IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Финансов допинг - ЧЕРНИ петъци

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
    ти не поумня ли ... задаваш супер тъп въпрос на който чакаш умен отговор ... 24 г. след като уж спряхме Държавата да ни организира "веселбите" продължава да има хора , които да задават подобни въпроси ...
    То не е лошо и сами да си ги организираме, нали? Ти можеш ли?
    - Кажи как да стане, щом си такъв умник. Задай ТИ умния въпрос, да те признаем. Щото да плюе може всяко говедо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Е, то и аз не вярвам особено Държавата да се ентусиазира но, възникна ми въпросът, рекох да попитам. Нима е лошо?
      ти не поумня ли ... задаваш супер тъп въпрос на който чакаш умен отговор ... 24 г. след като уж спряхме Държавата да ни организира "веселбите" продължава да има хора , които да задават подобни въпроси ...

Коментар

• Ей тук разконспирирах Широката публика: Май мнозина тук работят ЗА МФ.

Коментар

• - Я да видим обосновката и на противниците

Коментар

• Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение
            Никакъв шанс!!!
            За мен черния петък в края на Ноември беше пълно безумие!
            Тази твоя идея не е лоша като замисъл,но като изпъление (почти) невъзможно.
            Първо - държавата ако по някаква причина получи умопомрачение и даде възможност за прескачане на ДДС ще си го избие от друго място,където дървото ще е поне двойно - танто за танто
            Второ - всички ще си вземат отпуск (ако не е в почивен ден,но практиката "на запад" показва,че винаги е през седмицата) откъдето ще се свие производство,услуги или най-общо казано БВП - танто за танто
            Трето - търговците (поне за мен) са далече от формулировката "добросъвестни" и реално няма да има намаление - танто за танто
            Единствено "пералните" ще имат сметка от това да се вдига оборота изкуствено в определени дни и ще има реално нарастване на сивия сектор,който и без това не е малък...

Както е казал Данте: "Пътят към ада е постлан с добри намерения!"
            Е, то и аз не вярвам особено Държавата да се ентусиазира но, възникна ми въпросът, рекох да попитам. Нима е лошо?
            Обаче, дори и вдигането на сенчестата икономика си е вдигане на българска икономика. Освен това, сенчести работят и с "несенчести" партньори а, щом тук сенчестите са повече, значи, те ще купят и от несенчести повече, ще им продадат повече, онези ще купят по-евтино, ще им порасен печалбата и т.н., не е ли така? И пак ще имаме ръст на БВП... или, поне, на благосъстоянието на гражданите, които по-евтино ще са успели да напазарят това-онова и ще си освободят ресурси за "несенчести" покупки. Оттам, нормално е, да скочат постъпления, печалби, данък от печалби, заплати, ДОД... Една фирма /сенчеста или не/ е по-добре да работи, отколкото да затвори и, ако с това се спаси поне 1% от и без това, закъсалите производители, пак не е зле. Освен друго, да не забравяме, че продажбите в такъв "черен петък" са лимитирани откъм време. Докато си във времевия прозорец-ОК. Извън него, си плащаш редовните данъци. Та, може да случиш на евтино, може и да не случиш. Особено, за да се освободиш от ДДС, нали се сещате, при масовото навлизане на електронната отчетност, всичко е от ясно по-ясно.
            За българските търговци, обаче, споделям загрижеността: Мнозина далеч не са добросъвестни.
            Не, нямам готови отговори, а намеренията, че са блажни-блажни са...
            Last edited by Pyramid; 02.01.2014, 17:51.

Коментар

• Никакъв шанс!!!
              За мен черния петък в края на Ноември беше пълно безумие!
              Тази твоя идея не е лоша като замисъл,но като изпъление (почти) невъзможно.
              Първо - държавата ако по някаква причина получи умопомрачение и даде възможност за прескачане на ДДС ще си го избие от друго място,където дървото ще е поне двойно - танто за танто
              Второ - всички ще си вземат отпуск (ако не е в почивен ден,но практиката "на запад" показва,че винаги е през седмицата) откъдето ще се свие производство,услуги или най-общо казано БВП - танто за танто
              Трето - търговците (поне за мен) са далече от формулировката "добросъвестни" и реално няма да има намаление - танто за танто
              Единствено "пералните" ще имат сметка от това да се вдига оборота изкуствено в определени дни и ще има реално нарастване на сивия сектор,който и без това не е малък...

Както е казал Данте: "Пътят към ада е постлан с добри намерения!"
              Only God Can Judge me...

Коментар

• Да, би било супер....сценарий, в който всички печелят...

Коментар

• Само като прочетох, че държавата трябва да го прави и го метнах в кошчето.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    И това. И. Ала аз говоря по принцип.
                    Идеята ми е, че всички големи покупки ще се изместят в тези дни, като коли, техника и всичко на което не можеш да си върнеш ддс-то по принцип.
                    Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• И това. И. Ала аз говоря по принцип.

Коментар

• Искаш да кажеш че ако фирмата ми купува 123456 тона суровина на точно определен ден ще ми излиза 20% по-евтино? За! за! за! за!!

Това е хипотетичен сценарии
                        Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Финансов допинг - ЧЕРНИ петъци

Въпросът ми е какво би станало, според вас, ако държавата обяви ОФИЦИАЛНИ "ЧЕРНИ ПЕТЪЦИ", напр. веднъж на 3 или 4 месеца? Визирам "ЧЕРНИ" петъци /понеделници, вторници, среди, четвъртъци - както щете - като дни с напълно освободени от ДДС СТОКОВИ продажби и, поради това, с възможност за продажби с естествено /а, който желае, и повече/ от 16,66 % цени. Идеята е че, от една страна, по-малко залежаване на средства и продукция, ускоряване търговския оборот и т.н. Щом и така държавата не може да си събере всички данъци, поне да има малки дни-островчета, в които, парите поне ще се завъртат, като косвено, също ще създават БВП.
                          Та,
                          1.Дали това няма да стимулира продажбите?
                          2.Дали това няма да доведе до /някакви, дори и леки/ стъпки за намаляване на междуфирмените задлъжнялости?
                          3.Ако ще, през тези дни, да не влиза ДДС /то не, че сего влиза от всички за всичко/, такива периодични охлабвания на хватката на МФ реално няма да повлияят положително.
                          4.Мисля си: Доколкото част от стоките не са само за крайно потребление, освобождавайки поне част /мислите ли, че оборотът в такъв ден, напр. един на сто, ще надвиши 2% от годишния оборот? Ето, аз силно се съмнявам/ от продажбите (вкл. и м/у юридически лица - търговски субекти) ще спомогне за реално, по-висока печалба. А печалбата е жизненоважна за конкурентоспособността на предприятията. Та, по-жизнени предприятия - по-силна икономика. вместо да се гушат разни корупционери...

Интересно, какаво мислите вие
                          10
                          ЗА
                          50.00%
                          5
                          ПРОТИВ
                          30.00%
                          3
                          Полза няма да има
                          20.00%
                          2
                          нямам мнение