If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Българската делегация в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), чийто ръководител е народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова, проведе среща в Народното събрание с Н.Пр. Микола Балтаджи – извънреден и пълномощен посланик на Украйна в Република България. Десислава Атанасова заяви пред посланика официалната позиция на делегацията относно ситуацията в източна Украйна.
„С огромна загриженост наблюдаваме продължаващото влошаване на хуманитарната ситуация в източна Украйна. Подкрепяме всички необходими конкретни действия и мерки, насочени към облекчаване на трудностите на засегнатите от конфликта хора. Последните тежки инциденти застрашават бъдещето на процеса на мирно уреждане на кризата. Призоваваме страните в конфликта незабавно да прекратят враждебните действия в източна Украйна, които са причина за невинни жертви и трагични загуби на човешки живот. Следим с тревога информациите за напрежение сред представители на малцинствата в Украйна, вкл. сред българското национално малцинство, във връзка с нарастващия брой мобилизирани в рамките на провежданата четвърта вълна на мобилизация в страната“, посочи ръководителят на Българската делегация в ОССЕ Десислава Атанасова.
Това по никакъв начин не променя факта за изключително изгодните пазарни условия за външен евродълг в момента.
Въпреки, че ако зависи от мен, както казах и на гигов, не би трябвало да има НИКАКЪВ дефицит, а да ви изгонят поне едно 50% от администрацията на улицата и да им намалят пенсиите на военните и партийните също с 50%.
Тогава вече ще изревете на умряло, но на биби и герб не им стиска.
Това за малоумника ще го пропусна, както не се обиждам и от кварталния мунчо, когато нарежда в градинката
Ами най малкото което мога да кажа за теб след изявлението ,че 2 милиарда са нищо....за теб.....
Това по никакъв начин не променя факта за изключително изгодните пазарни условия за външен евродълг в момента.
Въпреки, че ако зависи от мен, както казах и на гигов, не би трябвало да има НИКАКЪВ дефицит, а да ви изгонят поне едно 50% от администрацията на улицата и да им намалят пенсиите на военните и партийните също с 50%.
Тогава вече ще изревете на умряло, но на биби и герб не им стиска.
Това за малоумника ще го пропусна, както не се обиждам и от кварталния мунчо, когато нарежда в градинката
Не си прочел добре какво казва г-жа Мента Стоянова, а именно че се говори за 14 млрд.лв. за рефинансиране + 4 млрд. лв. за дефицитите (не за 2 млрд.лв.).
Ех, къде сте млади и красиви студенти да блокирате и протестирате, както го правихте миналата зима като се теглиха къде по-малко заеми? Да не сте остарели вече и да не сте млади?
Успокой истерията.
От тези 16 милиарда, 14 са РЕФИНАНСИРАНЕ на падежиращ дълг, а останали 2 правят по около 700 милиона на година до края на 2017 за финансиране на прогнозиран дефицит.
Ако питаш мен трябва да няма дефицит в бюджета, ама тогава герберите, ще трябва да уволнят половината търтеи от администрацията и да ви намалят на вас военните пенсиите с по 50%. Супер би било.
Не си прочел добре какво казва г-жа Мента Стоянова, а именно че се говори за 14 млрд.лв. за рефинансиране + 4 млрд. лв. за дефицитите (не за 2 млрд.лв.).
Ех, къде сте млади и красиви студенти да блокирате и протестирате, както го правихте миналата зима като се теглиха къде по-малко заеми? Да не сте остарели вече и да не сте млади?
http://newsline.bg/read_more.php?post=10900
Адвокат Пасев е в стихията си , но ако питате мен, нямам нищо против ако успеем да излъжем по някакъв начин китайците да построят канал, дори срещу 100 г. концесия, или там каквото искат. Във всички случаи огромни площи в Добруджа и Делиормана ще може да се напояват лесно, ако го има, а търговията със зърно от по-вътрешната част на страната и от Румъния ще е много по-лесна, ако има евтин транспорт в хиляди тонове до Варна.
Да аз смятам, че през 2017 ще са по-скъпи. Доста по-скъпи.
Но какво ли разбирам аз, важното е, че шменти-капацитета ги разбира нещата.
Нещастник
А аз смятам че през 2017 няма да има евро и ще ги връщат в монголски тугрици до 2030 г...
Прав сеи какво разбираш от икономика......гробарче и дянков фен.....
Пълен идиот......
Ти нали знаеш че взимат дългове на всички граждани на БГ а не само на гърбавите...като теб....
Не съм чувал някой да плаща лихви по нови заеми 2 години защото е толкова тъп да смята че през 2017 г. ще бъдат по скъпи.....
Ти от къде се обаждаш от Карлуково ли....
Да аз смятам, че през 2017 ще са по-скъпи. Доста по-скъпи.
Но какво ли разбирам аз, важното е, че шменти-капацитета ги разбира нещата.
Нещастник
дИфицит на определено сиво вещество виждам у теб единствено
Когато се излиза на облигационните пазари (ако не си САЩ или Германия), това не се прави всеки месец или дори година.
А сега условията са мега благоприятни с отрицателни лихви по почти всички суверенни бондове и глад за доход от инвеститорите.
Ако едни 10 годишни бондове, успеят да продадат на около 2,30-2,50 ще е перфектна операция, дори и за владко горанов
Ама ти такива неща не отбираш, ти чакаш румен гечев и кутрев да спуснат опорните и почваш да лаеш.
Пълен идиот......
Ти нали знаеш че взимат дългове на всички граждани на БГ а не само на гърбавите...като теб....
Не съм чувал някой да плаща лихви по нови заеми 2 години защото е толкова тъп да смята че през 2017 г. ще бъдат по скъпи.....
Ти от къде се обаждаш от Карлуково ли....
И го взимат сега.....за да прогнозират дифицит и да имат милиарди за крадене...
Та да вземеш да ми изчислиш колко милиарди левове народна пара потрошиха тези гадове.....от 2009 г.....
П.П.....
Ами ако дифицита е тройно тогава какво ще правим....
Ти да не си малоумник.....това за дИфицита ме срази и разби и всякакви икономически надежди и логика...
Я повтори аз симпатизирам на гробарско правителство....
дИфицит на определено сиво вещество виждам у теб единствено
Когато се излиза на облигационните пазари (ако не си САЩ или Германия), това не се прави всеки месец или дори година.
А сега условията са мега благоприятни с отрицателни лихви по почти всички суверенни бондове и глад за доход от инвеститорите.
Ако едни 10 годишни бондове, успеят да продадат на около 2,30-2,50 ще е перфектна операция, дори и за владко горанов
Ама ти такива неща не отбираш, ти чакаш румен гечев и кутрев да спуснат опорните и почваш да лаеш.
Успокой истерията.
От тези 16 милиарда, 14 са РЕФИНАНСИРАНЕ на падежиращ дълг, а останали 2 правят по около 700 милиона на година до края на 2017 за финансиране на прогнозиран дефицит.
Ако питаш мен трябва да няма дефицит в бюджета, ама тогава герберите, ще трябва да уволнят половината търтеи от администрацията и да ви намалят на вас военните пенсиите с по 50%. Супер би било.
И го взимат сега.....за да прогнозират дифицит и да имат милиарди за крадене...
Та да вземеш да ми изчислиш колко милиарди левове народна пара потрошиха тези гадове.....от 2009 г.....
П.П.....
Ами ако дифицита е тройно тогава какво ще правим....
Ти да не си малоумник.....това за дИфицита ме срази и разби и всякакви икономически надежди и логика...
Я повтори аз симпатизирам на гробарско правителство....
Хахахааа, ама да, нищо притеснително! Какво толкова само по ПЕТ милиарда и нещо на година. Нищо работа за герберастката лакомия.
Когато Орешарски искаше да вземе ЕДИН милиард, то герберастията орева орталъка, каква катастрофа !!!!! как този дълг щели да го плащат ПОКОЛЕНИЯТА!!!!
А сега герберката не намира НИЩО притеснително в шестнайсет ПЪТИ по-голям заем. Ми какво толкова...... Това са само по ОСЕМ ХИЛЯДИ лева на всеки работещ българин. С неговата огромна заплата ще го изплати за нула време.
То бива тъпотия герберска, ама сама да зачеваш тема, в която сте се оакали до уши, това е тъпотия на квадрат.
Успокой истерията.
Време беше да отговорим на скалъпените нападки на социалистите. Ние нито вземаме някакви огромни дългове, нито загробваме държавата. Парите са основно за рефинансиране на стари дългове, защото ние не можем да ги плащаме. Отделно дългът не ражда дефицит, дългът е начин да се финансира дефицита, т.е. няма негативни последици.
От ГЕРБ обвиниха социалистите в създаване на излишно напрежение. Председателят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова обясни, че няма нищо драматично в този заем. Темата влиза в комисията на следобедно заседание.
Стоянова бе категорична, че твърденията на Румен Гечев са неверни. „Начинът, по който се иска ратификацията, е същият, по който се иска ратификация и досега. Тези 16 млрд. лева, за които той говори, се отнасят за тригодишен период. 14 млрд. лева от тях са необходими, за да се рефинансират стари дългове и само четири милиарда от тях са за финансиране на дефицитите така, както са предвидени за 2015-а, 2016-а и 2017-а година", каза Стоянова.
Дългът не ражда дефицит, дългът е начин да се финансира дефицита, а колко е последният е записано в закона за бюджета за 2015 година, а колко правителството предвижда да е той през следващите две години, е записано в тригодишната програма на правителството.
Програмата за финансиране с външен дълг е нов инструмент за три години, който се използва за първи път, чието правно основание се намира в закона за държавния бюджет и е инструмент на ЕК.
Стоянова бе категоричност, че въпросът не се гледа по спешност в парламента.
Хаххахахаххаха , аз нали ти казах да идеш да изкараш още някое отделение
Коментар