IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли Русия да даде добрия пример за развитие на едно общество на останалите народи

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://bulgarian.ruvr.ru/news/2013_1...1/?bottom=news

    Коментар


    • Статуя на съветски войник изнасилвач. Не е тайна, че през 1944-1945 г. съветските войници масово изнасилват жени и деца навсякъде където минат. Статуята е озаглавено "Komm Frau" (Eла тук, жено), дело е на Йежи Богдан Шумчик от академията за изящни изкуства в Гранск и е изложена на алеята на победата, водещ към мемориала на съветската армия в Полша за да се познава всичките аспекти на историята, не само това което е налагала комунистическата пропаганда.
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • http://btvnews.bg/article/svetut/245...anchogled.html

        Коментар


        • http://lenta.ru/news/2013/11/02/kavkaz

          Коментар


          • http://www.gazeta.ru/social/news/201..._3298745.shtml

            Коментар


            • http://www.regnum.ru/news/accidents/1727543.html

              Коментар


              • http://www.regnum.ru/news/accidents/1727553.html

                Коментар


                • Днес, в България, е много модерно да се бориш с комунизма. Едва ли не всеки, който иска да изобрази активна гражданска позиция и морална чистота – от 80-годишния дядо до 20-годишния младеж – се чувства задължен да заяви, че се бори с комунизма.Нещо повече, според тези борци ако специално не декларираш колко силно мразиш комунистите, значи си прикрит комунист и трябва да бъдеш публично заклеймен.

                  Тази нова българска мода ми напомня за едно друго време и за една друга държава. Колкото повече слушам за тази чутовна битка с комунизма, толкова повече се сещам за Съединените американски щати в началото на 50-те години на миналия век. По това време на върха на славата си там е сенаторът Джоузеф Маккарти. Той потриса сънародниците си, твърдейки, че буквално цялата американска администрация е пълна с прикрити комунисти, агенти на Кремъл, шпиони на Москва, рубладжии. Маккарти така и не предоставя смислени доказателства за бомбастичните си твърдения, но това не му пречи да оглави специална комисия в Сената, която трябва да разследва предполагаемата подривна дейност на много американци. Тези разследвания и създадената около тях обществена нетърпимост водят до т.нар. лов на вещици. Много хора – държавни служители, хора на изкуството, журналисти – са уволнени от работа, други са принудени да напуснат страната само защото хората на Маккарти ги обвиняват в прикрит или явен комунизъм. Естествено, нарочените от сенатора за комунисти никога не са имали намерение да вдигат болшевишка революция. Тяхната единствена вина е, че са се осмелявали да изразяват симпатия към левите идеи. Затова и са преследвани и обвинявани във всички възможни престъпления от десните си опоненти.Тази параноя приключва, когато Джоузеф Маккарти започва да търси комунисти в редиците на армията и в администрацията на президента Айзенхауер. Тогава висшето политическа и военно ръководство на страната решава, че ловът на вещици е стигнал твърде далеч, а в медиите излизат разобличаващи подробности за манипулациите и мръсните трикове, които е използвал Маккарти по време на т.нар. си разследвания. В крайна сметка сенатор Маккарти е заклеймен, общественото мнение се обръща срещу него и скоро той умира от цироза, причинена от злоупотребата с алкохол.

                  Днес в България няма чак такава одиозна фигура като Джоузеф Маккарти, но пък има десетки малки маккартчета. Те неуморно обикалят телевизионните студиа и с типичен комунистически патос ни обясняват как трябва да се борим с комунизма. Ако някой все пак се осмели да им зададе въпроса къде точно го виждат този комунизъм, четвърт век след падането на Берлинската стена, те се подхилкват снизходително и отговорят, че България е пълна с агенти на Москва, шпиони на Кремъл и рубладжия. А всеки, който отрича този факт, е чист комунист и личен приятел на Путин. Много е любопитно, че това сектанство, този средновековен фанатизъм се изповядва тъкмо от хора, които се кълнат в демократичните ценности и не спират да твърдят, че се борят за свободата. И тъкмо в името на свободата малките маккартчета се стремят да заглушат всяко мнение, което не се вписва в тяхната манихейска, черно-бяла картина на света. Според малките маккартчета, ако не правите вечер тегели из софийския център, ако не крещите в опиянение “червени боклуци” и “оставка”, ако не изпадате във възторг от думите на “демократичните интелектуалци”, значи сте глупак или сталинист или и двете. И съответно трябва да мълчите, за да не разваляте с неуместния си скептицизъм вярата в светлото антикомунистическо бъдеще.

                  Освен това в никакъв случай не бива да говорите за неща като социална справедливост или неравенство, защото това намирисва на левичарство, пък модерните хора трябва да бъдат десни и да се възторгват единствено от пазара и плоския данък. Който не се възторгва от такива прекрасни неща, няма право на място в десния рай, няма право на мнение. Всъщност целта на малките маккартчета е да заглушат всеки глас, който не пее с въодушевление в техния хор. Същото се опитваше да направи преди 60 години и техният идеен вдъхновител Джоузеф Маккарти. Той се провали. Дали българските му следовници ще успеят? Да, ще успеят, ако се уплашим и позволим на шепа най-обикновени кариеристи да се представят за съвестта на нацията и да раздават присъди от висотата на моралната си непогрешимост. Аз все пак продълавам да се надявам, че в България има достатъчно умни и смели хора, които да се противопоставят на тази лудост.

                  Петър Волгин

                  Деконструкция, БНР
                  Last edited by robert; 03.11.2013, 11:09.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    Докато наште дюмбели дремуцат ,сърбите правят пачки!
                    Облъчвани от соросова пропаганда мушмороци, не са в състояние да помислят с собствените си глави и се мислят за много модерни.Ветровете вече са други, само трябва да се мисли и анализира.START няма да те разберат шушумигите!

                    Коментар


                    • 30 октября 2013 года, 19:10 Москва, Кремль

                      Владимир Путин и Президент Сербии Томислав Николич обсудили актуальные вопросы отношений двух стран.

                      В.Путин :.... Знаю, что Вы приехали практически с частным визитом, но всё-таки это деловая поездка,.....характер отношений сложился благодаря нашим народам на протяжении уже не лет, а столетий.

                      Т.Николич : .....В наших отношениях всё развивается хорошо, однако существуют определённые проблемы. В принципе эти проблемы – за Сербией, и мы решим эти проблемы.

                      Есть люди, которые не на стороне нашего хорошего сотрудничества с Россией. Иногда даже члены Правительства не относятся к принятию решений, постановлений Правительства достаточно надёжно. Существует проблема нашей задолженности по газу, которую во всяком случае надо решить. Но я действительно рад деловому успеху «Нефтяной индустрии Сербии» (НИС),(демек Газпром-Нефт - бел.моя) потому что компания в масштабах Балкан стала гигантом

                      В.ПУТИН: И увеличились на 37 процентов отчисления в бюджет, налоговые отчисления: сейчас за январь–сентябрь 690 миллионов евро – сумма, которую НИС заплатил в бюджет страны

                      Т.НИКОЛИЧ: Да, я считаю, что уже где-то НИС выполняет 10 процентов нашего бюджета. И это закрывает рот многим противникам такой инвестиции, потому что они ссылаются на то время, когда само соглашение было оговорено, а не ссылаются на деловые результаты НИС.

                      И Правительство приняло одно постановление, которое надо изменить, потому что это противоположно и тем договорённостям, которых мы достигли, и практически противоположно и нашим отношениям.

                      В.ПУТИН: Господин Президент, мы не будем ничего драматизировать – будем искать решения так, как это обычно делается между друзьями. У нас в целом неплохой объём инвестиций: свыше миллиарда долларов мы проинвестировали в экономику Сербии, миллиард двести миллионов. Так же как любой инвестор в любой части мира, мы надеемся на то, что этим инвестициям будут созданы благоприятные условия. Но, несмотря на наши особые отношения, мы не претендуем на какие-то особые условия в сфере экономики.

                      Т.НИКОЛИЧ: Господин Президент, я надеюсь, что вскоре будем инвестировать и в «Южный поток».

                      В.ПУТИН: При реализации этого проекта экономика Сербии получит дополнительно миллиард девятьсот миллионов евро.
                      ..............................
                      Докато наште дюмбели дремуцат ,сърбите правят пачки!
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                      Коментар


                      • http://www.rusproject.org/current/cu.../ubijstva_v_rf
                        Всеки сам може да прецени дали да вярва или да не вярва на написаното в горната статия.

                        Коментар


                        • http://lenta.ru/articles/2013/10/29/firstsk/

                          Коментар


                          • http://www.gazeta.ru/social/news/201..._3293185.shtml

                            Коментар


                            • Русия усети ”ефекта Депардийо”

                              Русия усети "ефекта Депардийо" - събуди интереса на френския бизнес, пише руският всекидневник "РБК дейли", цитиран от БТА. В същото време премиерът на Франция Жан-Марк Еро започва двудневна визита в Москва.

                              Нарастващият интерес на Франция към Русия се дължи според експерти на "ефекта Депардийо", посочва изданието. Известният френски актьор стана тази година гражданин на федерацията и подчерта пред журналисти, че "руската икономика се развива активно". Делът на френския капитал, инвестиран в Русия от началото на годината, нарасна тройно - от 3,3 на 9,3 процента.

                              http://banks.dir.bg/2013/10/31/news15390548.html

                              Коментар


                              • "Форбс" определи Путин за най-влиятелната личност в света
                                Руският президент оглави класацията заради "шахматната партия" около Сирия


                                http://www.segabg.com/article.php?id=672076

                                Коментар

                                Working...
                                X