Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Украйна (2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКво да си приказваме за Русия, тя ще фалира. Взеха Крим, сега ще си вземат и фалита свързан с него. И олигарсите и ще фалират, и банките и ще фалират. Само средностатическия мужик няма да фалира. Щото няма какво да му вземат
Русия е като фирма или семейство, чиито влогове се увеличават с времето. И харчи по-малко пари, отколкото печели.
Ама ти тази песен може да си я пееш цяла нощ. Пей си. Нали за това ти плащат. Няма да ти се меся повече.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеКо стаа тук бе момчета , едни пренаписаха историята , други химията ...само за Усраина и Русия ни дума.........
Ама си прав де.
Хайде момчета да пренесем темата в "Енергия и енергийна ефективност".
Тук все пак е Украйна.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе се изразходва алуминия, само се окислява и после окиса се преработва пак до алуминий ! Не е безумие, работещо е и цената е ниска спрямо цената на газта сега. Също обърнах внимание на линка, не е направен работещ реактор все още и има да го строят като охлюви още доста време - те нямат интерес. Голям проект който поглъща огромни средства е под контрола на европейските банки, а те се напъват да си вземат трилионите от Русия например, като ги вземат и ще ускорят..според мен никога няма да ги вземат. Затова предлагам варианта да ги дадат на Путин тези пари пак и той да им ги върне да са щастливи.То и няма откъде да ги вземе сега да ги върне, по 4 газови тръби изтича газ за 60 милиарда за цяла година. Като се разделят 3.5 трилиона на 60 милиарда се получава тайминга на модерното робство - дето трябва да им дава и нищо да не получава.
Спор няма, че е голям проекта. Но това е бъдещето според мен. Такова голямо нещо, което би донесло такива ползи не се прави за 1-2 дни. Ако нямаха интерес както казваш ти - нямаше да го строят. Но, явно го правят. Той и големия адронен колайдър го строяха като охлюви ама го направиха нали? Че и ще го разширяват.
Заеби тея газове, атомни енергии, петроли, въглища и т.н. Вярно, ако Путин им спре газта няколко години ще ядат хурката европейците, но стане ли това нещо и почнат ли да се правят централи от него, руската газ ще има да си я горят в Русия докато дойде един красив слънчев ден и свърши и тя... Ама сигурно тогава ще тичат да я носят със танкери-совалки от Титан.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЗа алуминия трудно може да се каже че е в ограничени количества. Той е най-разпространения метал на Земята.
А иначе и на мен не ми изглежда перспективна идея за получаване на водород с помощта на алуминий.
Пък и този водород после какво ще го правиш? Да не говорим, че в сравнение с въглеводородите е ниско калоричен.
Пак оспамихме темата.
Трейдъре спри се ! Че ни подвеждаш и нас да ти се връзваме на глупостите.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Eon
Не се изразходва алуминия, само се окислява и после окиса се преработва пак до алуминий ! Не е безумие, работещо е и цената е ниска спрямо цената на газта сега. Също обърнах внимание на линка, не е направен работещ реактор все още и има да го строят като охлюви още доста време - те нямат интерес. Голям проект който поглъща огромни средства е под контрола на европейските банки, а те се напъват да си вземат трилионите от Русия например, като ги вземат и ще ускорят..според мен никога няма да ги вземат. Затова предлагам варианта да ги дадат на Путин тези пари пак и той да им ги върне да са щастливи.То и няма откъде да ги вземе сега да ги върне, по 4 газови тръби изтича газ за 60 милиарда за цяла година. Като се разделят 3.5 трилиона на 60 милиарда се получава тайминга на модерното робство - дето трябва да им дава и нищо да не получава.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеБертрам, аз преди време се обадих за енергията в темата ама никой не коментира поста. Сигурно защото хората трябва да обърнат малко повече внимание отколкото да се прочетат 2 реда с олигофренски размисли.
Който знае английски може да разбере за какво иде реч тука: www.iter.org
До няколко години ще го има, и ще е много по-евтино от разни окислявания на халюмин и т.н. За мен това е безумна идея, да се изразходва метал (който е в ограничени количества, както и петрола) за енергия.
А иначе и на мен не ми изглежда перспективна идея за получаване на водород с помощта на алуминий.
Пък и този водород после какво ще го правиш? Да не говорим, че в сравнение с въглеводородите е ниско калоричен.
Пак оспамихме темата.
Трейдъре спри се ! Че ни подвеждаш и нас да ти се връзваме на глупостите.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеще дойде ден в който по подобен начин от ВЕИ (особено слънчевите) ще се съхранява енергия под една или друга форма - прмерно това 'гориво' чист халумин + катализатор, която енергия ще може да се ползва, когато е тъмно или студени.
колите на водород може да не се окажат толкова щура идея...още повече ако се измисли начин водорода да се добива от вода + нещо в движение, без да е необходимо да се съхранява под налягане - нещо доста трудно и опасно, когато става дума за водород.
Който знае английски може да разбере за какво иде реч тука: www.iter.org
До няколко години ще го има, и ще е много по-евтино от разни окислявания на халюмин и т.н. За мен това е безумна идея, да се изразходва метал (който е в ограничени количества, както и петрола) за енергия.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеточно затова трябва да се разберем с турци и гърци за изграждане на връзки с тяхните газопреносни мрежи. Ако трябва ще крънкаме и ЕС (мисля, че има заделени пари за това). Години наред всички си пипат ушите докато рублите им шумолят в джобджетата. Не е случаен факта, че след последната сериозна газова криза , когато Русия спря газа през украйна без да я ебе, че накрая на тръбата е братския български народ, управляван от комунисти (тройната коалиция беше на власт)....пак си затраяха и бойко си затрая, защото руснаците плащат, на който трябва.
не е въпросът дали ни харесва да плащаме по-скъпа газ от Турция и Гърция, а дали въобще ще има газ.
Руските подлоги могат да направят пътека до Путин влачейки се по-корем, но той ще спре газта за Украйна (както вече го направи веднъж при много по-спокойни отношения между двете страни) ... и тогава ще се види, че даже за украйна има опция да получи газ от ЕС ... и само за нас няма да има щото сме братски народ..баламурници управлявани от национални предатели, които за рубли забравят какво е национален интерес.
Коментар
-
bertram
Има и по евтина енергия и от този вариант, не съм му фен разбира се. Номера е да изкарат едни акции- пари, като ги описах пък да видиш що е то да се скъси нещо перпендикулярно от върха му.Например газпромки - койни, ростнефтки, нека Путин да си оправи сметките и той.
Защото цялата тази конфронтация е - 4 трилиона дълг на компаниите държавна собственост в Русия и 0.5 трилиона пари резервни на държавата. Очевидно Русия е много зле финансово ако тръгне да плаща тези дългове, варианта е да обърнат акциите на газпром и роснофт в преминирани койни, ще има бой за тях и ще засмуче тези 3.5 трилиона евро като ги пласира пак на европейските банки.
После мога да освободя Европа от газовите окови, естественно и банките от парите които са вложили в роснефтки и газпромки дигитални акции-пари.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар