IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
    ПРОЧЕТИ 282 И 283 ОТ НК !
    Чел съм ги безброй пъти...

Чл. 282 е нещо, което трябваше отдавна да е отпаднало от НК, като противоречащо на основен принцип на наказателното право, какъвто е принципът на законността - престъпление е само онова деяние, което е обявено за такова от закона...

Не може безкрайно общ текст като 282, под който могат да бъдат подведени всякакви и всевъзможни деяния по пътя на не просто разширително, а всеобхващащо тълкуване, да отговаря на принципа на законността...

Това не е случайно, т. к. този текст е мислен едно време от комунягите, за да държат в подчинение всякакви стопански ръководители и ръководни държавни служители...и както всичко мислено от комунягите за специфичните им цели, никога не е законно...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
      Намколкоси, та то оправдателна присъда по делото за катерушките си е единствения логичен изход...

Но нека не забравяме, че бай Ганьо/Гейо прави избори тази седмица, поради което не изключвам осъдителна присъда с изсмукани от пръстите мотиви...

Вече видяхме по-рано днес какво се случва (или не се случва) с прокурор, показал ПОТРЕСАВАЩА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, започвайки производство срещу държавния глава...

Видяхме как "правят избори" Май Манолов и дудука, преди точно година...

Видяхме как се карат роби на избори...

Абе видяхме кво ли не...

Чашата прелива вече....
      Държавният глава не е извън Законите на тази държава. Ако е извършил престъпление трябва да бъде разследван, а дали ще стане обвиняем докато е държавен глава това решава Конституционния съд. След като спре да е държавен глава, прокуратурата пак може да му повдигне обвинение, за това което е направил. Слабата ти е юридическата подготовка по наказателно право, но това не е изненада. Изобщо разбираш ли от наказателно право?

Коментар

Съгласен съм, но все пак е осъден по доказано обвинение...
        ПРОЧЕТИ 282 И 283 ОТ НК !

Коментар

И АЛ КАПОНЕ не е осъден за престъпленията си а за данъчни нарушения , НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ НЕ Е БИЛ ПРЕСТЪПНИК !
          Съгласен съм, но все пак е осъден по доказано обвинение...

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
            Преди да обиждаш съда, ти го полежавам от сърце мястото на подсъдим на Цветанов, за да видиш как е там?
            Ами ако този същ съд произнесе оправдателна присъда на Цветанов, какво ще пишеш тогава?
            Намколкоси, та то оправдателна присъда по делото за катерушките си е единствения логичен изход...

Но нека не забравяме, че бай Ганьо/Гейо прави избори тази седмица, поради което не изключвам осъдителна присъда с изсмукани от пръстите мотиви...

Вече видяхме по-рано днес какво се случва (или не се случва) с прокурор, показал ПОТРЕСАВАЩА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, започвайки производство срещу държавния глава...

Видяхме как "правят избори" Май Манолов и дудука, преди точно година...

Видяхме как се карат роби на избори...

Абе видяхме кво ли не...

Чашата прелива вече....

Коментар

Много вероятно е да бъде произнесена някаква скалъпена присъда на първа инстанция (която по никакъв начин няма да бъде потвърдена на следваща)....

Но какво да се прави - част от предизборната кампания на КОМУНИСТИТЕ...миличките те, за първи път ги виждаме така да палят за евроизбори, което пък показва тоталната паника на серГЕЯ...
              И АЛ КАПОНЕ не е осъден за престъпленията си а за данъчни нарушения , НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ НЕ Е БИЛ ПРЕСТЪПНИК !

Коментар

Как какво - майманолово-капутскаъта костинбродска далавера...
                че кой ви е крив, че не можете допълнително напечатаните бюлетини да ги скриете, като хората, ами ви хванаха по бели гащи както се казва.
                Мутренска работа...до толкова им стига акъла.

Коментар

Много вероятно е да бъде произнесена някаква скалъпена присъда на първа инстанция (която по никакъв начин няма да бъде потвърдена на следваща)....

Но какво да се прави - част от предизборната кампания на КОМУНИСТИТЕ...миличките те, за първи път ги виждаме така да палят за евроизбори, което пък показва тоталната паника на серГЕЯ...
                  Преди да обиждаш съда, ти го полежавам от сърце мястото на подсъдим на Цветанов, за да видиш как е там?
                  Ами ако този същ съд произнесе оправдателна присъда на Цветанов, какво ще пишеш тогава?

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                    Бай Ганьо в задкулисието

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/201...=topicoftheday!

Стамболов, пак не си в час - още преди седмица Борисов си призна, че Задкулисието вече не го иска, така, че няма значение той какво вече прави- в смисъл дали ще спечели изборите или не.

Коментар

СТАМБА , днес ще имаме ли осъден политик ?!

Коментар

• СТАМБА , днес ще имаме ли осъден политик ?!

Коментар

• ПОЗДРАВИ НА Монти И kat123 И vinkel

Бай Ганьо в задкулисието

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/201...=topicoftheday

Прощавай, снизходителний читателю! Ти ще срещнеш в тази книжка някои цинични думи и сцени, аз не можах да ги избягна; ако ти можеш да изобразиш бай Ганя без цинизми - заповядай!"…

"Да основем една банка! - изтърсва Данко Харсъзина… Работата е лесна - ще издадем за пет-десет милиона акции, ще приберем парата, на тогоз назаем, на оногоз назаем, разбира се, с добра лихва, на търговци, на общини, па ако се намери правителството натясно - и нему някой и други милион. Ами! Ще речем да напишат един устав, половината кяр за нас, половината за акционерите. Башка - акции ще си задържим, пари я вложим, я не. Ти, бай Ганьо, си влиятелен човек, ще се изкашляш на две три капии и свършено!"

Алеко Константинов

- Да, да, бай Ганьо, има време! То станалото – станалото... Ама как да не се изкуши човек за полицията, бе, майка му стара, като гледа онова Руското с бузките и наболата брадичка. Политик ми било! Стои и кърши пръсти, и хем му се иска да си отмъсти на Бокал Хайван, хем го е шубе, та ще се ... разбираш ме. И вместо да тропне по масата и да каже, "аз на оногова таковата ще му таковам", той взел да се гъне и мънка "да му таковам ли таковата, или да не му таковам таковата". И му викам аз тънко, психологически: а бе, ако мe туриш мене за шеф на полицията, Бокал Хайван ще стане кротък като мишка, ръка ще целува и за прошка ще те моли. Че като му светнаха очилцата на Руското, че като каза – "Верно ли бе, г-н Данко? И ръка ли ще целува?" – разбрах, че работата е опечена...

- Опечена тя, ама препечена...Знаеш ли колко пара потроших оттогава за тая ваша опечена работа, бе, Данко? То не бяха контра-зурни и тъпани, не бяха на Вочо Лудото скъпите хотели в Париж с гювендиите и другите му екстри, та чак и в австрийски парцали интервюта давах, че ме омаскариха по цяла Европа, бе. А за телевизията на Маймун Хасан да не говорим – сега от нея тръгнах партия да правя, а Маймуна за лидер турих, че е нали по-речовит и има албинис... Пара трябва за всичко туй, пара!

- То, Ганьо, аз за Маймун Хасан съм ти малко сърдит, да ти кажа. Защо той, ами че аз на гроб камък ли съм! Аз съм пък хептен либерал, а ти на него все преднина му даваш, бе, майка му стара. Да не искаш да мe подхлъзнеш мен, бе, Ганьо, да мe пратиш в Брюксел ли, в Плоещ ли, пък тук вие да я завъртите помежду си. Та седя си и го гледам Маймуна как се кълчи, как кебапчета и курбан раздава, и ми идва да му тупна един в суратя и да му нахлупя казана на главата.

- Е-хе, ти пак патки пасеш. Как не разбра, че избори идват, че трябва да избираме правителствени. Нали пак Руското с Али Язовира ще редим в правителството, бе. Как без гласове тази работа ще я нагласим – Вочо Лудото съвсем за резил стана, а и за карагьозчийството му вече неща да плащам. Маймун Хасан ще се покълчи, покълчи, но с него най-лесно коалицията ще стане. А ти кахър нямай – докато държиш здраво Али Язовира, без тебе нищо не можем да направим. Прави си кефа.

- То че е тъй, тъй си е, но пак Маймун много ме дразни: на мен взел да се репчи, министър-председател ще става, правителства ще сваля... Ама Ганьо и ти пък как се сети да го събереш с Кочо Македончето, Роско Смръкни-лежанката и Гуньо Пелтека, бе. Сърдя се, сърдя се, ама като го видя с тая панаирджийска тайфа и на смях ме напушва. Еле пък и Свежка Гюбекбухалкова като превърти очи и рече: "Ванга го видя министър-председател на Пловдив, за руското ако държи...", направо почвам да се търкалям по пода...

- То на тебе да се търкаляш да ти дадат. Ама едно ще ти призная – тая работа с Магара Папазооглу в президентството хубаво я нареди. Ашколсун бе, Харсъз, да живейш! Немското студентче хич и не разбра как сме го изпързаляли, пък и на Бокал Хайван акъла му колко е. А бе, ахмако, че аз, един Хайван, ако не метна, кого ще метна? Оня ден Магара като подхвана студентчето в ТВ-то, та да ходи в парламента ли не щеш му вика, да приема контра-зурните в кабинета си... сложила пердето, плюе и сече без да гледа. И стои и чака да махнем студентчето, че тя да му седне на стола.

- Налудничава ми се вижда тая Магара, бе, Ганьо...

- Господ да поживи лудите, Данко-о-о, че без тях щяхме ли да стигнем дотука.

II.

- Данко, тичай и викай Маймун Хасан, Гуня, Роско и Бочоолу да умуваме за деня на размисъл, че пак наближава. Хората очакват нещо голямо, няма да ги разочароваме, я – хи-хи-хи. А тя сега така се е разбъркала, че ако окаляме още малко всички, все някой и за Маймун Хасан ще се реши да гласува.

- Тука са вече, бай Ганьо, бях ги извикал овреме.

- Здравей шефе, каква си я намислил пак?

- Прави си кефа, Маймуне, ако ме слушаш, от тебе европейски политик ще извадя!

- Бай Ганьо, от тоз Маймун нищо не става, да ти кажа аз...

- Млъкни, Данко, запуши я.. знам ги аз твоите дрънканици. Стой кротък сега!

- Видяхте ли как бившето министърче на Гочо Чифтеархара го погна полицията? Извикали го в неделя рано сутрин уж за свидетел по купуване на гласове. А пък на мен Дребнорибков от прокуратурата ми се обади и вика: "Прати някоя по-устата репортерка да го повърти малко на шиш, купувал ли е гласове, или не е купувал. Те него хората го знаят – и да не е купувал сега, никой вяра няма да му хване".

- То туй, Бочо, добре го направихте, ама дали Дребнорибков пак ще играе с нас в деня за размисъл – туй е въпросът? И как да я засучем тъй, че и за Маймун Хасан келепир да има от цялата работа?

- Аз викам, бай Ганьо, да теглим един хубав бой на Маймун Хасан в деня за размисъл, а може и с кофа лайна да го залеем, както лани – за по-голям ефект. Пък после Дребнорибков ще погне опозицията и Бокал Хайван като побойници, и ще ги вкара в кауша пред камерите. През туй време Маймуна – разсополивен и кървав – ще се пени по телевизията, а Бочоолу от вестника ще се дере, че демокрацията е в опасност и трябва здрава ръка. Пък мене пак за шеф на полицията може да турим...

- Данко, пак се забрави! Какви лайна, какъв шеф на полицията ти се въртят из главата, бе? Тук е Европа, да не е Русия или Диарбекир – как не увира таз твойта глава дебелата!

- Аз бой и лайна не ща, бай Ганьо. Аз съм най-висш менажер и ако може по друг способ...

- З..з-з-защо бе, Маймуне? Нали каза, че и жертва си готов да станеш?

- Гуньо, ти като много знаеш защо да не набием тебе, а? То вярно, че за един пелтек много шум няма да се вдигне, но, ако ви набием двамата с Бочоолу, може да го представим като атентат срещу свободата на словото.

- Спрете дрънканиците и слушайте сега бая си Ганя! Най-напред да видим социолозите какво казват, как стоим, да знаем колко пушилка да вдигаме. Роско, докладвай!

- Е па добре сме, Бай Ганьо. Всички казват, че водим – и Пурпурното, и Зализан Цеко три процента напред ни дават, пък опозицията никаква я няма. А Маймун Хасан трета партия изкараха.

- Бошлаф, ти тез не ги гледай – кажи на Запенен Антей и Станойча Крокета хората какво вадят!

- Те се за паритет говорят, бе Ганьо. Аз туй го чета като Руското да е наравно с Бокал Хайван.

- Нищо не разбираш, Роско! Верно, че от много смъркане ти се е размекнал мозъкът, бе! Ах, тези серсеми – щом за паритет говорят, значи Руското е три пункта назад най-малко!

- Бре, какво ще правим Бай Ганьо – то май, май ний сме я отървали!

- Прави си кефа, Маймуне, слушайте сега..

- Да набием, Маймуна, бе, Ганьо – сигурна работа е това!

- Мълчи, Данко, и си седни на стола! Най-първом, Бочоолу ще пусне в парцала си едно ентрефиле за Пашата и за далаверите му с Бокал Хайван. Да пише нещо за Пехливан Арена, за европейски фондове, за един два милиона прибрани от Пашата и Самбиста.

- То хубаво, Бай Ганьо, ама не помниш ли, че за Пехливан Арена и ти дослук прави с Пашата, парите за сделката през банката минаха, а и башка п...п-правителствени депозити от Кьорсофра Електрик при нас п...п-преместиха.

- Мълчи, бе Гуньо! Той Бочоолу за това няма да пише, а пък тези неща кой ли ги знае. Ще пуснем по телевизията и Антихайдука да разправя врели-некипели за Пашата и Бокал Хайван – на техен фон, аферата "Пехливан Арена" ще изглежда съвсем реалистично.

- Прав си, Ганьо, то след тоя пишман Антихайдук всичко по-реалистично изглежда!

- Туй, запомнете, става в петък сутринта. През нощта срещу събота Дребнорибков арестува Пашата...

- А-а-а, Ганьо, такованката, ами ако му се размине на Пашата, нали този кръволок ще ни изкара ч...ч-червата, бе.

- Стига трепери бе, Гуньо – ако искаш спи у Данка в петък. Той ще те варди. А в събота – в деня за размисъл - Маймун Хасан ще е цял ден в студиото на телевизията. Да се изкъпеш, ей, и да не се блещиш и пениш: ще се държиш на положение! И само ще повтаряш "ограбиха ви, граждани, пладнешки апаши ви ограбиха, а пък само ние мислим за вас, плачем за вас, кебапчета и таблети раздаваме".

- Ама, Ганьо, то в деня за размисъл Маймуна няма да го пуснат в студиото, бе. Затуй си мислех, че е по-добре да му хвърлим и един бой за всеки случай.

- Данко, Данко, не я разбра ти високата политика, затуй по-добре в Брюксел да поседиш малко, та белким там те поочупят...

- Ганьо, а защо да не арестуваме нап-п-право президента, бе?

- Гуньо, ти не си бил толкоз загубен, колкото изглеждаш, да ти кажа...

Европейски избори са това, любезний читателю! Не се смей, а гласувай и не подценявай Бай Ганьо, че от повече от сто години все той се смее последен!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията
                            22 Май 2014 | 11:47 | Агенция "Фокус"
                            Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията Снимка: ГЕРБ
                            София. Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. От ГЕРБ призовават Георгиев да напусне парламента.
                            Очаквайте подробности.

Тия по лоши от политбюро.....
                            Даниелчо иска в Герб а те не го искат...
                            Коментари за пресконференцията на Цацева и Даниелчо ,че не е напуснал ГЕРБ и че е много ценен за тях....
                            Чудя и се мая сега този къде ще върви в БАСТА или в ББЦ?
                            В БАСТА нали такива изключени от ГЕРБ отиват?
                            ГЕРБ ще останат и с един кмет по- малко, нали баща му е кмет на Ботевград от ГЕРБ.

Коментар

Когато КОМУНИСТИТЕ изключат национални предатели като Куюмджиев и Ерменков тогава може да коментираш изключването на тоя толуп...
                              Ти по какво се различаваш от него.....работиш за който ти плаща....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията
                                22 Май 2014 | 11:47 | Агенция "Фокус"
                                Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията Снимка: ГЕРБ
                                София. Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. От ГЕРБ призовават Георгиев да напусне парламента.
                                Очаквайте подробности.

Тия по лоши от политбюро.....
                                Даниелчо иска в Герб а те не го искат...
                                Коментари за пресконференцията на Цацева и Даниелчо ,че не е напуснал ГЕРБ и че е много ценен за тях....
                                Когато КОМУНИСТИТЕ изключат национални предатели като Куюмджиев и Ерменков тогава може да коментираш изключването на тоя толуп...

Коментар

Working...
                                X