IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
    С тая специалност
    ако ти е добър английския,
    на нашия вид гемии
    с по10на генератора
    началната заплата е 10-11 бона в зелено
    стига до 25-26 в зависимост от компанията
    не си губи времето тук
    С английския нямам проблеми на руски разбирам всичко но не съм добре с говоренето.
    Морето и корабите не ми допадат и затова никога не съм искал да работя на кораб.Интересувал съм се как мога да работя като енергиен диспечер и отговора е един.Не допускаме чужденци в тази сфера щото касае националната сигурност.Не допускат и в АЕЦ.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Абе тя медицината и тя е една, ама малко се различават доходите в Германия и в България. Писах вече, ако правя 2000 или поне 1500 чисти на месец нямаше да дойда тук, обаче няма. И ща не ща ей ма на в Германия. Заработил съм за 155часа 2129,51евро, 165,82 ми е здравната, 191,09 ми е пенсионната осигуровка.
      Ако всички фирми плащат на реалната заплата осигуровки, нямаше да има сега никакви проблеми с пенсии и здравни каси, но всеки се чувсва тарикат, дай сега да не платя, пък утре ще му мисля.
      Имам няколко нарушения на скоростта. За 7 км глобата е 15 евро, ако не платиш навреме-10 дни, наказание 25 евро и 3,60 за пощата платих 2 глоби по 43,60. Сега като получа такова нещо може за хляб да нямам, обаче плащам.Същата е работата с паркинга, 60цента за 30мин, ако просрочиш 10евро, ако закъснееш още 10.
      Ако стане това в Бг всеки да плаща, няма да има проблеми с Бг, обаче не е така
      Аз не обвинявам хората решили да отидат навън.Обвинявам тези които се хвалят и пишат откровени глупости за голямото благоденствие на Запад.Доходите са ми достатъчни и не мисля че е редно да ги напиша тука.Здравните ми осигуровки са над 200 лева пенсионните над 400 лева не ги знам точно до стотинка.Освен това имам и допълнителни доходи от земеделие.Храната си произвеждам сам.Всеки обаче сам решава за себе си.Сега кажи какви са наемите в Германия колко е данък общ доход освен осигуровки за здраве и пенсия тряскат ли ти и безработица болничен бременност и раждане.Колко плаща работодателя и колко работника?

Коментар

• Ислямисти държат заложници в кафене Lindt Chocolat Cafe в центъра на Сидни http://newsline.bg/read_more.php?post=7951

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Аз съм завършил в ТУ София Електрически централи мрежи и системи и специализация Автоматизация на Електроенергийни системи и те уверявам че имам самочувствието да изляза срещу когото и да е в целия свят по моята професия.Няма ТЕЦ АЕЦ ВЕЦ Електропреносно и Електроразпределително дружество в което да не мога да работя в която и държава да е по света.Доходите ми тука са големи.
          С тая специалност
          ако ти е добър английския,
          на нашия вид гемии
          с по10на генератора
          началната заплата е 10-11 бона в зелено
          стига до 25-26 в зависимост от компанията
          не си губи времето тук
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• обичайното значи ..
            Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
              Какво ли може да се сравни с откриването на един бг ресторант във виетнамско ...
              Много здраве на Пацо Орешарски и старите му подопечни от Н. Пр. Б. Борисов и Федералното канцлерство.
              Н. Пр. Кво ли значи???

Коментар

• Какво ли може да се сравни с откриването на един бг ресторант във виетнамско ...
                Много здраве на Пацо Орешарски и старите му подопечни от Н. Пр. Б. Борисов и Федералното канцлерство.

Yeah

Коментар

Аз съм завършил в ТУ София Електрически централи мрежи и системи и специализация Автоматизация на Електроенергийни системи и те уверявам че имам самочувствието да изляза срещу когото и да е в целия свят по моята професия.Няма ТЕЦ АЕЦ ВЕЦ Електропреносно и Електроразпределително дружество в което да не мога да работя в която и държава да е по света.Доходите ми тука са големи.
                  Абе тя медицината и тя е една, ама малко се различават доходите в Германия и в България. Писах вече, ако правя 2000 или поне 1500 чисти на месец нямаше да дойда тук, обаче няма. И ща не ща ей ма на в Германия. Заработил съм за 155часа 2129,51евро, 165,82 ми е здравната, 191,09 ми е пенсионната осигуровка.
                  Ако всички фирми плащат на реалната заплата осигуровки, нямаше да има сега никакви проблеми с пенсии и здравни каси, но всеки се чувсва тарикат, дай сега да не платя, пък утре ще му мисля.
                  Имам няколко нарушения на скоростта. За 7 км глобата е 15 евро, ако не платиш навреме-10 дни, наказание 25 евро и 3,60 за пощата платих 2 глоби по 43,60. Сега като получа такова нещо може за хляб да нямам, обаче плащам.Същата е работата с паркинга, 60цента за 30мин, ако просрочиш 10евро, ако закъснееш още 10.
                  Ако стане това в Бг всеки да плаща, няма да има проблеми с Бг, обаче не е така

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Абе не е баш така, много хора си имат жилища, пиенето наистина че е скъпо , но е на кръчма скъпо, снощи за 1 дюнер + 1 малка мин вода- 5 евро платих. Ако получава семейство в Бг около 4000 няма смисъл да ходи на друго място. Виж ако погледнеш перспективите е друго, едно е да кажеш завършил кембридж, друго- свищов

Коментар

Аз не виждам да пише такова нещо.Доколкото ми е известно това са брутните заплати.
                      Нещо ти рухна мита за голямото западно благоденствие.Като сложим и двойните цени излиза че ако в София имаш собствено жилище и заплата над 1200 кинта чисто ти живееш по добре от прехвалените западняци.А като сложим и факта че на Запад повечето хора плащат наеми положението им още повече се сговнява.Едно пиене 25 грама е 10 евро.Айде иди на кръчма с тая заплата.За българските гастербайтери тези средни заплати са недостижими.Те са на дъното с още по мизерни.Само ти и още няколко глупака тука рекламирате сговнясания Запад
                      Абе не е баш така, много хора си имат жилища, пиенето наистина че е скъпо , но е на кръчма скъпо, снощи за 1 дюнер + 1 малка мин вода- 5 евро платих. Ако получава семейство в Бг около 4000 няма смисъл да ходи на друго място. Виж ако погледнеш перспективите е друго, едно е да кажеш завършил кембридж, друго- свищов

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                        Българската идея за благоденствие : собствено жилиже, средна заплата и марков алкохол на корем.

Защо не уточните какви заплати сравнявате ? Какви професии ? В кои държави ? Защо заплати, а не остатъчен доход ? Или сравнявате чистачка на запад с лекар в България ?

Факт е, че българите на запад взимат по-ниска заплата от коренното население. но остатъчният доход им е по-висок от същият в Булгаристан. Ако им се учи и им се работи възможностите пред тях са несравнимо по-широки от същите в Булгаристан ! Възможностите на децата им там са несравнимо по-широки от същите в Булгаристан !

Сравнение : анестезиолог в Плевен . Заплата около 600 лв. С дежурства - до 1200 лв. Ако има възможност за втора работа / представител или дежурства в частна болница / - оже 500 - 600 лв. ТОЧКА !
                        Анестезиолог във Франция - започва от 3200 евра + ставка за дежурства !
                        Можем да посмятаме и разходи и да ги приравним , но няма да в полза на Булгаристан !
                        Авалончи айде да не се лъготим искаш ли?Я иди в Кайлъка в болницата на Авис Медика и огледай паркинга отпред ама хубаво го огледай.Там кола под 50 бона няма и най калпавата е Фолксваген Пасат модел 2012г.Та това със заплатите не съвсем баш така.Това първо.Второ това дето си написал като българска идея за благоденствие е нещо което се отнася може би за теб а не за всички българи.И не ми хвали модел за благоденствие при който да си педерас е престижно и на 25 години да си с кредит 500000 долара за барака и измислено образование в набеден за престижн университет е кой знае какъв модел.Та хубаво си написал Франция.Я кажи колко е наема там?Колко струват жилищата храната?Какви са данъците осигуровките.Голямата част от българите в чужбина раяботят за по 400-500 евро гледат кози овце и спят в кошарата или гледат болни старци чиито синове ги ебът на поразия.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                          Ми как да видиш бре Пешо като не си прочел статията .Там ясно си пише ,че е нетна заплата - демек след удръжките (данъци, осигурителни вноски)
                          И само човек който е живял с години в някой от белите държави може да се изказва .Такива като теб де са ходили за по няколко дни или седмици няма как да имат поглед .И западът си е твърде хубав .и се чудя що децата ви не си седят в БГ ами са в някой от белите държави ??
                          Да статията не съм прочел.Но не ми е известна статистиката да дава информация за нетните заплати.Дори да съм се объркал ще те попитам колко българи получават такива заплати в чужбина и какви са наемите

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            Свалят до „боклук“ и кредитния рейтинг на София
                            13 декември 2014
                            След като в петък агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor's понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в категория „боклук“, кредитният рейтинг на Столичната община също ще бъде свален от 'BBB-/A-3' до ниво 'BB+/B', което е в категорията "боклук".

Това съобщи зам.-кметът по бюджет и финанси Дончо Барбалов.

Няма как нито един град да получи по-висок рейтинг от този на държавата, независимо дали се справя добре с финансите си или не, посочи той, като уточни, че въпреки усилията на общината това се случва за втори път през тази година.

Събираемостта на данъците и таксите до момента е 89,5%, като се очаква до края на годината да надвиши 90%.

От данъци до края на септември в общината са влезли 182,5 млн. лева, което е изпълнение на 75,9%. От имуществени данъци са събрани 179,9 млн. лева (76,2% изпълнение), като сумата от недвижими имоти е 72,6 млн. лева (79,9% изпълнение).

От неданъчни приходи в общината са влезли 200,7 млн. лева при планирани 289,7 млн. лева.

Общината е изхарчила 623,9 млн. лева – изпълнението е 60,9%, като в тази сума не са включени изхарчените средства от европейските оперативни програми, каза още Барбалов.
                            http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%...8F_431104.html
                            Ами държава, чийто основен инвестиционен и икономически приоритет е развъждането на цигани и град, в който не можеш да пресечеш улицата без да нагазиш в конски л.йна от ромовите вонящи каруци, какъв рейтинг да имат ???
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Инфо касаещо The Best Paid Jobs In The UK 2014
                              http://www.businessinsider.com/the-b...k-2014-2014-12
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• BobyB
                                То си пише на графиката, euro net - значи след облагане, чисто.
                                Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Аз не виждам да пише такова нещо.Доколкото ми е известно това са брутните заплати.
                                Нещо ти рухна мита за голямото западно благоденствие.Като сложим и двойните цени излиза че ако в София имаш собствено жилище и заплата над 1200 кинта чисто ти живееш по добре от прехвалените западняци.А като сложим и факта че на Запад повечето хора плащат наеми положението им още повече се сговнява.Едно пиене 25 грама е 10 евро.Айде иди на кръчма с тая заплата.За българските гастербайтери тези средни заплати са недостижими.Те са на дъното с още по мизерни.Само ти и още няколко глупака тука рекламирате сговнясания Запад
                                Ми как да видиш бре Пешо като не си прочел статията .Там ясно си пише ,че е нетна заплата - демек след удръжките (данъци, осигурителни вноски)
                                И само човек който е живял с години в някой от белите държави може да се изказва .Такива като теб де са ходили за по няколко дни или седмици няма как да имат поглед .И западът си е твърде хубав .и се чудя що децата ви не си седят в БГ ами са в някой от белите държави ??
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Working...
                                X