IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Аз пари в Русия нямам Никога не съм вярвал на Путя. То и ти нямаш най-вероятно - предполагам че е защото и ти не му вярваш иначе не е особено обяснимо защо не си инвестирал в тази така процъфтяваща по твои думи държава.

А аз поне имам лееекичко предубждение за всеки който не застава с парите си зад думите си. Как да го кажа по-леко - смятам подобни хора за празнодумци
    Ми не позна нещо.....

В интерес на истината имах вложения и в Западни и в Руски .....закрих ги преди няколко месеца , патриот съм сега имам само на БФБ-то.

Доколкото се сещам ти маи само западни имаше , и все лаеш по БФБ-то .....как по меко да се изразя по-леко.......еничар , предател , родоотстъпник ?
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Тъи тъи , тая мантра кат си я повтаряш всяка вечер става ли ти по-леко настоящето ?
      Аз пари в Русия нямам Никога не съм вярвал на Путя. То и ти нямаш най-вероятно - предполагам че е защото и ти не му вярваш иначе не е особено обяснимо защо не си инвестирал в тази така процъфтяваща по твои думи държава.

А аз поне имам лееекичко предубждение за всеки който не застава с парите си зад думите си. Как да го кажа по-леко - смятам подобни хора за празнодумци

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Ми така си е - бъдещето израства от семената на настоящето, свободния избор съществува единствено до момента в който семената пъчнат да растат. Русия няма вече свободен избор, фалита и е предначертан.
        Тъи тъи , тая мантра кат си я повтаряш всяка вечер става ли ти по-леко настоящето ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
          Да, така е, Руската индустрия е ориентирана към стоките от първостепенна необходимост и важност. Мастере бих те допълнил със следното: автомат, танк, изтребител, бомбардировач, най-доброто ПВО. Освен това Руснаците си признаха без бой, че имат новинка в средствата за РЕБ в СУ-24, което прати в оставка 27 пиндоски наемници.

Новые фото Су-30М2 и Су-30СМ
          http://topwar.ru/44846-novye-foto-su...i-su-30sm.html
          Ха-хаааеее-хаааа!

Скоро пак ще си ядете стоките от първа необходимост, също като преди двайсетина години

А ето част от живота на абикнавяния рушняк:

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            http://www.vbox7.com/play:m58ae893d0
            Моя мать, ще ги сгъне плъховете зад гьола като акордеон
            Ама кат те опъне,да няма после:Бре,ка ти текна!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Еи , как беше пропуснал няколко дни да ни обясниш че рашата е фалирала отдавна ............
              Ми така си е - бъдещето израства от семената на настоящето, свободния избор съществува единствено до момента в който семената пъчнат да растат. Русия няма вече свободен избор, фалита и е предначертан.

Коментар

• Еи , как беше пропуснал няколко дни да ни обясниш че рашата е фалирала отдавна ............

Коментар

• Гледам надъхвате се пък от Русия от началото на годината са изтекли към 60 милиарда. Ама помагайте и - инвестирайте в Русия на Путин - ако ви стиска Гледам нито запада, нито изтока, нито дори самите руснаци не искат да си държат парите при Путин - ама ето че верните му последователи в България му се кефите - инвестирайте в Русия че то 60 милиарда са си 3% от БВП на Русия избягали и това само за три месеца. С тези темпове до края на годината там няма да остане нищо

Коментар

• Кой ще ни се опъне при това положение:

http://www.vbox7.com/play:m58ae893d0
                    Моя мать, ще ги сгъне плъховете зад гьола като акордеон

Коментар

• Коментар

• Коментар

• Най-жалката и смешна нация е американската

В това се убедих окончателно след събитията от последните месеци, жалки, смешни и имагинерни.......Боже опази да си техен възпитаник

Коментар

• Добре се хвали Путин, но 2013 година ще е върха на неговото управление. С постепенната изолация на Русия икономическите данни ще тръгната надолу..

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                              Хм, моя любимец се казва Витя ЧУРКИН, нали си спомняш, онзи дето каза, че България е Троянския кон на Русия в Европа, в момента по съвместителство говорител на фюрера пред ОС на ООН....

Аз искам да знам колко пари наля Путя за сваляне на човеконенавистния режим на Боко Тиквата и специално миналата година, да речем, за организиране на народното недоволство във Варна....

А, че хамериканци и рушняци имат еднакво пагубна роля в енергетиката и дори бих ги определил като равноправни партньори в ограбването й у нас, може би не е ясно само на теб и останалите защитници на Путя...
                              Е нали Боце е ваш кучи син, отиде де си мери кръвното в болница Лозенец, за да е по-близо до менторите си, и при поредната си консултация в Амбасадата в съседство си подаде оставката...

Защо вият пиндосите! Аз виждам тука отговора

Севастопольскую школу хотели перестроить в инженерную базу ВМФ США
                              http://vz.ru/news/2014/4/22/683345.html

«На сайте госзакупок США висит тендер на реконструкцию школы № 5 Севастополя под инженерную базу ВМФ США. Тендер отменен», – написал Аксенов в своем микроблоге в Twitter.
                              По его словам, школу предполагалось реконструировать под инженерную базу ВМФ США, передает РИА «Новости».

Тендер, согласно информации на сайте государственных закупок Federal Business Opportunity, был добавлен 5 сентября 2013 года и отменен 15 апреля 2014 года «в связи с текущей ситуацией на Украине». Заявки на участие в тендере принимались до 21 октября 2013 года.

Коментар

• Под властта на Русия животът в Крим е хаос

Хиляди жители на Крим се редят на опашки пред банките.
                                Снимка: New York Times

22/04/14
                                Обещаните от Путин промени и привилегии са трудно изпълними, животът се е върнал 25 г. назад
                                Neil Mac Farquhar,

New York Times
                                http://www.nytimes.com/2014/04/22/wo...s-chaotic.html
                                Месец след светкавичното анексиране на Крим от Русия жителите на черноморския полуостров се оказва, че живеят в условия на постоянна обърканост. Декларираните от руската държава промени са трудно изпълними в момента. Функциониращите институции са единици, повечето банки са затворени, отделите за регистрация на земя не работят. Съдебните дела са отложени за неопределено време. Вносът на хранителни продукти е ограничен. Някои чужди компании, като McDonald’s, спряха да работят.

Роман Николае от дни чака пред паспортна служба в Симферопол. Неговата дъщеря и внучка, наскоро пристигнали от Украйна, оказвайки се, че пристигат в страна, в която не е сигурно дали могат да продължат да пребивават законно. Опашката е огромна, а номера му е 4475-и, като близо 200 души успяват да минат през учреждението дневно.

"Преди имахме една доста добре организирана страна - животът бе гладък. След това в рамките на две седмици, тази страна се превърна в нещо друго.

Това е една голяма каша - бардак",

казват гражданите..

Всъщност, промяната на полуострова доведе да проблеми в почти всички аспекти на живота в този район. Кримчани всеки ден се сблъскват с нови препятствия - шофьорски книжки и регистрационни номера, застраховки и рецепти за лечение, паспорти и учебни планове. Руснаци, търсещи да закупят земя или да започнат бизнес, са в паника от бюрократичните блокади.

Вносът на храни и стоки е намалял, заради наложените неясни и прибързани закони. Вносът на сирене и свинско месо от Украйна е забранен по нареждане на властите. Обикновени продукти, като кисело мляко липсват по щандовете на магазините.

По чисто логистични причини McDonald’s затвори, Метро и големите немски вериги също напускат този пазар. Повечето мултинационални компании бягат от района, за да избегнат по-нататъшното задълбочава на кризата.

Самолетните връзки са прекъснати, с изключение на тези с Русия. Часово Крим официално премина с един час напред, към московската часова зона, въпреки че мобилните телефони, автоматично се връщат към украинското.

В отстоящия на 55 км. от столицата на Крим Джанкой Едуард Фьодороф има фирма за транспорт. Компанията разполага са 20 хладилни камиона, с които е зареждал вериги като Метро и McDonald’s , както и близо 300 супер-маркета в района. Бизнесът, по негови думи, се е сринал с 90 процента. От извършваните до преди месец пет до седем превоза дневно, сега са се стопили до един на седмица.

„Възможността да зареждам с руски стоки е много малка - продуктите са скъпи, а транспортните разходи и неуредици са големи. Липсата на директна сухопътна връзка ни принуждава да прекосяваме 350 км през Украйна, а обещаният мост - е цел, неосъществима в близките години. Планове и прогнози за бизнеса са почти невъзможни. Дори и при сключване на договор, плащанията са почти невъзможни, поради нефункционирането на повечето банки. Огромните опашки пред работещите руски банки върнаха обществото в ерата на комунизма - доброволци правят списъци с ред за влизане в банката, като в някои фигурират вече близа 12 000 чакащи”, разказва Фьодороф.

Страхът сред населението расте

и от вилнеещите въоръжени доброволни отряди. Те често задържат хора под различни предлози, като някои от задържаните от тях все още са в неизвестност. От същите отряди страдат и свещениците от Украинската православна църква. По думите на епископ Климент, който бе охулен от руските си събратя, руски свещеници, заедно с маскирани въоръжени поддръжници на новата власт заплашват, гонят и конфискуват църковни храмове. 16 от неговите духовници вече изпратили семействата си и най-ценните икони в континентална Украйна, за да ги спасят и предпазят.

Навлизащото руското законодателство също доведе до редица проблеми.

Зависимите от хероин, лекуващи се на "Метадон" са лишени от възможността да им се прилага необходимата терапия. Причината е в забраната на лекарството.

"Обричат ни на смърт"- това казва Александър, 40-годишен наркозависим, който без да знае, че "Метадон" е забранен в Русия, е гласувал "За" анексирането на Крим.

Сред големите проблеми е и този в съдебната система. Съдебните дела са замразени, поради незнанието на съдии и прокурори какъв закон да прилагат. ДНК тестовете, до скоро правени в Киев, вече ще се извършват в Москва. Пътните полицаи признават, че не знаят какъв закон за движение да прилага.

За юристите дипломите им от висше учебно заведение на Украйна вече са без значение.

"Аз не съм в състояние да се конкурирам с младите адвокати, които идват от Русия с дипломи по руско право", каза Олга Черекова, която по-рано бе получила докторска степен от Украйна.

Усещането за жителите на Крим е, че се върнаха в 1991 година, че целия път, извървян от тях е бил напразно. Очакваната от тях раздяла с Украйна не се случи, както при добре планирания "кадифен развод" между Чехия и Словакия през вече далечната 1993.

Преходът в Крим е хаотичен, а на фона на задълбочаващия се конфликт в Източна Украйна изглежда, че положението на полуострова ще става все по-тежко.

Превод: Faktor.bg
                                http://www.faktor.bg/politika/hlyab-...im-e-haos.html
                                Last edited by коки; 22.04.2014, 21:48.
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Working...
                                X