IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Равния, малко извън темата за Украйна /защото за мен тя е малоумие/, но бих искал съвет от теб относно пазарите. Според теб кое нещо, търгувано на борсите би се вдигнало при спад на акциите в световен мащаб? Имам предвид, че искам да търгувам само "бай" и не ми се правят къси поръчки! Явно отричаш злато/ сребро, има ли нещо обратнопропорционално на акциите?
    Зависи поради каква причина падат акциите. Няма нещо което да е с обратна корелация на тях винаги. Ако падат поради повишен глобален риск то американските облигации най-вероятно ще се вдигат. Има ЕТФ за тях, така че може да се отиграе и от малки инвеститори. Проблемът с тях е че пък техния фундамент е доста скапан - лихвите в САЩ най-вероятно ще се вдигат т.е. тези фондове ще падат - чисто пазарно погледнато. И въпросът е кое наделява в даден времеви хоризонт - дали страха от глобална криза който действа позитивно или пазарния фундамент, който действа негативно.

В случая с тази конкретно криза всичко зависи какви санкции налагат. Ако наложат банкови санкции на важните банки, т.е. на Сбербанк и ВТБ или пък на всички банки опериращи в Русия - както бе в случая с Иран - съвсем спокойно можеш да играеш къси руски индексисрива ще брутален, реално това означава неизбежен фалит на Русия, така че късите в този случай няма да са никак опасни при достатъчен капитал за покриване на първоначлната волатилност разбира се. но в този случай просто не си струва човек да мисли нещо друго - вероятността руските индекси да тръгнат нагоре в доларово или еврово изражение при този сценарии е точно никаква. Все пак за дълга позиция при банкови санкции срещу Русия идеята е да си извън всичко свързано с Русия, без развиващи се пазари - краткосрочно и те може да пострадат и извън европа и особено Германия, т.е. САЩ и Канада са до голяма степен изолирани от вероятен фалит на Русия, макар че и норвежкия индекс може да дръпне доста.

Ако наложат търговски санкции - т.е. блокират им износа на петрол и газ, но не им резнат банковите транзакции това може да се отгирае както през дълъг петрол или петролни компании без експозиция към Русия, така и през ЛНГ превозвачи и дори през производители на въглища в европа - отрасъл който иначе е много скапан така че може да се окаже доста печеливш в тази ситуация. С доста голяма увереност човек може да шорти торови заводи и авиолинии. Особено при ограничаване на износа на газ торовите заводи в европа са очевидна жертва. Ако искаш само относителен хедж и то през дълга позиция реално най-лесния начин е през някой ЕТФ с американски енергийни компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      За настоящата да, аз за какво искам да тръгват танковете - сега +- 5%, 10% това е прекалено ниска волатилност. Едни хубави търговски или банкови санкции и ще стане -50%, -90% с един добър маржин и допълване на късите по пътя надолу и сбогом умерен климат, добре дошъл живот на тропически плаж.
      От 17.05 газта по всяка вероятност ще се плаща авансово. Дълга към момента е 2,2 млрд и надали до 7-мо число Украйна ще плати газта за Април.

Владимир Путин о долге Украины за газ: Мы не можем ждать вечно
      Оригинал статьи: http://russian.rt.com/article/28508#ixzz302Rk2zxm

Коментар

Едни хубави търговски или банкови санкции и ще стане -50%, -90% с един добър маржин и допълване на късите по пътя надолу и сбогом умерен климат, добре дошъл живот на тропически плаж.
        Равния, малко извън темата за Украйна /защото за мен тя е малоумие/, но бих искал съвет от теб относно пазарите. Според теб кое нещо, търгувано на борсите би се вдигнало при спад на акциите в световен мащаб? Имам предвид, че искам да търгувам само "бай" и не ми се правят къси поръчки! Явно отричаш злато/ сребро, има ли нещо обратнопропорционално на акциите?
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
          Не знам, Ялта, Малта, какво следва...Няма да има банкови санкции, това е прекалено силен инструмент за настоящата ситуация
          За настоящата да, аз за какво искам да тръгват танковете - сега +- 5%, 10% това е прекалено ниска волатилност. Едни хубави търговски или банкови санкции и ще стане -50%, -90% с един добър маржин и допълване на късите по пътя надолу и сбогом умерен климат, добре дошъл живот на тропически плаж.

Коментар

Това много далеч във времето. Ама ще го играя късо и него ако до тогава няма нищо. В края на краищата ще почнат да слагат я търговски санкции, я ще блокират доларовите разплащания на Сбербанк и ВТБ и тогава ще дойде урожая
            Не знам, Ялта, Малта, какво следва...Няма да има банкови санкции, това е прекалено силен инструмент за настоящата ситуация

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?feature...&v=NVBD38Pk5rY

егати управлението...

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                Споко понеже Путя е тарикат първо ще те изчака да се набуташ убаво .....пък тогава ще прави квото ще прави.......
                Пък армия що да пуска там, по скоро трябва да се чуди как да намали желанието на по-голямата част на Украинската армия да мине в служба на Русия.....
                Що, аз не се набутвам, просто до сега печалбите са символични. Пък такава криза може да оправи живота на човек ако се изостри достатъчно.

Коментар

11.05 е референдума за ДонецкаНР, опитай се това събитие да хванеш... Аз считам, че референдума ще се случи със съответните последствия
                  Това много далеч във времето. Ама ще го играя късо и него ако до тогава няма нищо. В края на краищата ще почнат да слагат я търговски санкции, я ще блокират доларовите разплащания на Сбербанк и ВТБ и тогава ще дойде урожая

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                    Напротив, точно това правите.
                    Аз също съм поствал от други сайтове включително и руски, но превеждам това което смятам за важно. После давам линк към сайта. Има разлика нали?
                    ОК, разбрал съм те... Както се вика, понякога трябва да влезеш в обувките на другия и да походиш малко

Коментар

Ми за къв я държи тази армия там. Както казах хвалипръцко колко съм велик, колко се грижа за руснаците, каква хубава армиия имам, каква хубава военна техника имам - ама всичко стои в калта в западна русия и ръждясва

Ето сега събота срещу неделя е един добър момент. Да отворят в понеделник с гап надолу, няма да плащам на халост лихви за маржина я.
                      Споко понеже Путя е тарикат първо ще те изчака да се набуташ убаво .....пък тогава ще прави квото ще прави.......
                      Пък армия що да пуска там, по скоро трябва да се чуди как да намали желанието на по-голямата част на Украинската армия да мине в служба на Русия.....
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Нема значение и в понеделник в 4 часа сутринта да е няма да му се разсърдя, само да е преди да отворят че движението да е ясно Аз силно залагах че поне някой свален самолет или нещо подобно ще има този уикенд, ама до сега нищо. Ще трябва и следващия уикенд да стоя с отворена къса - пък това ме нерви.
                        11.05 е референдума за ДонецкаНР, опитай се това събитие да хванеш... Аз считам, че референдума ще се случи със съответните последствия

Коментар

Ама няма го на български материала, не мога да го превеждам през гугъл, сторил ми се е интересен и искам да допринеса за темата. Изобщо не искам да налагам руски език.
                          Напротив, точно това правите.
                          Аз също съм поствал от други сайтове включително и руски, но превеждам това което смятам за важно. После давам линк към сайта. Има разлика нали?

Коментар

Викаш в 4,00ч сутринта, е нема да стане
                            Нема значение и в понеделник в 4 часа сутринта да е няма да му се разсърдя, само да е преди да отворят че движението да е ясно Аз силно залагах че поне някой свален самолет или нещо подобно ще има този уикенд, ама до сега нищо. Ще трябва и следващия уикенд да стоя с отворена къса - пък това ме нерви.

Коментар

Ми за къв я държи тази армия там. Както казах хвалипръцко колко съм велик, колко се грижа за руснаците, каква хубава армиия имам, каква хубава военна техника имам - ама всичко стои в калта в западна русия и ръждясва

Ето сега събота срещу неделя е един добър момент. Да отворят в понеделник с гап надолу, няма да плащам на халост лихви за маржина я.
                              Викаш в 4,00ч сутринта, е нема да стане

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                                Относно войната в югославия между различни етноси, това е било американска работа. И специално за клането в Сребреница, някой ако има интерес мога да разкажа за причината да се случи.
                                Аз не се притеснявам, Правду превише всего. Ти си докторе, давай!

Коментар

Working...
                                X