IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чужди с/у български инвестиции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от rozova pantera Разгледай мнение
    A ти трябват инвестиции ли ? хаха
    Кога се регистрира във форума ? И най-вече - защо ? хаха
    Охххх. Този форум, ама за всичко друго, може и да става. С изключение на инвестициите. Много правилен въпрос, драги Член Розово Пантерски.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от emomarina Разгледай мнение
      В България инвестиции няма и няма да има
      A ти трябват инвестиции ли ? хаха
      Кога се регистрира във форума ? И най-вече - защо ? хаха

      Коментар


      • В България инвестиции няма и няма да има

        Коментар


        • Виж какво, ако не си инвестирал, каква печалба, какви пет лева? Абе, големи сте "тарикати" всичките бе!

          Коментар


          • За да се реинвестира печалбата трябва държавата да има гъвкава данъчна политика и тези печалби да не се облагат или с минимален %. Това се прави в съседни на нас страни, но тук по-важно е популистки закони да се коват. Скорошен пример от вчера за сериозна инвестиция в съседна на нас държава:

            Коментар


            • В България става все по-трудно и няма как с такъв премиер и слаби политици, верни на западните държави, а не на народа.

              Коментар


              • Чувам, напоследък, и новите управляващи са се юрнали след чужди инвеститори. Нови ТЕЦ-ове /хамерикански/, 7-ми блок в Козлодуй - отново, хамерикански...
                Е, добре де, а вече вложените пари? Пак въците ги яли ? А печалбите - те, какво, пак навън да изтичат, а после, да подсмърчаме, че страната ни била ...БЕДНА?

                Ами бедна ще е. Щом стратегическа цел № 1 на всяко управление е крадене, каква друга да е? В Китай, ежегодно, НА ПЛОЩАДА, очистват от 5 до 10 и повече корумпирани тарикати и сами виждате, как трупа страната им ТРИЛИОНИ долари.
                Де у нас такъв подход, де?
                ...Ама това, парламент, това големи предприятия - ами те, всичките, ще осиротеят бе !

                Коментар


                • Спечелих от тотото. Тройка.
                  Дали да не я инвестирам?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнение
                    Парите освен че нямат мирис, нямат и религия. Те са средство.
                    Какво ми се правиш на ощипана мома?
                    Утре ако някой арабин ти каже давам ти 10 милиона евро субсидия да разработиш великото си "изобретение", но условието е да станеш мохамеданин, ти ще се замислиш ли изобщо ? Предполагам като бонус ще му предложиш и забулване на съпругата
                    Рязването на пишока не е кой знае какво чудо. Пък и освен мусулманите, още юдеи и маса християни дори, също ги обрязват /не се наемам да съдя никого/ От дялването на 1 "калмар по родопски", обаче, до надъхан "правоверен" /какво им е на другите вери, и те са "прави" по своему/, обаче, има разлика. Честно да си кажа, досега и един милион не са ми подарили та...
                    Идеше реч за друго, обаче. Мислим и сме движени от различни мотиви и, ако на моменти и да съм груб, за чак толкова циничен като теб, никога не съм се имал.
                    -Никой не казва докога, обаче. Ей нА, не подкрепям протестите последните месеци - ще рече, нито съм умен, нито съм убаффф.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Защо си въобразяваш, Антоне, че сме еднакви?
                      Парите освен че нямат мирис, нямат и религия. Те са средство.
                      Какво ми се правиш на ощипана мома?
                      Утре ако някой арабин ти каже давам ти 10 милиона евро субсидия да разработиш великото си "изобретение", но условието е да станеш мохамеданин, ти ще се замислиш ли изобщо ? Предполагам като бонус ще му предложиш и забулване на съпругата
                      НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!

                      Коментар


                      • Защо си въобразяваш, Антоне, че сме еднакви?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          ...и какви са тези пастори? Още малко, и в някоя секта ще ми предложите да вляза.
                          Ти вземи парите, друго не те интересува.
                          https://www.facebook.com/svetoslav.petrov.752 Пиши му още сега.
                          НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Дан Разгледай мнение
                            Споко бе колеги! Никой с нищо не е и не може да ме обиди в този форум. Просто исках да накарам Пирамид сам да напише логичния извод - като не могат българските инвеститори да са равностойни на световни компании, то правилната позиция може би е да предразположим тези компании поне да произвеждат стоките на българска територия!!! Иначе не само няма да изнасяме, ами и ще внасяме до пълен банкрут на държавата.
                            Пак казвам - българските инвестиции се подразбират, но за чуждите сериозно трябва да се работи в страшно много посоки. Това е мойто мнение и няма лошо, ако се различаваме във възгледите си!
                            100% съгласен.
                            Snipe
                            Цитат:
                            Първоначално изпратено от Pyramid
                            Наистина, отскоро си тук и ... и не четеш ВНИМАТЕЛНО.
                            Тук съм от доста години и преди да пиша винаги чета внимателно.
                            Не личи. Пропуснал си факти, поредица от коментари, мисълта на коментирания...и ""винаги чета внимателно". Не знам, аз те хващам, че много моменти си пропуснал.
                            Цитат:
                            Първоначално изпратено от Pyramid
                            Първо, не те осмивам, а споделям гледна точка.
                            Не осмиваш мен, а хората, които уж се надяваш да инвестират при теб (само за протокола, аз не съм от тях). Овце, ниска инвестиционна култура, Пинокио в страната на глупаците и т.н.
                            Съжалявам, ако си се познал някъде в тази редица споменати лица. Запитай се, защо? Не съм те нарекъл нито овца, нито Пинокио в страната на глупаците. Откриваш ли прилики, вината не е в мен. А, повтарянето на действия и решения с ясно проследим генезис на ущърбност, при категорични индикации за средно - и дългосрочен тренд, ако не овче то, не знам какъв вид поведение представляват. Вече цитирах такива сфери и не ми се повтаря но, ако настояваш...
                            Отделно, че, уважението към някого се базира на неговите действия, поведение, решения, поемане на отговорност и т.н. Пак, ако настояваш, ще подскажа, какво наблюдавам и ти , после, сам съди, колко тези решения са били правилни, умни и т.н. Само кажи.

                            Дали да се навлиза в конкурентен пазар или да се разработва нов е въпрос на личен избор. Мога да те поздравя за смелостта, но не и за грубостта към потенциалните партньори.
                            Момент: "Грубост"? Груби грешки /статегически/ допускат именно онези, които се опитваш да "защитаваш". Никого персонално не съм оскърбил но, ако открива /невидима?/ препратка към СВОЕТО минало, и от това му става неловко, усеща пропуснати ползи, загуби и т.н... Проблемът не е у мен. Просто, изричам това, за което сам се е замислял и, от което, се опитва да се скрие.
                            Да, ама не би.
                            А ничии задни части няма да ближа в /не/уловимата надежда, някога да ме огрее от един или друг объркан човечец. Той, ако досега не си е дал сметка, какви ги е надробил мислиш ли, още, ако аз си изгубя достойнството пред него, че ще се коригира? Съмнявам се.

                            Цитат:
                            Първоначално изпратено от Pyramid
                            Ако си спечелил повече пари от мен, искрено се радвам за теб.
                            Финансовото ми състояние няма отношение към дискусията, тъй като да бъда бизнес-ангел не е част от инвестиционната ми стратегия.
                            Чакай-чакай, чакай: Къде видя да обсъждам ... твоята инвестиционна стратегия? Още не си я споделял, за да я обсъждам. Коментирам, каквото си писал, а там-противоречия да искаш. С фактите не се боря /станалото -станало, не може да се промени/ но, от противоречия получавам алергии.
                            Невъзможността да вземеш банков кредит в комбинация с напреднал проект е още една причина да се държиш възпитано с хората и да се въздържаш от обиди, иронични подмятания и неуместни цитати от Бъфет.
                            ...NO COMMENT. Кредит взех за онова, което все попускаш но, подесетвам, дават ги строго целево. От едно в друго НЕ СЕ прелива, иначе връщаш без време. Кофти. Вече съм написал, да не се повтарям.
                            Виж, Иронията /от която не мога да се сдържа, някои направо си го просят / се крие във фактите:
                            Дори и без моето присъствие, нечия глупост си остава глупост, нали така? Било неуместно? Да бе. Ако беше неуместно, първо, Бъфет /човек с много високи критерии/ не би си го позволил, аз какво общо имам? Цитирам го, защото е показателно, човекът има камбанария, много нещо вижда. Та, това, дето те тревожи, той го казва по отношение на такива едни граждани, които ти, като Матросов, си се хърлил да защитаваш. Неблагодарна работа, казвам ти. Няма да го оценят.
                            Last edited by Pyramid; 06.08.2013, 23:53.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Наистина, отскоро си тук и ... и не четеш ВНИМАТЕЛНО.
                              Тук съм от доста години и преди да пиша винаги чета внимателно.
                              Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Първо, не те осмивам, а споделям гледна точка.
                              Не осмиваш мен, а хората, които уж се надяваш да инвестират при теб (само за протокола, аз не съм от тях). Овце, ниска инвестиционна култура, Пинокио в страната на глупаците и т.н.

                              Дали да се навлиза в конкурентен пазар или да се разработва нов е въпрос на личен избор. Мога да те поздравя за смелостта, но не и за грубостта към потенциалните партньори.

                              Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Ако си спечелил повече пари от мен, искрено се радвам за теб.
                              Финансовото ми състояние няма отношение към дискусията, тъй като да бъда бизнес-ангел не е част от инвестиционната ми стратегия.
                              Невъзможността да вземеш банков кредит в комбинация с напреднал проект е още една причина да се държиш възпитано с хората и да се въздържаш от обиди, иронични подмятания и неуместни цитати от Бъфет.

                              @Дан - ситуацията в момента е такава, че чуждия инвеститор не го привличаме, а българския по-скоро го гоним и това май е целенасочена политика. Инвестициите ми в чужбина никога преди не са били толкова големи, колкото в момента. И като процент, и като абсолютна стойност.
                              Last edited by Snipe; 06.08.2013, 21:14.

                              Коментар


                              • Споко бе колеги! Никой с нищо не е и не може да ме обиди в този форум. Просто исках да накарам Пирамид сам да напише логичния извод - като не могат българските инвеститори да са равностойни на световни компании, то правилната позиция може би е да предразположим тези компании поне да произвеждат стоките на българска територия!!! Иначе не само няма да изнасяме, ами и ще внасяме до пълен банкрут на държавата.
                                Пак казвам - българските инвестиции се подразбират, но за чуждите сериозно трябва да се работи в страшно много посоки. Това е мойто мнение и няма лошо, ако се различаваме във възгледите си!

                                Коментар

                                Working...
                                X