If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Гледам, че тук е настанало някакво оживление, едва ли не Путин е развял белия байряк и окончателната победа над рашистите е въпрос на часове
Е, и на мен много би ми се искало да съм оптимист относно спиране на конфликта в Украйна, предвид днешните изявления на Путя - за съжаление обаче струва ми се, че той просто си създава алиби за мазалото, което предстои от 9 Май нататък
Дано да не съм прав, но като нищо ще изгърмят и Харков, и Одеса, и Николаев ... Властите уж са наясно какво ги чака, напъват се да вземат някакви превантивни мерки (отмениха празненствата, вкарват доброволчески батальони някакви и т. н.), ама като ги гледам колко успешно се справят до момента, силно се съмнявам, че ще ни се размине разрастване на конфликта
А това което наистина би спряло патакламата - реални преговори и търсене на компромис между САЩ и Русия - на този етап изобщо не се очертава !!!
Умишлено пропускам Европа като водещ фактор - ами не е !!! Брюкселските зелки се набухаха в дълбокото без изобщо да се усетят, а сега се подмотават около тъчлинията и нервно пресмятат колко ще им струва цялата тази каша ...
energetik,преди доста време поговорихме за Карибската криза.Мина много време,не някакви 15 дни,нещата се проточват и няма да видим края.Мнението ми за жалост в момента е,политиците провокират мира не само на континента Европа,но и в световен мащаб.Не се чувствам човек със славянска кръв,България е в съцето и душата ми,но съм Свободна личност !!!
Поздрави
Гледам, че тук е настанало някакво оживление, едва ли не Путин е развял белия байряк и окончателната победа над рашистите е въпрос на часове
Е, и на мен много би ми се искало да съм оптимист относно спиране на конфликта в Украйна, предвид днешните изявления на Путя - за съжаление обаче струва ми се, че той просто си създава алиби за мазалото, което предстои от 9 Май нататък
Дано да не съм прав, но като нищо ще изгърмят и Харков, и Одеса, и Николаев ... Властите уж са наясно какво ги чака, напъват се да вземат някакви превантивни мерки (отмениха празненствата, вкарват доброволчески батальони някакви и т. н.), ама като ги гледам колко успешно се справят до момента, силно се съмнявам, че ще ни се размине разрастване на конфликта
А това което наистина би спряло патакламата - реални преговори и търсене на компромис между САЩ и Русия - на този етап изобщо не се очертава !!!
Умишлено пропускам Европа като водещ фактор - ами не е !!! Брюкселските зелки се набухаха в дълбокото без изобщо да се усетят, а сега се подмотават около тъчлинията и нервно пресмятат колко ще им струва цялата тази каша ...
А никой нищо не казва че Руското БФБ се вдигна 6% и завърши на +5%.... Не мога да не се Съглася с теб, просто Владимир Владимирович чака поредния ОКНО ВОЗМОЖНОСТЕЙ
Пп. Освен това не е длъжен да играе по ПиндоСвирката, Да вкара или да не вкара танковете, винаги има трети път
Днешния ден може да се окаже преломен за решаване на кризата в Украйна.
САЩ са аут. Решението ще се договаря от Германия и Русия. Ако бъде наложено такова решение на кръглата маса между Киев и Юго-изтока (преговорите ще се водят официално под егидата на Германия) Обама е на път да загуби пореден рунд от Путин (след Грузия, Сирия, Сноудън). Делата на Европа са на европейците - САЩ нямат място там. Другото положително е, че това може да е началото на дългия процес на еманципиране на Берлин от Вашингтно
Е не съвсем, НАТО без САЩ е нищо, за няколко седмици рашистите ще са под Айфеловата кула. Все пак Европа се разви по- добре от комунистическия блок благодарение на тях. А и САЩ бяха и са и в момента гаранцията че рашистите няма да направят някоя простотия. Не че не ги сърби де,
Добре, Дидо, добре, Динев, ето ти няколко въпроса, пък да видим дали ще стане дискусия:
- има ли украинска нация? А баска? Шотландска?
- какво знаеш за украинската "история"? А за "Македонската"?
- Каква е разликата между Косово '99 и Украйна '14? И в двата случая имаме мнозинство, което е избивано от малцинството, защото е пожелало да се самоопредели като автономно, с последващо присъединяване към братята си, с които граничи, но са в друга държава.
- Защо в Косово, да ги наречем условно бунтовниците, бяха определени като борци за Освобождение, а в Украйна - сепаратисти и терористи?
- Какво право има САЩ да се меси в Украйна - морално, историческо?
- Защо САЩ се противопоставиха на руската (тогава съветска) помощ за Куба под формата на ракети за защита на територията й, а сега настояват за разполагане на свои около Русия? Тогава не беше ли нарушен суверенитета на една държава?
Давай да видим какво ще отговориш и да видим ще стане ли диалог на базата на факти.
П.С. Мразя руския империализъм, ненавиждам държавата Русия, харесвам руския народ. Не съм славянин.
Повечето от въпросите ти нямат верен отговор, т.е. каквото и да ти отговоря ще е по-скоро оборимо лично мнение. Затова няма да ти отговарям. Имало ли баска нация? Ти ми кажи има ли баска нация. Ако питаш Камата (който наричате Кюрда) вероятно ще ти каже, че има, а той е специалист в областта .
В Косово Милошевич вкара официално армията и им нареди да решат "проблема" без да вземат затворници. Къде намираш прилика с гражданските протести на мейдана срещу мафията обсебила държавата?
Намесата на САЩ, както казах, според мен е нежелана и от самите тях. Факт е, че САЩ е ПРИНУДЕНА да се меси, иначе Путин ще прекрачи всички граници на международното право и ще даде окуражаващ пример на сума ти вождове по света с териториални и национални претенции. САЩ не може да озаптява всички, затова не може да допусне лоши примери. И ако не си обърнал внимание Украйна се обърна за помощ към Европа и САЩ (а не към Индия или Китай примерно), там губят територии под руските калашници и няма кой друг да им помогне и да ги чуе освен САЩ и, хм, ЕС. Ти какво предлагаш да направят, да се предадат директно ли?
Относно карибската криза прочитът ти е смразяващо елементарен и неверен - не познаваш фактите. В историята около Куба основният проблем е, че руснаците пращат "помощта" ТАЙНО прикрита в кораби, които уж провеждат някакви учения, омотават се в лъжи когато САЩ искат обяснения какви ги вършат с тия кораби с ядрени ракети около бреговете на САЩ. Посред канонадата от лъжи и несвързани обяснения Кенеди няма друг избор, освен да им постави ултиматум и самая магучая врътва опашка и си прибира "помощта" скорострелно. Та чий суверинитет бил нарушен в случая питаш? И каква аналогия с украинските събития правиш, нима твърдиш, че в момента САЩ ТАЙНО кара с кораби ядрени ракети в Прибалтика?
Не разбрахте ли, че проблемите ви последните 70 години са идващи от Русия или пионките и тук в София. Това кога ще го разберете...?????
А забелязвате ли медийната цензура никои нищо, хм вие къде живеете... знаете ли в Зад Дунавска губерния или ????
Днешния ден може да се окаже преломен за решаване на кризата в Украйна.
САЩ са аут. Решението ще се договаря от Германия и Русия. Ако бъде наложено такова решение на кръглата маса между Киев и Юго-изтока (преговорите ще се водят официално под егидата на Германия) Обама е на път да загуби пореден рунд от Путин (след Грузия, Сирия, Сноудън). Делата на Европа са на европейците - САЩ нямат място там. Другото положително е, че това може да е началото на дългия процес на еманципиране на Берлин от Вашингтно
Щото разочарованите от ЕС могат да бъдат и американофили, нале?
Благодаря, че не използва да ме обидиш!
По принцип си прав, но за българите САЩ=ЕС. По точно ЕС е роб на САЩ. В тази връзка гаранция , че 95% от разочарованите от ЕС не са насочили симпатиите си към техния ГОСПОДАР-САЩ, който ги командва, а към независима Россия.
Дааааа, определено нещата се промениха: Террористы в Славянске это местные отбросы - източник unian. Вече и официален Киев сменя тона и спира да се говори за "вежливи зелени човечета", руски части и т.н. Терористите стават "местни" елементи.
Линк към поне едно от "различните изследвания"? Щото не всички имаме достъп до централата на КГБ
Ти понеже си ми един от най-противните в този форум, мислех да не ти поствам линк (специално за модераторите, това не е обида към съфорумеца, просто изразяване на чувствата ми към него), но се почувствах длъжен да потвърдя ИСТИНАТА която сподели колегата Монти заради всички четящи форума. Този форум ми е мил, всеки ден от 4 години насам отделям огромната си част от времето в него и затова се чувствам длъжен. http://www.bgonair.bg/economy/2014-0...22-za-7-godini
Избрал съм линк към определено дясна с вижданията си медия, за да няма КГБ барабонки /пардон изхвърляния и непотвърдени твърдения/
При различните изследвания между 60 и 70 % се обявяват за българофили и русофили от населението на БГ.....
Намалява до 43 % доверието и предпочитанието в ЕС от 70 % през 2009 г...
Линк към поне едно от "различните изследвания"? Щото не всички имаме достъп до централата на КГБ
Коментар