IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    ...<за безплатната енергия>...
    Ти имаше една тема за енергията, земи я намери и повдигни, по желание на участниците и, може би, даже и на модераторките.
    Свободен във виелицата.
    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Кво да си приказваме за Русия, тя ще фалира. Взеха Крим, сега ще си вземат и фалита свързан с него. И олигарсите и ще фалират, и банките и ще фалират. Само средностатическия мужик няма да фалира. Щото няма какво да му вземат
      Ще фалира на Свети Мукавей!
      Русия е като фирма или семейство, чиито влогове се увеличават с времето. И харчи по-малко пари, отколкото печели.

Ама ти тази песен може да си я пееш цяла нощ. Пей си. Нали за това ти плащат. Няма да ти се меся повече.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Като бях малък и аз исках "Украйна", ама ми купиха "лястовичка". Щото на "Украйната" не и стигах педалите.
        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Кво да си приказваме за Русия, тя ще фалира. Взеха Крим, сега ще си вземат и фалита свързан с него. И олигарсите и ще фалират, и банките и ще фалират. Само средностатическия мужик няма да фалира. Щото няма какво да му вземат

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Ко стаа тук бе момчета , едни пренаписаха историята , други химията ...само за Усраина и Русия ни дума.........
            Ама аз казах един път думата Украйна и преди малко Съветски съюз.

Ама си прав де.
            Хайде момчета да пренесем темата в "Енергия и енергийна ефективност".
            Тук все пак е Украйна.

Коментар

• Ко стаа тук бе момчета , едни пренаписаха историята , други химията ...само за Украина и Русия ни дума.........
              Last edited by markov; 24.03.2014, 21:34.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Рецепта:

Една шепа алуминий на прах се смесва със същото количество ръжда на прах.
                В така получената смес се поставя автомобилна свещ и се подава искра.

Ако след опита са ви останали здрави пръсти и поне едно око, пишете какви са ви впечатленията.
                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Не се изразходва алуминия, само се окислява и после окиса се преработва пак до алуминий ! Не е безумие, работещо е и цената е ниска спрямо цената на газта сега. Също обърнах внимание на линка, не е направен работещ реактор все още и има да го строят като охлюви още доста време - те нямат интерес. Голям проект който поглъща огромни средства е под контрола на европейските банки, а те се напъват да си вземат трилионите от Русия например, като ги вземат и ще ускорят..според мен никога няма да ги вземат. Затова предлагам варианта да ги дадат на Путин тези пари пак и той да им ги върне да са щастливи.То и няма откъде да ги вземе сега да ги върне, по 4 газови тръби изтича газ за 60 милиарда за цяла година. Като се разделят 3.5 трилиона на 60 милиарда се получава тайминга на модерното робство - дето трябва да им дава и нищо да не получава.
                  Безумие е, не защото цената му е ниска, а защото НЕ Е sustainable. Тази дума стана любима на всички идиоти икономисти и политици в западна европа и америка ама е правилната в случая.

Спор няма, че е голям проекта. Но това е бъдещето според мен. Такова голямо нещо, което би донесло такива ползи не се прави за 1-2 дни. Ако нямаха интерес както казваш ти - нямаше да го строят. Но, явно го правят. Той и големия адронен колайдър го строяха като охлюви ама го направиха нали? Че и ще го разширяват.

Заеби тея газове, атомни енергии, петроли, въглища и т.н. Вярно, ако Путин им спре газта няколко години ще ядат хурката европейците, но стане ли това нещо и почнат ли да се правят централи от него, руската газ ще има да си я горят в Русия докато дойде един красив слънчев ден и свърши и тя... Ама сигурно тогава ще тичат да я носят със танкери-совалки от Титан.
                  Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    За алуминия трудно може да се каже че е в ограничени количества. Той е най-разпространения метал на Земята.

А иначе и на мен не ми изглежда перспективна идея за получаване на водород с помощта на алуминий.
                    Пък и този водород после какво ще го правиш? Да не говорим, че в сравнение с въглеводородите е ниско калоричен.

Пак оспамихме темата.
                    Трейдъре спри се ! Че ни подвеждаш и нас да ти се връзваме на глупостите.
                    Ти остави алуминия, кажи какво мислиш за сайта. Изобщо видя ли за какво иде реч?
                    Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Eon

Не се изразходва алуминия, само се окислява и после окиса се преработва пак до алуминий ! Не е безумие, работещо е и цената е ниска спрямо цената на газта сега. Също обърнах внимание на линка, не е направен работещ реактор все още и има да го строят като охлюви още доста време - те нямат интерес. Голям проект който поглъща огромни средства е под контрола на европейските банки, а те се напъват да си вземат трилионите от Русия например, като ги вземат и ще ускорят..според мен никога няма да ги вземат. Затова предлагам варианта да ги дадат на Путин тези пари пак и той да им ги върне да са щастливи.То и няма откъде да ги вземе сега да ги върне, по 4 газови тръби изтича газ за 60 милиарда за цяла година. Като се разделят 3.5 трилиона на 60 милиарда се получава тайминга на модерното робство - дето трябва да им дава и нищо да не получава.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
                        Бертрам, аз преди време се обадих за енергията в темата ама никой не коментира поста. Сигурно защото хората трябва да обърнат малко повече внимание отколкото да се прочетат 2 реда с олигофренски размисли.

Който знае английски може да разбере за какво иде реч тука: www.iter.org

До няколко години ще го има, и ще е много по-евтино от разни окислявания на халюмин и т.н. За мен това е безумна идея, да се изразходва метал (който е в ограничени количества, както и петрола) за енергия.
                        За алуминия трудно може да се каже че е в ограничени количества. Той е най-разпространения метал на Земята.

А иначе и на мен не ми изглежда перспективна идея за получаване на водород с помощта на алуминий.
                        Пък и този водород после какво ще го правиш? Да не говорим, че в сравнение с въглеводородите е ниско калоричен.

Пак оспамихме темата.
                        Трейдъре спри се ! Че ни подвеждаш и нас да ти се връзваме на глупостите.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          ще дойде ден в който по подобен начин от ВЕИ (особено слънчевите) ще се съхранява енергия под една или друга форма - прмерно това 'гориво' чист халумин + катализатор, която енергия ще може да се ползва, когато е тъмно или студени.

колите на водород може да не се окажат толкова щура идея...още повече ако се измисли начин водорода да се добива от вода + нещо в движение, без да е необходимо да се съхранява под налягане - нещо доста трудно и опасно, когато става дума за водород.
                          Бертрам, аз преди време се обадих за енергията в темата ама никой не коментира поста. Сигурно защото хората трябва да обърнат малко повече внимание отколкото да се прочетат 2 реда с олигофренски размисли.

Който знае английски може да разбере за какво иде реч тука: www.iter.org

До няколко години ще го има, и ще е много по-евтино от разни окислявания на халюмин и т.н. За мен това е безумна идея, да се изразходва метал (който е в ограничени количества, както и петрола) за енергия.

Коментар

• Бате Пешо

Запада - Европа ако конкурира газта на Путин играе сечено на собствените си банки, които се надяват да им се върнат 4 трилиона евро дето са ги инвестирали в добивната промишленост на Русия. Т.е. те са ортаци и сега нещо Путин иска да разваля ортаклъка.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              точно затова трябва да се разберем с турци и гърци за изграждане на връзки с тяхните газопреносни мрежи. Ако трябва ще крънкаме и ЕС (мисля, че има заделени пари за това). Години наред всички си пипат ушите докато рублите им шумолят в джобджетата. Не е случаен факта, че след последната сериозна газова криза , когато Русия спря газа през украйна без да я ебе, че накрая на тръбата е братския български народ, управляван от комунисти (тройната коалиция беше на власт)....пак си затраяха и бойко си затрая, защото руснаците плащат, на който трябва.

не е въпросът дали ни харесва да плащаме по-скъпа газ от Турция и Гърция, а дали въобще ще има газ.

Руските подлоги могат да направят пътека до Путин влачейки се по-корем, но той ще спре газта за Украйна (както вече го направи веднъж при много по-спокойни отношения между двете страни) ... и тогава ще се види, че даже за украйна има опция да получи газ от ЕС ... и само за нас няма да има щото сме братски народ..баламурници управлявани от национални предатели, които за рубли забравят какво е национален интерес.
                              Берти ти или не четеш какво ти пиша или не разбираш за какво иде реч.В Турция и Гърция газта е от Масква панимайш???Най накрая?????Ако искаш си свържи газопреносната мрежа където искаш все си кацнал на Путин на самолетоносача.Докато не се построи газопровод От Каспийския регион към Западна Европа чичо Путин ще ни размахва средния пръст.Големия въпрос е защо Запада не строи????Спри да слушаш разни тъпоглави раданкъневци какво говорят неграмотни са.

Коментар

• bertram

Има и по евтина енергия и от този вариант, не съм му фен разбира се. Номера е да изкарат едни акции- пари, като ги описах пък да видиш що е то да се скъси нещо перпендикулярно от върха му.Например газпромки - койни, ростнефтки, нека Путин да си оправи сметките и той.
                                Защото цялата тази конфронтация е - 4 трилиона дълг на компаниите държавна собственост в Русия и 0.5 трилиона пари резервни на държавата. Очевидно Русия е много зле финансово ако тръгне да плаща тези дългове, варианта е да обърнат акциите на газпром и роснофт в преминирани койни, ще има бой за тях и ще засмуче тези 3.5 трилиона евро като ги пласира пак на европейските банки.
                                После мога да освободя Европа от газовите окови, естественно и банките от парите които са вложили в роснефтки и газпромки дигитални акции-пари.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X