Ами добре го е написал Фюрерът.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
България - демократична, правова и социална държава
Collapse
X
-
"Въпросът за здравото национално съзнание на народа на първо място е свързан със създаване на здрави социални отношения като фундамента за правилното възпитание на индивидума. Само този, който чрез възпитанието в училище се е запознал с културното, икономическото и преди всичко политическото величие на родината си, може да се изпълни с вътрешна гордост от това, че принадлежи към даден народ. Човек може да се бори само за онова, което обича. Може да обича само онова, което уважава, и да уважава само онова, което в крайна сметка познава."
Цитатът по горе е от Моята Борба на .... Гледайки пародиите днес се чудя как може един политик да се държи като ....
Коментар
-
Разговор на Приск Тракиец (роден 410/420 в тракийски град Панион) воден в двора на Атила.
“И тъй, когато Приск направи няколко крачки, някой също така разхождащ се както и той, се обърна към него на чист гръцки език.... След взаимни приветствия Приск, за да разбере що за човек е, го запита от кой край на света е дошъл за да води този варварски живот сред хуните....
“Действително, аз съм грък – каза той. – Имах добра търговия във Виминациум, в Мизия, и бях женен там за богата девойка. Живеех щастливо, но войната разруши щастието ми. Тъй като бях богат, се предадох заедно със състояниетио си на Онегезий, защото на теб разбира се ти е известно, че вождовете на хуните имат привилегията да вземат за себе си най-богатите пленници. Новият ми господар ме водеше със себе си на война, аз се биех храбро и се връщах с плячка. Бих се с римляните, с акацирите и вземайки достаъчно плячка я донесох на господаря си – варварина, и по силата на скитските закони получих свобода. След това станах хун, ожених се за жена от варварско племе и ми се родиха деца. Аз съм сътрапезник на Онегезий и вземайки под внимание сегашното си положение мога да го считам даже за по-добро от предишното.
О, да, - продължи човекът след минутен размисъл, - завършвайки веднъж завинаги с воинския живот, сред хуните може да се води напълно безгрижен живот: което всеки е придобил го ползва мирно, никой не го обременява с нищо, нищо не нарушава спокойствието му. Войната ни пои и храни, а тези които живеят под властта на римляните, войната разорява и погубва. Римският поданик е поставен при необходимост да предоставя на друг охраната на своята безопасност, защото строгият закон не му позволява да носи за собствена защита оръжие, а на тези на които е позволено водят войната лошо, свързани колкото с незнанието, толкива и със страхливостта на своите вождове. Но нещастията при войната не са нищо в сравнение с бедствията, които търпят в мирно време, защото тогава се проявяват с цялата си сила жестоките данъци, конфискации и угнетяването от велможите. А и как иначе? Законите не са едни за всички. Ако богатият или силният ги нарушават, то той прави това безнаказно, а бедният, не знаейки съдебните формалности, – о! такъв човек наказанието ще го настигне скоро, ако ли само преди това, той измъчен, разорен, нещастен, не умре от отчаяние преди да бъде произнесена присъдата. Нямайки възможност да получи законова справедливост, освен посредством пари – това, по мое мнение е връх на несправедливостта. На каквато и несправедливост да сте жертва, вие не може да се обърнете към съда, нито да искате от съдията да реши делото ви, ако не сте дали предварително приготвена сума, за да го подкупите него и свитата му.”
NO COMMENT!Last edited by citizen_bg; 01.03.2013, 23:50.
Коментар
-
Само едно е вярно. Най-лошото, последното.
Цоциално държава сме - два милиона Българи работят като роби, за да хранят един милион професионални социално слаби с мръсномургав оттенък и да спонсорират развъждането им.
И точно това трябва да се промени, защото това съсипва държавата.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
България - демократична, правова и социална държава
Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ, като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост; като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност; като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България, прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази
КОНСТИТУЦИЯ
Демократична дали?
Правова?
Социална?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар