IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
    Бате Пешо, покрай общуването с икономисти и ти стана като тях. Сакън,недей че то не останахме инженери във форума. Казвам ти една стара максима: всички мразят САЩ но обичат американският долар. По-скоро за лошо,за сега всички валути са вързани към долара.
    Ако почнеш да гледаш на проблема от различни страни,можеш да постигнеш различни резултати. Пример: БВП на Гърция и на Китай. Последният път като го смятах, излезе че гърците имат 10 пъти по-голям на глава от населението. Демек че работят 10 пъти повече от китайците. Да, точно мързеливите малаки.
    Така че в крайна сметка БВП на САЩ по стойност в долари е 3 пъти по голям от БВП на Китай, който като население е 5 пъти по-голям. Това как се изчислява е друг въпрос.
    И на мен не ми харесва това което направиха в Косово, сега в Украйна и си мисля дали ние не сме следващите??????
    Яд ме е че руснаците не удариха хохлите и без това всички ги обвиняват че са в Украйна, поне да влязат,изгонят фашистите, организират 'честни' американски избори и решат въпроса.
    Но това не променя мнението ми че американците са най-иновативната, спазваща вътрешните закони и просперираща нация. И че всеки предпочита да работи в САЩ, а не в Русия. И отговарям,не аз не искам,аз искам да живея в нормална държава и за сега смятам да сменя БГ със Франция.
    Много добре казано !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Тоя РБ май няма да оцелее и година,пък и какви реформатори са тия събрани
      от кол и въже,събрани с идеята да консумират властта.
      Всъщност ГЕРБ са събрани един да консумира властта. Подсъдими, хора със съмнително минало, някои дори и с ясно криминално такова... РБ след години ще измести ГЕРБ, тогава вече ще имаме шансове да сме нормална страна.
      Това с разпада на РБ го дъвчат малодушните журналя по поръчка.

Коментар

• Тоя РБ май няма да оцелее и година,пък и какви реформатори са тия събрани
        от кол и въже,събрани с идеята да консумират властта.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
          Бате Пешо, покрай общуването с икономисти и ти стана като тях. Сакън,недей че то не останахме инженери във форума. Казвам ти една стара максима: всички мразят САЩ но обичат американският долар. По-скоро за лошо,за сега всички валути са вързани към долара.
          Ако почнеш да гледаш на проблема от различни страни,можеш да постигнеш различни резултати. Пример: БВП на Гърция и на Китай. Последният път като го смятах, излезе че гърците имат 10 пъти по-голям на глава от населението. Демек че работят 10 пъти повече от китайците. Да, точно мързеливите малаки.
          Така че в крайна сметка БВП на САЩ по стойност в долари е 3 пъти по голям от БВП на Китай, който като население е 5 пъти по-голям. Това как се изчислява е друг въпрос.
          И на мен не ми харесва това което направиха в Косово, сега в Украйна и си мисля дали ние не сме следващите??????
          Яд ме е че руснаците не удариха хохлите и без това всички ги обвиняват че са в Украйна, поне да влязат,изгонят фашистите, организират 'честни' американски избори и решат въпроса.
          Но това не променя мнението ми че американците са най-иновативната, спазваща вътрешните закони и просперираща нация. И че всеки предпочита да работи в САЩ, а не в Русия. И отговарям,не аз не искам,аз искам да живея в нормална държава и за сега смятам да сменя БГ със Франция.
          Рано или късно Китай ще ги бие и по на глава от населението.Ние не сме следващите а по следващите.Ако великите сили решат да направят държава Кюрдистан ще компенсират Турция с Източна Румелия.Южна България без Софийско и Македония ще санат Турска провинция.Който е неблагодарен и не умее да целува ръка с достойнство ще целува друго нещо на колене

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Китайската вече официално е №1 в света 1 481 08.10.2014 17:58 | Бизнес

Икономиката на Китай вече е най-голямата в света, след като изпревари тази на САЩ по показателя Брутен вътрешен продукт, преизчислен в долари по паритет на покупателната способност на своята валута. Такава е официалната оценка на Международния валутен фонд.

Пекин все още изостава по БВП на глава от населението поради значителния брой на жителите си. Според публикуваните на 7 ноември икономически прогнози на МВФ, до края на 2014 година Китай ще има БВП по паритет на покупателната способност 17.6 трилиона долара, а САЩ – 17.4 трилиона долара.

През 2005 година китайската икономика бе под 50% от американската, през 2011 година достигна 87% от нея, а през 2014 година вече я е изпреварила, показват още данните на фонда.

Прогнозите са през 2015 година Китай да дръпне с близо 900 милиарда долара на Щатите, а през

Честито на всички прекланящи се пред Пиндостан

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
              Струва ми се, че се случи някъде след изборите (парламентарни) през 2001 г., бат ви Петьо за пръв път формулира тезата за "края на прехода", че и допълнително гарнира този факт с "цивилизационен" избор и др. тинтири тире минтири.

Историята след това я знаете, та няма да досаждам.
              Някак до 2009 г. се създаваше измамно усещане, че нещо може да се случи, че има на какво да се надява народецът. Бате Б успешно изигра ролята (колкото за пред скучаещи домакини) на добрия великан, с големи мускули и златно сърце, който ще дойде да набие лошите (без значение дали в анцуг или с колосана бяла яка) и въздаде справедливост.
              А Европейска България - то е ясно, тя е орисана и осъдена да върви успешно напред.

Сега ми прави впечатление, че никой в тази страна покрай настоящите избори дори и не обели дума за най-важното обществено отношение - собствеността. Въпреки гнетящото чувство за безпътица и случилата се грозна обществена несправедливост покрай разпределянато на собствеността, въпросът изглежда вече е слязъл окончателно от дневен ред. Който взел, взел. Свирено е.
              Ако се появи някое болно животно (ктб), ще го хвърлят на едрите и силните екземпляри, само и единствено на тях, като има и условие- да са enough big to get a stake.

Фискалиста даде няколко доста удачни попадения за дереджето на страната ни, аз не считам за необходимо да повтарям, но покрай драмата и глупашките битовизми на днешния ден, нека видим и нещо положително. Този път наистина преходът изглежда е свършил. Продължи безсмислено дълго, деструктивно и обществено деградиращо, но вероятно свърши.
              Само по себе си това не е никаква гаранция, че знаем за къде сме тръгнали, защо и знаем как да стигнем там, но може да е просто начало на някаква пътека.
              Само хипотеза.
              Местаня го каза!!!Мисля,че вече повече хора знаят накъде трябва да вървим!!!Даже и БСП но с Михаил Миков!!!Една година и повече ни изяде Станишката!!!Но и хората са си виновни!!!И сега трябва да си продължим с ББ и Европа!!!

Коментар

• Китайската вече официално е №1 в света 1 481 08.10.2014 17:58 | Бизнес

Икономиката на Китай вече е най-голямата в света, след като изпревари тази на САЩ по показателя Брутен вътрешен продукт, преизчислен в долари по паритет на покупателната способност на своята валута. Такава е официалната оценка на Международния валутен фонд.

Пекин все още изостава по БВП на глава от населението поради значителния брой на жителите си. Според публикуваните на 7 ноември икономически прогнози на МВФ, до края на 2014 година Китай ще има БВП по паритет на покупателната способност 17.6 трилиона долара, а САЩ – 17.4 трилиона долара.

През 2005 година китайската икономика бе под 50% от американската, през 2011 година достигна 87% от нея, а през 2014 година вече я е изпреварила, показват още данните на фонда.

Прогнозите са през 2015 година Китай да дръпне с близо 900 милиарда долара на Щатите, а през

Честито на всички прекланящи се пред Пиндостан

Коментар

• Много ми се иска да се проверят избирателните списъци за хора които са се подписали че са гласували, но всъщност са част от мъртвите души. Няма как да е случайно тези списъци да не се изчистват толкова години. И толкова години да не искат да въведат регистрация за гласуване че да е ясно кой точно гласува и кой не.

А сега изненада ДПС иска да прокарва задължително гласуване. Ми мъртвите души за кой точно ще гласуват. За този който има най-много хора в комисията ли.

Коментар

• Жозеф Дол към Бойко Борисов: Поздравявам те за убедителната победа на изборите

http://www.focus-news.net/news/2014/...-izborite.html

Поздравявам те за изключителната и убедителна победа на изборите, защото ти си лидерът, който направи два пъти по-висок резултат от българските социалисти и победихте за пореден път лидера на ПЕС Сергей Станишев. Това заяви председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол в телефонен разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Радостен съм, че за ГЕРБ са гласували предимно хората в големите градове на България и че направихте така, че българските социалисти да нямат победа в нито един от областните градове, каза още Дол. Бойко Борисов благодари на председателя на ЕНП за поздравленията и го информира, че за ГЕРБ са гласували предимно хората със средно и висше образование и работещите. Жозеф Дол поздрави Борисов и ГЕРБ и за блестящото представяне на Кристалина Георгиева на изслушването й за еврокомисар в Европейския парламент. Председателят на ЕНП подчерта пред Борисов и качествата и усилията, които полагат българските евродепутати от ГЕРБ за връщането на доверието на Брюксел към България.

В края на разговора Жозеф Дол попита Бойко Борисов какви са перспективите за съставянето на стабилно българско правителство. Борисов го информира, че ГЕРБ започва преговори с всички партии, които влизат в състава на 43-то Народно събрание и ще положи усилия да формира правителство. Ако обаче не успеем да осигурим стабилно мнозинство, единственият изход от ситуацията е нови избори, коментира още Борисов.

Марио Давид, ЕНП: Смятам, че като знак на уважение към волята на българския народ, Бойко Борисов има отговорността да състави новото правителство

http://www.focus-news.net/news/2014/...vitelstvo.html

„Като вицепрезидент на ЕНП искам да поздравя Бойко Борисов и ГЕРБ за фантастичния резултат, който постигнаха в неделя”. Това каза в интервю за Агенция и Радио „Фокус” вицепрезидентът на ЕНП Марио Давид. „Когато има една партия, чийто брой представители в парламента са повече от колкото сборът от двете следващи партии, това е фантастичен резултат във всеки случай”, каза още Давид. „Дойдох от името на ЕНП да поздравя ГЕРБ, да им пожелая късмет с надеждата, че всички партии от ЕНП ще бъдат заедно в следващата коалиция и дори и с другите политически актьори, независимо че принадлежат на други политически семейства, ще имат отговорността да дадат на България едно стабилно правителство”, допълни Марио Давид.

Смятам, че като знак на уважение към волята на българския народ, Бойко Борисов има отговорността да състави новото правителство. Това каза в интервю за Агенция и Радио „Фокус” вицепрезидентът на Европейската народна партия Марио Давид. „Това е резултатът на демокрацията. Когато в неделя гласоподавателите даваха гласовете си, те знаеха, че кандидат за премиер е Бойко Борисов. Така че това не е изненада за когото и да било. Той има доверието на гражданите да изпълни дълга си.”, каза още Давид. По думите му, когато си в политиката не значи, че искаш да бъдеш премиер - ти служиш като премиер. „Не можеш да отидеш на избори и да кажеш на хората в партията си: „След изборите ще реша кой измежду нас ще бъде премиер”. Така че, когато миналата неделя хората гласуваха, те вече са знаели, че премиер ще бъде Бойко Борисов, а когато се получи вече и тази голяма разлика в гласовете, това е очевидно.”, коментира вицепрезидентът на ЕНП. На въпрос какво би посъветвал лидера на ГЕРБ оттук нататък Марио Давид отговори така: „Мисля, че приятелят ми Бойко не се нуждае от никакви съвети. Познава реалността на страната много по-добре от когото и да било. Той е убеден европеец и се радва на доверието на цялото семейство на ЕНП”.

Силно се надяваме, че всички партии, които принадлежат към ЕНП, ще бъдат заедно с Бойко Борисов в следващото правителство и парламент, това е знак на уважение към волята на българския народ. Това каза в интервю за Агенция и Радио „Фокус” вицепрезидентът на Европейската народна партия Марио Давид. На въпрос как ще коментира поведението на Реформаторския блок и ултиматумите, които поставят на ГЕРБ относно това кой ще бъде премиер Давид заяви, че времето за лични разговори и пререкания свърши в неделя. „Сега това, от което се нуждае страната, е стабилност, предвидимост и без тези условия никакви чужди инвестиции няма да дойдат в страната ви. Така че смятам, че ключовите думи са от една страна отговорност, а от друга – стабилност”, каза още той.

„След тези избори това, за което те трябва да се грижат и да се безпокоят, е какво ще бъде бъдещето на България и каква България искат да изградят. През последните дълги месеци преживяхте един период на огромна нестабилност и виждате какъв е резултата. Така че трябва да изградите ново доверие сред партньорите в България и в българското общество и да поставите началото на една ситуация, при която хората да повярват, че България е страна, в която може да се инвестира. Без това няма нови работни места, няма заетост, не можете да подобрите социалните си стандарти”, коментира Марио Давид.

Коментар

• Ето как се печелят избори.

https://www.facebook.com/video.php?v=299762623544652

Коментар

• Струва ми се, че се случи някъде след изборите (парламентарни) през 2001 г., бат ви Петьо за пръв път формулира тезата за "края на прехода", че и допълнително гарнира този факт с "цивилизационен" избор и др. тинтири тире минтири.

Историята след това я знаете, та няма да досаждам.
                        Някак до 2009 г. се създаваше измамно усещане, че нещо може да се случи, че има на какво да се надява народецът. Бате Б успешно изигра ролята (колкото за пред скучаещи домакини) на добрия великан, с големи мускули и златно сърце, който ще дойде да набие лошите (без значение дали в анцуг или с колосана бяла яка) и въздаде справедливост.
                        А Европейска България - то е ясно, тя е орисана и осъдена да върви успешно напред.

Сега ми прави впечатление, че никой в тази страна покрай настоящите избори дори и не обели дума за най-важното обществено отношение - собствеността. Въпреки гнетящото чувство за безпътица и случилата се грозна обществена несправедливост покрай разпределянато на собствеността, въпросът изглежда вече е слязъл окончателно от дневен ред. Който взел, взел. Свирено е.
                        Ако се появи някое болно животно (ктб), ще го хвърлят на едрите и силните екземпляри, само и единствено на тях, като има и условие- да са enough big to get a stake.

Фискалиста даде няколко доста удачни попадения за дереджето на страната ни, аз не считам за необходимо да повтарям, но покрай драмата и глупашките битовизми на днешния ден, нека видим и нещо положително. Този път наистина преходът изглежда е свършил. Продължи безсмислено дълго, деструктивно и обществено деградиращо, но вероятно свърши.
                        Само по себе си това не е никаква гаранция, че знаем за къде сме тръгнали, защо и знаем как да стигнем там, но може да е просто начало на някаква пътека.
                        Само хипотеза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                          Е то е ясно, че Орешарски и ко управляваха според доктрината на изпепелената земя - един вид - ние сме тук за малко, но дай да си свършим работата и да саботираме всичко до край, за да може на всички да им е зле после. Не е случайно, че 18 месеца се дърпаха до последно, въпреки на практика безкрайните протести на населението, и едва след краха на КТБ си тръгнаха. *сраха страната до край зорлем с глупостите си.

Ако не бутнаха турците орешарски ,нямаше да има КТБ...
                          първо го бутнаха а после беше КТБ ,след това ФИБ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                            Е то е ясно, че Орешарски и ко управляваха според доктрината на изпепелената земя - един вид - ние сме тук за малко, но дай да си свършим работата и да саботираме всичко до край, за да може на всички да им е зле после. Не е случайно, че 18 месеца се дърпаха до последно, въпреки на практика безкрайните протести на населението, и едва след краха на КТБ си тръгнаха. *сраха страната до край зорлем с глупостите си.
                            14 месеца и осем дни е бил Орешарски премиер, а не 18 месеца.
                            Грешката ти се равнява на повече от 25%.
                            Какъв фискалист си тогава?
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
                              Хах,

Интересен въпрос. За съжаление не го задаваш риторично. Това, което се получи
                              е ЕДИНСТВЕНИЯ начин да се довършат. Да не говорим, че за толкова години не успяха дори един сносен изборен закон да сътворят. Имам предвид за собствена на партиите консумация. Сметките им излязоха много криви. И Искра Фидосова и Мая Манолова (заедно разбира се с техните екипи) тотално се провалиха при съставянето на изборното законодателство. Това, което правиха години наред, а именно: да искаш да гласуваш, ама да няма за кого, да гласуваш, ама не за някой, а против някой, да не гласуваш - кел файда (преразпределят ти вота), да гласуваш за малка партия, която не е вътре в парламента - пак те преразпределят, да гласуваш с невалидна бюлетина - вдигаш избирателната активност и пак те преразпределят. С други думи НЯМАШ ИЗБОР. Както и да гласуваш си все сред "печелившите". Сега всичките са там. ХАХААХХАА. Гледайте им сеира. Браво на всички български граждани. След толкова години това беше единствения възможен вариант (в блатото на безисходицата), който да отключи някои заспали обществени процеси.

Поздрави!
                              Което пак ни връща към старата максима:
                              Ако изборите пременяха нещо, щяха да ги направят незаконни!
                              If voting changed anything, they'd make it illegal”
                              Това разбира се е хиперболизирано и в дълбочина идеята е ясна и исторически правдива, но все пак твърде е вероятно без избори социалната картина да деградира по-бързо.
                              На близките си, които много се палят, обисновено казвам:
                              Не искаш да гласуваш! Твоя работа. И все пак е хубаво да знаеш, че утре рано на вратата ти ще позвъни един служител с каскет и ше ти връчи удостоверение, че по силата на някакав там закон, 2/3 от гласа ти е предаден по целесъобразност на герп, бсп и ВНИМАНИЕ! на дпс. Ако можеш да спиш спокойно при тази мисъл - не гласувай.
                              Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от confidence trickster Разгледай мнение
                                Американците, французите и немците са членове на НАТО и ЕС за разлика от Русия, така че коментара на Монти е най-малкото неуместен. Ако беше прочел статията, по-долу пише, че България не дължи обяснение на трети страни.
                                поредния предал държавата си на чужди интереси.....Няма значение какви...
                                ти знаеш ли пиле шарено ,че ако русия откаже да потдържа тези самолети ще летиме с чесни.....а пожарите ще гасим с водоноски.....нито Ми нито Ка хеликоптери ще ползваме... за да вземем няколко боклука на някои наш "съюзник" и то към 2020 г....ще му купя лично метла на този Шаламанов ,който за втори път руши БА....за да получи сладка длъжност в брюксел....
                                Last edited by Монти; 08.10.2014, 17:04.

Коментар

Working...
                                X