IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гърция: фалит без нова драхма?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Време беше някой да им го каже ясно и без недомлъвки!

Кристин Лагард: Време е гърците да си платят сметките!

Международният валутен фонд няма намерение да смекчава условията на помощния пакет за Гърция, а лично аз съчувствам повече на лишените от образование деца в Африка, отколкото на много от тези, които са застрашени от бедност в Атина.

http://dnes.dir.bg/news/gartzia-mvf-...-11225324?nt=6
    Don't work hard, work smart!

Коментар

• Трагедия

Инвеститорите са толкова обезпокоени от възможните загуби другаде, че са склонни да вложат средства в германските облигации и без да получават лихва.

http://www.investor.bg/evropa/334/a/...-kupon,134904/

Някои пазарни участници дори очакват отрицателна доходност по германските ДЦК с разразяването на европейската дългова криза.

Пълна трагедия.

Извода: Ако искаш парите ти да са сигурни доходността е 0
      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Рядко се хващам на толкова ..."стилно обосновано" изказване...ама, нали си специален и само заради теб увеличавам шрифтове
        Заблуда ->>> поне в 10-на поста назад по темата се споменава, че туризмът и селското стопанство са основни отрасли и докато туризмът има дял с около 15%, то на селското стопанство е значително по-малък

На кой език, така написаното, може да се приеме, че означава нещо различно от представеното?
        Ако аз го бях написала така, как би реагирал ти?!
        Да ти разсея и друга заблуда - селското стопанство в Гърция ангажира 12 % от работната сила, пак според данни на ЦРУ.

П.П. Избягвай да ми натрапваш комплексите си!!!
        Ако търсиш качествена дискусия, не се дразни от дреболии и не използвай хамалския си език!
        Ти пък си ми и отговорила....
        Гледам, че модито е трил при мен и при теб. Значи си ми отвърнала подобаващо. Много ми се ще да бях прочел изтритото.
        Тогава щяхме да проведем много "качествена" дискусия.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
          Не забравяй какво се случи с долара в този период.

По добре гледай БВП в евро.
          Ако приемат драхма, БВП ще им се деноминира и той в евро ))) Не е препоръка
          Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
            Германия ще фалира заради Гърция .... Гърция с драхмата ще конкурира Германия ..... фалити на БГ-гръцките банки .... предсрочна изискуемост на кредитите ....
            Боже, колко много неща могат да се научат в тая тема!!!
            Дори доцент Каро би онемял пред творческия изблик на трейдъра
            Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Въвеждане на еврото би имало неоспоримо предимство, но влизането в Шенген е най-малкото притеснително в тази ситуация.... на това му се казва таралеж в гащите..
              Да, заслужава си да се мисли по този въпрос. Предполагам че това е и била истинската причина да ни мотаят!

Коментар

• Не забравяй какво се случи с долара в този период.

По добре гледай БВП в евро.

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                http://www.google.com/publicdata/exp...n&q=gdp+greece
                Тази парабола след 2000г. ако не е балон какво е? Чиста проба напомпване с кредити. Интересно как един трейдър би скъсил такъв тренд.
                Още един факт - номиналния износ на България и Гърция е горе долу еднакъв - около 20 милиарда евро.
                Last edited by SStoilov; 21.05.2012, 19:18.

Коментар

• Въвеждане на еврото би имало неоспоримо предимство, но влизането в Шенген е най-малкото притеснително в тази ситуация.... на това му се казва таралеж в гащите..
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Не е съвсем за тук, но това е най-актуалната тема за Гърция ...

Служители на ГКПП – Оряхово задържаха двама афганистанци
                    21 май 2012 | 17:18 | Агенция "Фокус"

Оряхово. Служители на ГКПП – Оряхово задържаха двама афганистанци, съобщиха от пресцентъра на МВР. Днес в 14.45 часа на пункта пристигнал за излизане от страната товарен автомобил „DAF” с полска регистрация. Той превозвал картофи от Гърция за Полша, натоварени на полуостров Пелопонес. При извършената проверка в ремаркето граничните полицаи забелязали, че в естествена кухина между чувалите с картофи се криели двама млади мъже. Те били без документи за самоличност, заявили, че са афганистанци, а крайната им цел била Германия. Нелегалните пътници и шофьорът – 53-годишен поляк, са задържани за 72 часа след съгласуване с районната прокуратура в Оряхово. Случаят се разследва от ГПУ-Козлодуй.
                    Не съм фен на главния милиционер Цвъцко, но не може да се отрече, че с милиционерската работа се справя относително прилично. За разлика от разпасаните гърци. Та си мисля дали въобще трябва да влизаме в Шенген - тия смотани гърци ще ни напълнят с всякаква паплач....
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                      Независимо от арогантността на политическата им класа (и най-вече кандидат такава) си остава факта че същата представлява и много свестни хора, от които наивно се очаква да плащат за простотиите.

Да не забравяме и времето когато с отчаяние смятахме външния ни дълг спрямо възможностите на икономиката и ако не бяха опростили 2/3 –ти от него, не знам..

Засега кандидат „новия политик” си мислят че риска е само да не спасят каквото може от загубените привилегии, при лош пазарлък, но е съвсем реално и да станат плашило, независимо кой и защо го прави, и за този риск дума не обелват. То не и много трудно, нямат конкурентоспособна икономика, а дълга им бил 160% от БВП, ама се пропуска да се споменава на какво се базира този БВП.. и колко е реалния процент.

Спрат ли да плащат, това БВП ще го сънуват, или поне новогръцки легенди ще пишат по въпроса!
                      http://www.google.com/publicdata/exp...n&q=gdp+greece
                      Тази парабола след 2000г. ако не е балон какво е? Чиста проба напомпване с кредити. Интересно как един трейдър би скъсил такъв тренд.
                      Още един факт - номиналния износ на България и Гърция е горе долу еднакъв - около 20 милиарда евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Ей традер, страшен си.
                        То ако иде реч да се разбие швабското с китайски автомобили...хе хе, та ние сме вече с едни гърди пред гърците.

ПС Наскоро си взех китайско ел.велосипедче на батерии - супер си е
                        Вече не изкарвам колата от гаража за щяло и нещяло.
                        Идейно - може ли линк, да видя цена, че и на мен ми писна да изкарвам колата само за да ида до магазина на 500 м.

Коментар

• На някои май почнаха да им избиват балансите
                          Това добре - начи дъното не е далече.
                          Има няма 10-на %

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Не с драхмата , а с китайски автомобили направо ще им видят сметката на швабите. Никой няма да купи немски бур , който тежи 3 пъти повече и харчи толкова повече гориво , немските автомобили се превръщат постепенно в много здрав боклук.
                            Хубави бисери има в тая тема
                            Don't work hard, work smart!

Коментар

• Независимо от арогантността на политическата им класа (и най-вече кандидат такава) си остава факта че същата представлява и много свестни хора, от които наивно се очаква да плащат за простотиите.

Да не забравяме и времето когато с отчаяние смятахме външния ни дълг спрямо възможностите на икономиката и ако не бяха опростили 2/3 –ти от него, не знам..

Засега кандидат „новия политик” си мислят че риска е само да не спасят каквото може от загубените привилегии, при лош пазарлък, но е съвсем реално и да станат плашило, независимо кой и защо го прави, и за този риск дума не обелват. То не и много трудно, нямат конкурентоспособна икономика, а дълга им бил 160% от БВП, ама се пропуска да се споменава на какво се базира този БВП.. и колко е реалния процент.

Спрат ли да плащат, това БВП ще го сънуват, или поне новогръцки легенди ще пишат по въпроса!

Коментар

• Много се кефя как някои се палят в тая тема.
                                Едно е ясно - когато всички започнат да говорят и да се панират , нещото накрая става. Обаче има още едно условие - и парите на "траещите си" да свършат. Или тези траещи си, да не могат вече да плащат социални помощи без да си нарушат стандарта. Тогава самите те ще станат най-големите паникьори.
                                Гърция ще е тест за това какво ще се случи в Европа, но само ако наистина бъде оставена да се оправя сама. Може би това е и целта -да бъде оставена, за да се провери в практиката какво се случва с една демокрация, когато няма пари. Какво друго може да се случи освен танкове по улиците. Ще разберем доста скоро.
                                Полезен опит за нас, трябва да следим внимателно и да си мърдаме мозъците.

Коментар

Working...
                                X