IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гърция: фалит без нова драхма?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
    Ми то май друго няма какво и как да стане ...
    Колее ми нали това пиша има имааааа.Например банките са затворени и примерно парите на 4 милиона гърци са изгорели.А тоя Цапрас ли беше им казва.Спокойно другари като напечатим достатъчно драхми ще ви ги върнем по курса........Ей тогава ква веселба ще настане

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      Според мен отпускането на ликвидност (без граници) на гръцките банки беше най-голямата грешка на Драги и компания...грешка за която аз бих го махнал от ЕЦБ. На всички беше ясно, че гръцките банки отиват към фалит..в същото време в тях има една доста сосна сума депозити на гръцки граджани , които на практика са част от онези завлечени заеми...взимани с ясното съзнание,че не могат да се върнат. И излиза, че ЕЦБ помага на банките да изплатят тия пари на гърците, които от своя страна да ги изкарат в кипърски, английски и швейцарски банки.

После се хващат за ръце (гр. банки) и фалиргат вкупом. Става една голяма каша и държавата ги национализира...само дето няма с какво да ги рекапитализира. Държавата от своя страна фалира и казва на Европа.."я си ... ...."

После следва една приватизация, в която купувач е гръцкия бизнес успял да скатае парите навън. Това е един бум на 'чуждестранните инвестиции' ... и ако успеят да реформират тъпата си администрация..може да се каже, че ще си рестартират икономиката без огромно бреме държавен дълг.

Проблема е, че междувременно ще има едни много големи сътресения и бедните ще станат още по-бедни, а средната класа ще иде към бедните и май ще трябва здрава ръка и много полиция да озъпти тълпата за година две три.

това е хипотетично
      Преди да фалиргат излиза евродиректива че парите на гърци в ЕС се замразяват в банките на страните членки на ЕС.А Швейцария ако откаже съдействие ще се процедира както с данъците на САЩ и Германия.
      И после на печелившите честито.Размразяване кога се издължат.Или принудително събиране.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        ... Сириза да спечели и в хазната да няма нищо и никой да не дава на заем.
        Ми то май друго няма какво и как да стане ...
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнение
          И това е към края си (вече им врътват кранчето). Още 2-3 седмици (да опоскат каквото е останало) и според мен ще се почне - ограничения за тегленията до определени суми, опашки и по нататък сме го гледали вече при нас ...
          Едва ли ще издържат до изборите даже и ще почнат да затварят банки.
          И аз мисля така.Филма требе се прожектира преди изборите за да разберат тарикатите и бетонните глави за кого да гласуват.Ама голям кеф ще стане Сириза да спечели и в хазната да няма нищо и никой да не дава на заем.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Не може да се каже , нямаме точни данни колко пари се изнесени от тук към банки с експозиция в гръцки дълг.А иначе е ясно че тези пари при нас няма да се върнат. Това което Германия диктува е най несправедливо за нас , тези които ще фалират няма какво да им пука , нас ни одрънкаха с високи лихви. Много по добър вариант е ЕЦБ да купи всички дългове и да се приключи с тях и с високия курс на еврото , колкото и да им се ще скъпо евро и ДЦК да се забранят за ЕЗ.Който му се яви дефицит да качва акцизи и данъци.
            А вариант при нас да е единият вариант за убежище ?
            Не говоря за депозити. (то двайсетина-трийс працента от банковия сектор у нас си е техен..) По-скоро регистрация на фирми. Цялосно преместване на "бизнеси"...
            Тука - данъка ни данък.
            Заплатите ни заплати ...
            Близо сме ...
            Що годе стЪбилна рамка ...
            Ба ли га ... ?
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

И излиза, че ЕЦБ помага на банките да изплатят тия пари на гърците, които от своя страна да ги изкарат в кипърски, английски и швейцарски банки.
              И това е към края си (вече им врътват кранчето). Още 2-3 седмици (да опоскат каквото е останало) и според мен ще се почне - ограничения за тегленията до определени суми, опашки и по нататък сме го гледали вече при нас ...
              Едва ли ще издържат до изборите даже и ще почнат да затварят банки.

Коментар

• Колчо Слепеца

Не може да се каже , нямаме точни данни колко пари се изнесени от тук към банки с експозиция в гръцки дълг.А иначе е ясно че тези пари при нас няма да се върнат. Това което Германия диктува е най несправедливо за нас , тези които ще фалират няма какво да им пука , нас ни одрънкаха с високи лихви. Много по добър вариант е ЕЦБ да купи всички дългове и да се приключи с тях и с високия курс на еврото , колкото и да им се ще скъпо евро и ДЦК да се забранят за ЕЗ.Който му се яви дефицит да качва акцизи и данъци.
                D.Y.F-091066

Коментар

Според мен отпускането на ликвидност (без граници) на гръцките банки беше най-голямата грешка на Драги и компания...грешка за която аз бих го махнал от ЕЦБ. На всички беше ясно, че гръцките банки отиват към фалит..в същото време в тях има една доста сосна сума депозити на гръцки граджани , които на практика са част от онези завлечени заеми...взимани с ясното съзнание,че не могат да се върнат. И излиза, че ЕЦБ помага на банките да изплатят тия пари на гърците, които от своя страна да ги изкарат в кипърски, английски и швейцарски банки.

После се хващат за ръце (гр. банки) и фалиргат вкупом. Става една голяма каша и държавата ги национализира...само дето няма с какво да ги рекапитализира. Държавата от своя страна фалира и казва на Европа.."я си ... ...."

После следва една приватизация, в която купувач е гръцкия бизнес успял да скатае парите навън. Това е един бум на 'чуждестранните инвестиции' ... и ако успеят да реформират тъпата си администрация..може да се каже, че ще си рестартират икономиката без огромно бреме държавен дълг.

Проблема е, че междувременно ще има едни много големи сътресения и бедните ще станат още по-бедни, а средната класа ще иде към бедните и май ще трябва здрава ръка и много полиция да озъпти тълпата за година две три.

това е хипотетично
                  Доста съм съгласен... Така да се каже...
                  ...
                  Интересни са ми мнения относно последиците за България...
                  Дреме ми на х.я за маляките...
                  Ама бая сериозно присъствие у нас имат ...
                  ...

Коментар

• Бъди сигурен че парите в гръцките банки няма да се загубят и ще се върнат като чуждестранни инвестиции в Гърция, а тя ще изживее икономически бум 100%. Доказателство е Турция и може да се види как и върви икономиката към днешна дата.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Според мен отпускането на ликвидност (без граници) на гръцките банки беше най-голямата грешка на Драги и компания...грешка за която аз бих го махнал от ЕЦБ. На всички беше ясно, че гръцките банки отиват към фалит..в същото време в тях има една доста сосна сума депозити на гръцки граджани , които на практика са част от онези завлечени заеми...взимани с ясното съзнание,че не могат да се върнат. И излиза, че ЕЦБ помага на банките да изплатят тия пари на гърците, които от своя страна да ги изкарат в кипърски, английски и швейцарски банки.

това е хипотетично
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
                        Признайте си , че поне 75 % от хората , които пишат в тази тема, изпитвате спотаено злорадство , че има още някой който да обеднее и да сподели нашата българска участ .
                        Буахаха...мерси - те няма обеднеят лесно колкото нас но ако те ползват за изтривалка на целия свят и злато да дават, хората си имат достойнство...Каквото и да стане оттука, историята винаги ще помни колко крадливи и лъжливи са се оказали гърците ..
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                          Това изобщо не е вярно!

Българите са супер бедни от гледна точка на доходи и толкова зле Гърция няма как да стане никога.
                          Никога не казваи никога !

Според статистиката през 70 и 80-те години БВП на Бъбгария и Гърция са общо взето сравнителноблизки , само че след 2 загубени десетилетия за БГ се получи тая разлика.

http://www.google.bg/publicdata/expl...l=bg&ind=false
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Наказание Божие бащицата.

На Гърците за наказание трябва да им пратиме Борисов да ги управлява и само тогава вече с чиста съвест може да се каже, че ще станат по-зле и от България. Ща им продаде и ипотекира и островите и дружествата ще приватизира и държавния резерв от маслини ще опоска и най-накрая ще се изтъпанчи и ще заяви, че без него са за никъде.
                            Last edited by msimov; 17.05.2012, 00:29.
                            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
                              Признайте си , че поне 75 % от хората , които пишат в тази тема, изпитвате спотаено злорадство , че има още някой който да обеднее и да сподели нашата българска участ .
                              Това изобщо не е вярно!

Българите са супер бедни от гледна точка на доходи и толкова зле Гърция няма как да стане никога.
                              Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• ... и още нещо

Коментар

Working...
                                X