Първоначално изпратено от kandid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 04.03.2015 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнениеНо народа все още не е дорасъл за мажоритарни избори, той дори за преференции не е дорасъл.
Да ама не, знам, че мажоритарни избори много Ви плашат. При мажоритарен вот оставате с 15-20 депутати, колкото и реално Ви се полагат. При това само в случай, че не се отрази реалната демография на електоралните райони. Наример, на Кърджали, Разград, Търговище и прочее да бъдат отредени по 2, 3 мандата, при съотношение 20 000 избиратели за мандат. В такова съотношение София би трябвало да дава 50-60 мандата.
Ето защо мажоритарната система е нужна на България...
Коментар
-
Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнениеАко 43-тото НС успее да избави България от ДПС и заобиколи неграмотните ѝ и подплашени последователи с парламентарни средства и промени в избирателната система, дори без решения за който и да било належащ проблем в държавата, ще е най-големия и исторически успех, постигнат във всичките години на прехода.
Гледам, че народът го е схванал, щом е започнал протести срещу депутатите ви още преди свикването на НС.
Като искат мажоритарна система, да протестират и да кажат че го искат. Но народа все още не е дорасъл за мажоритарни избори, той дори за преференции не е дорасъл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнениеВиж, тук малко не съм съгласен.
РБ са потенциален партньор, но главно потенциален, заради ренегатите които отидоха там, като Корман и Касим с тяхната НПСД. Ясно е, че никой не иска да помага на ренегати. Всеки сам избира, нормално е всички ренегати да се сберат в един съюз като РБ. Затова и ако ГЕРБ клекне за коалиция с РБ, тогава е малко вероятно ДПС да подкрепи такова правителство.
Гледам, че народът го е схванал, щом е започнал протести срещу депутатите ви още преди свикването на НС.
Yeah
Коментар
-
Бате Пешо
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДоне ти си много заблуден.Но явно така си възпитан.За теб светът е черно бял.Щом не харесваш Буци си комунист и щом не харесваш политиката на Запада рубладжия и путинофил,Жив и здрав бъди желая ти успех
Ако се беше опитал да прочетеш какво пиша, щеше да знаеш колко змии и гущери съм избълвал срещу Запада. Да ми посочиш поне един, който е критикувал повече от мене политиката на госпожата Меркел, например? Аз ненавиждам "демокрацията", особено от западноевропейски тип. Това е тотално сбъркана и тежка бюрократична машина, а не демокрация. Аз съм твърдо "за" държавната собственост /не отричам и частната/, но има цели отрасли, които задължително трябва да са държавни. Казвал съм го покрай десетките призиви за забрана на обществените поръчки, възстановяване на Строителни, войски, премахване на ДДС и пр. и пр. и пр. Държавата не трябва да бъде хрантутник на гражданите и да разчита на данъците, а да има собствен печеливш бизнес, с който да посреща своите, респ. на гражданите нужди.
А Путин въобще не желая да го коментирам. При него няма политика, а авторитаризъм.
Изглежда ти си "черно-бял", за тебе полутонове не съществуват.
А Буци, Муци, Пуци не ме вълнуват. Аз искам само едно - възмездие! Който не може да ми го осигури - да върви по дяволите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнениеИ днес Перун стиска палци за правителство РБ-Герб ... ама моля ви се, бе господа!Ходовете ви са разпознаваеми!
РБ са потенциален партньор, но главно потенциален, заради ренегатите които отидоха там, като Корман и Касим с тяхната НПСД. Ясно е, че никой не иска да помага на ренегати. Всеки сам избира, нормално е всички ренегати да се сберат в един съюз като РБ. Затова и ако ГЕРБ клекне за коалиция с РБ, тогава е малко вероятно ДПС да подкрепи такова правителство.
Коментар
-
Монти
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеДаже не знаеш че ДПС са либерална формация и тя е по близко до левите отколкото до десните.....
Ама пееш каквото ти кажат горе...
Ти не искаш ли работа ,високи пенсии и заплати .....или искаш рестрикции , безработица изатваряне на болницата в Девин , пазарно изкупуване на тютюна....повече турци в чужбина ...
Коментар
-
Както някой по-долу каза, способни сме да настъпваме мотиката неограничен брой пъти...
В статията има линк към стенограмата на НКС на СДС от 14.01.1997 и неуспелия опит на драгалевския да направи правителство на БСП и СДС, както и линкове към интересни коментари на участници в събитията...
Чрез СДС Костов подари националното богатство на комунистическата номенклатура и руската олигархия
http://www.faktor.bg/politika/hlyab-...ligarhiya.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТова е опорна точка на форумните тролове, а не на българския народ. Тя е реципрочна на опорната точка на другите форумни тролове, че видите ли летните протести ги били организирали платени соросоиди.
Както февруарските, така и юнските протести възникнаха спонтанно, поради справедливия гняв на българите срещу обирджийската политика на гнусния политически елит.
Т. н. "февруарски протести" си бяха добре организирана и насочвана операция на руските служби.
Да не би сметките сами да са се надписали?
Да не би да е случайност особената роля на Варна - центърът на руската резидентура у нас (справка - що ги нямаше никакви на истинския протест)?
Да не би случайно да се включи Болен Сидеров и шпицкомандите му?
Да не би случайно в градинката на Кристал да раздаваха бира и водка на лумпените (това съм го видял с очите си)?
Да не би случайно ченгисите да седяха безучастно?
Да не би случайно Йовчев после стана вътрешен министър?
Да не би случайно Писанчев да стана шеф на ДАНС (след гафа с дебелото дете отличник)?
Да не би, да не би...
Еми, не би!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЕдно пиленце ми подсушна ,че вече са се договорили......
Иначе ,не мога да си обясня този цирк с изслушването тази седмица.....с пресконференцията на местан и референдума при Кунева..с милиционерски въпроси....
С БСП изкарахте 14 месеца при явна прегръдка ,но Герб ще ги изгоним след 3 при най обикновена подкрепа....ваша....
П.П. Интересно ми е колко са близки 12 точки на вашите с Герб.....на 90% или на 100%...
Това същото пиленце пее от година вече ...
ДПС носи друго по-важно послание, което мнозина са забравили. За съжаление, събитията, разиграни пред обществото в последната година следват неговата логика в създаването на една удобна опозиция.
Местан: Когато се появи алтернатива на ГЕРБ, може да се мисли за избори
14:23 | 28.06.2013 |
http://www.mediapool.bg/mestan-kogat...ews208176.html
И след десетина дни ... оооп
Пет десни партии се обединиха в реформаторски блок
07.07.2013
http://frognews.bg/news_56287/?utm_source=flip.bg
Има и продължение - КТБ с Лабораторията и приближените ѝ дъщери и партии /ДСБ/, финансирането на дудука и т.н.
Другаря Костоф, докато беше министър - председател, през деня "громеше" ДПС, а вечер вечеряше с Доган в Олимп. Припомням това, защото голяма част от гъзолизците на Командира са си в ДСБ и определят политиката на РБ, каквито и локуми да разтяга адвоката Радан.
И днес Перун стиска палци за правителство РБ-Герб ... ама моля ви се, бе господа!Ходовете ви са разпознаваеми!
Yeah
Коментар
-
Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнениеВиж, ясно е че разликите в платформите на ГЕРБ и на БСП са огромни, едните са десни, другите са леви. Различията са такива, че не могат да се изгладят, като например ГЕРБ като дясна партия иска махането на плоския данък и слагането на прогресивен подоходен данък, а БСП иска плоския данък да остане като лява партия, нали БСП въведе плоския данък преди години..
И още, и още, много различия имат.
Докато ГЕРБ и ДПС имат много близки платформи, все пак са десни партии. Имат еднакви виждания по много въпроси, а различията са малки и могат да се изгладят с няколко компромиса.
Дано днес да се постигне договорка и скоро да имаме правителство.
Ама пееш каквото ти кажат горе...
Ти не искаш ли работа ,високи пенсии и заплати .....или искаш рестрикции , безработица изатваряне на болницата в Девин , пазарно изкупуване на тютюна....повече турци в чужбина ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЕдно пиленце ми подсушна ,че вече са се договорили......
Иначе ,не мога да си обясня този цирк с изслушването тази седмица.....с пресконференцията на местан и референдума при Кунева..с милиционерски въпроси....
С БСП изкарахте 14 месеца при явна прегръдка ,но Герб ще ги изгоним след 3 при най обикновена подкрепа....ваша....
П.П. Интересно ми е колко са близки 12 точки на вашите с Герб.....на 90% или на 100%...
И още, и още, много различия имат.
Докато ГЕРБ и ДПС имат много близки платформи, все пак са десни партии. Имат еднакви виждания по много въпроси, а различията са малки и могат да се изгладят с няколко компромиса.
Дано днес да се постигне договорка и скоро да имаме правителство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнениеДнес е важен ден, да стискаме палци днешните преговори да минат сполучливо. Ако се постигне съгласие и има сговор, може и да се състави съвместно правителство в дясно, на което всички ние се надяваме. Дано днес резултатите от преговорите да са положителни, за разлика от вчерашните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеЕй тая опорна точка ,най ме натъжава
значи герб не са си взели никаква поука
след тези събития
и оправдават всички простотии ,които
направиха с заговор
и са готови пак да управляват по същия
милиционерски начин
Пак ще ми ехидничи един екземляр тук
и да ми подсказва че ми открил IP
и ме знае кой съм-демек внимавай
Бях го казал-че българина трудно му увира
и ще трябва два пъти да настъпи мотиката
дано да греша ,ама надали
Както февруарските, така и юнските протести възникнаха спонтанно, поради справедливия гняв на българите срещу обирджийската политика на гнусния политически елит.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар