Константин Иречек - ”Българите са много неопитни и самонадеяни; със своите детински неразбранщини бъркат развитието и бъдащността на Отечеството си. Всеки иска да стане министър. Във време, гдето всички трябва да се заловят за усърдна работа, за да уредят и възвисят Отечеството си, занимават се с дребни лични препирни. Свидетелство за това са тукашните вестници, които в Европа са съвършенно без пример по своят си див език и стил. Няма възторг, няма самоотвержен патриотизъм, няма горещата любов за истината и за доброто, няма съгласие (рядко можеш да намериш тука няколко души приятели: единът мрази другия и няма по между им съгласие).... в писмо от 20 феврyapи 1880 г. до Симеон Христов – Пиротчанец
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 04.03.2015 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Простакът не разбира защо е простак
Колкото повече се подиграват със снимката на Боко с два шарана, толкова повече неговите фенове се втвърдяват и се чудят : "Какво толкова, бе, човека се снимал на риба, а тия тука го плюят."
Простакът не разбира защо е простак. За него това, че европейските лидери не се снимат голи с шарани, е недостатък. Наш Боко е народен човек, като нас. Само че глупаците не разбират, че да ловиш шарани на рибарника, с биричка, по гащета, и да се пуснеш на снимка така за новините, не е качество да можеш да управляваш държава. Иначе може да спечелиш гласове от себеподобните.
http://bpost.bg/article/29389
Коментар
-
gigow
Другарю gigow, много добре зная за тези ти постове. Аз за разлика от тебе имам отлична памет. Справка - намесваш в протестите срещу Пеевски ранобудните и РБ, които се появиха съответно през октомври и декември. Забравяш, драги!
Ако с послепис ти задавам въпроса, който ти бръкна в здравето, това беше за да те провокирам да кажеш това, което каза. Но някак пропускаш да обясниш, защо ти може да си против назначението на Пеевски, а проф. Близнашки не може.
Прочети си внимателно вчерашния пост - ти правиш гениалното откритие, че протестът бил на ГЕРБ, година и кусур по-късно, че се и възмущаваш дори?! Разбира се, че протестът е на ГЕРБ, само секунди след обявяването на решението, те протестираха остро и парламентарната им група напусна пленарната зала. Вторият протестиращ беше Гигов. Да беше обяснил, защо Гигов може да протестира, а Близнашки не може. Привържениците на ГЕРБ също не могат. Хлъзгав си като паламуд.
С приказките за деменция не можеш да ме засегнеш - имам отлична памет. Готов съм да се състезавам с тебе по тази дисциплина срещу три литра кръв.
Впрочем, щом толкова помниш, да беше обяснил като как така се прехласвам пред режима на Тодор Живков. нали уж ти си от отбора на помнещите?
Повтарям за сетен път в синтезиран вид, това което съм писал по въпроса: Режимът на Тодор Живков беше ужасен, но това, до което доведе превратът срещу него в последния четвърт век е с пъти по-лошо.
Бъди здрав!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
ПП. Ти си бил съгласен с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС? Браво, много симпатично!
Тези от нас, които не страдат от старческа деменция знаят много добре дали съм бил съгласен със назначението на Делян Пеевски.
Ето ми първия коментар по въпроса. На 14,06,2013г в 11,09ч
Абсолютно си прав.
Аз не вярвам в утопията "социализъм", ама си мислех че Орешарски е достатъчно самостоятелен и умен за да свърши нещо полезно. Лъгал съм се!
Назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е срам и позор за Орешарски, за Станишев и за цялата БСП.
Отвратен съм!
И следващия постинг на същия ден в 12,50
Знам че политиката е изкуство на възможното. Знам че в политиката е необходимо ежеминутно да се правят компромиси. Знам че трябва да се лавира между политическите интереси за да постигнеш политическите си цели.
Но все пак има граница, която не може , която не бива да се преминава. Такава граница е назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС.
Пеевски, който е придобил образованието си "право" в Югозападния университет по съмнителен начин. Назначен за следовател без всякакъв юридически стаж. Назначен за зам.министър и после уволнен. Разследван за корупция, подведен под отговорност и оправдан. Притежател на медии, за които думата обективност и морал е чужда.
Потресен съм. Нямам думи.
Това е компромис, който не бих направил, независимо дали ще падне правителството или не. Ако бях депутат от БСП, преди гласуването щях да изляза на трибуната и да призова здравомислещите си съпартийци да гласуват против. Без да ме интересува какво иска Станишев и дали ще падне Орешарски.
Толкова по въпроса. Не съм тука да ограмотявам изкукали дъртаци, които се прехласват пред режима на Тодор Живков.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Колумб!
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеГ. Близнашки: Малко или повече, ние сме правителство на протеста
Което идва да ни каже съвсем ясно, че "протестът" си беше на ГЕРБ. Никакви РБ, никакви "будни " ранобудници. .
Хайде, пак Колумб! Ами разбира се, че протестиращите бяха предимно привърженици на ГЕРБ. Ще обясня защо.
Първо за проф. Близнашки. Той беше в първите редици на протестиращите от първия ден, показваха го многократно по телевизионните репортажи, имаше и снимки. Следователно, щом Премиерът е бил един от първите протестиращи срещу назначението на Д. Пеевски, значи има пълното морално право да нарече правителството си правителство на протеста.
Нататък. Какъв РБ, какви пет лева? Той беше основан чак в края на 2013 г. Ех, памет българска късичка.
Нататък. Ранобудните започнаха активната си дейност чаааааак през октомври 2013. Трябваше да има достатъчно време службите да внедрят хората си между тях. И от мене да го знаеш - една проява не започне ли моментално и спонтанно, както протестът срещу Пеевски, бъди сигурен, че е дело на службите.
Нататък. И най-важното! В 42-то Народно събрание бяха представени 4 партии. БСП, ДПС и Атака. Те бяха "за" назначението на Пеевски. Ерго и техните привърженици са били "за" и не са протестирали. Остана само една партия, но най-многобройната. ГЕРБ, която беше "против". Следователно и привържениците на ГЕРБ са били против. Та би ли могъл да познаеш от три пъти сред протестиращите симпатизантите на коя партия са преобладавали?
То човек освен да дращи би трябвало и да разсъждава. Поне малко.
ПП. Ти си бил съгласен с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС? Браво, много симпатично!
Коментар
-
Г. Близнашки: Малко или повече, ние сме правителство на протеста
Което идва да ни каже съвсем ясно, че "протестът" си беше на ГЕРБ. Никакви РБ, никакви "будни " ранобудници.
Уволниха директора на митниците- назначиха предния от ГЕРБ.
Уволниха шефа на пътната агенция- назначиха предния от ГЕРБ.
Уволниха днес някакъв шеф от спорта- назначиха предния от ГЕРБ.
И още, и още ....
Какъв "протест", какви пет лева ?
Ренегатът Близнашки просто ближе ..... това... краката на Бойко Тиквата.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
КАКВО ПРИКРИ ПРОКУРАТУРАТА ПО СКАНДАЛА С „АЛО, ВАНЬО”
„Как точно трябва да се изследват "Тановгейт" записите, за да се види дали има подправяне. Тук ще опиша логиката и алгоритъма, по който трябва да се изследват записите, за да може да се докаже бързо и лесно дали има подправяне. Смея да твърдя, че е изключително възможно всичките тези операции да могат да се извършат от оторизирани лица за един час и в рамките на един час да се знае истината. Много е възможно това вече да е и сторено, но публиката да е спасена от резултатите или те да са класифицирана информация.
Автор: Иван Петров - адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005http://glasove.com/politika/40961-kakvo-prikri-prokuraturata-po-skandala-s-alo-vanyo
Коментар
-
Премиер без съветници?!
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеБлизашки е луд за връзване, какви съветници, какви 5 лева. За кога бе байно и за какво ще те съветват или са нанзначени в знак на благодарност на гърба на обикновения данъкоплатец, защото те не работят без пари!!!!Близнашки си назначи 10 съветници
http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...nashki-6020482
Второ - тези съветници му се полагат по щат и той е длъжен да ги назначи. В противен случай ще загуби кредит на доверие в цяла Европа и целия свят. Просто ще му се присмиват като на Всезнайко.
Трето - на тебе кой ти каза, че проф. Близнашки ще бъде премиер само три месеца или малко по-малко? Ами ако новите депутати не успеят да излъчат Правителство и се наложат втори, трети и пр. избори? Ти не знаеш ли случаи, в които служебни правителства са управлявали една, че и близо две години? То ти какво ли знаеш...
И четвърто - да беше престанала да дращиш недомислици, с които зацапваш форумното пространство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение8ball
Това съобщение е скрито ,защото 8ball е във вашия игнор лист.
Ако ме цитираш ,не се мъчи в игнорето си ми....Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Хорá, дядовци и апокалипсис: България преди вота.П. Паунова за .dw.de на http://www.dw.de/%D1%85%D0%BE%D1%80%...%B0/a-17868956Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Близашки е луд за връзване, какви съветници, какви 5 лева. За кога бе байно и за какво ще те съветват или са нанзначени в знак на благодарност на гърба на обикновения данъкоплатец, защото те не работят без пари!!!!Близнашки си назначи 10 съветници
http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...nashki-6020482
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнениеМеждувремено, при венецуелските другари, след режима на тока, дефицита на тоалетна хартия, дефицита на ковчези за погребения и пр., вече и това:
http://www.eluniversal.com/economia/...t-supermarkets
Комунистическите идиотизми не прощават!
Това е точно тип бат бойко - комунист, популист, културист........Силно прости и леко народни.....
Коментар
-
Междувремено, при венецуелските другари, след режима на тока, дефицита на тоалетна хартия, дефицита на ковчези за погребения и пр., вече и това:
Venezuelan authorities to limit food sales at supermarkets
EL UNIVERSAL
Wednesday August 20, 2014 10:24 AM
The Venezuelan Executive Office is to implement a biometric system for the purchase of food in private supermarkets, for the purpose of controlling the sale of staples per individual. Authorities have outlined the move seeks to "collect data on Venezuelans' purchases, included items and frequency" in order to tackle food smuggling.
With the mechanism, customers' identity card numbers and fingerprints will be recorded, so as to prevent them from buying the same product more than once during the same week.
Science and Technology Minister Manuel Fernández informed they are working along with the Food Ministry in developing the system.
Meanwhile, Prices Superintendent Andrés Eloy Méndez said authorities on Wednesday would start monitoring the informal vendors for overpriced items. He informed any overprices staples found would be sold by authorities at fair prices.
Комунистическите идиотизми не прощават!Don't work hard, work smart!
Коментар
Коментар