IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
    Честно казано, не обичам кофти асоциации, респективно не ми идват.. свише.
    А, кучето беше добродушно и се гордееше, че никоя кола не смее да му отвърне. Вероятно асоциацията така се е намъкнала.
    Принципно, гледам да не съдя хората, без да имам реален поглед за мотивите. Например, нямам идея какво е накарало вестници като Капитал да станат жълти медии, едва ли е от хубаво, но не е и за хубаво.
    То за "Капитал" е ясно. Парите, собствеността на Иво Прокопиев. Плевнелиев човек на Прокопиев.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• САЩ можеха поне сухари за армията да пратят. къде ги наляха тези 7,5 млрд? На Кличко, Яценюк, Тимошенко и други такива.

Няма ли кой да каже на тоя турчинов /с малка буква/ и на неговите авери в Киев, да не пращат войската си зад Днепър щото тя отива ,ама не се връща
      Last edited by markov; 16.04.2014, 22:03.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        И аз всеки ден минавах с колата покрай едно такова храбро куче, дето като Рошко Офшорлиев налиташе яростно.
        Честно казано, не обичам кофти асоциации, респективно не ми идват.. свише.
        А, кучето беше добродушно и се гордееше, че никоя кола не смее да му отвърне. Вероятно асоциацията така се е намъкнала.
        Принципно, гледам да не съдя хората, без да имам реален поглед за мотивите. Например, нямам идея какво е накарало вестници като Капитал да станат жълти медии, едва ли е от хубаво, но не е и за хубаво.
        Last edited by prodigal; 16.04.2014, 22:00.

Коментар

...Това е БМД-1. Бойна машина на десанта...
          Така е - моя е грешката! ...Картинката ме заблуди,а и зрителната ми памет изневерява ...

Гугълнах за по-голяма своя яснота:

http://www.armyrecognition.com/russi...mation_uk.html
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
            Тука ми даваш некакво интервю с некаква дърта плесенясала путка, родена в Новосибирск, в което няма цитирано произведение на Гогол, което да е на украински.

--------------------
            Втори път моля за доказателство, че Гогол е писал на украински.
            Да де ама има и опис на това какво, писано от Гогол, е предадено в архивите и изчезнало (свидетелство на наследници на Гогол)...

А нещо да кажеш за Валуевския циркуляр от 1863 и Емския указ от 1876????

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
              Че какви доказателства след като почти всичко написано от ръката на Гогол и Шевченко на украински език е "загубено", демек уничьтожено...

http://inpress.ua/ru/society/12117-g...unichtozhennyy
              Тука ми даваш некакво интервю с некаква дърта плесенясала путка, родена в Новосибирск, в което няма цитирано произведение на Гогол, което да е на украински.

--------------------
              Втори път моля за доказателство, че Гогол е писал на украински.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                Тез МТЛБ-та (Машина-Транспортна-Лека-Бронирана) са свързочни - като гледам снимката.Тия машини са повече за предвижване на пехота и свръзка,отколкото за водене на бой. Кашишкото им изпълнение е с купол отдясно на механик-водача,а тук като гледам войската как е насядала равномерно по борда,изглежда липсва....

Ясен е и характера на "бойните действия",за които непрекъснато говорят Турчинов и ко!
                Това не е машина на база МТ-ЛБ.
                Тази е със задно задвижващо зъбно колело, което значи че скоростната кутия е отзад.
                А МТ-ЛБ е машина с предно разположена скоростна кутия и задвижващата зъбчатка е отпред.
                Това е БМД-1. Бойна машина на десанта. Не съм виждал такава в България, но може и да е имало някъде. Аз не знам.

Коментар

Молим за доказателство, свинче?
                  Че какви доказателства след като почти всичко написано от ръката на Гогол и Шевченко на украински език е "загубено", демек уничьтожено...

http://inpress.ua/ru/society/12117-g...unichtozhennyy

Коментар

И аз всеки ден минавах с колата покрай едно такова храбро куче, дето като Рошко Офшорлиев налиташе яростно.
                    И един ден като минах кучето го нямаше. Имаше само едно голямо кърваво петно. Повече кучето не се появи.
                    Скоро и от президентчето Рошко ще остане само мръсно петно.
                    Gиголо,виж баба Пена дали ти е пратила СМС!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                      Знаеш ли, днес в квартала на пешеходна пътека видях едно улично куче дето причакваше минаващите коли и храбро ги нападаше с подобаващ лай. Не знам защо, но се сетих за Роската, не се ебавам
                      И един ден като минах кучето го нямаше. Имаше само едно голямо кърваво петно. Повече кучето не се появи.
                      Скоро и от президентчето Рошко ще остане само мръсно петно.

Коментар

Гогол е писал и на украински и на руски, като все пак украинският му е роден език...
                        Молим за доказателство, свинче?

Коментар

Моля, не лъжи.

Гогол е писал само на руски.
                          Гогол не е писал на украински.

Моля, не бъди свиня, щом си роден човек.

Или ти е по-кеф да се въргаляш в кочината?
                          Гогол е писал и на украински и на руски, като все пак украинският му е роден език...

А Шевченко?

Коментар

Дори на Гогол е било забранено да издава книгите си на роден език, а се налагало да бъдат превеждани на руски....
                            Моля, не лъжи.

Гогол е писал само на руски.
                            Гогол не е писал на украински.

Моля, не бъди свиня, щом си роден човек.

Или ти е по-кеф да се въргаляш в кочината?
                            Ще те разбера, ако ти е по-кеф да си свиня - защото, продавайки се като свиня, не ти е жал, че се продаваш като човек.

Защото си свиня, кандид, и не можеш, слава богу, да се продадеш като човек.
                            Last edited by vmankov; 16.04.2014, 21:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              http://static.partyofregions.ua/uplo...anlanguage.pdf

Четете тук синьо разединение /недоразумение/!
                              Всъщност забраната на родни езици е присъща на руския държавен тероризъм.
                              Т. нар. цар освободител е известен и със забраната върху малоруския (украинския) език с укази от 1863 г. и 1876г.

Дори на Гогол е било забранено да издава книгите си на роден език, а се налагало да бъдат превеждани на руски....

Эмский указ
                              получивший название Эмского акта (от названия города). 18 (30) Май 1876 он вступил в силу.
                              Эмский указ был выдержан в духе Валуевского циркуляра, но он резко усилил репрессии против украинской культуры, запретив: ввоз книг на украинском языке; печатание и издание в России оригинальных украинских произведений и переводов, пьес для театральных представлений, текстов к нотам, кроме исторических памятников с сохранением орфографии оригинала; общины. Указ ликвидировал Юго-Западный отдел Российского географического общества, установил жесткий контроль над художественными произведениями украинском языке, которые должны были печататься русским правописанием. Запрещалась деятельность театральных трупп с чисто украинским репертуаром, украинская пьеса должна была идти в конце спектакля, после русских, каждый раз спектакля требовали отдельного разрешения. На практике цензура особенно заботилась, чтобы на сцену попадали художественно слабые произведения, а все более или менее достойное внимания запрещалось. Отдельный пункт Эмского указа касался персонально Драгоманова и Чубинского, которым было запрещено жить в Украине.
                              Last edited by kandid; 16.04.2014, 21:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                                ....ти като по-запознат с Украйна, кога мислиш, че самия Киев ще се надигне срещу Турчинов и Яценюг? ....
                                Като не им мине костинбродския номер с бюлетините към края на май.....,но най-късно до края на лятото!
                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X