Първоначално изпратено от econo_miss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Украйна (2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеТо пазари има много. Ама като нямаш газ за да произведеш стоки за него, пак не е много добре, нали?
30% от газ/нефт за ЕУ идва от Русия. това представлява грубо 60% от експорта на Русия. в същото време ЕУ в момента се пренасочва към алтернативни източници:
http://blogs.reuters.com/hugo-dixon/...f-russian-gas/
ха сега червените тролове да си преценят сами кой повече го боли - ЕУ ли, с 30% руски газ, или Путин чийто основен клиент е Европа. и къде точно путин ще си пробутва газа след това - може би на Либия и Сирия, че нещо и китайците му обърнаха гръб в последно времеАко червените тролове успеят да си отговорят, ще им светне и защо нямало санкции за Русия - ми те санкциите си текат от 2009 година покрай случая с украйна като почнаха да режат зависимостта от Русия - за сравнение през 2007 година вноса от Русия е бил 38%, сега е десетина процента надолу и тепърва ще намалява здраво. а каква по-голяма санкция за един диктатор от това да му отрежеш лостовете за упражняване на политически контрол.
Най-сериозната грешка на Путин е, че не се учи от историята. Миналия век Русия се опитваше да се съревновава политически/икономически с Европа/САЩ и логично катастрофира в дълбока криза:
и на САЩ за сравнение:
сега опитва същото. а простата математика показва 28блн БВП (САЩ/ЕУ) срещу 2 блн (Русия). Танкове не чакайте, те останаха в 19 век. Жалкото е че русия все още живее там....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениенали ?
АКО можех, и аз ЩЯХ да карам новото Мазерати (бензиново)...
Ама ... ???
Ами търгувай бе! Спекулирай и ша си купиш и ново.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеБългарски домати, картофи и каквото се сетиш има в изобилие, но не могат да бъдат на цената на боклуците от внос.Няма проблем да са само български, но хората трябва да могат всички да си позволят да купуват по скъпи и качествени неща и вноса ще загине за 24 часа.Проблема е желаните на българите да не харчат и да се мъчат от ниските си доходи да спестяват и те стават още по ниски.
АКО можех, и аз ЩЯХ да карам новото Мазерати (бензиново)...
Ама ... ???Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеБългарски домати, картофи и каквото се сетиш има в изобилие, но не могат да бъдат на цената на боклуците от внос.Няма проблем да са само български, но хората трябва да могат всички да си позволят да купуват по скъпи и качествени неща и вноса ще загине за 24 часа.Проблема е желаните на българите да не харчат и да се мъчат от ниските си доходи да спестяват и те стават още по ниски.
Много знаеш какво значи български домат.
Кажи как се култучи доматения корен???/
Ако не знаеш - марш!
Коментар
-
Колчо Слепеца
Български домати, картофи и каквото се сетиш има в изобилие, но не могат да бъдат на цената на боклуците от внос.Няма проблем да са само български, но хората трябва да могат всички да си позволят да купуват по скъпи и качествени неща и вноса ще загине за 24 часа.Проблема е желаните на българите да не харчат и да се мъчат от ниските си доходи да спестяват и те стават още по ниски.D.Y.F-091066
Коментар
-
Никога не съм бил и няма и да бъда,но ме е яд на такива като тебе дето си
мислят ,че върху руините на страната си могат да бъдат забелязани от чужди
господари.Нии не се хващаме да си оправим сами страната,а чакаме на
милостинята на ЕС да оцелеем.Преди 30г бяхме заедно с ГДР витрината на
източна Европа,а сега безработица,наркомания,проституция.Един чех ни беше
изтипосал като кенефа на Европа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеЗа мен дали си Руски,Американски или Европейски агент все тая,работиш
срещу интересите на разградения двор наречен България.
Коментар
-
Хахахаха, другарката Дърева май ще я пенсионират скоро по същата причина, по която изглежда вече се освободихме от т. нар. "проф." Драганов...
С подобно изказване показва дълбоко неразбиране не просто на правилата за интеграция, не просто на идеята за европейско единство, ами и елементарна липса на логическо мислене и възможност за тълкуване на нещата, които се случват около нея... абе тотален АЛКОХОЛЕН амок...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеИзчакай малко...
Сега, ще ти обяснят, къде точно грешиш ...
Да живее свободата и демокрацията !!!
Все пак Гърция беше два пъти по-голяма по население, а Турция 5-6 пъти.Last edited by X_Y; 10.04.2014, 13:19.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
"ЕС се провали, защото връчи на Украйна не документ за асоцииране, а договор за капитулация, смъртна присъда, просната на 1000 страници. От Украйна се искаше да въведе 20 000 “стандарта” на ЕС, да убие собственоръчно своята индустрия и селско стопанство; да промени за своя сметка стандарта на своя релсов път (30 000 км), за да прекъсне ЖП-връзката с Русия; да се откаже от безмитния режим с Русия; да се подчинява на решенията на ЕС, без да е в ЕС и без право на глас; и да плати за това удоволствие 165 млрд. евро."
В. Дърева
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеНе знам с какво съм се назобил,ама както е тръгнало скоро и Албания ще
ни изпревари.Има ли нещо по което да не сме последни в ЕС?
Коментар
Коментар