18 ч. в понеделник, чиято цел е да се види дали някой политик ще го потърси за консултации за кабинет. Внезапно обаче Борисов излиза за традиционната си разходка и спонтанно кани журналистите да го придружат.

Ето и по-любопитните откъси от материала, извън коментарите за политическата ситуация, които "Дневник" вече цитира.

Двама телохранители пазеха къщата на Бойко Борисов в Банкя към 18 ч. Забелязаха появата ни, но не реагираха. Тъкмо се канехме нещо да ги запитаме, вратата се отвори и излезе самият Борисов, придружен от 7 мъже с анцузи. "Какво правите?" - попита той. Отговорихме: "Гледаме кой ще ви дойде на гости да говорите за правителството..."
                        "Никой няма - каза Борисов. - Аз отивам на разходка до манастира. Често си правя такива разходки, 10 км ходя, полезно е за болния ми крак." После ни предложи неочаквано: "Елате с мен, заповядайте!" Последвахме го. Той се метна зад волана на червен джип "Лада Нива", до него се настани бодигард, друг седна зад гърба му. Покани ни с жест (Диана и фоторепортера - б.р.) на задната седалка. Даде газ. Първите му думи бяха: "Цял ден телефонът ми да звъни, отвсякъде ме поздравят - Ердоган, президентът на Португалия... Няма друга партия, която е била два пъти поред комунистите!"...
                        Разходка под охрана в приятна компания
                        След десетина минути Борисов спира джипа. Спира и сребристо ауди, което го следва с шофьор, бодигард и един от нас (Стоян - б.а.). Появяват се отнякъде един мъж и две момичета, атлетични, Борисов ги представя: 24-кратен шампион по джудо и самбо в тежка категория и две шампионки по плажен тенис.
                        Тръгваме пеш по пътя към Банкя. Пред нас се движи сребристото ауди, зад нас - друг автомобил. Асфалтът е мокър, смрачава се, ръми. Борисов е с удобни маратонки с дебела платформа и спортен екип на "Витоша-Бистрица" - "бистришките тигри". Грижовен е, прегръща през рамо момичетата, дава наставления: "Пазете се, минете вдясно", гардовете му спират с ръка колите, след минута ги пропущат напред...
                        Вече вали, пътят е хлъзгав. Бойко и други от Банкя финансирали с по 500 - 1000 лв. реставрацията на манастира, щял и ремонта на пътя да финансира, но щяло да се изтълкува грешно, затова не го направил...
                        Бабо, да не ме сбъркаш с Радан или Местан!
                        Звън от джиесем прекъсва разговора. (Бабата на Диана се обажда - къде е, защо закъснява?) "Тук съм, бабо, на пътя, в гората!" (С кого?) "С колеги..." ( Късно е!) " И с един човек..." (Кой човек?) " Ще ти дам да го чуеш, ще разбереш!"
                        Борисов взема слушалката: "Бойко съм, да не ме сбъркаш с Радан или Местан... Как ще ревнеш?... Внучката ти е при мен... И пуши цигари - ти знаеш ли, че пуши?... Добре, другия път да дойдеш с нас!"
                        Вече сме на "ти". Подхвърляме: "Бабата на Диана ти е фенка, но казват, че си диктатор - Бойко Диктатора."

Борисов отсича: "Аз съм демократ!"
                        ...
                        Разходката свършва. Качваме се по колите. "Много здраве на баба ти", сбогува се Борисов.

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                          Тук нещо обърка, не съм от тази кухня.
                          Иначе, тази зима всичко ще зависи от народа, бъди сигурен. На народа му беше писнало да ръфа постни пици, а сега се задават още по-постни филийки, дори и пици не са. Зависи колко търпение му е останало на народа, защото не е много. От това зависи кога ще са новите избори.
                          Е айде сега, до преди седмица рева, да не гласуваме, до вчера рева за коалиция ГЕРБ-ДПС, днес ревеш, че нещо не се получават нещата...

Няма безкрайни кинти, да знаеш, силно се надявам, най-после да се намерят такива, които да го разберат и да заприщят потоците към Сарая...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                            Дай нещо от кухнята на Стамболийски, засега май не се получават нещата?
                            Тук нещо обърка, не съм от тази кухня.
                            Иначе, тази зима всичко ще зависи от народа, бъди сигурен. На народа му беше писнало да ръфа постни пици, а сега се задават още по-постни филийки, дори и пици не са. Зависи колко търпение му е останало на народа, защото не е много. От това зависи кога ще са новите избори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                              Ами то неговата е хем сърби, хем боли.
                              Хем иска да се върне на власт, хем знае че не е добре да го прави защото трябва да оправя проблеми и да тегли нови заеми. Отзад неговите също го натискат да взема власта, че вече повече от година са извън нея. Ситуацията е лоша за него и той го знае, но просто няма избор.
                              Дай нещо от кухнята на Стамболийски, засега май не се получават нещата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                                E как хем се дърпа, хем не дава премиерския пост на друг?
                                Ами то неговата е хем сърби, хем боли.
                                Хем иска да се върне на власт, хем знае че не е добре да го прави защото трябва да оправя проблеми и да тегли нови заеми. Отзад неговите също го натискат да взема власта, че вече повече от година са извън нея. Ситуацията е лоша за него и той го знае, но просто няма избор.

Коментар

Working...
                                X