IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    ....

Каква е причината?
    1. Никой не иска избори, това е ясно. Нещо трябва да се направи. Дори и да е какво да е?!

......
    Хубав анализ - днес май ми се пише в тази тема - няма тролове и се получава нормална дискусия, явно платените агитки още не знаят какво става, така че са пас и по-добре Това, което съм ти копнал обче, не е вярно. Искат нови избори точно 2-ма играча - Боце и Людовик Месния. И ще ти кажа (според мен) как ще стане работата - я и вече я писах тук като вариант - с мажоритарните избори, на които от 120 депутата, Боце ще вземе 90, а остабалите ще са за избирателите без конотации Това, останалото е прекрасен политически маскард, за който Боце заслужава да му се стисне ръка - уби най-реланта си алтернатива, като ги представи пред 2 варианта:

1. Изобщо не се съставя кабинет, заради онези алчните хора на Костов и пръмова, при което Той искал, ама те не щели да се работи на ползу роду и ги изкара (каквито са си) скапани службогонци с претенции, които са готови за едната кирлива власт от няколко месеца, да му целуват всичко. Едновременно направи и услуга и на комунетата - утре АБВ-то на Гоце, и на Атака - попреби ПФ, които също уж бяха някаква алтернатива, а се оказаха безропотно кученци, както и капута, между другото. така на следващите избори пак ще си имаме дилемата (ех, как им е любима тази дилема) - комунистите вляво (бсп) или комунистите вдясно (герб) - с отвращение пак ще изберем герб

2. Съставя се кабинет, но всички кофти министерства са за Ръбовете = здравеопазване, военно, образУвание, правосъдно, икономиката, но след като махнем от нея тези отрасли, в които има кинта - енергетиката и туризма. Т,.е. навяскъде, където може да се осере нещо, то отива в Ръбовете и те неизбежно се осират, а за Боце си остават кинтите от стритеклство, енергетика, туризъм и т.н. Ама кофти било образУванието - ами питайте Ръбовете, ама военните искали още кинта - питайте тях, ама ще изтегляме ли войските от Афганстан - а, не знам, има си Ръб за това, ама здравеопазването - пак тях питайте, Съда пак със санкция от Брюксел - а, не знам, да се оправят. Браво, Боце, тук го изигра перфектно - остави им да вадят горещите копири, а за теб остана чипса.

Винаги съм твърдял, че Бойко е неграмотник, но има невероятния политически усет на бай си Тошо и Сокола - за съжаление само в свой собствен интерес...
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      мислех че РБ имат кадри в икономиката и финансите ,но това е плява която излиза по вестниците...
      Раданчо няма да стане министър ,не е толкова глупав...
      Сегашните министри са камикадзета ,затова състава им е толкова простоват и не събужда надежда за решаване на обикновени задачи ,камо ли реформи...
      Борисоф този път няма да излезе сух.....вервай ми....а РБ ще отиде в историята...
      Ще си останат костовистите с около 3%....
      Лошо за страната!

Но не само, почти изцяло съм в акции, а мисълта да продавам в момента, ме нервира.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        При тези изборни резултати и при нашата действителност и среда, дори и фактът за съставяне на правителство ще е сензация. Употребявам "сензация" изцяло в смисъл на изненада, а не на някакво позитивно явление.

Завъртяха се и разни кандидатури. Тези, които познавам, са слаби. Познавайки кадрите на герб, това не е изненада. Изненада е, че при споменаване на "кандидатурите" на рб и постовете им, настъпва стъписване и конфуз.
        Не е сигурно, че те ще бъдат и официално посочените, но има голяма вероятност това да се случи.

Каква е причината?
        1. Никой не иска избори, това е ясно. Нещо трябва да се направи. Дори и да е какво да е?!

2. Това е ясен сигнал, че начело на министерствата целево се поставят хора, които ще осъществяват само нещо, което обикновено се нарича политическо ръководство. Наместници, които ще следят за линията и които неизбежно ще се превърнат във фарсови фигури, жертвени персонажи.
        От това произтича поне един много сериозен въпрос? Познавайки и шефа на правителството, започваме да се питаме: Е, а КОЙ в последна сметка ще управлява тази страна?! Кой ще прави реформите и ще има ли реформи въобще.
        Причината би могла да бъде, че са договорили (приели), че същинското управлението ще се върши от някой, някои, които няма да ги знаем, кои са.

3. Това е цената, която е трябвало да се плати, че да има правителство въобще. Помните, б каза, че не разбира коалициите като голи декларации за подкрепа. Коалиция значело - шефът на партията партньор отива в кабинета и работи и носи отговорност.
        Това е една малка победа на Б. Той успя да накара (принуди) почти всички шефове на рб да отидат в неговия тим. Не виждам радан и корман, но проблемът може да съм аз.
        Тук субективно изживявам някакво странно усещане. Защо ли ми се струва, че това е някаква специфична форма на съвременно ползване на един традиционен политически инструмент, познат от историята. Синът, синовете на победения монарх отиват в двора на монарха-победител, ей-така, за всеки случай.

Ако има и капчица истина в приказките ми, цената за рб ще е непосилна. За б знаем, каквото и да се случи, той е добрият и оцелява. Странно, но има някакви хора, които намират това за нормално, разбираеми и приемливо.
        За рб няма да има милост! Същото като при другата двойка - бсп, дпс. Всички знаят откъде и защо идат болшинството деформации и гадости, но бсп отива в киреча, а дпс расте.
        мислех че РБ имат кадри в икономиката и финансите ,но това е плява която излиза по вестниците...
        Раданчо няма да стане министър ,не е толкова глупав...
        Сегашните министри са камикадзета ,затова състава им е толкова простоват и не събужда надежда за решаване на обикновени задачи ,камо ли реформи...
        Борисоф този път няма да излезе сух.....вервай ми....а РБ ще отиде в историята...
        Ще си останат костовистите с около 3%....

Коментар

• При тези изборни резултати и при нашата действителност и среда, дори и фактът за съставяне на правителство ще е сензация. Употребявам "сензация" изцяло в смисъл на изненада, а не на някакво позитивно явление.

Завъртяха се и разни кандидатури. Тези, които познавам, са слаби. Познавайки кадрите на герб, това не е изненада. Изненада е, че при споменаване на "кандидатурите" на рб и постовете им, настъпва стъписване и конфуз.
          Не е сигурно, че те ще бъдат и официално посочените, но има голяма вероятност това да се случи.

Каква е причината?

2. Това е ясен сигнал, че начело на министерствата целево се поставят хора, които ще осъществяват само нещо, което обикновено се нарича политическо ръководство. Наместници, които ще следят за линията и които неизбежно ще се превърнат във фарсови фигури, жертвени персонажи.
          От това произтича поне един много сериозен въпрос? Познавайки и шефа на правителството, започваме да се питаме: Е, а КОЙ в последна сметка ще управлява тази страна?! Кой ще прави реформите и ще има ли реформи въобще.
          Причината би могла да бъде, че са договорили (приели), че същинското управлението ще се върши от някой, някои, които няма да ги знаем, кои са.

3. Това е цената, която е трябвало да се плати, че да има правителство въобще. Помните, б каза, че не разбира коалициите като голи декларации за подкрепа. Коалиция значело - шефът на партията партньор отива в кабинета и работи и носи отговорност.
          Това е една малка победа на Б. Той успя да накара (принуди) почти всички шефове на рб да отидат в неговия тим. Не виждам радан и корман, но проблемът може да съм аз.
          Тук субективно изживявам някакво странно усещане. Защо ли ми се струва, че това е някаква специфична форма на съвременно ползване на един традиционен политически инструмент, познат от историята. Синът, синовете на победения монарх отиват в двора на монарха-победител, ей-така, за всеки случай.

Ако има и капчица истина в приказките ми, цената за рб ще е непосилна. За б знаем, каквото и да се случи, той е добрият и оцелява. Странно, но има някакви хора, които намират това за нормално, разбираеми и приемливо.
          За рб няма да има милост! Същото като при другата двойка - бсп, дпс. Всички знаят откъде и защо идат болшинството деформации и гадости, но бсп отива в киреча, а дпс расте.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Прав си. Има напредък...
            Дали ли си даваш сметка с 1 300 000 000 лв, колко неща можеха да се направят.. В сумата не влизат изграждането на метрото, доставката на мотриси, трамвай, тролейбуси, автобуси по европейски програми....

пп Само забележи цветните алеи , които се правят.....
            4 пъти смениха цветята на една .....Тъкмо цъфнаха и ги смениха....и пак и пак и пак.....Бах маа му - и в Холандия го няма туй чудо....

А там е приказка без край - боц - 50ст, боц- 2лв....
            Стига си храчил! Пак евтино минават. Я си представи, че следват естествения колорит на природата, който се сменя 9 пъти в годината
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Кои кръстовища станаха:
              - телевизионната - ок, но задръстването на румънското е по-страшно от преди,
              - семинарията - нека да не го споменваме, моля, по-неграмотно кръстовищя няма в цяла Европа (вися си горе-долу толкова, колкото и преди, за да се включа по Симеоновско), а трфика, който се образува около Кошарите е брутален. И още нещо - гениалната мисъл да започнат ремонт на Черни връх (правиха такъв преди 4-5 години пак по герберско време, ако не ме лъже паметта) точно след като пуснаха това кръгово, с което ползата от него стана реално нулева
              - пробивът на Гешов - там е по-добре хората от квартала да се изкажат
              - Лъвов мост - същото като Сминарията - за пръв път виждам кръгово със светофар, а и правиха ремонт там пак преди 4-5 години за метрото. Празно пилеене на средства - важното кръстовище в Сточна гара, задръстванията са там
              - Ботевградско - въздържам се от коментар - хубавата вхдна табела не прави хубав път
              - Младост - е, там е китка
              - 4-ти км - ужасТ и безумие
              - кел файда за "ларгото" пред СУ, като не е пешехпдна зона
              - за Женския няма да отварям дума - там не е София и в прекия, и в преносния смисъл -разходи се след 5 часа и ще ме разбереш

Казах ти, ясно е, че София ще се развива, дори и идиот да е начело, но да ми славославиш учителаката по руски - е, айде немъ нужда. Единственото, което се рпави в София е усвояване без никаква мисъл.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Не си прав. Няколко кръстовища станаха готови, центъра се превърна в едно наистина красиво място. Площада между цум и президенството бе обновен, улицата пред СУ стана доста добре, сега ще видим и пред НДК какво ще направят. Промениха Лъвов мост, онази дупка женския пазар вече не е чак такава дупка. София е като цяло чиста. Боклукчийските камиони почнаха да събират сметта през ноща, а не да правят задръсвания през деня. В същото време почти няма скандали. И това за 5 години. Както забелязваш не говоря за метрото, защото там наистина е плод на много години труд.

Преди това Бойко не направи почти нищо. Софиянски направи едни хали - което е просто смешно постижение за срока в който бе кмет, янчулев - е той не направи нищо, само влошаваше нещата.
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Не си прав. Няколко кръстовища станаха готови, центъра се превърна в едно наистина красиво място. Площада между цум и президенството бе обновен, улицата пред СУ стана доста добре, сега ще видим и пред НДК какво ще направят. Промениха Лъвов мост, онази дупка женския пазар вече не е чак такава дупка. София е като цяло чиста. Боклукчийските камиони почнаха да събират сметта през ноща, а не да правят задръсвания през деня. В същото време почти няма скандали. И това за 5 години. Както забелязваш не говоря за метрото, защото там наистина е плод на много години труд.

Преди това Бойко не направи почти нищо. Софиянски направи едни хали - което е просто смешно постижение за срока в който бе кмет, янчулев - е той не направи нищо, само влошаваше нещата.
                Прав си. Има напредък...
                Дали ли си даваш сметка с 1 300 000 000 лв, колко неща можеха да се направят.. В сумата не влизат изграждането на метрото, доставката на мотриси, трамвай, тролейбуси, автобуси по европейски програми....

пп Само забележи цветните алеи , които се правят.....
                4 пъти смениха цветята на една .....Тъкмо цъфнаха и ги смениха....и пак и пак и пак.....Бах маа му - и в Холандия го няма туй чудо....

А там е приказка без край - боц - 50ст, боц- 2лв....

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  Отлично ги помня, помня и генерала, който упорито се пропуска, когато се каже, че "това бил най-добрият кмет на София", но нали се сещаш какви бяха финансовите постъпления в Столична община тогава? Или да я сравним с някой от тези преди 89-та, а ако искаш и от преди 44-та? Щото онези правеха шпо един квартал-спалня на мандат, а сега, ако тръгнем да сравняваме несравними неща. Ако искате можем да стигнем до една опорна точка, която да е вярна - фандъкова е най-добрата жена-кмет на София - и ще е вярно, просто защото друга жена-кмет на София не е имало Затова и говоря за най-слабия кмет, а не за най-крадливия, макар че и за второто може да се поспори, но нейсе.
                  Фандъкова не краде , но там си има хора за тая работа .

Просто не е учила жената за тая работа .

Спомням си обаче миналата година некакъв си Балбалов , от Европейска банка го докараха хората беше сметнал че лихвата на 6 милиона за 6 месеца е равна на 3.6 милиона лева .

Коментар

• Не си прав. Няколко кръстовища станаха готови, центъра се превърна в едно наистина красиво място. Площада между цум и президенството бе обновен, улицата пред СУ стана доста добре, сега ще видим и пред НДК какво ще направят. Промениха Лъвов мост, онази дупка женския пазар вече не е чак такава дупка. София е като цяло чиста. Боклукчийските камиони почнаха да събират сметта през ноща, а не да правят задръсвания през деня. В същото време почти няма скандали. И това за 5 години. Както забелязваш не говоря за метрото, защото там наистина е плод на много години труд.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                      Да де, ама аз, например, помня и магарето Янчулев, и магарето Софиянски...
                      Отлично ги помня, помня и генерала, който упорито се пропуска, когато се каже, че "това бил най-добрият кмет на София", но нали се сещаш какви бяха финансовите постъпления в Столична община тогава? Или да я сравним с някой от тези преди 89-та, а ако искаш и от преди 44-та? Щото онези правеха шпо един квартал-спалня на мандат, а сега, ако тръгнем да сравняваме несравними неща. Ако искате можем да стигнем до една опорна точка, която да е вярна - фандъкова е най-добрата жена-кмет на София - и ще е вярно, просто защото друга жена-кмет на София не е имало Затова и говоря за най-слабия кмет, а не за най-крадливия, макар че и за второто може да се поспори, но нейсе.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                        И аз ги помня но разлика няма сериозна

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти
                          Зависи какво смяташ за добре...
                          Старците ходят по три етажа /слизане и качване/ в подлеза защото ескаваторите не работят....
                          няма такава глупост кръгово със светофар... рейсовете с часове не могат да се включат...защото на светофара вече стоят влезнали в кръговото....
                          Но всеки си го мисли от своята камбанария....
                          циганите са си на женския пазар и продават цигари....циганията е пълна.....пак..
                          паветата почнаха да падат ,ламперията жълтее...
                          С две ръце се прави да е читаемо ...
                          Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            извинявай, че щше ти го кажа, но сега звучиш като много дърт комунист - не искам да те обидя, само давам сравнение. Та комунистите бяха с този лозунг - вие знаете ли какво беше преди 9-ти и какво е сега (80-те години). Ами много ясно, че София ще се развива - магаре да беше начело, София пак щеше да се развива, но да имаш 1,4 милиарда (повтарям милиарда) и срещу тях да имаш 3-4 нищо не значещи пробива е меко казано абсурдно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Аз избягвам идеализма. Смятам че е вредна доктрина. Идеалистично погледнато Фъндъкова можеше да направи много повече. Но реалистично погледнато прави достатъчно за да променя София към по-добро. За последните 5 години София се е променила към по-добро много повече отколкото предишните 20 години.
                              извинявай, че щше ти го кажа, но сега звучиш като много дърт комунист - не искам да те обидя, само давам сравнение. Та комунистите бяха с този лозунг - вие знаете ли какво беше преди 9-ти и какво е сега (80-те години). Ами много ясно, че София ще се развива - магаре да беше начело, София пак щеше да се развива, но да имаш 1,4 милиарда (повтарям милиарда) и срещу тях да имаш 3-4 нищо не значещи пробива е меко казано абсурдно. Все едно да вземаш 10К на месец и да отидете с жена ти на екскурзия по Копривщица, а тя да ти е благодарана до живот, щото преди и до там не си я водил, понеже си бил студентче с продънен джоб - няма как да си благодарен в такъв случай, това е под санитания минимум Или друг пример, ако повече ти допада - 98-ма, ако не ме лъже паметта, ми беше първия "джейсием" - огромна тухла, която едва хващеше обхват - сега трябва ли да съм ултра благодарен на ментел и останалите телекомуникацииони цървули, че вече имам телефон с тъчскрийн и мога да водя видеоразговори отвсякъде или трябва да им тегля една, при положение, че цената на минута все още е една от най-вискоте в БГ? Ти как мислиш

Коментар

• Мъдри думи от РБ. Корман правилно казва, остава да видим докъде ГЕРБ ще успеят да подготвят почвата.

Корман Исмаилов: ГЕРБ трябва да осигурят подкрепа за програмата си
                                5 ноември 2014 09:24

„ГЕРБ трябва да осигурят подкрепа за програмата, по която до голяма степен вече постигнахме съгласие и тя е почти изработена. Предполагам, че тя ще бъде представена и на други партии, които да осигурят подкрепа. Това биха направили евентуално от АБВ и Патриотичния фронт", каза в „Здравей, България" по Нова телевизия Корман Исмаилов от Реформаторския блок.
                                На въпрос може ли днес да не се стигне до съставяне на правителство, той отговори, че в политиката всичко е възможно.
                                „Ситуацията е сложна, много е силно раздробяването. Има сериозно недоверие както между партиите, така и между институциите", каза той.
                                Според него целта на новото управление трябва да бъде основно в тази посока - да засили доверието.
                                Корман Исмаилов е на мнение, че ако от ГЕРБ не осигурят достатъчна подкрепа за програмата си, то те трябва да върнат мандата за съставяне на правителство.

Коментар

Working...
                                X