Първоначално изпратено от prodigal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Украйна (2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
САЩ можеха поне сухари за армията да пратят. къде ги наляха тези 7,5 млрд? На Кличко, Яценюк, Тимошенко и други такива.
Няма ли кой да каже на тоя турчинов /с малка буква/ и на неговите авери в Киев, да не пращат войската си зад Днепър щото тя отива ,ама не се връщаLast edited by markov; 16.04.2014, 22:03.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеИ аз всеки ден минавах с колата покрай едно такова храбро куче, дето като Рошко Офшорлиев налиташе яростно.
А, кучето беше добродушно и се гордееше, че никоя кола не смее да му отвърне. Вероятно асоциацията така се е намъкнала.
Принципно, гледам да не съдя хората, без да имам реален поглед за мотивите. Например, нямам идея какво е накарало вестници като Капитал да станат жълти медии, едва ли е от хубаво, но не е и за хубаво.Last edited by prodigal; 16.04.2014, 22:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение...Това е БМД-1. Бойна машина на десанта......Картинката ме заблуди,а и зрителната ми памет изневерява
...
Гугълнах за по-голяма своя яснота:
http://www.armyrecognition.com/russi...mation_uk.htmlДоказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеТука ми даваш некакво интервю с некаква дърта плесенясала путка, родена в Новосибирск, в което няма цитирано произведение на Гогол, което да е на украински.
--------------------
Втори път моля за доказателство, че Гогол е писал на украински.
А нещо да кажеш за Валуевския циркуляр от 1863 и Емския указ от 1876????
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеЧе какви доказателства след като почти всичко написано от ръката на Гогол и Шевченко на украински език е "загубено", демек уничьтожено...
http://inpress.ua/ru/society/12117-g...unichtozhennyy
--------------------
Втори път моля за доказателство, че Гогол е писал на украински.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеТез МТЛБ-та (Машина-Транспортна-Лека-Бронирана) са свързочни - като гледам снимката.Тия машини са повече за предвижване на пехота и свръзка,отколкото за водене на бой. Кашишкото им изпълнение е с купол отдясно на механик-водача,а тук като гледам войската как е насядала равномерно по борда,изглежда липсва....
Ясен е и характера на "бойните действия",за които непрекъснато говорят Турчинов и ко!
Тази е със задно задвижващо зъбно колело, което значи че скоростната кутия е отзад.
А МТ-ЛБ е машина с предно разположена скоростна кутия и задвижващата зъбчатка е отпред.
Това е БМД-1. Бойна машина на десанта. Не съм виждал такава в България, но може и да е имало някъде. Аз не знам.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеМолим за доказателство, свинче?
http://inpress.ua/ru/society/12117-g...unichtozhennyy
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеИ аз всеки ден минавах с колата покрай едно такова храбро куче, дето като Рошко Офшорлиев налиташе яростно.
И един ден като минах кучето го нямаше. Имаше само едно голямо кърваво петно. Повече кучето не се появи.
Скоро и от президентчето Рошко ще остане само мръсно петно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеЗнаеш ли, днес в квартала на пешеходна пътека видях едно улично куче дето причакваше минаващите коли и храбро ги нападаше с подобаващ лай. Не знам защо, но се сетих за Роската, не се ебавам
И един ден като минах кучето го нямаше. Имаше само едно голямо кърваво петно. Повече кучето не се появи.
Скоро и от президентчето Рошко ще остане само мръсно петно.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеГогол е писал и на украински и на руски, като все пак украинският му е роден език...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеМоля, не лъжи.
Гогол е писал само на руски.
Гогол не е писал на украински.
Моля, не бъди свиня, щом си роден човек.
Или ти е по-кеф да се въргаляш в кочината?
А Шевченко?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеДори на Гогол е било забранено да издава книгите си на роден език, а се налагало да бъдат превеждани на руски....
Гогол е писал само на руски.
Гогол не е писал на украински.
Моля, не бъди свиня, щом си роден човек.
Или ти е по-кеф да се въргаляш в кочината?
Ще те разбера, ако ти е по-кеф да си свиня - защото, продавайки се като свиня, не ти е жал, че се продаваш като човек.
Защото си свиня, кандид, и не можеш, слава богу, да се продадеш като човек.Last edited by vmankov; 16.04.2014, 21:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
Т. нар. цар освободител е известен и със забраната върху малоруския (украинския) език с укази от 1863 г. и 1876г.
Дори на Гогол е било забранено да издава книгите си на роден език, а се налагало да бъдат превеждани на руски....
Эмский указ
получивший название Эмского акта (от названия города). 18 (30) Май 1876 он вступил в силу.
Эмский указ был выдержан в духе Валуевского циркуляра, но он резко усилил репрессии против украинской культуры, запретив: ввоз книг на украинском языке; печатание и издание в России оригинальных украинских произведений и переводов, пьес для театральных представлений, текстов к нотам, кроме исторических памятников с сохранением орфографии оригинала; общины. Указ ликвидировал Юго-Западный отдел Российского географического общества, установил жесткий контроль над художественными произведениями украинском языке, которые должны были печататься русским правописанием. Запрещалась деятельность театральных трупп с чисто украинским репертуаром, украинская пьеса должна была идти в конце спектакля, после русских, каждый раз спектакля требовали отдельного разрешения. На практике цензура особенно заботилась, чтобы на сцену попадали художественно слабые произведения, а все более или менее достойное внимания запрещалось. Отдельный пункт Эмского указа касался персонально Драгоманова и Чубинского, которым было запрещено жить в Украине.Last edited by kandid; 16.04.2014, 21:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение....ти като по-запознат с Украйна, кога мислиш, че самия Киев ще се надигне срещу Турчинов и Яценюг? ....към края на май.....
,но най-късно до края на лятото!
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
Коментар