Първоначално изпратено от Стамболов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Украйна (2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеНе внимаваш Стамболов, НЕ внимаваш ...
Казваш, в гейропа е право на избор, а към Русия е насила ???
Еххх, Стамболов...
НЕДЕЙ се напъва така...
Пействай си ...
Българското русофилство
Тони Николов
http://kultura.bg/web/%D0%B1%D1%8A%D...2%D0%B2%D0%BE/
Най-новата му приливна вълна, назоваваща се „евразийство”, е на път да подмокри и без това болнавата българска политика.
Не минава ден, без да чуем, с неизбежното хъмкане и мънкане, колко специални са историческите отношения между България и Русия, колко силна е зависимостта ни от Москва (енергийно и геополитически), колко малки и жалки сме ние, та да имаме правото на мнение или собствена позиция по кримската анексия.
Кои сме ние, какви „европейци” сме, че да се произнасяме за Русия – вопият леви депутати, че и цели организации на БСП, на които особено се зловиди посещението на собствения им външен министър в Украйна. Но дори да приемем (перифразирайки Ленин), че русофилството е „детската болест на българското левичарство” в неговия доморасъл вариант, пак е непонятно как същият детският паралич порази изцяло и българското патриотарство?
Вече дни наред Волен Сидеров отчаяно зове да признаем референдума в Крим и публично се кълне във вечна обич на Русия със същия плам, с който доскоро кълнеше само медии и соросоиди, цигани и турци, сиреч вразите на българското племе. Какво да говорим за разни отломки на „доброволческия национализъм” като Павел Чернев и Симеон Костадинов, които даже отскочиха до Крим, заедно с представителна извадка от сборни русофили, близки до левия официоз в. „Дума”.
Родният ни политически спектър не помни такова трогателно единодушие между червено и кафяво. Смесицата, откъдето и да се погледне, си е отблъскваща, но пък феноменът на „червено-кафявото” е добре познат, той също е типично руски. Разгърнете програмите на комунистическата партия на Зюганов, на „Единна Русия” на Путин, че даже на маргиналната „Друга Русия” на Едуард Лимонов, и навсякъде ще откриете едни и същи тезиси: „да не се допуска колонизацията на руски земи”, „защита от русофобията ”, „руският народ е държавообразуващ” и т.н., тоест имаме пълна симбиоза между национализъм и социализъм с тире между тях.
Със сигурност това е болезнен проблем на руската политика, това е и сериозен световен проблем, както и български в частност. Тъкмо, защото се заявяваме все като „малки”, „жалки”, „близки”, „зависими” и т.н. Ала какви са идеологическите аргументи зад всичко това?
Те са следните:
1. България е обвързана с „евразийството”, тоест има проблем с него, поради исторически причини и фактически обстоятелства. Защото „евразийството” възниква именно в София през 1920 г. , в 25 аудитория на Софийския университет. Тъкмо там княз Н. С. Трубецкой, известен философ и лингвист, изнася лекцията си „Европа и човечеството”, по-късно публикувана в отделна брошура, с която поставя началото на това идейно течение. В Съветска Русия все още се лее кръв, клокочи гражданската война, а в същото време в „близка София” идеен кръг от емигранти кове новия руски светоглед, щом отшуми болшевишкия терор (колкото и време да е нужно за това). Идеите на княз Трубецкой са съвсем конкретни: Европа е в криза, както е в криза и Русия, тъй че сега е моментът да се начертае новата парадигма на „руската идея”, която да се справи с „романогерманското ядро” на стара Европа и нейната водеща роля в „човечеството”. Всички предишни решения – разните му там „панславизми” и „частни национализми” отпадат. Русия, след като преживее историческия си катаклизъм, трябва да се заяви като Русия-Евразия, като обединителка на „цял кръг народи”, притежаващи „душевно сродство”, „общ икономически интерес”, и „стопанско взаимодействие”. Ето защо Трубецкой счита, че под тази идея могат да се обединят не само „славяните”, но и „туранските народи”, дори „угро-фински инородци” и тюрките от волжския басейн. Съвсем обяснимо е, защо идеите на „евразийството” легнаха така на сърцето на Владимир Путин след краха на СССР и как чрез тях той иска да инжектира липсващата идеология в постсъветската ОНД. Впрочем княз Н. С. Трубецкой в други свои текстове остро атакува и украинската култура, нарича я „карикатура”, отклонение от „задължителната норма на общоруската култура”, така че нещата си идват на мястото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение................
3. Чиято и да е пропаганда сама по себе си не прави революция. Революцията винаги е свободно волеизявление на народа. Русия също има своята пропаганда в Украйна, но независимо от това Янукович си отиде.
.................He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
В Киев продължава парада на идиотите
Юлия Тимошенко смята, че закупуването на танкове е най-добрата реклама за кандидатите за президент на Украйна
http://focus-news.net/news/2014/03/2...a-ukrayna.html
На гъза ви голи студена лимонада
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение...Освен руски войски не виждам други на украинска територия - ...
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеИ аз твърдо ще защитавам правото на украинците на национална независимост. Дали те ще изберат ЕС си е тяхна работа - никоя страна не е влязла в ЕС насила. За разлика от Руската империя и СССР
Еххх, Стамболов...
НЕДЕЙ се напъва така...
Пействай си ...
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеНе, помагаш за разкъсването му, виж по-долу.
Остави на украинците тази преценка, не им я вменявай. Виж по-долу.
Това е лъжа на пропагандата, в която най-активно участваш
Аз съм на страната на истината.
2. Преценката на украинците не се влияе от моето мнение. И не виждам как би могло да стане.
3. Чиято и да е пропаганда сама по себе си не прави революция. Революцията винаги е свободно волеизявление на народа. Русия също има своята пропаганда в Украйна, но независимо от това Янукович си отиде.
Понякога истината се открива трудно, но в случая с Украйна е очевидна. И аз твърдо ще защитавам правото на украинците на национална независимост. Дали те ще изберат ЕС си е тяхна работа - никоя страна не е влязла в ЕС насила. За разлика от Руската империя и СССР
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение...
Не е минал и месец...
По-внимателно следи новините отвъд перекопския провлак ...
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДа глупости, но фактите са че разни забите цехчета за ширпотреба - местни още съществуват и произвеждат нещо. Заводите които бяха оборудвани скъпо дори ги направиха на скраб, произвеждаха за пазара в СИВ или за тях.Заводи които произвеждаха изключително качественни продукти едва оцеляха да не ги разкостят и тях.Строени са с български пари, платили сме си ги но пазара за стоките беше при тях и те ги броят за техни.
това, така, ама кой и защо ги направи на старо желязо ... там не съм съгласен...
http://bgistoria.jimdo.com/%D0%B1%D1...5%D0%BC%D0%B5/
Въпреки, че ТОВА НЕ Е ПО ТЕМАТА....Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеУказания са давани на мой близък, който почина в тези времена. Препредаваха му ги от София, а той беше комунист..не беше клептоман.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеОт кое да ме е срам
Че защитавам един народ, със столетия мачкан и унижаван от империята, който сега се стреми към национална независимост и европейски път на развитие
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеЧе руският избор означава тирания и мизерия, а европейският избор свобода и благоденствие
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеТи подкрепяш ли агресията и анексията на Путин в Украйна, която по последни данни той се готви да разшири
=============================================
(Мислех да пиша голе-е-ем пост с доказателства-препратки (даже страниците сега са ми готови в браузъра), но се ограничавам да пиша само декларативно.
Ако поискаш, по късно мога да дам и аргументите си. Не един път съм показвал несъстоятелността на някои "факти", поствани тук, включително и твои.)
Та на думата:
Ако се интересуваше от съдбата на този народ, щеше да търсиш истината.
Но ти не се интересуваш и не търсиш истината, а активно участваш в пропагандната война, която облъчва от всички подвластни медии обикновения човек у нас и по света.
Тя се води от Запада и сипе най-безсрамни изкривявания, а и преки лъжи.
Ти участваш в изкривяването и затъмняването на истината и от това би трябвало да те е срам, независимо, дали го правиш безкористно или не.
Та затова и питах.
Не съм на страната на Русия. Ако твърдиш обратното, моля, докажи го с мои постове.
Аз съм на страната на истината.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Русия не вдигна пенсиите в Крим.Не само че няма увеличение, ами ги платили в стари рубли извън обращение
27/03/2014
Кримските пенсионери останаха разочаровани – техните пенсии не са повишени, както обеща руският президент Владимир Путин на новите си поданици.
Вече трети ден предприятието „Крымпочта“ раздава пенсиите в руски рубли, като това е първата крупна финансова операция към преминаването към рублата в Крим, съобщава изданието "Новый Регион".
Големите търговски мрежи вече препрограмират касовите си апарати за работа с две парични единици едновременно – рублата и украинската гривна. Това предизвиква допълнителен хаос с банковите операции и с тегленето от банкоматите.
Около 200 000 пенсионери вече получиха пенсиите си в рубли, но разочарованието им е двойно: пенсиите на жителите на Крим не са увеличени двойно, за да достигнат тези в Русия, както обеща Путин – а остават същите, само обърнати в рубли; част от пенсиите са изплатени в монети, които в последно време излизат от обръщение в големите руски градове.
http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%...B6_315735.html
http://clubz.bg/2171-rusiq_ne_vdigna_pensiite_v_krimLast edited by коки; 27.03.2014, 15:52.Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Колчо Слепеца
Да глупости, но фактите са че разни забите цехчета за ширпотреба - местни още съществуват и произвеждат нещо. Заводите които бяха оборудвани скъпо дори ги направиха на скраб, произвеждаха за пазара в СИВ или за тях.Заводи които произвеждаха изключително качественни продукти едва оцеляха да не ги разкостят и тях.Строени са с български пари, платили сме си ги но пазара за стоките беше при тях и те ги броят за техни.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар