Първоначално изпратено от Стамболов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Украйна (2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеПролетта е рисков период за някои психически заболявания. Обадих се за санитари, скоро ще дойдат. Колегата го е казал много ясно.
Детската мечта на Путин: Възстановяването на СССР
Може да се каже, че принципите никога не са били от значение, тъй като целта на Путин винаги е била да увеличи възможно най-много руската мощ и да устоява на западните опити Русия да бъде овладяна
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...a-sssr-6008711
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеОТВОРЕНО ПИСМО до руския Президент Владимир Путин
От Д-р Николай Черкезов на 28 март 2014 г.
До Президента на Русия - Владимир Путин
До Посланика на Русия - Юрий Исаков
О Т В О Р Е Н О П И С М О
от Д-р Николай Черкезов
В името на Всемогъщия Бог, Творец и Спасител, Господ Исус Христос - Цар на царете и Господ на господарите!
........................
Доц. д-р Владимир Велинов: Напролет някои психични заболявания наистина се обострят
Доц. д-р Владимир Велинов е началник на клиниката по съдебна психиатрия и съдебна психология в Специализираната болница за активно лечение по неврология и психиатрия “Св. Наум” в София.
- Вярно ли е, че психичните заболявания се обострят през пролетта?
- Пролетта е много приятен сезон, защото всичко се съживява отново. При хората обаче настъпват някои промени в нивата на веществата, които регулират здравето и поведението ни. Твърдението, че пролетната умора е резултат от непълноценно хранене и липса на витамини, не е съвсем вярно. Има едно виждане, че пролетната умора е вид скрита депресия, на която се дължат промените в тонуса и в емоциите. Това се потвърждава от факта, че хората с пролетна умора се повлияват много добре от антидепресанти, а не от витамини, минерали и др. През пролетния и есенния сезон някои психични заболявания наистина се обострят. Това важи и за язвената болест, някои кожни заболявания и др.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
ОТВОРЕНО ПИСМО до руския Президент Владимир Путин
От Д-р Николай Черкезов на 28 март 2014 г.
До Президента на Русия - Владимир Путин
До Посланика на Русия - Юрий Исаков
О Т В О Р Е Н О П И С М О
от Д-р Николай Черкезов
В името на Всемогъщия Бог, Творец и Спасител, Господ Исус Христос - Цар на царете и Господ на господарите!
Откровение 22*7
"И ето, ида скоро! Блажен, който пази думите на написаното в тая книга пророчество"
Уважаеми г-н Президент,
уважаеми г-н Посланик,
От името на всички българи-патриоти желая да Ви честитя приемането на Крим и Севастопол в състава на Руската Федерация и да Ви уверя, че ние твърдо подкрепяме руската външна политика и предложения към САЩ, ЕС и ООН, за урегулиране на провокирания конфликт и разделение на нацията в Украйна! Ние, българските патриоти, сме против приемането на Украйна в ЕС по причина, че украинският народ не заслужава да сподели тежката участ и съдба на българския народ, който вече 7 години страда под гнета и робството на ЕС и НАТО. След 7-годишно членство (робство), България стои на опашката на ЕС с най-ниски доходи на глава от населението и отрицателен прираст, а корупцията и беззаконието продължават да се вихрят на всички нива във властта, особено в правораздавателната система.
Също така, от името на всички българи-патриоти Ви поднасям своите извинения във връзка с безразсъдните и нелепи изказвания на водещи български държавници и политици, които не желаят да признаят резултатите от справедливия референдум в Крим, открито застават на страната на украинската терористична хунта, окървавила площада на Майдана, и подкрепят налагането на санкции срещу Русия. Ние се разграничаваме от тези безумни действия на слугите на ЕС и НАТО в България, заявявайки на висок глас, че българският народ ПРИЗНАВА референдума и приемането на Крим и Севастопол в състава на Руската Федерация! Ние, истинските българи-патриоти, желаем сътрудничеството между България и Русия да се развива с още по-добри темпове, нещо повече, ние сме за Свещен Съюз С Русия!
СССР или Свещен Съюз С Русия - това е новото значение за българския народ! Ние вярваме, че Русия е отчела грешките, допуснати в отношенията между България и СССР по време на 45-годишния комунистически режим, а така също вярваме, че съюзът между нашите два братски народа (с общи корени и език) би допринесъл значително за издигането и облагородяването на света. В тази връзка огромна тревога буди у нас узаконяването в САЩ и ЕС на пороци като хомосексуализма, инцеста и содомията, против които Русия зае твърда и категорична позиция. Същите омразни на Господа мерзости европейските чиновници се опитват да наложат законово и в България чрез своите добре платени агенти.
........
С почитание:
Д-р Николай Черкезов
28.03.2014
гр. ПоповоДа се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
10 ФАКТОВ из истории России
1. Державу с названием «Московия» царь Петр 1 переименовал в Россию, аж в 18 веке, в 1721 году.
2. Племя Мокши назвало свою речку Москва, а перевод этого названия, с языка Мокши, звучит как «грязная вода». Любые другие языки Мира не могут перевести слово Москва. Слово «кремль» — татарское и обозначает укрепления на возвышенности.
З. В средние века все картографы Европы писали и проводили границу Европы вдоль границ Руси (Русь — это территория нынешней Украины). Московия - улус, со своими финскими народами, всегда была составляющей Орды и ее Европа справедливо относила к Азии.
4. Московия (Россия) платила дань Крымскому Хану (!), своему СУВЕРЕНУ и ХОЗЯИНУ, который был правоприемником Золотой Орды, вплоть до 1700 года. Царь Московии встречал крымского посла на Поклонной горе, садил его на своего коня, сам пешим, под узду, вел коня с крымским послом в Кремль, садил его на свой трон и вставал перед ним на колени!?
5. В 1610 году, в Московии на Борисе Годунове (мурза Гудун) закончилась династия Ченгиз идов (родственник Чингисхана) и на трон возвели Алексея Кошку с финского рода Кобылы, а при венчании его на Царство церковь дала ему фамилию Романов, якобы прибывший с Рима править Московией!
6. Екатерина 2-я, после оккупации последней свободной Руськой Державы-Великого Княжества Литовского (тер. Беларуси) в 1795 г., своим приказом велела назвать угро-финские племена Московии какими-то великороссами, а украинцев - истинных русичей - малороссами!
7. Никто и никогда не видел в оригинале договор о воссоединении между Московией и Украиной якобы подписанный Б. Хмельницким и Царем А. Романовым!?
8. Уже несколько столетий археологи Московии ищут артефакты подтверждающие достоверность Куликовской битвы, но пока безуспешно, вот только басню о победе Д.Донского над Мамаем распевают до сих пор, на все голоса!
9. Псковская, Новгородская, Смоленская области России, — это бывшие славяно-руськие Княжества и до угро-финской Московии не имели никакого отношения, покуда Московия — Орда не оккупировала их соответственно в 1462, в 1478, и в 1654 годах. А в других областях РФ (Московии) никогда не обитали славянские племена и народы.
10. Золотая Орда и ее дочь — Московия, это — единственные страны Мира, которые держали в рабах собственный народ. Это и объясняет вечную отсталость богатой на природные ископаемые Московию от сравнительно обделенных на природные ресурсы европейских стран. Ведь эффективность
работы свободных людей гораздо выше, чем рабов...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение....
същото материалче, го има вече, малко по-долу...
(не съм сигурен, дали ще ти го признаят... пазари се, поне на половин цена ..)
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Адам Михник: Путин се държи като мафиотски бос
Сега не е време за дипломатически компромис, а за силна реакция срещу имперските планове на Русия, смята полският интелектуалец
http://www.investor.bg/analizi/91/a/...ki-bos,169417/
Руският президент Владимир Путин се държи като мафиотски бос, пише полският интелектуалец Адам Михник за сайта project-syndicate.org. Михник е един от лидерите на полското движение Солидарност през 80-те и основател на вестник Газета Виборча.
С нахлуването, окупирането и накрая анексирането на Крим Путин насочи руските оръжия към Украйна и каза: "Териториалния суверенитет или живота!" Засега изнудването работи - и той го знае.
В речта, с която обяви анексирането на Крим, Путин каза това, което мисли - неговият режим се смята за безнаказан и ще прави каквото си иска. Крим е само първата стъпка към реализирането на мечтата му за възстановяване на руското величие.
Неговото обръщение в Кремъл бе низ от лъжи и манипулации, но задълбочен анализ би бил загуба на време. Простият факт е, че президентът на една от най-мощните държави в света пое по пътя на конфронтацията с цялата международна общност. Речта му напомня за трескавия, параноичен свят от "Демони" на Фьодор Достоевски, извиквайки един паралелен свят - място, което не съществува и никога не е съществувало.
Какво общо има Косово, където албанците претърпяха гонения и етническо прочистване със ситуацията в Крим, чийто хора никога не са били потискани от украинците? Какъв е смисълът да се показва открито презрение към правителството, парламента и хората на Украйна? Защо украинските власти се наричат фашистки и анти-семитски?
Кримските татари не обръщат внимание на приказките за фашисти, управляващи Украйна, те все още могат да си спомнят бруталното масово депортиране, придружено с убийства, на техните родители, баби и дядовци, наредено от Сталин и извършено от НКВД.
В съзнанието на Путин целият свят дискриминира Русия през последните три века. Кръвожадните деспоти на Русия - Екатерина II, Николай I или Сталин явно никога не са дискриминирали никого.
Путин също предупреждава, че "ние - руснаците и украинците - може да загубим Крим напълно", но не успява да се определи кой - може би поляци и литовци - отново гледа към Севастопол.
Според Путин Русия не може да остави хората на Крим „сами в беда". Тези думи предизвикват тъжна усмивка: Леонид Брежнев използва точно същата фраза през август 1968 г. да оправдае навлизането на Червената армия в Чехословакия, за да помогне на обсадените комунистически хардлайнери да смажат Пражката пролет.
"Искаме Украйна да бъде силна, суверенна и независима държава", казва Путин. Сталин каза същото за Полша през 1945 година. Смели руски демократи, които все още не са накарани да млъкнат, вече отбелязаха приликата между позоваването на Путин на етническата солидарност при анексирането на Крим и позицията на Хитлер по време на Аншлуса и Судетската криза през 1938 година.
Това е истинският край на историята - историята на мечти за свят, управляван от демократичните ценности и пазарната икономика. Ако демократичният свят не разбере, че сега не е време за вяра в дипломатическия компромис и че трябва да отговори достатъчно силно, за да спре имперските планове на Путин, събитията могат да се развият по твърде страховит сценарий. Необходима е сила, за да се спре тиранин, а не резки думи или козметични санкции.
Аз харесвам и се гордея с полската благоразумна и решителна политика и отношението на нейната общественост, което ни прави чест, казва Михник. Трябва да признаем обаче че най-добрият четвърт век в последните 400 години от полската история е на път да приключи пред очите ни. Времето на тектонични размествания е започнало. Трябва да ценим това, което успяхме да постигнем, и да се учим да го защитаваме.
Мафиотските босове често имат нещастна участ, и аз не мисля, че Путин в крайна сметка ще направи изключение. За съжаление междувременно много хора вероятно ще пострадат, и то не само тези, които сега го подкрепят, завършва полският интелектуалец.
Коментар
-
Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнениеИкономическата стабилизация на Украйна върви с пълна пара:
Официальный курс доллара достиг исторического максимума
http://economics.unian.net/finance/9...maksimuma.html
Вътре фигурира следната информация:
Также официальный курс USD/UAH с начала года подорожал на 35.75%.
В същото време Яценюк баламосва масите, че се очаквала годишна инфлация от порядъка на 12-13%
Или аз нещо не разбрал правилно, или Яц си прави абсолютна гаргара с народонаселението. Въпросът е дали някой му се вързва на лакърдиите
Пари НЯМА.
Бюджетният сектор и пенсионерите, АКО някак изкарат топлото лято, като застудее (при новите цени на газа), ще го изкарат с шутове от рада-та.
Някъде четох, че много закъсняват и със селскостопанската работа. На държавно ниво говоря, разбира се...
Аваков, предлага да се забрани ДС...
На изток, са строени и само чакат (и тренират), някой да направи грешна стъпка...
ТОВА Е ХАОС...
Западните ментори, които платиха и организираха майдана, се дръпнаха (определено учудени от получилата се ситуация с някои партньори от север. Ехх - няма вече кой една бисквитка да донесе дори, няма кой да врещи от трибуната и да развее флага на майдана... )
А борците за свобода и мечти, разбраха какво стана (не става въпрос за Яценюк, Тягнибок и Тимошенко - те ЗНАХА КАКВО ПРАВЯТ).
Дори тупАна Кличко, е възможно да е разбрал...
( А майките и бащите на убитите за (????????), ще си останат с мъката си..)
А сега ?Last edited by Колчо Слепеца; 28.03.2014, 11:07.Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Икономическата стабилизация на Украйна върви с пълна пара:
Официальный курс доллара достиг исторического максимума
http://economics.unian.net/finance/9...maksimuma.html
Вътре фигурира следната информация:
Также официальный курс USD/UAH с начала года подорожал на 35.75%.
В същото време Яценюк баламосва масите, че се очаквала годишна инфлация от порядъка на 12-13%
Или аз нещо не разбрал правилно, или Яц си прави абсолютна гаргара с народонаселението. Въпросът е дали някой му се вързва на лакърдиите
Коментар
-
[QUOTE=kandid;1059607995]Господа-другари леви демократи, само в демократична Россия: В связи с событиями, происходящими в мире, многие комментарии приобретают всё более оскорбительный, а порой и вовсе экстремистский характер.
В этой связи «Газета.Ru» временно закрывает возможность комментирования на сайте.[/QUOTE
Господине-другарю Кандид, за твое превелико изумление не е "Само в демократична Россия", същото нЯщо го практикуват и в демократично-революционна Украйна:
Униан:
"В связи с участившимися провокациями и разжиганием межнациональной розни в комментариях, мы приняли решение временно отключить возможность комментирования материалов на сайте."
Ето ти го същото и на украински, за благозвучие
" У зв'язку з почастішанням провокацій і розпалюванням міжнаціональної ворожнечі в коментарях, ми прийняли рішення тимчасово відключити можливість коментування матеріалів на сайті."
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/analizi/91/a/...ki-bos,169417/
Колче,я ти още един трол!!!
Я па я,ми аз съм станал заслужил бре!!!
Ей,голем зор!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
Просто е ТЪПО, в темата за УКРАЙНА, единственото нещо, което се "дискутира(???)" е Русия ...
???
Джафкачите, да направят си тема :
" Жалките фалирАли, пияници - руснЯците и последните им мигове по исконно АМЕРИКАНСКИТЕ земи !!! ",
Там, да се съберат единомишленици и да се потопят в неземната радост от края (финансов, военен, политически, икономически, футболен, леководолазен и нАучен) на Русия ...
Че нямат какво да кажат, НЯМАТ, ами осират темите (не само тази)..
само за Стамболова, клети, ми е малко жал... За сиромаха ...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
http://www.investor.bg/analizi/91/a/...ki-bos,169417/
Колче,я ти още един трол!!!
Я па я,ми аз съм станал заслужил бре!!!
Ей,голем зор!!!Last edited by kefala; 28.03.2014, 10:00.
Коментар
Коментар