Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гърция: фалит без нова драхма?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеСпоред мен отпускането на ликвидност (без граници) на гръцките банки беше най-голямата грешка на Драги и компания...грешка за която аз бих го махнал от ЕЦБ. На всички беше ясно, че гръцките банки отиват към фалит..в същото време в тях има една доста сосна сума депозити на гръцки граджани , които на практика са част от онези завлечени заеми...взимани с ясното съзнание,че не могат да се върнат. И излиза, че ЕЦБ помага на банките да изплатят тия пари на гърците, които от своя страна да ги изкарат в кипърски, английски и швейцарски банки.
После се хващат за ръце (гр. банки) и фалиргат вкупом. Става една голяма каша и държавата ги национализира...само дето няма с какво да ги рекапитализира. Държавата от своя страна фалира и казва на Европа.."я си ... ...."
После следва една приватизация, в която купувач е гръцкия бизнес успял да скатае парите навън. Това е един бум на 'чуждестранните инвестиции' ... и ако успеят да реформират тъпата си администрация..може да се каже, че ще си рестартират икономиката без огромно бреме държавен дълг.
Проблема е, че междувременно ще има едни много големи сътресения и бедните ще станат още по-бедни, а средната класа ще иде към бедните и май ще трябва здрава ръка и много полиция да озъпти тълпата за година две три.
това е хипотетично
И после на печелившите честито.Размразяване кога се издължат.Или принудително събиране.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение... Сириза да спечели и в хазната да няма нищо и никой да не дава на заем.Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнениеИ това е към края си (вече им врътват кранчето). Още 2-3 седмици (да опоскат каквото е останало) и според мен ще се почне - ограничения за тегленията до определени суми, опашки и по нататък сме го гледали вече при нас ...
Едва ли ще издържат до изборите даже и ще почнат да затварят банки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе може да се каже , нямаме точни данни колко пари се изнесени от тук към банки с експозиция в гръцки дълг.А иначе е ясно че тези пари при нас няма да се върнат. Това което Германия диктува е най несправедливо за нас , тези които ще фалират няма какво да им пука , нас ни одрънкаха с високи лихви. Много по добър вариант е ЕЦБ да купи всички дългове и да се приключи с тях и с високия курс на еврото , колкото и да им се ще скъпо евро и ДЦК да се забранят за ЕЗ.Който му се яви дефицит да качва акцизи и данъци.
Не говоря за депозити. (то двайсетина-трийс працента от банковия сектор у нас си е техен..) По-скоро регистрация на фирми. Цялосно преместване на "бизнеси"...
Тука - данъка ни данък.
Заплатите ни заплати ...
Близо сме ...
Що годе стЪбилна рамка ...
Ба ли га ... ?Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеИ излиза, че ЕЦБ помага на банките да изплатят тия пари на гърците, които от своя страна да ги изкарат в кипърски, английски и швейцарски банки.
Едва ли ще издържат до изборите даже и ще почнат да затварят банки.
Коментар
-
Колчо Слепеца
Не може да се каже , нямаме точни данни колко пари се изнесени от тук към банки с експозиция в гръцки дълг.А иначе е ясно че тези пари при нас няма да се върнат. Това което Германия диктува е най несправедливо за нас , тези които ще фалират няма какво да им пука , нас ни одрънкаха с високи лихви. Много по добър вариант е ЕЦБ да купи всички дългове и да се приключи с тях и с високия курс на еврото , колкото и да им се ще скъпо евро и ДЦК да се забранят за ЕЗ.Който му се яви дефицит да качва акцизи и данъци.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеСпоред мен отпускането на ликвидност (без граници) на гръцките банки беше най-голямата грешка на Драги и компания...грешка за която аз бих го махнал от ЕЦБ. На всички беше ясно, че гръцките банки отиват към фалит..в същото време в тях има една доста сосна сума депозити на гръцки граджани , които на практика са част от онези завлечени заеми...взимани с ясното съзнание,че не могат да се върнат. И излиза, че ЕЦБ помага на банките да изплатят тия пари на гърците, които от своя страна да ги изкарат в кипърски, английски и швейцарски банки.
После се хващат за ръце (гр. банки) и фалиргат вкупом. Става една голяма каша и държавата ги национализира...само дето няма с какво да ги рекапитализира. Държавата от своя страна фалира и казва на Европа.."я си ... ...."
После следва една приватизация, в която купувач е гръцкия бизнес успял да скатае парите навън. Това е един бум на 'чуждестранните инвестиции' ... и ако успеят да реформират тъпата си администрация..може да се каже, че ще си рестартират икономиката без огромно бреме държавен дълг.
Проблема е, че междувременно ще има едни много големи сътресения и бедните ще станат още по-бедни, а средната класа ще иде към бедните и май ще трябва здрава ръка и много полиция да озъпти тълпата за година две три.
това е хипотетично
...
Интересни са ми мнения относно последиците за България...
Дреме ми на х.я за маляките...
Ама бая сериозно присъствие у нас имат ...
...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Според мен отпускането на ликвидност (без граници) на гръцките банки беше най-голямата грешка на Драги и компания...грешка за която аз бих го махнал от ЕЦБ. На всички беше ясно, че гръцките банки отиват към фалит..в същото време в тях има една доста сосна сума депозити на гръцки граджани , които на практика са част от онези завлечени заеми...взимани с ясното съзнание,че не могат да се върнат. И излиза, че ЕЦБ помага на банките да изплатят тия пари на гърците, които от своя страна да ги изкарат в кипърски, английски и швейцарски банки.
това е хипотетичнотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнениеПризнайте си , че поне 75 % от хората , които пишат в тази тема, изпитвате спотаено злорадство , че има още някой който да обеднее и да сподели нашата българска участ .I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеТова изобщо не е вярно!
Българите са супер бедни от гледна точка на доходи и толкова зле Гърция няма как да стане никога.
Според статистиката през 70 и 80-те години БВП на Бъбгария и Гърция са общо взето сравнителноблизки , само че след 2 загубени десетилетия за БГ се получи тая разлика.
http://www.google.bg/publicdata/expl...l=bg&ind=falseНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Наказание Божие бащицата.
На Гърците за наказание трябва да им пратиме Борисов да ги управлява и само тогава вече с чиста съвест може да се каже, че ще станат по-зле и от България. Ща им продаде и ипотекира и островите и дружествата ще приватизира и държавния резерв от маслини ще опоска и най-накрая ще се изтъпанчи и ще заяви, че без него са за никъде.Last edited by msimov; 17.05.2012, 00:29.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнениеПризнайте си , че поне 75 % от хората , които пишат в тази тема, изпитвате спотаено злорадство , че има още някой който да обеднее и да сподели нашата българска участ .
Българите са супер бедни от гледна точка на доходи и толкова зле Гърция няма как да стане никога.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
Коментар