IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ВЪЗМУТИТЕЛНО!

Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
    Оставка.И на мъжа и на Цуцка ако е вярно.Аме не оставка утре а веднага.
    Възмутително! Откъде накъде съпругът на Цачева ще постъпва на работа в Ръководство въздушно движение, като служител в сектор Инвеститорски контрол?!
    Защото именно този сектор на РВД е от огромно стратегическо значение за сигурността на страната. Всеки служител там е по-висш чиновник от който и да е министър! Президентът трябва веднага да свика Съвета за Национална сигурност!
    А съпругът на Цачева, след като е имал неблагоразумието някога си да се омъжи за нея, трябва да бъде безработен. Задължително! Не се полага работа на такива мъже, освен в отдел "Чистота" като боклукчия.
    О-став-ка! О-став-ка!
    Това е трижди по-скандално от назначението на Пеевски за шеф на ДАНС.

ПП. Само дето не ми е ясно защо разрешавате да ви замазват очите с дреболии и смешки, а никой не обръща никакво внимание на последните изяви на г-н Местан. Именно те са наистина опасни за мира в България. Или ДПС е по сърце на мнозина от вас тук?

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      Според решението на ВКС:МВР и прокуратурата катастрофираха зрелищно по делото за "абсолютния престъпник"
      http://btvnovinite.bg/article/krimin...-opravdan.html

снимката от тук > http://www.novatarealnost.bg/?p=1743
      Оставка.Даже не оставка а уволнения.
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Ееех, що Солун не не наш, тогава щяха да му дадат Солунската митница!

Назначиха мъжа на Цецка Цачева в РВД
        Оставка.И на мъжа и на Цуцка ако е вярно.Аме не оставка утре а веднага.
        Life won't wait for you.

Коментар

• http://www.faktor.bg/novini/balgariy...rlov-most.html
          Life won't wait for you.

Коментар

• Любопитно четиво

Попаднах на следното интересно четиво:

"На 4 май 2004 г., след решението на правителството да размрази проекта за централата, е разпространено анонимно писмо, в което се твърди, че се планира канадската държавна фирма AECL да подкупи българското правителство за да бъде избрана за строежа. Според писмото, посредници на министър-председателя Симеон Сакскобургготски са влезли във връзка с висши служители на канадската фирма за да ѝ поискат комисиона. Един от посредниците била сестрата на Симеон - Мария-Луиза, която имала връзки с някои официални лица в Канада от времето, когато е живяла там. Бизнесменът от български произход Игнат Канеф и съпругата му Димитрина - бивш служител на Държавна сигурност, пък, имали намерение да прикрият подкупа за премиера, като купят на нереално високи цени част от имотите му в България. Канеф предлагал да получи парите като сделка за сграда на бъдещо канадско посолство в София. [8]
            Информация за писмото се появява за пръв път в канадски вестник, а в България е разпространено няколко дни по-късно, на 4 май 2004 г., когато то е оставено за журналистите в София прес след пресконференция на коалиция „Белене“, която е против строежа на новата централа."

Някой знае ли каква е тази коалиция Белене, съществувала през май 2004 и която е била против строежа на централата?
            Цитатът е от Уикипедия. На писаниците в интернет нямам много доверие, някои от тях са пълна скръб. Ама от друга страна - всяка крушка си има опашка...
            Абе този Клисаров не беше ли живял в Канада? Една древна мъдрост казва, че атаката е най-добрата защита.

Коментар

• Допълнение

Толкова нагло самопредлагане за власт, като това на Клисаров, не мислех, че може да има.
              Най-вероятно се е самопредложил за някакъв пост - я министър, я вицепремиер и Борисов го е отрязал. Затова е този бяс, то му се чете в очите, като говори.

Коментар

• Впечатлен съм!

Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                Впечатлява ме това че има разработена система която ако ползуваш веднага ти показва че има някъде дефект.
                Впечатлява ме че казва че след време ще ни е срам че ББ ни е управлявал. Впечатлява ме че някой е поискал 70млн подкуп
                Още??
                А тебе не те ли впечатлява това за подкупа
                Мене много ме впечатлява това за подкупа. Не милион, не два, а 70 милиона! Поискал ги е Иван Костов. Чак не мога да повярвам! Такова хрисимо ангелче, такъв кристално честен човек, пък да иска толкова голям подкуп.
                Впечатлява ме също, че е имало целенасочено източване на проекта при три правителства и Клисаров се е нагледал на чудовищни практики и подкупи са милиони. Първото е правителството на Костов и нататък всеки може да брои до три. Човекът се е нагледал и на кошмарни неща - как се прави бизнес в България. "Белене не стана, защото отиде в енергийното лоби на България, което нямаше намерение да строи, а да краде", коментира бизнесменът Петър Клисаров. Да има някой, който да не знае кое е енергийното лоби на България, респ. енергийната мафия. Впечатлява ме също, че проектът Белене бил направен така, че никога да не се случи, но от него да се източват огромни бюджети.
                И аз съм впечатлен, че казва че след време ще ни е срам че ББ ни е управлявал.
                И как няма да съм впечатлен? Има три възможности. 1. Или Клисаров е наследил баба Ванга и може да надникне в бъдещето. 2. Или е иззел функциите на историята, която единствена може да бъде съдник след време. 3. Или има зъб на Борисов, че не му е минал някакъв номер и Борисов го е отрязал. Аз залагам на последното.
                Впрочем именно Бойко Борисов е виновен за това, че Костов е поискал подкуп от 70 милиона, че проектът Белене е проектиран така, че да да не се случи никога и за всичко останало.
                Да, щях да забравя - Бойко Борисов е виновен и за Баташкото клане.
                ПП. От кога ни трябваше човек като Клисаров за премиер! И за президент, за председател на Народното събрание и върховен съдия едновременно. Давайте да го избираме още утре, че най-после да се свършат мъките ни. Набързо.
                Last edited by Дон Карлос; 04.02.2015, 16:19.

Коментар

• Адриан Сърбу, собственик на медии в Румъния, беше задържан за 24 часа

Апелативният съд на Букурещ наложи късно снощи 30-дневен предварителен арест на Адриан Сърбу, собственик на информационна агенция "Медиафакс", по обвинение в подтикване към укриване на данъци, пране на пари и подтикване към присвояване, съобщи БТА.

Решението бе взето през изминалата нощ, след продължило часове обсъждане. То може да бъде обжалвано.

Адриан Сърбу бе задържан в понеделник вечерта за срок от 24 часа, а заповедта за задържане изтече във вторник вечерта в 20:30 ч.

Сърбу заяви снощи на излизане от Апелативния съд, че не може да коментира обвиненията на прокуратурата.

59-годишният собственик на Медиафакс е обвинен, че е поискал от своите подчинени да извършват фиктивни операции, за да избавят компанията от плащането на данъци и такси. Според прокуратурата са били създадени няколко фирми фантоми, а щетите, нанасени на държавния бюджет, възлизат на 3,7 милиона евро.

Сърбу беше програмен директор на CME, собственик на bTV Media Group, но през 2013 г. беше освободен от поста.

Адриан Сърбу отхвърли обвиненията и заяви, че е жертва на машинации на премиера Виктор Понта и на депутата Себастиан Гица, който притежава частен телевизионен канал, с цел унищожаване на агенция "Медиафакс" и вестниците "Гъндул" и "Зиарул финанчиар".

"Случаят "Медиафакс" - Адриан Сърбу, фабрикуван по поръчка на Понта и Гица и тяхната придворна клика, има за цел да унищожи "Медиафакс", "Гъндул", "Зиарул финанчиар" - медии, които съм изградил през последните 25 години и които съм поддържал независими от политическа гледна точка", заяви Адриан Сърбу. Той определи аферата като "типичен случай на държавен тероризъм срещу медийни институции, тласкани към ликвидация или продажба на групи с политически интереси".

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                    "Единственият изход е хора като мене да поемат управлението на държавата...", казва този тип. Поредният жаден за власт човечец. Защо "бизнесменът" не си гледа бизнеса и милионите? Ами е тръгнал да кандидатства за премиерския пост? Не дава ли този арогантен тип заявка за безпрецедентна кражба и грабеж?
                    И защо, без въобще да си замислиш и без да си чул добре най-малко пет пъти всяка негова дума и не само да си я чул, но и да си я осмислил, ми го даваш за пример? Ти вяра имаш ли му? Познаваш ли го лично? Живял ли си с него поне 5 години, за да можеш да отговаряш за всяка негова дума и делата му? Или само си чел за него в лъжливата Уикипедия, написана от хора като тебе и мене, а не от богове? Или дори може би и това не си чел дори?
                    Може би ще бъдеш така добър да обясниш защо го противопоставяш на моето "пъненене на амбразурата". Не друг и друго, а тъкмо този зализан миризливец.?
                    А къде останаха твоите лични аргументи? Или никога не си имал такива и копираш само непроверени чужди мнения.
                    Петър Клисаров! Ти чул ли си котка да говори добро за кучета? Или обратното. На този интересът му клати феса, та чак го боли.
                    Много си прав !

Ако замениш " бизнесмена " , Клисаров " с " Бойкоборисов " се същото се получава .

Коментар

• Според решението на ВКС:МВР и прокуратурата катастрофираха зрелищно по делото за "абсолютния престъпник"
                      http://btvnovinite.bg/article/krimin...-opravdan.html

снимката от тук > http://www.novatarealnost.bg/?p=1743
                      Last edited by коки; 03.02.2015, 21:24.
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Ееех, що Солун не не наш, тогава щяха да му дадат Солунската митница!

така се прави, няма да стои безработен. Жена му с тази ниска заплата..., как да издържа семейството.

Коментар

• Ееех, що Солун не не наш, тогава щяха да му дадат Солунската митница!

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                            Международният ред се разпада

Световният ред се разпада. Вместо глобализацията да води до засилване на ролята на международните институции, се случва точно обратното, коментира Волфганг Ишингер, председател на Мюнхенската конференция по сигурността, цитиран от Der Tagesspiegel.

"През 2014 г. избухнаха две нови големи кризи. Нуждата от "световно управление" е огромна. Всъщност Съветът за сигурност на ООН трябва всяка седмица да решава някаква криза. Само че Съветът за сигурност е блокиран, както и готовността за реформи. Поради което трябваше действат организации-заместители като Г-7, Г-8, Г-20. Имаме все повече кръгове на властта, но силата за взимане на решения драматично намалява. Вървим в направление Г-0, плашеща прогноза, направена от американски експерт", посочва Ишингер.

Според него е необходимо реформиране на Съвета за сигурност. В него трябва да влязат страни като Индия и Япония например.

Европейският съюз може да играе ролята на катализатор на промените. Ишингер смята, че Германия трябва да се откаже от стремежа си да стане постоянен член на Съвета за сигурност, тъй като Европа трябва да говори в един глас.

Решаването на украинската криза не е работа само на германското правителство, а трябва да бъде поставено като цел на общата европейска политика. Според Ишингер усилията на Ангела Меркел и Франк-Валтер Щайнмайер не могат да бъдат използвани, ако отделни държави не допринасят към общата политика, включително и за санкциите.

Украинската криза може да бъде решена, смята Ишингер, само чрез преговори. Необходим е ратифициран договор, с който да бъдат спрени каквото и да е било военни действия. Защото дори и червеният телефон не може да помогне, ако този, който го ползва, натисне грешния бутон, подчертава Ишингер, визирайки ядрения арсенал на Русия.
                            Дааа,традициите не са това,което бяха!!!Явно ,ще трябва да се мине през някаква Голгота!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                              Имам седем въпроса, които ме притесняват, относно санирането във Варна!

1. ВЪПРОС : Защо изобщо е нужно обвързването със сдружение
                              2. ВЪПРОС : Съществуват входове в който вече има изменение в устойчивостта на конструкцията / ПРОПАДАТ , НАКЛОНЕНИ СА ,РОШАТ СЕ И ДР. И Е СИГНАЛИЗИРАНО !/. Какво става в такива случай ?
                              3.ВЪПРОС : Ако да речем се сдружим на 100% са съгласим живущите кой ще даде гаранция, че няма да се злоупотреби по смисъла от ЗУЕС чл.11 т.12 и чл.50 правото дадено да се получават кредити който са опоменати в чл. 50 цитирам „Други източници“ Моя въпрос е какви са тези „други източници“ ?
                              4.ВЪПРОС : Много ВАЖЕН според мен!!! ПО ДОГОВОРА _ ПРИЛОЖЕНИЕ 10 !!
                              5.ВЪПРОС : Сгради който не отговарят на изискванията от ЗУЕС гл.1 чл.6 т.5 и гл.2 чл.11 т.8 какво става с тях ?
                              6. ВЪПРОС : Ще бъде ли възможна опцията да се избира вместо газификация да е с термопомпи с който ще има по-добра енергийна ефективност.
                              7. ВЪПРОС : Последен но не по ВАЖНОСТ. : По чл.54 от ЗУЕС става ясно , че Кметовете ще извършват контрола!!! Въпроса ми е :
                              От кога започва да действа тази част от закона ? Не и спомената при какви условия точно ще бъдат налагани санкции за еженеделни нарушения ? http://novavarna.net/2015/02/02/%D0%...%D0%B5-%D0%BF/
                              Ами щом се Рошат, се подстригват ,малоазийче!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                Павлова: Тече кампания срещу безплатното саниране

http://www.vesti.bg/pari/finansova-p...nirane-6031059.
                                Имам седем въпроса, които ме притесняват, относно санирането във Варна!

1. ВЪПРОС : Защо изобщо е нужно обвързването със сдружение
                                2. ВЪПРОС : Съществуват входове в който вече има изменение в устойчивостта на конструкцията / ПРОПАДАТ , НАКЛОНЕНИ СА ,РОШАТ СЕ И ДР. И Е СИГНАЛИЗИРАНО !/. Какво става в такива случай ?
                                3.ВЪПРОС : Ако да речем се сдружим на 100% са съгласим живущите кой ще даде гаранция, че няма да се злоупотреби по смисъла от ЗУЕС чл.11 т.12 и чл.50 правото дадено да се получават кредити който са опоменати в чл. 50 цитирам „Други източници“ Моя въпрос е какви са тези „други източници“ ?
                                4.ВЪПРОС : Много ВАЖЕН според мен!!! ПО ДОГОВОРА _ ПРИЛОЖЕНИЕ 10 !!
                                5.ВЪПРОС : Сгради който не отговарят на изискванията от ЗУЕС гл.1 чл.6 т.5 и гл.2 чл.11 т.8 какво става с тях ?
                                6. ВЪПРОС : Ще бъде ли възможна опцията да се избира вместо газификация да е с термопомпи с който ще има по-добра енергийна ефективност.
                                7. ВЪПРОС : Последен но не по ВАЖНОСТ. : По чл.54 от ЗУЕС става ясно , че Кметовете ще извършват контрола!!! Въпроса ми е :
                                От кога започва да действа тази част от закона ? Не и спомената при какви условия точно ще бъдат налагани санкции за еженеделни нарушения ? http://novavarna.net/2015/02/02/%D0%...%D0%B5-%D0%BF/

Коментар

Working...
                                X